Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 28481Hozzászólás Asterix
2014.10.09. 08:44

Apelláta írta:A Pa2 használtan 550-650 ezer között megy.
Bocsánatot kérek, de ez nem az eladási ára, hanem a hirdetési ára. Ne tévesszük össze. Ennyiért szerintem már nagyon régen nem adtak el Pa2x-et. Nem is hirdetési, hanem otthon állási árnak nevezném. Én az utolsó 2x-et kb 2 éve, karcmentes, új állapotban vért izzadva tudtam eladni 520e forintért.

Hogy megér-e valami valamennyit? Ez relatív dolog nagyon. Ha van rá pénzed a feleslegből és nem a család asztaláról veszed el és te azzal a hangszerrel érzed jól magad, akkor vedd meg, ha máshonnan hiányozni fog az a pénz, amit ide költesz, akkor nem éri meg megvenni. Én szívem szerint a 2x-et használnám még mindig, mert nagyon tetszik az a hangszer, de a 3x szebben szól és a mikrofon rész vezérelhetősége nagyon jó számomra, ezért ezt használom. De az a kérdés, hogy ki mit vár el a hangszerétől, az alapján kell választani. Mások véleménye egy dolog, de a hangszert nem mások használják, hanem te.... :777

kismaxi
Újonc
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: KORG Pa2x Musikant(Stick);KORG Pa700 Musikant(SD)
Adott köszönetek: : 7 alkalommal
Kapott köszönetek: : 20 alkalommal

Hozzászólás: # 28482Hozzászólás kismaxi
2014.10.09. 09:06

Sziasztok!

Én idén februárban 450.000,- ért vettem Pa2x-et karcmentes állapotban.
Szerintem fél misinél többet nem ér, nem mindegy, hogy hirdetni akarsz, vagy eladni.

[font=Lucida Console]KORG PA2xPro, Audio Technica AE6100, Edirol M-10 DX, LD- System MAUI11 line array[/font]

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 28484Hozzászólás ---Qgli---
2014.10.09. 09:15

Asterix írta:Én az utolsó 2x-et kb 2 éve, karcmentes, új állapotban vért izzadva tudtam eladni 520e forintért.
Pár évvel ezelőtt arról volt szó, hogy azért éri meg felsőkategóriás hangszert venni, mert majd jól ki lehet szállni belőle és könnyebb is eladni. ( Ezt nem Asterix mondta )
Akkoriban engem hülyének néztetek, mert én meg azt mondtam, hogy nem éri meg, mert hatalmas bukás van rajta. Azóta változott már az álláspontotok?

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 28485Hozzászólás Apelláta
2014.10.09. 09:22

A szélsőséges hirdetéseket nem vettem számításba. Pa3-at is hirdetnek 730 ezer irányáron (zenészapród).
Ha a Pa2 hirdetési árak nem reálisak, mert a valós eladási ár alacsonyabb, akkor ez igaz a Pa3 esetében is. Akkor az egymáshoz viszonyított arány továbbra sem sokat változik.

Üdv.: Apelláta

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 28486Hozzászólás Asterix
2014.10.09. 09:37

---Qgli--- írta:Pár évvel ezelőtt arról volt szó, hogy azért éri meg felsőkategóriás hangszert venni, mert majd jól ki lehet szállni belőle és könnyebb is eladni.
Ez így van. Tényleg könnyebb eladni. A GW-8-at sokkal nehezebb volt. De Yamaha hangszert sokkal könnyebb eladni, mint Korgot. És nagy bukta van benne, ha bemész a hangszerboltba és megveszed listaáron. Én még úgy sosem vettem hangszert. Amennyiért én megveszem, abból már sokat nem lehet bukni. Egyébként a bukás csak akkor realizálódik, ha eladod. Amíg a tiéd a hangszer, addig nincs rajta bukta... :777

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 28488Hozzászólás ---Qgli---
2014.10.09. 10:00

Asterix írta:Tényleg könnyebb eladni.
Sztem ez nem igaz. Minél olcsóbb egy hangszer, annál könyebb eladni. Az utóbbi pár évben jópár hangszer fordult meg nálam, de ez egyik sem felsőkategóriás volt ( Roland E-15 ( ebből kettő is ), E-16 , E 28 ( ebből is kettő ), E-36, E-38 ) Általában cseréltem, de amennyibe beszámítottam attól jóval drágábban adtam el. A legtovább egy E-28-as maradt rajtam ( az közel három hónapig ) a többit 1 hónapon belül eladtam.
Másik dolog: Vannak olyan növendékeim, akik lecserélik a hangszerüket komolyabbra. Tanulóhangszernek általában PSR-E303 , PSR-E313 , PSR-E323 vagy PSR-E333-at vettek. Az utóbbi pár évben kb. 6-7 növendékem volt, aki 2-3 hónapon belül eladta a hangszerét és ráadásul sztem nagyon drágán! 55.000-ért vették és 5 év után eladták 35-40.000-ért. El sem hittem, mikor mondták.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 127
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 28489Hozzászólás Rolandbk5
2014.10.09. 10:05

Ne haragudjatok, de ti most Kereskedők vagytok vagy zenészek? Ki a tökömet érdekli, hogy minek mi lesz az ára egy év múlva? ja a kereskedőt igen, de engem miért kell érdekeljen, hogy mennyi lesz az ára? Szerintem ez tök nem jó befektetés, hacsak nem kereskedő vagy. Bár akkor sem, mert egy Kronos-t nem egy éves kihordásra vásárol bárki is annyi sok pénzért. Ha meg el akarom adni, akkor már ott bukta, mert nem az a hangszer lett jó nekem. emberi tulajdonság, gondokodunk, majd cselekszünk. Ha kell sokat gondolkodunk, mielőtt cselekszünk. 90%-ba ez a probléma akkor is, ha valaki egy két hónapos Pa3xpro-t árul. :unknown:

Qgli igazad van ... :777

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 28491Hozzászólás Apelláta
2014.10.09. 10:20

---Qgli--- írta:Pár évvel ezelőtt arról volt szó, hogy azért éri meg felsőkategóriás hangszert venni, mert majd jól ki lehet szállni belőle és könnyebb is eladni. ( Ezt nem Asterix mondta )
Akkoriban engem hülyének néztetek, mert én meg azt mondtam, hogy nem éri meg, mert hatalmas bukás van rajta. Azóta változott már az álláspontotok?
Ilyet én sem mondtam soha (ha rám gondolsz). Én teljesen más (ráadásul kettő, de most azokat hagyjuk) érvek mentén vitatkoztam akkor veled. Általában mindenre igaz, hogy mindig a drágább kategória veszít a legtöbbet az árából. Vagyis ez is csak abszolút értékre igaz, mert százalékos arányban már nagyjából kiegyenlítet.

Nekem például hangszer-, hangtechnika (vagy bármi más) vásárláskor sokad rendű szempont, hogy eladáskor mennyit bukok (sőt, őszintén még egyszer sem jutott ez az eszembe, hogy ezt is mérlegeljem), mivel én nem „hangszerkupec” vagyok, aki hetente váltogatja azt, amiről még alkalma sem lehetett megtudni, hogy valójában mit is birtokol. Én minden vásárlásnak (sőt az élet minden terén ilyen vagyok) úgy indulok neki, hogy meggyőződésem, hogy a tőlem telhető lehető legtöbbet megtettem annak érdekében, hogy jó döntést hoztam. Nem sajnálok plusz energiákat befektetni a döntéshozatalaimat megelőzően, ezért (lekopogom) nem nagyon nyúltam még mellé. Na már most, ha valamit megveszek, amivel nem lőttem mellé, meg vagyok vele elégedve, attól miért váljak meg rövid időn belül. És pont ezért, mert hosszú távú befektetésekben gondolkodom, nálam az elsődleges szempont a tartalmi érték mellett a tartósság/megbízhatóság majd a használhatóság/kényelem. Persze az ár sem mellékes, mert eleve olyanban nem gondolkodom, amire nincs is pénzem, de két hasonló termék közül a tartósság érdekében hajlandó vagyok többet fizetni, még ha szolgáltatásban nem is nyerek vele többet. Az meg, hogy mennyi lesz az ára 10 év múlva ha eladom, lesz@rom. Sőt, lehet addig használom, míg tönkre nem megy.

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 28492Hozzászólás Apelláta
2014.10.09. 10:31

Zoli/Rolandbk5!

A hozzászólásoddal maximálisan egyetértek. :777
De az utolsó mondatodat nem értem. :unknown:
Pont Qgli említi, hogy neki fontos, hogy egy hangszer mennyit bukik az árából. A te álláspontod meg ezzel ellentétes, mint az enyém is.

doxaa
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 66
Hangszer: Korg
Adott köszönetek: : 473 alkalommal
Kapott köszönetek: : 366 alkalommal

Hozzászólás: # 28493Hozzászólás doxaa
2014.10.09. 10:53

A pa2x vételi ára - tehát nem a hirdetett - 450-500e.
Nekem is erre fájt a fogam, viszont maradt a pa1xpro, mivel annak vételi ára durván 150e-el olcsóbb. NEKEM pedig nem ér többet 150e-rel a pa2x.

Megjegyzem, én például nem adnék 800ezret vagy 1millát egy hangszerért. Max akkor, ha már nem lenne mire költenem a lóvét, illetve ha pozitív értelembe véve 'zeneőrült' lennék. De egyik sem áll fenn. És a félreértések elkerülése végett nem irigységről van szó, csak ahogy mondani szokták, kinek mi a fontos. Ismerős például fél millát adott ki egy kerékpárért, másik meg 200e-t egy karóráért. :777

Új hozzászólás