Akkor kérdezek én is gyorsan. Sd 1000-et hogy kezeli a varranger2?lehet kavarodás?vagy a tovább fejlesztett,bővített modul továbbra is ugyanaz mint az sd2,csak plusszokat tartalmaz,és működik vele a progi,csak az új dolgokat nem éri el?köszi!
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
slyer
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 42
- Hangszer: yamaha tyros 4-yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 165 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 312 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Sziasztok!
Akkor kérdezek én is gyorsan. Sd 1000-et hogy kezeli a varranger2?lehet kavarodás?vagy a tovább fejlesztett,bővített modul továbbra is ugyanaz mint az sd2,csak plusszokat tartalmaz,és működik vele a progi,csak az új dolgokat nem éri el?köszi!
Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 69
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
A Pa1x-et tervezem lecserélni egy Audya5-re, élő játékra használnám nagyrészt. Mennyre stabil az op rendszer és ha netalán meghibásodik a gép hova viszem javítani?
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
-
pap66
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 62
- Hangszer: hammond
- Adott köszönetek: : 153 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 107 alkalommal
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 97
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
pap66, rengeteget segítettél
Ez az ! Ettől halad előre a világ.
Ez az ! Ettől halad előre a világ.
Atti
-
Luigi
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Ketron SD-1; SD-2; SD-1000;
- Kapott köszönetek: : 3 alkalommal
Adatlap
Fajl neve: SYSEX
Marka: Ketron
Szeria: SD-2
Tartalom:
Stilus:
Leiras: Kedves Ketron-os Kollégák!
20 év Roland G-600 használat után álltam át a Ketron hangszerekre. Hogy miért? Maximálisan ki tudtam használni a hangszer adta lehetőségeket a sysex parancsokon keresztül. Egy hangszer "lelkét"csak ezekkel lehet életre kelteni.
Mióta a midi forgalomban van, szinte azóta foglalkozom a szerkesztésével. A Cakewalk 6-tól a Sonar X3-ig kipróbáltam a szerkesztő programokat, végül is a Cakewalk 9-nél horgonyoztam le. Egyik midi szerkesztő sem tud többet a másiknál, csak a kezelése a sorszám emelkedésével bonyolódik! Ennyit magamról.
A Ketron csodálatos hangmintái elcsábítottak. Jelenleg SD-1; SD-2 és SD-100 hangszer illetve modulok állnak rendelkezésemre. Az SD-1 és SD-2 sysex parancsai szinte majdnem ugyanazok, mégis van közöttük némi eltérés.
A Type Effects Channel Assign 8 lehetőséget kínál fel az effektezésre, az SD-1-nél működik, de az SD-2-nél csak az első 4 aktív! Az 5-8-ig terjedő lehetőségek nem működnek.
Lehet, hogy a sysex parancsokat rosszul adtam meg? Ha külön-külön meghallgatom a 2-3-4 effekteket, gyönyörűen működnek. A kombinált effekt nem működik.5-6-7-8!
Mellékelem a sysex beírást:
F0 26 7B 0E 00 00 F7
F0 26 7B 00 00 04 F7
F0 26 7B 02 00 0A F7
F0 26 7B 01 00 04 F7
F0 26 7B 11 00 08 F7
F0 26 7B 22 00 7F F7
F0 26 7B 25 00 10 F7
F0 26 7B 26 00 18 F7
F0 26 7B 06 00 03 F7
F0 26 7B 2B 00 40 F7
F0 26 7B 29 00 20 14 14 F7
F0 26 7B 2A 00 20 70 70 F7
F0 26 7B 3B 00 64 F7
F0 26 7B 0B 00 06 02 F7
Ez a parancs jelenleg egy torzítós gitár Chorus; Delay; és a Distorsor paramétereket tartalmazza.
Az utolsó syxex parancsban a 02 változtatásával végig lehet követni az effekteket.
Valós gondom: valóban nem tudja az SD-2 az 5-8-ig terjedő lehetőségeket?
Várom segítségeteket! Luigi!
Fajl neve: SYSEX
Marka: Ketron
Szeria: SD-2
Tartalom:
Stilus:
Leiras: Kedves Ketron-os Kollégák!
20 év Roland G-600 használat után álltam át a Ketron hangszerekre. Hogy miért? Maximálisan ki tudtam használni a hangszer adta lehetőségeket a sysex parancsokon keresztül. Egy hangszer "lelkét"csak ezekkel lehet életre kelteni.
Mióta a midi forgalomban van, szinte azóta foglalkozom a szerkesztésével. A Cakewalk 6-tól a Sonar X3-ig kipróbáltam a szerkesztő programokat, végül is a Cakewalk 9-nél horgonyoztam le. Egyik midi szerkesztő sem tud többet a másiknál, csak a kezelése a sorszám emelkedésével bonyolódik! Ennyit magamról.
A Ketron csodálatos hangmintái elcsábítottak. Jelenleg SD-1; SD-2 és SD-100 hangszer illetve modulok állnak rendelkezésemre. Az SD-1 és SD-2 sysex parancsai szinte majdnem ugyanazok, mégis van közöttük némi eltérés.
A Type Effects Channel Assign 8 lehetőséget kínál fel az effektezésre, az SD-1-nél működik, de az SD-2-nél csak az első 4 aktív! Az 5-8-ig terjedő lehetőségek nem működnek.
Lehet, hogy a sysex parancsokat rosszul adtam meg? Ha külön-külön meghallgatom a 2-3-4 effekteket, gyönyörűen működnek. A kombinált effekt nem működik.5-6-7-8!
Mellékelem a sysex beírást:
F0 26 7B 0E 00 00 F7
F0 26 7B 00 00 04 F7
F0 26 7B 02 00 0A F7
F0 26 7B 01 00 04 F7
F0 26 7B 11 00 08 F7
F0 26 7B 22 00 7F F7
F0 26 7B 25 00 10 F7
F0 26 7B 26 00 18 F7
F0 26 7B 06 00 03 F7
F0 26 7B 2B 00 40 F7
F0 26 7B 29 00 20 14 14 F7
F0 26 7B 2A 00 20 70 70 F7
F0 26 7B 3B 00 64 F7
F0 26 7B 0B 00 06 02 F7
Ez a parancs jelenleg egy torzítós gitár Chorus; Delay; és a Distorsor paramétereket tartalmazza.
Az utolsó syxex parancsban a 02 változtatásával végig lehet követni az effekteket.
Valós gondom: valóban nem tudja az SD-2 az 5-8-ig terjedő lehetőségeket?
Várom segítségeteket! Luigi!
-
Gémes
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: Ensoniq KT
Sziasztok!
Bocsánat a zavarásért ,én egy szegedi zenész vagyok és nemrégen vettem egy Solton Ms100 masinát ,szép is jó is a maga korához viszonyitva nagyon is.
Ismerkedek vele ,de mint tudjuk ,a maximalistáknak semmi sem elég ,jőtt egy gondolat ,hogy de jó lenne kunyerálni néhány hangszínt. Így találtam ide , beregisztráltam.
Megoldható -e hogy kapjak valakitöl néhány hangszínt ,stylt. Olvasgattam és azt láttam korábban már volt ilyen hangszerrel dolgotok. Köszönettel.
Bocsánat a zavarásért ,én egy szegedi zenész vagyok és nemrégen vettem egy Solton Ms100 masinát ,szép is jó is a maga korához viszonyitva nagyon is.
Ismerkedek vele ,de mint tudjuk ,a maximalistáknak semmi sem elég ,jőtt egy gondolat ,hogy de jó lenne kunyerálni néhány hangszínt. Így találtam ide , beregisztráltam.
Megoldható -e hogy kapjak valakitöl néhány hangszínt ,stylt. Olvasgattam és azt láttam korábban már volt ilyen hangszerrel dolgotok. Köszönettel.
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 97
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Gémes, ha aktívan részt szeretnél venni a fórumon, szívesen látunk téged. Ebben az esetben lehet hozzáférésed bármihez. Ha pedig csak a fent említett okból regisztráltál de nem akarsz maradni, ez esetben csak privát segítségre számíthatsz, persze ha találsz ilyet.
Ajánlom figyelmedbe a fórumszabályzatot !

Ajánlom figyelmedbe a fórumszabályzatot !
Atti
-
bohocotto
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 122
- Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
- Adott köszönetek: : 81 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 111 alkalommal
Helo Gémes!Nekem volt sokáig ms 100 am,amivel saját magam csináltam pár használható stilust.De jó kis hangszer....Ha kell keménytok hozzá tudok egyet olcsón
Amikor vettem kaptam hozzá egy csomó lemezt,ami tele van stylusokkal.Ha akarod elküldöm neked postán.De higgy nekem,jobb,ha te csinálsz stylust....
Ha segitség kell csak irj
Ha segitség kell csak irj
-
Gémes
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: Ensoniq KT
Szia bohocotto !
Köszi a reagálásod ,hetekóta tervezem ,hogy neki veselkedek alaposabban magamhoz idomítani ,de az általános betegségg ,amit időhiánynak neveznek ide is begyűrűzöt , de rajta leszek mostmár.
Néhány forumtársaddal kapcsolatban vagyok ,akik szintén önzetlenül segytenek és mindig mondják ,hogy bármikor nyugodtan írjak , de nem akarok feleslegesen senkinek terhére lenni .
Jött az ötlet , hogy beírtam a keresőbe az Ms- hangszíneket és mindjárt ide irányított --tommid-hoz ,gondoltam ez az ,bereggeltem és azt hittem le is tudom szedni és nem zavar senkit .De hát nem sikerült ,szerinted miért?
A hangszerhez én is kaptam szuper keménytokot ,akié volt szintén nagyon vigyázott rá.
Ahogy ismerkedtem a hangszerrel ,egy véletlen folytán letöröltem a vinyóról a patterneket ,már mint az Ő gyártásait ,pedig előzőleg átnéztem és voltak benne nagyon jók , utána 5 percig nagyon cifra szavak jutottak eszembe.
Gongold el , még a belepakolt USER hangszineket is letaroltam ,bár azok nem is tudom jók voltak-e, lehetséges ,hiszen inteligens gazdija volt ...Korg Pa 900 -ra váltott.
Ha megvannak a gépeden a stylek ,akkor emailen átküldhetnéd ,de ha floppin , akkor ne kapkodjuk el.
Üdv.
Köszi a reagálásod ,hetekóta tervezem ,hogy neki veselkedek alaposabban magamhoz idomítani ,de az általános betegségg ,amit időhiánynak neveznek ide is begyűrűzöt , de rajta leszek mostmár.
Néhány forumtársaddal kapcsolatban vagyok ,akik szintén önzetlenül segytenek és mindig mondják ,hogy bármikor nyugodtan írjak , de nem akarok feleslegesen senkinek terhére lenni .
Jött az ötlet , hogy beírtam a keresőbe az Ms- hangszíneket és mindjárt ide irányított --tommid-hoz ,gondoltam ez az ,bereggeltem és azt hittem le is tudom szedni és nem zavar senkit .De hát nem sikerült ,szerinted miért?
A hangszerhez én is kaptam szuper keménytokot ,akié volt szintén nagyon vigyázott rá.
Ahogy ismerkedtem a hangszerrel ,egy véletlen folytán letöröltem a vinyóról a patterneket ,már mint az Ő gyártásait ,pedig előzőleg átnéztem és voltak benne nagyon jók , utána 5 percig nagyon cifra szavak jutottak eszembe.
Gongold el , még a belepakolt USER hangszineket is letaroltam ,bár azok nem is tudom jók voltak-e, lehetséges ,hiszen inteligens gazdija volt ...Korg Pa 900 -ra váltott.
Ha megvannak a gépeden a stylek ,akkor emailen átküldhetnéd ,de ha floppin , akkor ne kapkodjuk el.
Üdv.
-
bohocotto
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 122
- Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
- Adott köszönetek: : 81 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 111 alkalommal
Hello Gémes.Floppyn van minden vhol.Hidd el ,ha kiismered,akkor nem is fog semmi kelleni hozzá.Saját magad csinálhatsz stilust,hangokat szerkeszthetsz,és mentheted oda ahol kitörölted a régiket
Sok sikert:Ottó
Sok sikert:Ottó