|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Fénytechnika
Moderátor: Moderátorok
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Fénytechnika
Az attól függ, hogy mennyit füstölögsz vele, mekkora teljesítményű a gép és milyen minőségű a folyadék....
Szerintem egy bulira simán elég, ha csak "lájtosan" nyomja az ember.
Szerintem egy bulira simán elég, ha csak "lájtosan" nyomja az ember.
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 62
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
És milyen füstfolyadékot vegyek, ami jó minőségű?
Illatanyag kell-e bele, ha kell, akkor milyen?
( Nem akarok sokat füstölögni. )
Illatanyag kell-e bele, ha kell, akkor milyen?
( Nem akarok sokat füstölögni. )
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 41
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Egy tartály egy diszkót is kibír, nemhogy egy sima élőzenés bulit. Ha nem bírja ki, az már azt jelenti, hogy a fejedhez vágták és kifolyt a felesleg... 
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Az attól függ, hogy mennyire sűrű füstöt szeretnél, itt kedvedre válogathatsz.
Szerintem nem kell túlzásba vinni, egy olcsóbb fajta illatmentes teljesen megfelel, az kevésbé zavaró, mint némelyik illatosított.
De ha már illatosítasz, akkor valami ilyesmit ajánlanék
Reggae zene mellé tuti jó lenne...
Szerintem nem kell túlzásba vinni, egy olcsóbb fajta illatmentes teljesen megfelel, az kevésbé zavaró, mint némelyik illatosított.
De ha már illatosítasz, akkor valami ilyesmit ajánlanék
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
- ---Qgli---
- VIP
Azt is lehet állítani?beejaybudai írta:Az attól függ, hogy mennyire sűrű füstöt szeretnél
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 47
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Üdv Mindenkinek!
Többek kérésére szeretném leírni zenekarunk látványteknikai elemeinek és működésének alapvetéseit!
A videóvetítés lelke egy Videódiszkós progi, a neve :Resolume Avenue 4.1.1 ! Több VJ szoft közül ez bizonyult a legmegbízhatóbbnak.Nagyon erős Pc kell neki!!! (Nálunk 128 GB SSD, 8 Giga Ram 2 Giga videókártya) Midivel vezérelhető, usb kamerákat tud fogadni és több videócsatornát képes egymásra rétegezni. Videóeffekteket tartalmaz, és magyar menüje is van! Fogad midi note, program ch. és kontroller adatokat, mellyel elő lehet hívni a videótartalmakat, nálunk ez dalonként le van programozva. Nagyjából úgy kell elképzelni, hogy az előre beállított midisávon nyomva tartasz egy egyvonalas c hangot, és amíg tartod az ahhoz társított videó megjelenik a csatlakoztatott kivetítőn. Nálunk ez bele van írva egy midiszekvenciába ami szinkronban fut az mp3 alappal, és időben kapcsolja a kellő képanyagokat. Ilyesmi videóhátterek nagy mennyiségben elérhetőek különböző VJ oldalakon, mindenki találhat az ízlésének megfelelőt. Egy szuper közelről vetítős Acer projektort használunk vetítésre, ami 1 méterről el tudja készíteni a 2 méteres képet. A vetítést kiegészíti egy involight színezőlámpa és egy Chauvet effektlámpa, melyet szintén midivezérelt DMX pultról irányítunk (egy másik midisávon). Arra jöttünk rá, hogy a videótartalmak szín és képi világához érdemes harmonizálni a lámpák színeit és tempóját, mert sokat ronthat egy szép és nyugodt videóanyag hatásán egy össze-vissza csapkodó lámpa áradat. (még 2 hónap meló) Tökéletes soha nem lesz, de most így néz ki:
További infókért bátran keressetek!
Többek kérésére szeretném leírni zenekarunk látványteknikai elemeinek és működésének alapvetéseit!
A videóvetítés lelke egy Videódiszkós progi, a neve :Resolume Avenue 4.1.1 ! Több VJ szoft közül ez bizonyult a legmegbízhatóbbnak.Nagyon erős Pc kell neki!!! (Nálunk 128 GB SSD, 8 Giga Ram 2 Giga videókártya) Midivel vezérelhető, usb kamerákat tud fogadni és több videócsatornát képes egymásra rétegezni. Videóeffekteket tartalmaz, és magyar menüje is van! Fogad midi note, program ch. és kontroller adatokat, mellyel elő lehet hívni a videótartalmakat, nálunk ez dalonként le van programozva. Nagyjából úgy kell elképzelni, hogy az előre beállított midisávon nyomva tartasz egy egyvonalas c hangot, és amíg tartod az ahhoz társított videó megjelenik a csatlakoztatott kivetítőn. Nálunk ez bele van írva egy midiszekvenciába ami szinkronban fut az mp3 alappal, és időben kapcsolja a kellő képanyagokat. Ilyesmi videóhátterek nagy mennyiségben elérhetőek különböző VJ oldalakon, mindenki találhat az ízlésének megfelelőt. Egy szuper közelről vetítős Acer projektort használunk vetítésre, ami 1 méterről el tudja készíteni a 2 méteres képet. A vetítést kiegészíti egy involight színezőlámpa és egy Chauvet effektlámpa, melyet szintén midivezérelt DMX pultról irányítunk (egy másik midisávon). Arra jöttünk rá, hogy a videótartalmak szín és képi világához érdemes harmonizálni a lámpák színeit és tempóját, mert sokat ronthat egy szép és nyugodt videóanyag hatásán egy össze-vissza csapkodó lámpa áradat. (még 2 hónap meló) Tökéletes soha nem lesz, de most így néz ki:
További infókért bátran keressetek!
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- tacso
- VIP
- Kapcsolat:
Üdv Mindenkinek!
Aki gondolkodik videóháttér vetítésben, még szóba jöhet a Roland cég ezen céleszköze:
http://www.rolandsystemsgroup.com/produ ... F4EdMnp98F
2 videó bemenet van rajta, így 2 kamerát is lehet forrásként alkalmazni! Viszont ha ennél többre van szükség akkor kell még hozzá ez is:
http://www.rolandsystemsgroup.com/produ ... F4GXsnp98F
Ezzel nagyon profi úsztatásokat és egyéb vizuális hatásokat lehet elérni, természetesen minden midivel vezérelhető!
Sajnos nem olcsóságok, de ez is egy lehetőség...
Aki gondolkodik videóháttér vetítésben, még szóba jöhet a Roland cég ezen céleszköze:
http://www.rolandsystemsgroup.com/produ ... F4EdMnp98F
2 videó bemenet van rajta, így 2 kamerát is lehet forrásként alkalmazni! Viszont ha ennél többre van szükség akkor kell még hozzá ez is:
http://www.rolandsystemsgroup.com/produ ... F4GXsnp98F
Ezzel nagyon profi úsztatásokat és egyéb vizuális hatásokat lehet elérni, természetesen minden midivel vezérelhető!
Sajnos nem olcsóságok, de ez is egy lehetőség...
- ---Qgli---
- VIP
Na szóval....már én is rájöttem, hogy a füst zavarja az emberek 90 százalékát, DE! Ha olyan füstöt tudnék csinálni, ami nem száll magasra, csak a földön 30cm magasságban hömpölyög, akkor az szerintem nem zavarná a közönséget. Ha sűrűbb füstfolyadékot veszek, akkor olyan füstöt kapok, ami nem száll magasra?
- tacso
- VIP
- Kapcsolat:
Szia Qgli!
Nagy hülyeséget nem akarok írni, de egyszer azt hallottam, hogy csak az igazi szárazjégből csiholt füst marad alacsonyan, mint a régi Omega és Piramis koncertvideókon. Amit ma lehet látni akár profi füstgépek sóhajtásai, azok mennek az ég felé szinte azonnal. De azért egy folyadék forgalmazót interjúvolj meg, hátha van okosság!!
Üdv!
Nagy hülyeséget nem akarok írni, de egyszer azt hallottam, hogy csak az igazi szárazjégből csiholt füst marad alacsonyan, mint a régi Omega és Piramis koncertvideókon. Amit ma lehet látni akár profi füstgépek sóhajtásai, azok mennek az ég felé szinte azonnal. De azért egy folyadék forgalmazót interjúvolj meg, hátha van okosság!!
Üdv!
-
malko
- VIP
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Teljesen jó mondja Tacso. Erre a célra csak a száraz jég a megoldás.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105