Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Joe83
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Gonosz2 :)
Adott köszönetek: : 921 alkalommal
Kapott köszönetek: : 772 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 26774Hozzászólás Joe83
2014.08.24. 12:49

Sziasztok!

Ugyan nekem nincs Ketronom... Mivel akinek van Audyája nem tesz fel videót, hanganyagot, Almatomit kivéve... Így én kutakodtam...
Érdemes megnézni az összes videót... Elég jók.. Jól demonstrálják a mikrofon tudását.. Bár lehetne többféle is...

Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 36
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 26775Hozzászólás Zeneboy
2014.08.24. 13:13

Az uccsó vidin jönn be a hangzás a legjobban! Semmi baj sincs ezzel a részével sem! Ezt már a videó felkerülésekor megtaláltam! Ezért is szerettem bele az audyaba! A probléma máshol van a géppel! :777

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 97
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 26776Hozzászólás Attila
2014.08.24. 14:18

Én azt szeretném látni, hallani, hogy mi fórumtagok mit csinálunk !
Hogy az "ilyen-olyan ......music" hangszerüzletek milyen reklámmal rokulnak elő, az nem annyira mérvadó ! Nekem nem. Mindannyian tudjuk, hogy egy-egy ember kezében más-más a megszólalás ezeknél a "varrógépeknél". Sokkal inkább hasznos és építő jelleggel bírna az, hogyha gyakorlati szempontból közelítenénk meg.
- Hogyan ?
- Én még egyszer sem találkoztam pl. egy bárki által összehozott Performance-al ami ide föl lett volna téve (egy rövidke demóval akár), ami jobb kézre fantasztikus és végtelen lehetőségeket kínál. Vagy - hiába a százhuszon..... effekt, senki sem írta le még egyszer sem, hogy melyiket mikor, mire használja. Vagy - lehetne sorolni, de minek ?
Szóban lehet hadakozni -, értelmetlen. :pardon:

Atti

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 40
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 26777Hozzászólás malko
2014.08.24. 14:40

Meghallgattam az utolsó videót. A gyerek jól énekel az effect is jó de a vokál már bocsánat semmi extra ezt simán alázza a pa3 és a tyros4 is. Basszus, tamok, zongora és cinek azok tetszenek, de a pergő?
Én nem tudom de hol lehet ilyen fahangú pergő hallani? koncerteken vagy hol? Én kimondottam utálom ezt a 80 évek hangzását de biztos sok valakinek tetszik. De a csúcs a fúvós szekció, régen halottam ilyen gagyi valamit egy vicc. A vokál kapcsolást ki lehet egyébként osztani pedálra? És a másik az amit syler is kérdezz. Valaki nézze már meg ezt a effektezést. Elég sok időt rászántunk már erre a dologra de nem csak nem haladunk előre. Bocsánat senkit nem akarok megbántani ez csak az én véleményem.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

Joe83
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Gonosz2 :)
Adott köszönetek: : 921 alkalommal
Kapott köszönetek: : 772 alkalommal

Hozzászólás: # 26778Hozzászólás Joe83
2014.08.24. 14:56

Sziasztok!

Igen.. egyet értek az előttem szólókkal...
Bennem is csak a kérdések ismétlődnek..
Az Audya egy nagy rejtély marad..
Nem hiszem el, hogy csak Almatominak és Martonnak van Audya hangszere ebben az országban....
Akinek van, miért hallgat??

Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 26783Hozzászólás marton1974
2014.08.24. 19:25

Üdv.Malko.
Nem akarlak megbántani én sem de a T4 az a hangszer ami tetszik a legkevésbé a mai zászlósok közül.Éppen a megszólalása és hangzása miatt.Látod nem vagyunk egyformák.Ez így van rendjén...Hiába van a T4-ben sokkal több effekt.Néha a kevesebb az több...De még egyszer mondom nem egy az ízlésünk,és ez így van jól.

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 26784Hozzászólás marton1974
2014.08.24. 19:42

De ne szóljon már ez a topik is arról hogy kinek jobb és szebb a hangszere.Mindenki magának vesz hangszert.Kinek melyik tetszik és mennyire tudja használni.Ez a topik a KETRON hangszerek technikai dolgairól szól.Ha visszaolvastok én próbálok rengeteg dolgot megosztani,amit tapasztalok e hangszerekkel kapcsolatosan.Többek közt olyan dolgokat amiket az országba szerintem nem sokan csináltak.Pl.KETRON SD5 mp3,wav,bővítő beszerelése...AUDYA test lefuttatása,kapott hiba üzenetek javítása SYSTEM mappából...tehát amit tapasztalok leírom.
Az pedig hogy nekem a KETRON hangzás jön be a legjobban,az legyen az én "bajom".

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 26785Hozzászólás marton1974
2014.08.24. 19:48

Üdv.Ati.
Teljesen egyetértek ezzel a hozzászólásoddal...

" Én még egyszer sem találkoztam pl. egy bárki által összehozott Performance-al ami ide föl lett volna téve (egy rövidke demóval akár), ami jobb kézre fantasztikus és végtelen lehetőségeket kínál. Vagy - hiába a százhuszon..... effekt, senki sem írta le még egyszer sem, hogy melyiket mikor, mire használja. Vagy - lehetne sorolni, de minek ? "
Ez a kijelentés nem csak a KETRON-osokra értendő... :777

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 110
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 26787Hozzászólás forissandor
2014.08.24. 21:10

Én imádom a rejtélyeket, és ha hozzájutok egy Audyához, ígérem minden demót megkaptok! :D
Viccet félretéve, ha van valakinek egy jóárasított Audyája, beszélgethetnénk róla....

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 26789Hozzászólás Rolandbk5
2014.08.24. 21:21

Sziasztok,

Oh a Korgosok neki rontottak a Ketronosoknak …. :lol:

Na egy-két tapasztalat bár nem az Audaya-val kapcsolatban, hanem egy Midjay plus-ról bezsélnék, hogy itt mindenkinek kielégítsem a kíváncsiságát. Csak annyit kérek majd mindenkitől, hogy egészen őszintén fogok beszélni, és mindenkitől ezt várom vissza majd mikor a saját eszközéről mesél.

Szóval Midjay Plus. Februáb óta használom, egy Tyros 1-t adtam oda érte. Nagy dillema volt. Sokat dolgoztam vele, Almatom közbenjárásának köszönhetően a live dobok használatát is elsajátítottam, amiben itt a forumon kevesen hittek, de ez mit sem jelent számomra. Már egy jó pár rendezvényen velem volt a Midjay. Tapsztalataim vannak.
Hangszínek:
Volt szerencsém Tyros-al együtt használni egy ideig, és először nem hittem benne, majd mikor elkészítetten egy pár dalt vele, már egészen más képet kaptam a Ketron-ról. A Tyros - nem a 2-3-4-5 - sehol nem volt. Olyan vékonka volt aranyszíve, hogy már már féltettem, nehogy megsértődjön buli közben és cserben hadjon, de hála Istennek nem így lett. Nem lehet őket össze hasonlítani, mert a Yamaha elvérzik már egészen az elén. Az sem sokat segített a Tyros-n, hogy sokkal több effekttel van felvértezve, mert annyi viszont nem volt benne, amivel akár csak a közelébe is lehetett volna editálni a hangját sajnos. Azért írom, hogy sajnos, mert majd a végén erre visszatérek. Sajos a gitár hangszínek azok nem valami fényesek, sőt tulajdonképpen semmire sem jók a Midjay-ben. De mivel sajnos nincs benne sok választási lehetőség, ezért ez egy fajta komprommisszum. Viszont a fő hangszerek, dob,basszus, string, zongora, Rodes, ezekkel semmi baj nincs.

Effektek:
Marcit idézve, " néha a kevesebb több …" . Egyetértek. amit hiányolok az a gitár effektek, és az, hogy több effektet használni egyszerre . Én nem sok effekttel dolgozom, így a hiánya csak abban jelentkezik nálam, hogy néha jó lenne ha lenne.

Használhatóság:
Nem egyszerű … :xx:
Sok hangszer megfordult a kezem alatt, és talán ennek köszönhetően én megtudtam tanulni, és tudom is használni. A midiket Sonarral készíten, így tulajdonképpen nem is igazán nyúlok a Midjay-hez szerkesztés közben.
A színpadon van némi probléma. Bizonyára lesznek olyanok itt közöttetek, akik alíg várják a mondandóm végét, hogy örülhessenek a bajomnak. Szóval vannak gondok a színpadon. Például mikor egy stilust használok, és utána egy midi dallal folytatnám a műsort, ott jönnek a problémák. Olyan szinten összekveredik a midi, hogy majdnem használhatatlan. A basszus egy oktávval lejebb lesz, csak zongora szól majdnem minden hangszer helyett, nagyon gáz. Itt csak egy megoldás szokott működni, mégpedig az, hogy az iPad-ről indítom a következő Mp3-s dalt, és addig kikapcsolom, majd visszakapcsolom a Midjay. Után minden rendben van, de ez a jelenség nem álandó, mert van amikor nem csinálja ezt. Ez gáz … :xx: A másik amit tapasztalunk, hogy a dalszöveget ami a midi mellé van téve, összekeveri. Ezt úgy kell érteni, hogy a VGA monitoron több sort tud egyszerre megjeleníteni, és alap esetben azt cseréli, ahogy egyre lejjebb megy a szöveg, felülre mindig jön a folytatás. Na itt nem úgy van. Elindul a dal, ami jó volt a múlt héten, és kiírta a szöveget, de valamiért nem jó szöveget használ, és amit kiírt az mögé fordul be a helyes szöveg, de ezzel az a baj, hogy nem lehet előre látni mi fog következni. Ez nagyon kellemetlen, éppen ezét a hétvégén úgy döntöttünk, hogy minden dalunknak a szövege iPad-n lesz, még akkor is, ha adott esetben van szöveg hozzá. Ez is nevezhető nagyon gáznak.

A mikrofon részét én nem használom.

Szóval a Tyros-t sokkal jobb használni, és a megbízhatósága is jobb. Én három évig használtam a Tyros-t, majd megvásároltan a Tyros2-t. Nagyon rendben van mindegyik kezelhetőség tekintetében. A Ketron-nak ezen a téren igazán sokat kell még fejlődni. Viszont ami a zene lelke az olyan szinten rendben van a Midjay-ben, hogy azon a téren a többi hangszernek van mit tanulni. Én nem azért vásárolok hangszert, mert a kezelhetősége mennyire jó, hanem a hangja miatt. Sok mindent kárpótól a hang, és a szerény véleményem az, hogyha vásárolok egy Lanborghini-t, akkor némi kényelmi szempotok nem lesznek olyan jók benne, mint egy Audi-ban, viszont az a filing amiért sportautó a sportautó, azt maximálisan hozza. Sajnos az IKEA-ból nem tudom hazahozni vele a bútort, de akkor is megveszem.

Remélem kellőképpen kimerítő a leírásom, és szeretném a konkurens hangszer márkákat használó kollégágkat, hogy ennyire legyenek csak mindig objektívek, akkor sokkal messzebre láthatnánk.

Zoli

Új hozzászólás