Akkor Apikám kérlek Te is nyilatkozz, hogy hangzásilag hol van a hiba..mert legközelebb összedugom a Trevissel ha valóban átvernek a füleseim vagy az asztali Pc hangszóróm...
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Sajat magunk altal eloadott zenek, CD-video felvetel
Moderátor: Moderátorok
- Zeneboy
- Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 22
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Re: Sajat magunk altal eloadott zenek, CD-video felvetel
Semmi irigyelni való nincs rajta..
Akkor Apikám kérlek Te is nyilatkozz, hogy hangzásilag hol van a hiba..mert legközelebb összedugom a Trevissel ha valóban átvernek a füleseim vagy az asztali Pc hangszóróm...
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 152
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Bocsi, kicsit bele felejtkeztem, mert már a sokadik számodat hallgatom. A sok tüc-tüc mulatósokat is te énekled? Kegyetlen tisztán és jó arányokkal szólnak ezek az mp3 alapok és az ének is. Példaértékű a minőségük.
Ha már kritika:
A nem mulatósoknál (melyek gondolom midik) van egyes számoknál, mint ahogy Tomi is írta, hogy háttérben van az ének, kicsit halk. Olyan mintha nem azonos körülmények között lettek volna az egyes számok felvéve. De amelyiknél jók az arányok, azok nagyon klasszak. Az effektezés és a hangszíned nagyon jó. A vokál is. Miről effektezed az éneket?
Az "A szerelem élnél" az ének a mély tartományban, a "Félember"-nél meg a zene basszusa többször bebúg. Ez a 125-132 Hz (ritkábban a 160 Hz, esetleg 250 Hz) keskeny megvágásával orvosolható. Én is ezzel szoktam szembesülni.
Én a mai napig küzdök a helyes felvétellel. Két fájó pontom van. Az egyik az ének, a másik, ami meg még nagyobb problémám, az a szinti basszusa. Még nem találtam rájuk elfogadható megoldást. Főleg a basszusra.
Ha már kritika:
A nem mulatósoknál (melyek gondolom midik) van egyes számoknál, mint ahogy Tomi is írta, hogy háttérben van az ének, kicsit halk. Olyan mintha nem azonos körülmények között lettek volna az egyes számok felvéve. De amelyiknél jók az arányok, azok nagyon klasszak. Az effektezés és a hangszíned nagyon jó. A vokál is. Miről effektezed az éneket?
Az "A szerelem élnél" az ének a mély tartományban, a "Félember"-nél meg a zene basszusa többször bebúg. Ez a 125-132 Hz (ritkábban a 160 Hz, esetleg 250 Hz) keskeny megvágásával orvosolható. Én is ezzel szoktam szembesülni.
Én a mai napig küzdök a helyes felvétellel. Két fájó pontom van. Az egyik az ének, a másik, ami meg még nagyobb problémám, az a szinti basszusa. Még nem találtam rájuk elfogadható megoldást. Főleg a basszusra.
Üdv.: Apelláta
- Zeneboy
- Moderátor
Köszi, hogy időt szántál rám !
Az van, hogy a cool edittel régbben próbálkoztam felvenni! rca kábel keverőn be mic, majd line bement stb.
Most a kolléga kölcsön adta a zed 14- et, meg a neumann kms105 miksit. Utóbbit azért mert buliban nem használja, nem volt még idő beállítani...fantasztikus mikrofon és bevallom a beta 58 után fúrcsa volt de most , hogy picit állitgattam már jobban hallom a részletgazdagságát! Dinamikai tartománya brutális! Kb 15 perc állítás után ennyire futotta, szóval még biztos több a lehetőség benne!
Viszont ezt szokni is kell! Máshogy kell énekelni bele, kompin is állitani kellett emiatt, szóvégekre jobban figyelni stb... Szóval szerda, csüti és péntek este nekiálltam felvenni esténként, csak úgy ahogy jöttek! Ennek köszönhetően van hiba az énekben bőven! Jah, meg a kis lúrkóim itt "rambóztak" mellettem! Talán még néha fel is hallatszik pici gyerkőc hang...
Mindent én éneklek, de alapok természetesen
Kedden csináltam egy miksi beállitást amit kínomban nem mentettem el..picike kék halált játszott a winfosom, mert nem figyeltem arra hogy a c- n megtellt a memória amire tempbe rögzít
Másnap meg emlékezetből újra állítottam, ami nem olyan lett, meg elcsúzott az arány is...
Mint írtam az ének a pa3- ból jön!tehát az effekt is... Amihez én énekeltem fel a vokált annál egy deleay van rádobva mindkét elpanorámázott csatornára! A "lehet, hogy Téged, "ott már picit próbáltam elszakadni a gyári beállításoktól, de a proginak ezt a szerkesztését csak teszteltem..rengeteg minden szűz terület számomra..de az idő majd gyógyír lehet..meg a tapasztalatok aki már jártasabb
A szerelemnél az ének és zene mp3 tehát eleve egy felvett dolgott játszottam le a pa-n amire rávokáloztam, és egyszerre így vettem fel.. Azt betaval enekeltem fel, és hallani hogy a miksi sajnos nem okés...a vokál neumann...
A félembert eq-val vastagítottam, de normalizálásnál túlcsúszott megvan wav- ban a nyers felvétel mindről így lesz időm később gyakorolni mit lehetne másképp csinálni
Viszont ami tény a max audio a hangszer kényes pontja..ha érdekel majd kifejtem miért..
Az van, hogy a cool edittel régbben próbálkoztam felvenni! rca kábel keverőn be mic, majd line bement stb.
Most a kolléga kölcsön adta a zed 14- et, meg a neumann kms105 miksit. Utóbbit azért mert buliban nem használja, nem volt még idő beállítani...fantasztikus mikrofon és bevallom a beta 58 után fúrcsa volt de most , hogy picit állitgattam már jobban hallom a részletgazdagságát! Dinamikai tartománya brutális! Kb 15 perc állítás után ennyire futotta, szóval még biztos több a lehetőség benne!
Viszont ezt szokni is kell! Máshogy kell énekelni bele, kompin is állitani kellett emiatt, szóvégekre jobban figyelni stb... Szóval szerda, csüti és péntek este nekiálltam felvenni esténként, csak úgy ahogy jöttek! Ennek köszönhetően van hiba az énekben bőven! Jah, meg a kis lúrkóim itt "rambóztak" mellettem! Talán még néha fel is hallatszik pici gyerkőc hang...
Mindent én éneklek, de alapok természetesen
Kedden csináltam egy miksi beállitást amit kínomban nem mentettem el..picike kék halált játszott a winfosom, mert nem figyeltem arra hogy a c- n megtellt a memória amire tempbe rögzít
Másnap meg emlékezetből újra állítottam, ami nem olyan lett, meg elcsúzott az arány is...
Mint írtam az ének a pa3- ból jön!tehát az effekt is... Amihez én énekeltem fel a vokált annál egy deleay van rádobva mindkét elpanorámázott csatornára! A "lehet, hogy Téged, "ott már picit próbáltam elszakadni a gyári beállításoktól, de a proginak ezt a szerkesztését csak teszteltem..rengeteg minden szűz terület számomra..de az idő majd gyógyír lehet..meg a tapasztalatok aki már jártasabb
A szerelemnél az ének és zene mp3 tehát eleve egy felvett dolgott játszottam le a pa-n amire rávokáloztam, és egyszerre így vettem fel.. Azt betaval enekeltem fel, és hallani hogy a miksi sajnos nem okés...a vokál neumann...
A félembert eq-val vastagítottam, de normalizálásnál túlcsúszott megvan wav- ban a nyers felvétel mindről így lesz időm később gyakorolni mit lehetne másképp csinálni
Viszont ami tény a max audio a hangszer kényes pontja..ha érdekel majd kifejtem miért..
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Apelláta
- Adminisztrátor
Zeneboy írta:Viszont ami tény a max audio a hangszer kényes pontja..ha érdekel majd kifejtem miért..
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 55
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Zsolti segítenél?
Mi lehet az oka, hogy nem indul el nálam a dal? (egyik sem) play gombra klikkelve nem történik semmi, sőt nem aktív az oldal egyetlen eleme sem. winfossal nem kezelhető ez az oldal?
Köszönöm!
Mi lehet az oka, hogy nem indul el nálam a dal? (egyik sem) play gombra klikkelve nem történik semmi, sőt nem aktív az oldal egyetlen eleme sem. winfossal nem kezelhető ez az oldal?
Köszönöm!
Buba
- Zeneboy
- Moderátor
Nem tudom, nálam működik... 
- Apelláta
- Adminisztrátor
Á, dehogy magas neked Tomi.
...nem bonyolult, könnyen meg tudnád tanulni.
Tőlem a múlt heti bálon kérték. Még csak ez volt a második alkalom. De "sajnos" nincs a repertoáromban.
...viszont ha sokan kérnék, beadnám a derekamat.

...nem bonyolult, könnyen meg tudnád tanulni.
Tőlem a múlt heti bálon kérték. Még csak ez volt a második alkalom. De "sajnos" nincs a repertoáromban.
...viszont ha sokan kérnék, beadnám a derekamat.
-
bohocotto
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 40
- Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
- Adott köszönetek: : 81 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 111 alkalommal
szia Api.Csak annyit szeretnék irni gratulációként,hogy amig a dalod hallgattam libabőrös volt a karom,annyira tetszett.Le a kalappal,minden tiszteletem a tiéd:Ottó 
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 28
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
A múltkor helyettesítést vállaltam Bogácson. Ott folyamatosan ezt kérték. kb 4x eljátszottam, majd amikor 5x is kérték, akkor mondtam a kiscsajnak, hogy jó, de az az utolsó szám, mert én már többet nem játszom el. Le volt döbbenve, hogy valaki azt mondta neki, hogy már elege van folyamatosan ugyanabból a számból.Apelláta írta:De "sajnos" nincs a repertoáromban. ...viszont ha sokan kérnék, beadnám a derekamat.
Amikor vége lett a bulinak, akkor hallottam a szomszéd pincéből kiszűrődő hangokat. Mi szólt onnan??? Ugyanez a dal, de olyan hosszan játszották, hogy majdnem össze tudtam pakolni ez alatt...
- Apelláta
- Adminisztrátor
Köszönöm! ...valaki legalább reagált rá.bohocotto írta:szia Api.Csak annyit szeretnék irni gratulációként,hogy amig a dalod hallgattam libabőrös volt a karom,annyira tetszett.Le a kalappal,minden tiszteletem a tiéd:Ottó
Szívesen vettem volna mástól is egy két kritikát. Persze negatívat is, mert abból tanul az ember.
Nekem eléggé siralmas a basszus benne, pedig sokat küzdöttem vele, de valahogy másképp szól a felvételen, mint a valóságban.
De majd még kísérletezek vele.