|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Attila
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 97
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 111
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Én erre réges régen rájöttem már, hogy felesleges ilyen hangszer vendéglátóba, mint az Audya, azért adtam el anno a T4-et.
Zenekarban meg végképp kiszolgál bármilyen szintetizátor, aminek vastag a hangja és nem kerül 100.000 nél többe.
Úgyhogy beruházok a Ketron mellé egy Kurzweilt vagy egy (és most mindenki fog köpködni) Priviát....... Esetleg valamilyen rackes dolgot, a lényeg, hogy kalapácsos legyen meg jó vastag hangja...
Igaz a Privia nem túl vastag hangú, de csak akad még valahol a fiók mélyén egy SD2-es....
Viszont a billentése fasza!
És még mielőtt valaki megkérdezi, hogy miért vettem Audyát, ha ezekkel tisztában vagyok, hát azért, mert szerelmes vagyok belé
Zenekarban meg végképp kiszolgál bármilyen szintetizátor, aminek vastag a hangja és nem kerül 100.000 nél többe.
Úgyhogy beruházok a Ketron mellé egy Kurzweilt vagy egy (és most mindenki fog köpködni) Priviát....... Esetleg valamilyen rackes dolgot, a lényeg, hogy kalapácsos legyen meg jó vastag hangja...
Igaz a Privia nem túl vastag hangú, de csak akad még valahol a fiók mélyén egy SD2-es....
És még mielőtt valaki megkérdezi, hogy miért vettem Audyát, ha ezekkel tisztában vagyok, hát azért, mert szerelmes vagyok belé
-
slyer
- VIP
- Hozzászólások a témában: 42
- Hangszer: yamaha tyros 4-yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 165 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 312 alkalommal
Attila!
Nem hiszem el,hogy a pa3 alkalmatlan zenekari használatra.Ha stílusba korg mintát teszek a t4-en,akkor hallatszik igazán a vastagsága.Nem lehetséges,hogy arány és eq probléma áll a háttérben?
Nem hiszem el,hogy a pa3 alkalmatlan zenekari használatra.Ha stílusba korg mintát teszek a t4-en,akkor hallatszik igazán a vastagsága.Nem lehetséges,hogy arány és eq probléma áll a háttérben?
Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 322
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Mindenki a samplert emlegeti, hogy azzal kell hangot csinálni egy hangszernek. A Korg Kronosban 16 pcm minta szólhat egyszerre 1 hangszínben. A Pa3x-ben 24 minta. Elhiszem, hogy gyengébbek a minták, de ha ebből nem lehet egy korrekten megszólaló hangot csinálni, akkor megette a fene az egészet...Attila írta:amikor a Triton hangszíneit bevittem a pa-ba, egészen meglepődtem, hogy milyen szépen meg lehet szólaltatni a 3x-et szempler nélkül.
Nekem Trinity-m nem volt, csak Karma és Korg M3 fullra bővítve. A Korg M3 hangjainak pár százaléka használható csak egy báli zenében szerintem. Az SD-1+ ilyen szempontból sokkal alkalmasabb. Könnyebb a kezelése, könnyebb olyan hangot előhozni, amit szeretnél. Kisebb a választék a hangokból, de amik vannak benne, azok viszonylag korrektül megszólalnak. Bár szerintem a Musikant mellett már nem jelent előrelépést... Igaz, időben és árban is 2 külön világ...
- Attila
- VIP
- Kapcsolat:
Mi a fenéről beszéltek ? (- tudja kinek, kiknek szól)
Az ember feltesz egy ártalmatlan kérdést és egy-két oldal után ki van forgatva ! Hol jön a képbe a pa3x ? A kérdés az volt drága barátaim, hogy KETRON SD1PLUS VAGY KORG TRINITY PLUS ? - és nem más ! Sem PCM, sem vastagság, sem egyéb. Vagy alkalmatlanság, semmi. És még az sem, hogy a pa3x-hez képest........
Ha nálam nem szól a pa3, senkinél ! Ezt ki merem jelenteni és be is tudom vállalni bárki előtt ! Tehát nem kell filozofálni egyebekről, mint amire a kérdés irányul.
Köszönöm
Az ember feltesz egy ártalmatlan kérdést és egy-két oldal után ki van forgatva ! Hol jön a képbe a pa3x ? A kérdés az volt drága barátaim, hogy KETRON SD1PLUS VAGY KORG TRINITY PLUS ? - és nem más ! Sem PCM, sem vastagság, sem egyéb. Vagy alkalmatlanság, semmi. És még az sem, hogy a pa3x-hez képest........
Ha nálam nem szól a pa3, senkinél ! Ezt ki merem jelenteni és be is tudom vállalni bárki előtt ! Tehát nem kell filozofálni egyebekről, mint amire a kérdés irányul.
Köszönöm
Atti
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 124
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Elég stabil az önbizalmad.Attila írta:Ha nálam nem szól a pa3, senkinél !
Másnál ugyanúgy szól. Ezt elhiheted.
- Attila
- VIP
- Kapcsolat:
Köszönöm.
- nem mindenben, és nem minden körülmények között
- és nem hiszem el, mert hallottam ilyent is, olyant is, de jót keveset
- nem mindenben, és nem minden körülmények között
- és nem hiszem el, mert hallottam ilyent is, olyant is, de jót keveset
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Attila 2014.10.01. 17:52-kor.
Atti
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 124
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Már kíváncsivá tettél!
Tegyél már fel egy midi file-t, hogy nálad hogy szól! Kíváncsi vagyok, hogy mit lehet kihozni egy Pa3-ból. Valami olyan nótát, amit mindenki ismer. Mondjuk a Sex Bomb-ot szerintem ismeri mindenki.
Tegyél már fel egy midi file-t, hogy nálad hogy szól! Kíváncsi vagyok, hogy mit lehet kihozni egy Pa3-ból. Valami olyan nótát, amit mindenki ismer. Mondjuk a Sex Bomb-ot szerintem ismeri mindenki.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 322
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Tudod az ember egy logikus lény, aki gondolkodni tud!!!Attila írta:Mi a fenéről beszéltek ? (- tudja kinek, kiknek szól)
Feltettél egy kérdést. Mivel nem írtad oda, hogy egy kollégának, vagy valakinek kell, ezért szerintem mindenki azt gondolta, hogy 2. hangszert keresel a tied mellé. Egy csomó ember próbált neked segíteni!!!!
Erre fel mit csinálsz???? Inkább nem minősítem, ne legyen megint veszekedés belőle...
- Attila
- VIP
- Kapcsolat:
Nem szeretnék én sem vitát
, lehet felejteni, törölni, bármit......, csak veszekedést ne ! Köszönöm annak aki segített vagy segíteni próbált. 
Atti