Olvasd végig még egyszer amit írtam és mutasd meg nekem hol ejtettem szót Pa3 vagy Tyros-ról ??? Nem, egyáltalán nem attól lesz valakiből "valami", mert drága hangszere van, hanem a tudás amit bírtokol, a két kezű munkája, annak eredményeképpen. Pontosan ezért adtam Tommy Emmanuel példáját. Egyetlen szál dobozos gitárral elbűvöl, mert tud. Nem értem miért váltok olyan agresszívvé rögtön
Nézzük csak ! Azt mondod, ezeknek az előadóknak kevésbé látványos technikai háttér mellett igen jó hangzás volt hallható. Erre reagáltam én azzal, illetve szerettem volna kifejteni, hogy ezek az előadók (zenészek szerinted) ráénekelnek arra az alapra amit előzőleg stúdióban elkészítenek (- nem ők -). Hogy kinek milyen zenei képzettsége van, ez ismét más tál tészta. Tehát téves lenne következtetést levonni csupán látvány alapján. Sajnos a nagy többségnek ez számít. És ők nem is tudják, hogy mi van a háttérben.
Elmondok egy példát: - egy alkalommal a Sapiencián zenéltünk évzáró bulit. Volt egy magyarországi "előadóművész" (így hívják magukat), a név nem érdekes, nagy "Star" , maradjunk ennyiben
Ha már olyan nagyon bánt egyeseket, hogy némelyikünknek Pa3-sa van, hát meg nyugtatlak, nem ajándékba kaptam én sem hanem rádolgoztam keményen. Nem azért hogy villogjak vele - elárulom neked Roli, nem azzal járok buliba - , hanem hogy itthon meg tudjam csinálni azt amit szeretnék és amiben kedvem telik. Ezen felül én sem rajongok a "varrógépes" megoldáshoz. Soha nem is kedveltem ezt a felállást. Nekem is több örömem van abban ha felveszem a harmonikát vagy a gitárt és játszom.......játszom.
A midiről, midizésről már kifejtettem a véleményem korábban.
És igen, szomorú, hogy sokan közülünk úgy járnak "zenélni", hogy nem tudnak egy B7-est. ........ minusz kettőből kezdi a nótát