|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- jamy1
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 103
- Hangszer: Mac Mini
- Adott köszönetek: : 457 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jamy1 2016.10.09. 18:08-kor.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 127
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok,
Egy két koncert élményemet szeretném megosztani veletek.
Kezdem más színben látni ezt a világot. Voltam most hamar két koncerten itt Székesfehérváron, egy Zséda, meg egy United+Tóth Vera. Figyeltem mint az állat, hogy a technika miként alakul.
A Zsédánál dob-basszus-szaxy-vokálének-billentyű. A billentyű egy Kurzweil SPX volt, meg mindnkinek iPad. Ezzel a felállással is olyan szinten sok plusz zenei alapot használtak, hogy akár mehetett volna midiről is. Nagyon rendben volt, a színpadi monitorok azok Nexo cuccok voltak.
A Unitednél szintén a zenei alapok folyamatosan mentek minden egyes dalnál. Ott dob-gitár-basszus-billentyű. A billentyű egy Yamaha KX8, és amiről már annyit dumáltam Mainstage. Olyan szinten volt rendben a hang, hogy csak néztem. Itt az United-nél volt még két QSC szerintem 10" lehetett még pluszban monitornak állványon befelé. Biztos azért kellettek, mert a Péli az egyik arca a QSC Magyarorszának.
Miért akarunk mi Kronos-t vásárolni? Komolyan mondom, ezeknek a zenészeknek nincs összesen 500.000 az összes cuccu, de mégis nagyon rendben van amit csinálnak. Pedig ők megtehetnék, és azt gondoljuk, hogy elis várják tőlük, pedig biztos nem.
Ezen érdemes gondolkoznunk. Fel kéne már ébrednünk.
Egy két koncert élményemet szeretném megosztani veletek.
Kezdem más színben látni ezt a világot. Voltam most hamar két koncerten itt Székesfehérváron, egy Zséda, meg egy United+Tóth Vera. Figyeltem mint az állat, hogy a technika miként alakul.
A Zsédánál dob-basszus-szaxy-vokálének-billentyű. A billentyű egy Kurzweil SPX volt, meg mindnkinek iPad. Ezzel a felállással is olyan szinten sok plusz zenei alapot használtak, hogy akár mehetett volna midiről is. Nagyon rendben volt, a színpadi monitorok azok Nexo cuccok voltak.
A Unitednél szintén a zenei alapok folyamatosan mentek minden egyes dalnál. Ott dob-gitár-basszus-billentyű. A billentyű egy Yamaha KX8, és amiről már annyit dumáltam Mainstage. Olyan szinten volt rendben a hang, hogy csak néztem. Itt az United-nél volt még két QSC szerintem 10" lehetett még pluszban monitornak állványon befelé. Biztos azért kellettek, mert a Péli az egyik arca a QSC Magyarorszának.
Miért akarunk mi Kronos-t vásárolni? Komolyan mondom, ezeknek a zenészeknek nincs összesen 500.000 az összes cuccu, de mégis nagyon rendben van amit csinálnak. Pedig ők megtehetnék, és azt gondoljuk, hogy elis várják tőlük, pedig biztos nem.
Ezen érdemes gondolkoznunk. Fel kéne már ébrednünk.
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Roli, gondolom azért te is tisztában vagy azzal, hogy nem egy PSR-vel dolgoznak ezek a "zenészek" - (zenészek szerinted). Te magad írod, hogy alapok szóltak végig. A többi amit ott látsz, az csak körítés. Akármi lehetne ott a színpadon.
Mesevilág
Az én szememben az zenész és ér valamit is nálam, aki veszi a hangszerét és játszik rajta, pl. így:
Igen Roli, fel kéne már ébredni !
Mesevilág
Atti
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Nem szívesen verném le a festéket a Korgomról. 

Buba
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Józsi!
Ha egy étteremben háttérzenének akarsz stúdió monitor hangfalat használni, akkor a Mackie mr8 mk3-mat javaslom!
Tisztán és szépen, dinamikusan szól, ráadásul szub sem kell mellé feltétlen!
Ha egy étteremben háttérzenének akarsz stúdió monitor hangfalat használni, akkor a Mackie mr8 mk3-mat javaslom!
Tisztán és szépen, dinamikusan szól, ráadásul szub sem kell mellé feltétlen!
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
A minap szörfözgettem a távirányítóval, és az egyik csatornán egy Ákos koncertnél ragadtam le. Még sosem hallgattam meg egyhuzamban 7-8 számot tőle. Nem vagyok rajongója, de el kell ismerni a számainak profi kidolgozottságát. Nem a Bonanzás korszakáról beszélek, mert az egy kalap kaki volt szerintem. A színpadkép egy gityó, egy bassz, egy dobszerkó és egy Roland Gaia "kis" szinti volt. Olyan hangzást produkáltak, mely köszönő viszonyban sem volt a színpadképpel. Biztos, hogy a produkció háteréhez többszörös technikai háttér kellett, mint ami látható volt.
Üdv.: Apelláta
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 127
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Attila,Attila írta:Roli, gondolom azért te is tisztában vagy azzal, hogy nem egy PSR-vel dolgoznak ezek a "zenészek" - (zenészek szerinted). Te magad írod, hogy alapok szóltak végig. A többi amit ott látsz, az csak körítés. Akármi lehetne ott a színpadon.
MesevilágAz én szememben az zenész és ér valamit is nálam, aki veszi a hangszerét és játszik rajta, pl. így:
Nem szerintem zenészek, hanem ZENÉSZEK. Tehát nálad az a zenész, aki veszi a hangszerét és játszik rajta? Akkor ebben a műfajban, amit képviselünk igazán kevés embert tartasz zenésznek? Mert ezt állítod, hogy az a zenész aki veszi a hangszerét és játszik rajta. A midi mekkor játék? Vagy a kísárőautómatika mekkora játék? Szerintem meg az, hogy lefogsz egy harmóniát az még nem játék, mert abban az esetben a kis japán dolgozik helyetted ugye? Miért gondolom ezt? Azért, mert ha valaki létrehoz egy zenei alapot - mint AlmaTom - azt lehet zenésznek nevezni. De az aki vásáról egy Korg-Yamaha-Roland-Ketron csúcs hangszert, és leül mellé, majd lefog egy c7-t, az ugyanolyan, mint az általad említed, viszon részemről nem rulok beszélt emberek.
Az egyik zenekar ezek voltak mint United. Szerintem fogalmuk sincs a zenéről, sőt még nem is zenészek …
Náluk volt Yamaha KX8+Mainstage+zenei alap (amit szerintem ő csinált).
Ezek voltak a Zsédával. Ezek is csak zenélgetnek. Ugye?
Itt egy Kurzweil Sp3x+zenei alap.
Majd mikor így megy a játék egyedül, akkor bármilyen hangszer megfelelő lesz a zenélésre, mert most pontosn fordított a dolog, bármilyen ember tud nem akármilyen csak és kizárólag csúcs hangszeren nyomkodni.
Itt megjegyezném, hogy akinek nem inge, az nem vegye magára.
Marhára tud zavarni az, hogy ha valaki megosztja az élményét a forumon, és valakik csak azt tudják felfogni, hogy "nem volt 500.000 a cucc" a szintis elött, akkor van gond. Miért van az, ha valakinek ilyen hangszer parja van, és nem megoldja a feladatot, de még hírességeket is kísár, akkor az nem példa értékü? Jó lenne, ha kijönnétek a napvilágra, mert történhet más is mit ami a csúcs szintiteken klattyog. Némi cinikusság is ragadt ebbe az írásomba, mert már kissé unalmas a Pa3 és Tyros, na meg a Ketron témája is. Esetleg valami új a hangszín ide-oda teszegetésén kívül?
Egy dologban viszont egyetértünk, fel kéne ébredni!!!
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Meg kell különböztetni:
- Van olyan zenekar/zenész, aki kényszerből - létszámhiány-, idő-, vagy költséghatékonyság végett - maga által készített profi alapot használ a színpadon, és arra játszik még rá profi szinten. Zoli és én ilyenekről beszéltünk.
- Van olyan, aki ugyan mások által készítettre játszik rá (kényszerből), de szintén profi, vagy tudásához mérten kevésbé profi módon.
- És van olyan, aki a mások által játszottakra playback-el kényelemből, vagy mert fingja sincs a zenéhez.
Ezeket szerintem mind máskép kell értékelni.
- Van olyan zenekar/zenész, aki kényszerből - létszámhiány-, idő-, vagy költséghatékonyság végett - maga által készített profi alapot használ a színpadon, és arra játszik még rá profi szinten. Zoli és én ilyenekről beszéltünk.
- Van olyan, aki ugyan mások által készítettre játszik rá (kényszerből), de szintén profi, vagy tudásához mérten kevésbé profi módon.
- És van olyan, aki a mások által játszottakra playback-el kényelemből, vagy mert fingja sincs a zenéhez.
Ezeket szerintem mind máskép kell értékelni.
Üdv.: Apelláta