|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- marton1974
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 433
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Utána néztem ennek az Ajamsonic KETRON AUDYA frissítésnek.Sajnos elég drága.Ezt a dolgot kb. úgy kell elképzelni mint a németek MUSIKANT frissítését a KORG-nál.Több hangszín,stílus,regisztráció ami általában amerikai,karibik jellegűek./A magyar zenében nem annyira használatos./
De van egy olyan okosság is náluk,hogy a HD-t le lehet cserélni SSD-re.Ami viszont nagyon előnyös lenne.Mert ugye az SSD-ben nincs mozgó alkatrész,így a meghibásodás is kisebb szinte semmi.Meg gyorsabb is mint a HD.
De olyat hallottam,hogy a KETRON cég is dolgozik az SSD ügyön...
De van egy olyan okosság is náluk,hogy a HD-t le lehet cserélni SSD-re.Ami viszont nagyon előnyös lenne.Mert ugye az SSD-ben nincs mozgó alkatrész,így a meghibásodás is kisebb szinte semmi.Meg gyorsabb is mint a HD.
De olyat hallottam,hogy a KETRON cég is dolgozik az SSD ügyön...
-
pap66
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 62
- Hangszer: hammond
- Adott köszönetek: : 153 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 107 alkalommal
Ketron oldalon sajna olyan suru a mozgás,hogy nem bírom kovetni az újdonságokat!
Ja és én vagyok a 3.aki használja a Live dobokat a midikben is!
- marton1974
- VIP
-
pap66
- Kiemelt tag
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 334
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Na ennek örülünk… Csak gyarapodunk ...pap66 írta:Ketron oldalon sajna olyan suru a mozgás,hogy nem bírom kovetni az újdonságokat!
- marton1974
- VIP
Félelmetesen jó az AUDYA stílus szerkesztője!Egyedülálló!Határtalan állítási lehetősséggel és a legélethűbb megszólalással párosítva.
Audio style modeling technology
Próbáltam én a 3X,T4 stílusait is állítgatni,de a legjobb beállításnál se szóltak olyan karakteresen,élethűen mint az AUDYA stílusai...
Audio style modeling technology
Próbáltam én a 3X,T4 stílusait is állítgatni,de a legjobb beállításnál se szóltak olyan karakteresen,élethűen mint az AUDYA stílusai...
- marton1974
- VIP
-
pap66
- Kiemelt tag
Szia Tomi !
Húztam be az Audyába Audio dobokat,patterneket,viszont ezek hangosabban szólnak,mint a gyáriak.Hogy lehet Oket egyforma szintre hozni?
Tudom,hogy pl.a Logic-al meglehet csinálni,de ott is csak próbálgatva lehet- tudom.Koszi a választ.
P.
Húztam be az Audyába Audio dobokat,patterneket,viszont ezek hangosabban szólnak,mint a gyáriak.Hogy lehet Oket egyforma szintre hozni?
Tudom,hogy pl.a Logic-al meglehet csinálni,de ott is csak próbálgatva lehet- tudom.Koszi a választ.
P.
-
slyer
- VIP
- Hozzászólások a témában: 42
- Hangszer: yamaha tyros 4-yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 165 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 312 alkalommal
A ketron tényleg dögösen szól,de ez a francia dream chip,amit példul az sd1000nél bevetettek,elég furcsán dologozik.Kiváncsi lennék,hogy a midjay pro-ban,hogy működik az effektezés?A tapasztalatom idáig a 90-es évek midi dolgaira emlékeztet.NRPN parancsok tengere.
http://www.dream.fr/pdf/Serie3000/Firmw ... 16_EK2.pdf
Ez az sd1000-ben csücsülő chip.Kissebb eltéréseket lehet látni az sd1000 manuáljához hasonlítva,de innen legalább kiderül ,hogy a wha-wha effekt hogy is érhető el,mert a manuálba csak dicsekednek róla,csak elfelejtették leírni,hogy érhető el.GÁZ!
Ha valaki érti,hogy miként vihető be nrpn üzenetként pl a wha,az megoszthatná,mert csak a sysex-eket tudom használni.Köszi
http://www.dream.fr/pdf/Serie3000/Firmw ... 16_EK2.pdf
Ez az sd1000-ben csücsülő chip.Kissebb eltéréseket lehet látni az sd1000 manuáljához hasonlítva,de innen legalább kiderül ,hogy a wha-wha effekt hogy is érhető el,mert a manuálba csak dicsekednek róla,csak elfelejtették leírni,hogy érhető el.GÁZ!
Ha valaki érti,hogy miként vihető be nrpn üzenetként pl a wha,az megoszthatná,mert csak a sysex-eket tudom használni.Köszi
Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 321
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2918 alkalommal
Fölösleges folyamatosan ezt a témát erőltetned. Mindenki tudja, hogy az audió alapú stílusok fantasztikusak. A többi előnyét ecseteld ezután légy szíves csak a hangszernek. Amit leírtál, abban mindenki tudja, hogy nincs párja a hangszernek. De ezután a hangszer egyéb kvalitásaiban is keress olyan pontokat, amiben jobb, mint a többi hangszer, mert hidd el, nem hülyék gyülekezete van itt a fórumon. Használt T4, 3x árán simán lehet venni használt Audyát és mégsem tért át még senki itt az Audyára. Lehet, hogy nem véletlen???marton1974 írta:3X,T4 stílusai a legjobb beállításnál se szóltak olyan karakteresen,élethűen mint az AUDYA stílusai...
Próbáld meg ecsetelni az Audya egyéb jó tulajdonságait, hátha tömegeden leszünk ezután Audya tulajok. Tudod egy Lamborghini fantasztikusan gyors tud lenni, de láttam én Lamborghinit a Keleti pu melletti macskaköves utcában 5 km/h sebességgel a gödrök közt szlalomozni. Akkor minek???
Egy jó tulajdonság alapján még senki sem fog Audyát venni. Én nagyon szívesen vennék Audyát. De itt semmiről nem megy az ömlengés, csak a stílusairól. Lerágott csont. Egyéb jó tulajdonságait emeljétek ki, tegyétek fel a demókat. Vokáljáról, mikrofonbeállításáról, a mixelt live dobos midikról, annak elkészítési módjáról, esetleges egyszerűségéről. Egy sort sem írtatok. A supersolo hangok gyors, szám közbeni töltéséről, egy sort sem írtatok!!!! Ez érdekli itt az embereket, nem az, hogy 73000x le van írva, hogy fantasztikus a stílusai. ELHITTÜK. Lépjünk egyet...