Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

jamy1
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 103
Hangszer: Mac Mini
Adott köszönetek: : 457 alkalommal
Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 25660Hozzászólás jamy1
2014.06.30. 10:59

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jamy1 2016.10.09. 18:14-kor.

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 25661Hozzászólás Zeneboy
2014.06.30. 12:27

Én is próbáltam Yami keverőt! Amihez eddig közöm volt, azok között csak a digitális verzió jött be! Leginkább hangban és szolgáltatásban!
Analógban, néztem próbáltam ezt a kompresszoros dolgot, de egy kalap valami! Nem tudjuk mit és hogyan befolyásol..Ua. az mint ha valaki addictive módban automatába kipróbálja az ének beállítást a pa3-ban! Botrányosan kaki lesz a kimenő eredmény!

A magas vágása sosem volt az erőssége az analóg pultokban a Yamahának! Ua.olyan kalibernél 10-12csatornáknál egy Alesis is meg egy MAckie is csúnyán megverte!Behringer, Yamaha MG, Alesis, és az akkori Alto keverőmet néztem össze azonos cuccon!
Én pont ezért vettem anno Tapcot.! Jó áron, azt hozta, mint egy márkásabb..sőt..bizonyos szempontból jobbat!

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Zeneboy
Moderátor
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 25662Hozzászólás Zeneboy
2014.06.30. 12:35

jamy1!

Én mindig a bruttó árból indulok ki!
Egy "használt" cucc kb a felér éri ha azonnali eladhatóságot tekintjük!

250/bruttó az árgép szerint, vagyis a 125 az egy mostani reális ár! Még ha JBL is..:)
Ha tudod kitől veszed, jó állapotban van! Ennyit megérhet! Azért a hangjától nem fogsz hasra esni,...:( 2x volt "szerencsém" partyn hallani! Egyszer élőzene majd diszkó, majd csak diszkó tekintetében hallottam a 15" változatot is!
Borzasztóan hangos ládák, de egyben fájt is ahogy szóltak! Előtte azért hallgasd meg!

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

jamy1
VIP
Hozzászólások a témában: 103
Hangszer: Mac Mini
Adott köszönetek: : 457 alkalommal
Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 25664Hozzászólás jamy1
2014.06.30. 13:39

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jamy1 2016.10.09. 18:15-kor.

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 118
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 25666Hozzászólás marton1974
2014.06.30. 20:29

Üdv.
Szerintetek ez a fellállás milyen lehet?
MACKIE ProFX8 effektes keverő + MACKIE srm 450 v2 hangfal pár.
Nem az érdekelne hogy hol gyártják /mert manapság mindent a kínaiak.../hanem ha valaki hallotta már ezeket a falakat,mondjatok már véleményt róla...
Max.100 főig akarok összeállítani egy kompakt kis hangosítást...ami jól szól,az ára nincs az egekbe,és nem kell hozzá teherautó a pakoláshoz...
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

goozl
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 85
Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
Adott köszönetek: : 271 alkalommal
Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 25667Hozzászólás goozl
2014.06.30. 21:11

Kedves Barátaim!

Kicsit ha szabad megosztanám tapasztalataim pult ügyében.
Jelenleg a hangosítási vállalkozásomnak 6 db pultja van. Ezt nem azért írom le, mert hencegni akarok, hanem több olyan típusom is van melyek jó összehasonlítási alapok lehetnek.
Ezen felül sokféle pulttal dolgoztam már.
AZ összehasonlítás, véleményalkotás természetesen nem reprezentatív, mert más és más PA-n hallgathattam meg azokat.
Ergo teljesen másként fog szólni egy 15 millás DiGiCo, és egy Yamaha Mg, vagy egy Behringer is.
Hogy a hangosítók mit használnak az egy érdekes kérdés. Ugyanis az történik, hogy a zenekarok leadnak egy Ridert (érdemes mindenkinek elkészíteni aki többször játszik "idegen" hangosítással, egészen másként állnak szóba velünk ha előre tudják mire készüljenek) és ehhez kell illik igazítani a keverőparkot stb.
A mi kis országunk sznob. Ezt tudjuk régóta. Ugyanis az a tapasztalatom, hogy nem az egyes komponensek minőségét helyezik előtérbe, hanem egy-egy cégre írják meg azt, úgy, hogy ne nagyon lehessen azt mindenhol teljesíteni. Ergo az üzleti érdekek érvényesülnek itt is.
Milyen márkák vannak most porondon?
Sokféle. Több, mint gondolnánk. MIDAS, DiGiCo, A&Heath, Yamaha, Roland, Tascam, Soundcraft, Soundtracs, DDA, Mackie, Behringer, Alto, Tapco, Phonic stb.
A mostani pultok többnyire digitálisak.
A nagyobb munkákra kivétel nélkül csak a digitálist fogadják el.
Monitorban sokszor kombinálják analóggal.
A helyzet az, hogy mindent a maga helyén és szintjén illik használni.
Nekem Soundtracs, Yamaha digitális, analóg, LEM, és Studiomaster pultjaim vannak.
Teljesen más kategória mindegyik szinte.
Azt kell eldöntsük, hogy milyen igényeknek kell megfeleljünk. Kell e full parametrikus EQ, dinamika minden csatornára, kell e több független effektprocesszor, sok AUX. Ez esetben digitális pult a célszerű. Más esetben kompromisszumokat kell kössünk méretben, effektek számában, súlyban stb.
Hangra is sokféle pult van. Hallottam új de csapnivaló digiteket, de jó hangú öreg analógokat is. De van elfogadhat árban ilyen is olyan is.
Magam szeretem a Yamaha hangját, de csak a felső közép kategóriától érdemes foglalkozni vele. Ez nem az MG. A GA széri már használható és a digit is a 02R, 03 D-től felfelé.
Kisebb igényeknek megfelel a 01W is.
Szeretem az A&Hetah pultokat is, de csak a nagyok adják azt a dinamikát ami egy koncerthanghoz kellhet. A Mix Wizard az amit már kicsi túlzással profi pultnak hívnék.
A Tascam pultok jó kis stúdiópultok a Studiomasterrel együtt. Meleg hangú viszonylag dinamikus hangot adnak, de mára már nem korszerűek. Koncerteken ritkán látni esetleg Tascamot digitálisban. DM 3200, 4800 esetleg.
Midas...Mint digitálisban mint analógban nagyon jó hangot eredményez. Nem is nagyon gyárt pici pultokat. Nem nagyon kell hangminőségben kompromisszumokat kötni.
Soundcraft. Érdekes dolog. A pici pultjait nem tartom komoly eszközöknek. egyszerűen számomra nem az a hang amit szeretek. Megbízhatóságukról nem tudok sok jót mondani csak a közelemben láttam megdögölni FX16, FX8, Spirit folio Notepad, LX7-es verziókat. Az a baj velük, hogy nem klátni az adott IC-k számát, mert egyedi címkézést használ a gyártó. Nehéz javítani. A régi moduláris pultjaik jól szóltak 200-as széri pl..Az újak közül a GB szériát érdemes használni de ezek már mind nagy pultok. A digitálisait pedig azért nem kedvelem mert lassú a layerváltás sajnos. Ez egy monitor gerjedés esetén nagyon kínos lehet mert mire átváltunk az egyik AUx-ra majd meg kell várjam mire beáll az adott fader..Sokszor ez pár másodperc is lehet..
DDA már nem készül valamikor a MIdas gyártotta ha jól tudom, számos cégnél megtalálható ám korszerűtlen de jó minőségű nagy pultok.
Monitorba ritkán használták, mert gyakran csak 6 aux-szal szerelték ami az effektek számára elegendő volt frontban ám monitorban gyakran 10-16 auxra is szükség lehet.
MAckie valahogy soha nem lett koncertpult, inkább az amatőr félprofi zenekarok választása maradt. Hangja egész jó mégis a Behringer régi szériáival együtt maradt az amatőröké. Nem is igazán szerették a profi előadók. Szerintem nem feltétlen a hangja miatt, sokkal inkább a megbízhatósága volt a probléma.
Ez természetesen igaz a Phonic, Alto, Thomannos termékek, és hasonszőrű gyártókra.
Még egy márka van ami iszonyú nagy fejlődésen ment keresztül ez a Roland. Ha belegondolunk, hogy a régi picike analóg pultjaik után jöttek a V-mixerek, digitális (UTP-s) csoportkábelekkel, ipad-es távvezérléssel, nem rossz árral, és elfogadható jó minőségű hanggal.
Nem írtam még a Dynacordról, mely számos pultot konstruált kisebb nagyobb sikerekkel. Én nagyon kedvelem a hangját mert meleg, érthető és dinamikus. Koncertpultot viszonylag keveset készített és nem terjedt el, viszont szerintem a világ legjobb powermixere lett a Powermate. Ez után jön minden más. Studiomaster Horizon, Yamaha, Lem, Leem, Phonic, Soundcraft stb.
Szóval ha pultot veszünk akkor tessék eldönteni mire akarjuk használni, majd elmerülni a műszaki paraméterekben, majd meghallgatni megtekergetni és utána jó kevés pénzre lealkudni. :D
Nos hirtelen ennyi jutott eszembe, konkrét típust nem nagyon írtam, illetve keveset, mert napokig lehetne róla beszélgetni. Remélem kicsit támpont lehet az eligazodásban és segítő szándékom hasznos lehet.
Üdv: Laci

Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 127
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 25670Hozzászólás Rolandbk5
2014.07.01. 09:22

marton1974 írta:Üdv.
Szerintetek ez a fellállás milyen lehet?
MACKIE ProFX8 effektes keverő + MACKIE srm 450 v2 hangfal pár.
Nem az érdekelne hogy hol gyártják /mert manapság mindent a kínaiak.../hanem ha valaki hallotta már ezeket a falakat,mondjatok már véleményt róla...
Max.100 főig akarok összeállítani egy kompakt kis hangosítást...ami jól szól,az ára nincs az egekbe,és nem kell hozzá teherautó a pakoláshoz...
Marci a Mackie-nek a Fx sériája csapnivaló. Gyenge hangminőség, annál bármi jobb. A V2SRM pedig szintén. Én azt is meghallgattam, és van különbség. Ennek alaposabban nézz utána, mert a kutyának sem fogod tudni eladni, csak esetleg ingyen ... :D

Attila
VIP
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 25674Hozzászólás Attila
2014.07.01. 12:28

Marton, goozl barátunk frankón leírta a lényeget. Ennél többet és jobban ........ :?:

Atti

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 118
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 25675Hozzászólás marton1974
2014.07.01. 12:37

Akkor szerintetek mik a legjobb megoldások...100-150 főig egy szinti,énekre?
Aktív hangrendszer egy kis keverővel két hangfallal...amit keresek.A lényeg a jó megszólalás,kis helyigény,elfogadható árfekvés...

Attila
VIP
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 25676Hozzászólás Attila
2014.07.01. 12:47

Mi van a HK-val ? Eladtad ?
Tanács: - pl. megveszed tőlem a Roland keverőt és hozzá két aktív 12-es ELX-t ;) Ez így kb. 45Oezer.

Atti

Új hozzászólás