|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Pumika
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
- Adott köszönetek: : 1138 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 370 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Igazat adok Marton-nak, lehet azért mert elfogúlt vagyok, de a Dynacord az Dynacord.
Nekem Little Max2-van kompackt, könnyű, nagyot, és jól szól. Én nagyon meg vagyok elégedve vele. Kis formációnak bőven megteszi!!! Pumi.
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 118
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Hát ez az...valamivel csak le lehet váltani a dynát,nem?Nem hiszem el hogy csak a dynacord márka állja meg a helyét élőzenében...Annyi más cucc van manapság.
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 127
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Presonus studiolive 16.0.2.?
Kinek?
Jesszusom az nagy falat lenne sokaknak. Én is gondolkoztam a Presonus-ba, de miután a beszélten valakivel akinek volt, és elmesélte, hogy zajos, már annyira nem volt izgalmas.
Drága, és zajos. Ez nem jó kombináció...
Marci nem értem az elégedetlenségedet. Szerintem nálad a lóvéval nincs gond, éppen ezért nem értem, hogy miért nem veszel egy tuttit Mayer, vagy Trevis, vagy Nexo, Qsc aztán csókolom.
Keverőből vegyél egy brutálist végül is egyszer kell megvenni például, Line6 StageScape M20d, vagy Mackie DL806, vagy Yamaha 01V96i, vagy Begringer X32. Itt nincs hiba... Ezek minőségi cuccok egytől egyig, és a Dynacord itt már elmehet kapálni.

Kinek?
Jesszusom az nagy falat lenne sokaknak. Én is gondolkoztam a Presonus-ba, de miután a beszélten valakivel akinek volt, és elmesélte, hogy zajos, már annyira nem volt izgalmas.
Drága, és zajos. Ez nem jó kombináció...
Marci nem értem az elégedetlenségedet. Szerintem nálad a lóvéval nincs gond, éppen ezért nem értem, hogy miért nem veszel egy tuttit Mayer, vagy Trevis, vagy Nexo, Qsc aztán csókolom.
Keverőből vegyél egy brutálist végül is egyszer kell megvenni például, Line6 StageScape M20d, vagy Mackie DL806, vagy Yamaha 01V96i, vagy Begringer X32. Itt nincs hiba... Ezek minőségi cuccok egytől egyig, és a Dynacord itt már elmehet kapálni.
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 118
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
De jó is lenne ha nem lenne gond a lóvéval.Amúgy köszi a felsorolást de szerintem hanyagolni fogom ezt az ár kategóriát...hobbinak túl drága lenne.Valami jól megszólaló középkategóriás cucc kellene...Szerintem maradok az EV ZLX 15P falaknál.Volt egy pár Electro Voice cuccom tetszik a hangja nekem is és ár-érték viszonyban szerintem elég elfogadható...
- manyus
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: ketron sd1 plusz
- Adott köszönetek: : 362 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 301 alkalommal
Hali.
Erről tud valaki véleményt mondani, érdemes lenne megvennem?
Mit jelent az, hogy középmagas rendszer, kell alá egy mélynyomó is ?
http://olx.hu/hirdetes/2-db-garry-guy-h ... 2fprX.html
http://www.garry.hu/support/Garry_katalogus1.pdf
Köszi
manyus
Erről tud valaki véleményt mondani, érdemes lenne megvennem?
Mit jelent az, hogy középmagas rendszer, kell alá egy mélynyomó is ?
http://olx.hu/hirdetes/2-db-garry-guy-h ... 2fprX.html
http://www.garry.hu/support/Garry_katalogus1.pdf
Köszi
manyus
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
"Mit jelent az, hogy középmagas rendszer, kell alá egy mélynyomó is ?"
Igen. A megadott alsó, 100 Hz-es átviteli frekvenciaértéknek köszönhetően mindenkép mélyládát igényel. Egy már elfogadható mély tartományhoz minimum a 60 Hz-es alsó határfrekvencia szükséges, amitől ez a fal messze van. Ez állandó szatellit rendszerekhez lett kifejlesztve, ahol mindig van külön mélyláda is.
„Erről tud valaki véleményt mondani, érdemes lenne megvennem?”
Ha nem gond, hogy mindig mélyládát is kell alkalmazni, akkor esetleg az alacsony ára végett, de ha önállóan (is) akarod őket használni, akkor felejtős. Nekem mondjuk nem kellene ilyen fal, hisz nagyon rugalmatlanul alkalmazható egy szélessávú hangfallal szemben. Amúgy én a Joy szériát ismerem - ami szerintem hasonló kategória - de nekem az nem tetszett sosem. Főleg a magasa gyatra.
Igen. A megadott alsó, 100 Hz-es átviteli frekvenciaértéknek köszönhetően mindenkép mélyládát igényel. Egy már elfogadható mély tartományhoz minimum a 60 Hz-es alsó határfrekvencia szükséges, amitől ez a fal messze van. Ez állandó szatellit rendszerekhez lett kifejlesztve, ahol mindig van külön mélyláda is.
„Erről tud valaki véleményt mondani, érdemes lenne megvennem?”
Ha nem gond, hogy mindig mélyládát is kell alkalmazni, akkor esetleg az alacsony ára végett, de ha önállóan (is) akarod őket használni, akkor felejtős. Nekem mondjuk nem kellene ilyen fal, hisz nagyon rugalmatlanul alkalmazható egy szélessávú hangfallal szemben. Amúgy én a Joy szériát ismerem - ami szerintem hasonló kategória - de nekem az nem tetszett sosem. Főleg a magasa gyatra.
Üdv.: Apelláta
- manyus
- Kiemelt tag
Hali.
Tudtok esetleg valamilyen hangfalpárt ajánlani egy 100 wattos keverőerősítőhöz (elsősorban hobbycélra) elfogadható áron, amelyik mélynyomó nélkül is jól szól ?
4 vagy 8 ohmos rendszer lenne célszerűbb ?
Tudtok esetleg valamilyen hangfalpárt ajánlani egy 100 wattos keverőerősítőhöz (elsősorban hobbycélra) elfogadható áron, amelyik mélynyomó nélkül is jól szól ?
4 vagy 8 ohmos rendszer lenne célszerűbb ?
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Manyus!
A felesleges körök elkerülése végett egy-két infót azért elárulhatnál:
- mekkora összegben gondolkodsz
- az erősítőd hány ohmon tudja a 100 wattot, és hány ohmig tud lemenni
Két egyforma 4 és 8 ohmos hangfal közül a 4 ohmos változat minimálisan (2-3 dB) nagyobbat szól, viszont ha később láncba akarod fűzni más hangfalakkal, akkor ez 4 ohmos esetében már ritkán tehető meg, mert nem minden erősítő fogja elviselni. Attól függ, hogy a használt végfoknak mekkora a minimális terhelhető impedanciája. Ezért általában a 8 ohmos rendszerek az elterjedtebbek. Ha csak hobbi célra akarod, nem akarod más falakkal összefűzni, és az erősítőd is bírja a 4 ohmot (általában bírják), akkor választhatsz 4 ohmos falakat is.
- mekkora összegben gondolkodsz
- az erősítőd hány ohmon tudja a 100 wattot, és hány ohmig tud lemenni
Két egyforma 4 és 8 ohmos hangfal közül a 4 ohmos változat minimálisan (2-3 dB) nagyobbat szól, viszont ha később láncba akarod fűzni más hangfalakkal, akkor ez 4 ohmos esetében már ritkán tehető meg, mert nem minden erősítő fogja elviselni. Attól függ, hogy a használt végfoknak mekkora a minimális terhelhető impedanciája. Ezért általában a 8 ohmos rendszerek az elterjedtebbek. Ha csak hobbi célra akarod, nem akarod más falakkal összefűzni, és az erősítőd is bírja a 4 ohmot (általában bírják), akkor választhatsz 4 ohmos falakat is.
Üdv.: Apelláta
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 127
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok,
Abban kérném a véleményeteket, hogy a Mackie Vlz keverőt holnap elviszik, és valamit kell helyette vásárolni.
Kinéztem egy két keverőt, és ebben kérnék némi rálátást, vagy tapasztalatot.
Analog:
- Allen&Heat Zed 10Fx
- Yamaha MG10-12 UX
Digitális:
- Roland VM3100pro (Attiláét)
- Behringer DDX3216
Ezeket nézegettem. Mindenki véleményére kíváncsi vagyok, és esetleg az is érdekelhet, hogy ki mit gondol az Analogról, és a Digitálisról. Előnyei hátrányai.
Fontos lenne a jó döntés, mert nem akarok keverőt vásárolgatni.
A zenekar amihez kellene, az max 3 fő, három ének, és három hangszer.
Várom megtisztelő véleményeteket ...
Abban kérném a véleményeteket, hogy a Mackie Vlz keverőt holnap elviszik, és valamit kell helyette vásárolni.
Kinéztem egy két keverőt, és ebben kérnék némi rálátást, vagy tapasztalatot.
Analog:
- Allen&Heat Zed 10Fx
- Yamaha MG10-12 UX
Digitális:
- Roland VM3100pro (Attiláét)
- Behringer DDX3216
Ezeket nézegettem. Mindenki véleményére kíváncsi vagyok, és esetleg az is érdekelhet, hogy ki mit gondol az Analogról, és a Digitálisról. Előnyei hátrányai.
Fontos lenne a jó döntés, mert nem akarok keverőt vásárolgatni.
A zenekar amihez kellene, az max 3 fő, három ének, és három hangszer.
Várom megtisztelő véleményeteket ...
- manyus
- Kiemelt tag
Ez lenne az erölködő az xd9-hez :Apelláta írta:Manyus!
http://www.arkadiahangszer.hu/index.php ... ory_id=263
és max 50e szánnék a (használt) hangfalakra....