|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 464
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 328
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Nem biztos, Buba!Bubamara írta:Az EC5 és a sliderek elhagyása a hangszerről szerintem óriási hiba.
Én például nem használom sem az EC5-öt, de a slidereket sem tudnám mire használni. A pa 800-on kettő van, abból az egyiket használom.
- Bubamara
- Adminisztrátor
Igaz, felhasználási mód és megszokás kérdése.
De számomra sokkal egyszerűbb egy ec5 pedálon indítani pl a fill-t, mint elengedni a billentyűt és matatni fölötte a gombokon játék közben?
Számomra fontosak a slider-ek egy hangszeren, de bizonyára meg lehet lenni nélkülük.
Viszont, ha minden lemarad a hangszerről, akkor csupán a fém ház miatt lehet picit sok az ára.

De számomra sokkal egyszerűbb egy ec5 pedálon indítani pl a fill-t, mint elengedni a billentyűt és matatni fölötte a gombokon játék közben?
Számomra fontosak a slider-ek egy hangszeren, de bizonyára meg lehet lenni nélkülük.
Viszont, ha minden lemarad a hangszerről, akkor csupán a fém ház miatt lehet picit sok az ára.
Buba
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Én meg a pa1- en rászoktam, hogy dinamikával vezérlem a fill funkciót így nem nyúlkálok állandóan a kapcsolókhoz., de mindig ott az EC5 bedugva, mert Txt lapozáshoz azt használom!
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- ---Qgli---
- VIP
És miket vezérelnek a sliderek?Bubamara írta:Számomra fontosak a slider-ek egy hangszeren,
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 464
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Én nem szeretem a billentyűzetről vezérelt fill-t, mert a buli hevében néha úgy odacsapok a billentyűre, hogy akkor is pörget, mikor nem kéne. Ha meg feljebb állítom, akkor meg csapkodhatnám rendszeresen oly mértékben, hogy sajnálnám. Amúgy is akkor elvesztem azt a szabadságot, hogy én határozom meg, mikor melyik pörgetés legyen.
Az EC5-öt én is szeretném txt lapozásra használni, de továbbra is fenn áll a Pa3 azon hibája, hogy egy idő után elfelejti a 2-es seq txt lapozását. Csak egy ki/be kapcsolás után hozza megint. Ezért hagyom is a fenébe, csinálom a dialtárcsa +/- gombjaival, mert csak azt nem felejti el. Bár ez nem a legkényelmesebb mód. Még ha kiteszem a programozható kapcsolókra, ott is elfelejti ugyan úgy, mint a pedálnál. Pedig már az új op. rendszer van fent egy ideje, de akkor is. Nem hiszem el, hogy ezt még más nem tette szóvá itt.
Az EC5-öt én is szeretném txt lapozásra használni, de továbbra is fenn áll a Pa3 azon hibája, hogy egy idő után elfelejti a 2-es seq txt lapozását. Csak egy ki/be kapcsolás után hozza megint. Ezért hagyom is a fenébe, csinálom a dialtárcsa +/- gombjaival, mert csak azt nem felejti el. Bár ez nem a legkényelmesebb mód. Még ha kiteszem a programozható kapcsolókra, ott is elfelejti ugyan úgy, mint a pedálnál. Pedig már az új op. rendszer van fent egy ideje, de akkor is. Nem hiszem el, hogy ezt még más nem tette szóvá itt.
Üdv.: Apelláta
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 150
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Igen sajnos a KORG hangszereknél is adódnak szoftveres hibák,nem csak a KETRON küszködik ez ellen.
Szoftveresen egyedül a YAMAHA az ami stabil.Ott meg más gyenge pontok vannak.
De az a borzasztó hogy ezek a vasdarabok mind több százezer forintok...
Szoftveresen egyedül a YAMAHA az ami stabil.Ott meg más gyenge pontok vannak.
De az a borzasztó hogy ezek a vasdarabok mind több százezer forintok...
- ---Qgli---
- VIP
Nekem a kapcsolókra van kitéve, de mindig lapoz oda, ahová kell. Sosem vot vele gond.
- Bubamara
- Adminisztrátor
Használom az alapértelmezett beállítást is, ahol a billentyűsávok hangereje, kíséret sávjainak hangereje, ez nagyon jó lehet egy színesebb stílusjátékhoz, illetve a song sávjainak hangereje van rájuk kiosztva.---Qgli--- írta: És miket vezérelnek a sliderek?
Azon túlmenően használom az orgona regisztereket,
Valamint a címezhető user felületen:
assignable1 alatt: 1. keyboard expression, 2. pad volume, 3. upper vdf resonance, 4. mikrofon in volume, 5. ének hangerő, 6 vokál hangerő, 7. zengető erőssége, 8. ének vibrato mélysége.
assignable2 alatt: 1. CD hangereje, 2. mp3 hangereje, ezeket ritkábban használom.
Buba