|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
maxpaine
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Korg Pa 300
- Adott köszönetek: : 96 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 41 alkalommal
Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Sziasztok, a style works által átkonvertált stilusokat egy style revoicer nevü programmal be lehet állitani a hangszerhez és így már elég jó hangzása lesz, és minden hang meg fog szólalni belőle.A progi ismeri minden yamaha kisérőautomatikás szinti hangszin készletét.
-
zsoltix25
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: Psr-2000
- Adott köszönetek: : 4 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 17 alkalommal
Re: Yamaha stílusok, hangszínek - Kérések
Udv...
Szerintem az elso alapveto kerdes hogy mennyit aldoznal a hangszerre valamint mennyi osszeg all a rendelkezesedre. Ezutan hogy inkabb mire hasznalod. Ertem ez alatt hogy "elo" zeneles vagy inkabb midi. Es ennek fugvenyeben kell kivalasztani a legmegfelelobb ar/teljesitmeny aranyt. En nemreg vettem egy psr 2000-t. Valoban elozo generacios modell, nincs usb (csak floppy disc), a memoriaja sem tul nagy, de azt tudom mondani hogy ezeket leszamitva minden szempontbol megfelel, lehetoseg van benne es minden altalanos yamaha opcio megvan.
Szerintem az elso alapveto kerdes hogy mennyit aldoznal a hangszerre valamint mennyi osszeg all a rendelkezesedre. Ezutan hogy inkabb mire hasznalod. Ertem ez alatt hogy "elo" zeneles vagy inkabb midi. Es ennek fugvenyeben kell kivalasztani a legmegfelelobb ar/teljesitmeny aranyt. En nemreg vettem egy psr 2000-t. Valoban elozo generacios modell, nincs usb (csak floppy disc), a memoriaja sem tul nagy, de azt tudom mondani hogy ezeket leszamitva minden szempontbol megfelel, lehetoseg van benne es minden altalanos yamaha opcio megvan.
-
maxpaine
- Kiemelt tag
-
zsoltix25
- Újonc
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 171
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
De megszálalásban ezek mind gagyik a 9000pro-hoz képest. Ha komoly Yamaha hangszert akarsz ennyi pénzért, akkor csak 9000pro.maxpaine írta:Szerintem aTyros sokkal többet tud mint a psr 3000 ,
-
maxpaine
- Kiemelt tag
Sziasztok , a Tyrosban az a jó, hogy ha megvan hozzá a kiegészítő "xl " hangfal rendszer akkor nem kell sok mindent magaddal vinni egy kisebb buliba , mert szólnak akkorát azok a hangfalak , ami elég , és még a mikrofon is megszólal a hangszerbe.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 171
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Hat azok a hangfalak max egy szobai házibuliba elegendőek, mert egy normális hangosítás mellett már kontroll hangfalnak is kevés.
-
zsoltix25
- Újonc
Asterix írta:Hat azok a hangfalak max egy szobai házibuliba elegendőek, mert egy normális hangosítás mellett már kontroll hangfalnak is kevés.maxpaine írta:Sziasztok , a Tyrosban az a jó, hogy ha megvan hozzá a kiegészítő "xl " hangfal rendszer akkor nem kell sok mindent magaddal vinni egy kisebb buliba , mert szólnak akkorát azok a hangfalak , ami elég , és még a mikrofon is megszólal a hangszerbe.
Valoban egyet kell ertenem asterix-el. Az a hangrendszer max 30 negyzetmeterig, 3 meter belbagassagig es 15 szemelyes letszamig (ezek csak olyan kb. adatok) mukodik igazan. Azaz egy esetleges nagyobb nappali es vasarnapi csaladi ebed eseteben
De termeszetesen ez csak az en velemenyem, es ugyanakkor elfogadom maxpain velemenyet is.
-
crybaby
- Blogbejegyzések: 1
Re: Yamaha stílusok, hangszínek - Feltöltések
Köszönöm, kielégítő volt válasz.
Még annyit kérdeznék, hogy van e lehetőség egyenként az összes hangsávot(tracket) effektezni, vagy ahhoz "erősebb szinti"-re van szükség? Eddig csak gépen zenéltem(Reason, FL, stb) és ott gyakorlatilag a határ a csillagos ég.

Köszönöm a választ, majd bíbelődöm veleGyuley:
Szia Crybaby!
Ami azt illeti lehet effektezni, de azt hiszem csak 4 független effektprocija van az s900-nak(de ha felcsapod a használatit abban ez benne van), úgyhogy eltérő effekteket csak ennyi sávra tudsz küldeni(megoldás, több sávon ugyan azt az effektet lehet alkalmazni) be lehet állítani hogy
melyik sávra mit szeretnél természetesen, mindez benne van a használatiban is!
A szólóhangokat külön lehet paraméterezni, ha pl kiválasztasz egy hangszínt, akkor(most csak emlékezetből, mert nincs előttem a hangszer)azt hiszem a kijelző alján van egy olyan opció hogy "voice set"(ha emlékeim nem csalnak, akkor a "6"gombot kell megnyomni) ezt kell megnyitni, és lehet állítgatni egy csomó paramétert, természetesen utána el lehet menteni a hangszínt a user-ba!
-
maxpaine
- Kiemelt tag
Re: Yamaha stílusok, hangszínek - Feltöltések
Sziasztok , az lenne a kérdésem , hogy tud -e valaki olyan programot ajánlani amivel stilusokat lehet szerkeszteni?