EZ nem tavalyi keverő család emlékeim szerint...Asterix írta:Én vettem egy komoly firewire hangkártyát. Új ára 129e ft. Rétiék ezzel vették fel az új zenekar teljes cd-jét. Próbáltam előtte usb-set, de annak csak a bemenetén volt meg a 8 csatorna, a kimeneten már csak a kevert sztereo jel jelent meg. Fel vehető volt így is, de egyszerre csak 2 mono jel. Lehet, hogy tavaly óta változott a technika...---Qgli--- írta:Én nem próbáltam, de van egy ismerősöm Egerben, aki ezért vette meg.
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Zeneboy
- Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 134
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok!
Lassan másfél éve használok egy M-10DX-et, tehát kérdezzetek nyugodtan...
Néhány dolgot azért leírok, pro és kontra:
A parametrikus EQ valóban nagyon jó dolog és a 24 bit/96 kHz-es mintavételnek köszönhetően a jel feldolgozása is nagyon jó minőségben történik.
Az effektjei is egész jók. A mikrofon csatornákon három féle kompresszor, vokal enhancer és egy narration enhancer áll rendelkezésünkre, melyek szabadon szerkeszthetők, bár csak az aktuális beállítást jegyzi meg, mentésre nincs lehetőség.
Az összes csatornára elérhető a short echo, echo, room, small hall és large hall effektek, természetesen ezek is szerkeszthetők, de sajnos zengetőt és delay-t egyszerre nem tudunk használni, ha csak nincs egy külső effektünk is. Én speciel csak egy zengetőt szoktam használni, aminek a lecsengési idejét szoktam változtatni, attól függően, hogy gyors vagy lassú dalt játszok.
A master csatornára pedig több féle finalize effekt közül is választhatunk, melyek lehetnek fat kompresszor, vagy többsávos kompresszor effektek, persze ezek is szabadon szerkeszthetők, de is már van lehetőségünk 4 beállítás mentésére a két sávos kompresszor esetében (finalize 1,2,3,4).
A masterre használhatunk még egy 2x16 sávos grafikus EQ-t is. Ráadásul ezt képes a beépített (vagy akár egy külső) mikrofonja segítségével automatikusan beállítani a különböző akkusztikai körülményekhez. Ez az egyik legjobb dolog ebben a keverőben. Aki stúdió használatra szeretné, nagyon fogja szeretni ezt a funkciót, mert tényleg rengeteget képes javítani a hangképen!
Negatívumként annyit jegyeznék meg, hogy - digitális keverőhöz képest - elég zajos. Ez amolyan digitális "pink noise" szerű zaj. De ha megfelelő jelszintekkel dolgozik az ember és nem csavarja maxra a potikat akkor szinte észre sem vehető.
Ja igen, valakinél olvastam, hogy a nagytesójának van digitális be- és kimenete. Nos, ennek is van. Egyedül az USB hiányzik róla.
Helyesbítek: csak digitális kimenete van (optikai és koaxiális) bemenete nincs.
Lassan másfél éve használok egy M-10DX-et, tehát kérdezzetek nyugodtan...
Néhány dolgot azért leírok, pro és kontra:
A parametrikus EQ valóban nagyon jó dolog és a 24 bit/96 kHz-es mintavételnek köszönhetően a jel feldolgozása is nagyon jó minőségben történik.
Az effektjei is egész jók. A mikrofon csatornákon három féle kompresszor, vokal enhancer és egy narration enhancer áll rendelkezésünkre, melyek szabadon szerkeszthetők, bár csak az aktuális beállítást jegyzi meg, mentésre nincs lehetőség.
Az összes csatornára elérhető a short echo, echo, room, small hall és large hall effektek, természetesen ezek is szerkeszthetők, de sajnos zengetőt és delay-t egyszerre nem tudunk használni, ha csak nincs egy külső effektünk is. Én speciel csak egy zengetőt szoktam használni, aminek a lecsengési idejét szoktam változtatni, attól függően, hogy gyors vagy lassú dalt játszok.
A master csatornára pedig több féle finalize effekt közül is választhatunk, melyek lehetnek fat kompresszor, vagy többsávos kompresszor effektek, persze ezek is szabadon szerkeszthetők, de is már van lehetőségünk 4 beállítás mentésére a két sávos kompresszor esetében (finalize 1,2,3,4).
A masterre használhatunk még egy 2x16 sávos grafikus EQ-t is. Ráadásul ezt képes a beépített (vagy akár egy külső) mikrofonja segítségével automatikusan beállítani a különböző akkusztikai körülményekhez. Ez az egyik legjobb dolog ebben a keverőben. Aki stúdió használatra szeretné, nagyon fogja szeretni ezt a funkciót, mert tényleg rengeteget képes javítani a hangképen!
Negatívumként annyit jegyeznék meg, hogy - digitális keverőhöz képest - elég zajos. Ez amolyan digitális "pink noise" szerű zaj. De ha megfelelő jelszintekkel dolgozik az ember és nem csavarja maxra a potikat akkor szinte észre sem vehető.
Ja igen, valakinél olvastam, hogy a nagytesójának van digitális be- és kimenete. Nos, ennek is van. Egyedül az USB hiányzik róla.
Helyesbítek: csak digitális kimenete van (optikai és koaxiális) bemenete nincs.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára beejaybudai 2012.02.15. 12:58-kor.
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Optikai és coaxiális kimenet van, de bemenet nincs!beejaybudai írta:Ja igen, valakinél olvastam, hogy a nagytesójának van digitális be- és kimenete. Nos, ennek is van. Egyedül az USB hiányzik róla.
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 134
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Igazad van! Én értettem félre... javítottam az előző hsz-t...
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
-
maxpaine
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: Korg Pa 300
- Adott köszönetek: : 96 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 41 alkalommal
Sziasztok , mi a véleményetek a SAL hangfalakról?
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Szerintem élő zenére a SAL hangfal az a kategória, amit el kell felejteni...maxpaine írta:Sziasztok , mi a véleményetek a SAL hangfalakról?
-
maxpaine
- Kiemelt tag
Sziasztok , köszönöm a választ a sAL hangfalakkal kapcsolatba .
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Szia Maxpaine!maxpaine írta:Sziasztok , mi a véleményetek a SAL hangfalakról?
Becsatolom ide egy korábbi hozzászólásomat, amit Szabesz80-nak írtam a SAL termékekkel kapcsolatosan:
szabesz80 írta:Sziasztok !Valaki hasznalt SAL 40 PRO AKTIV HANGFALAKAT mi a velemenyetek rola? Vagy egyaltalan erdemes penzt kolteni rajuk? Koszi elore is a valaszt.Egyben mindenkinek ALDOTT KARACSONYI UNNEPEKET kivanok.
Szia Szabesz80!
Ezeket a dobozokat ugyan nem ismerem, de magával a SAL termékekkel én eddig még csak rosszul jártam. A mérlegem:
- mikrofon zsinór: merev, színpadon nagy távolságban kihúzva nagyon könnyen összegubancolódtak
- jack dugó: több esetben az érintkezőknél laza szegecselés, a dugó pólusai közötti műanyag szigetelő gyűrűk szélesebbek a kelleténél, csak lereszelve mentek be az aljzatba
- speakon dugó: 8 dugó közül egy sem ment bele az aljzatba, csak azután, hogy a bajonett-zár bütykökből 1 mm-t ! le reszeltem
- autórádió hangszóró: két év alatt megette a nap a membránt (pedig a drágább szériából vettem) és szétporladt
- multiméter: hamar kipurcant
Ezek a tapasztalataim még évekkel ezelőtt voltak. Azóta már messze elkerülöm a márkát.
Üdv.: Apelláta
-
maxpaine
- Kiemelt tag
Köszönöm a Véleményt a Sal termékekről.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Szia Lenyidzsi!lenyidzsi írta:Sziasztok!
Van egy Behringer PMP-5000 keverőerősítőm és az egyik mono csatorna halott rajta. Bár nem használom ki úgysem az összes mono csatornát nem annyira zavaró, de kérdezném, hogy létezik-e egyáltalán olyan szervíz ahol ennek a javításával foglalkoznak? Vagy esélytelen az ilyen javíttatása?
Üdv.
A Behringert a BaSys kft. forgalmazza és szervizeli:
BaSys Magyarországi Kft. 2045 Törökbálint, Tópark utca 9, West Gate Business Park
Telefon: +36-23/887-920, +36-23/887-921, +36-23/887-922 Fax: +36-23/887-924 E-mail: info@basys.hu
Központi szerviz: Törökbálint, Tópark utca 9, Telefon: +36-23/414-724 E-mail: szerviz@basys.hu
Üdv.: Apelláta