Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Zongorista28
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 89
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 495 alkalommal
Kapott köszönetek: : 707 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 25082Hozzászólás Zongorista28
2014.06.06. 08:11

Sziasztok!

Egy egyszerű, ámbár mégsem oly egyszerű kérdést szeretnék feltenni. 2.1-es hangrendszer, hangfalak elhelyezéséről lenne szó.

Melyik, (mik) a legmegfelelőbb elhelyezési mód(ok)?
Példa.:

sub

szatellit billentő szatellit

szatellit billentő sub szatellit

Az első példánál nem sikerült beszúrnom a szubbot a billentő elé! Köszi, hogy foglalkoztok vele ;)

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 25084Hozzászólás malko
2014.06.06. 08:43

Tomi akkor azt ne vedd meg ha neked nem tetszik. De nem véletlen az hidd el, hogy a világ első számú hangfalai között van pl a meyer sound. Egy ilyen hangfal csak akkor lehet sikeres ha vásárolják és nyilván azért veszik mert sok mindenkinek tetszik. Van olyan is biztos akinek a nexo vagy épp egy L-acustin jön be de ilyen kategóriánál már elenyésző. De 1000% biztos vagyok abban, hogyha hallasz egy ilyen rendszert akkor nem fogod azt mondai, hogy nem jó. Ez egész vita onnan indult el részemről, hogy kiraknak egy 200 ezer forintos hangfalat mély nélkül és, hogy az tökéletesen szól. Mitől szólna tökéletesen? Még ezek a felső kategóriás rendszerek sem tudnak mindent tökéletesen. Sok hangfalgyártó pl most azzal küzd, hogy van olyan magas frekvencia ami 1,5cm hagyja el a drivert.
És ha egyszer kordába tudják tartani a plazma lángot akkor soha többet nem lesz vita, hogy mi a jó.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 127
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 25085Hozzászólás Rolandbk5
2014.06.06. 08:54

Malko visszaolvasva, ne haragudj, de rám mondták, hogy cinikus vagyok. Majd nézd meg, hogy beszélünk itt az általad legagyizott cuccokról - mert nekünk erre futja - te meg ide jössz, és pufogtatsz. Olyanról beszélsz itt mint mikor valaki szeretne elektromos zongorát otthonra gyakorolni, és jönnél te majd elmeséled, hogy minden elektromos zongora gagyi a béke segge alatt van, csak a Steinway az a tutti. Igen az tutti, de nem 40 milláért akar gyakorlásra cuccot venni. Nekem például a Ketron Midjay plus az etalon. Szerinted gagyi? Elég olcsó, szóval lehet, de nekem ez jó. Most én is azt mondom, hogy ami nem Ketron nem is jó. Azt hiszem meg is ennének itt a srácok. Objektivitás ...
Elhiheted, hogy elég sok helyen megfordult itt sok ember, és nem csak az általad említett hangfalak léteznek, hanem annál vannak komolyabban is. De az egy másik része a hangtechnikának. Valószínűleg olyan cuccot csak hangosítással foglalkozó cég beruházás tud előteremteni. Bár őszinte leszek, tegnap hogy néztem a Nexo cuccot, nem olyan drága. Egy sub 500.000 nem sok két top 300.000/darab. Ez majdnem annyi mint a Trevis. ismered a Nexo-t?

Szóval hangfalat sem paraméterre vásárolunk, hanem fülre. Ezt Almatom szépen megfogalmazta.

Még mielőtt magadra vennéd, nincs bajom veled...

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 105
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 25086Hozzászólás vili2105
2014.06.06. 09:10

Zongorista28 írta:Sziasztok!

Egy egyszerű, ámbár mégsem oly egyszerű kérdést szeretnék feltenni. 2.1-es hangrendszer, hangfalak elhelyezéséről lenne szó.

Melyik, (mik) a legmegfelelőbb elhelyezési mód(ok)?
Példa.:

sub

szatellit billentő szatellit

szatellit billentő sub szatellit

Az első példánál nem sikerült beszúrnom a szubbot a billentő elé! Köszi, hogy foglalkoztok vele ;)
Szia zongorista28!
Csak hogy valaki válaszoljon is:
Szerintem a sub billentett toppjának a billentőrúdkereszttartókinyomócsapágyszimeringházánaktengelystiftjébenlevőbörrgőrugórezgésszámlálóvirbromotorjától öngerjebésben levő tengelykapcsoló fokozatmentesítő kiemelőcsapágy golyószámától függ a mennyisége!! Vagy...Nemtudom. De az Biztos!!!! :777

Ja, a hangfalakkal kapcsolatban pedig:
Szerintentem a devizahiteles az műanyagdobozos, a forint meg fa, vagy mdf, vagy rétebelt, vagy rétegelt műanyag, vagy deviza, de mindenképp előnyös, de van hátránya is. Ennek az az előnye, hogy nincs hátránya, tehát a hátrányos helyzetűek előnyben!!! :oops: :oops: :diablo: :-? :PPP :diablo: Vagy most mi van?...Na mindegy!
Kellemes hétvégét, és Jó zenélést Mindenkinek!!!
Peace!!!! :777

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

malko
VIP

Hozzászólás: # 25087Hozzászólás malko
2014.06.06. 09:17

Rolandbk5 írta: Majd nézd meg, hogy beszélünk itt az általad legagyizott cuccokról - mert nekünk erre futja - te meg ide jössz, és pufogtatsz.
És ki mondta az neked, hogy vegyél másikat? Hát azt vedd meg amire futja meg neked jó.
Erre futja és kész. De akkor nem kell elájulni hogy az, milyen szól ,meg mély nélkül is hú de jó. Ti repítitek az egekig ezeket a hangfalakt. És bocsássatok meg, hogy mondani mertem egy ilyen drága hangfalat.
De biztos, hogy neked sokkal jobb a füled és jobban tudod ezeket a dolgokat mint akárki más.

És nincs semmi bajom veled ne vedd személyeskedésnek.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

malko
VIP

Hozzászólás: # 25089Hozzászólás malko
2014.06.06. 09:20

Téma részemről lezárva. Mindenkitől bocsánatot kérek ha valakit megbántottam.
És jöhet egy új téma.

Zongorista28
Moderátor

Hozzászólás: # 25090Hozzászólás Zongorista28
2014.06.06. 09:30

Malko!

A téma adott szerintem valaki tud rá normálisan is válaszolni,(Te biztosan tudsz) csak olvass vissza egy picit ......... a golyóscsapágyszimering valahogy nem érint....

Amúgy, én ismerem a Meyer Sound-ot hallottam már kegyetlenek! ( csak nem nekünk) :) Vagyis nekem :)

Szóval? A kérdésemre a válasz? Vagy inkább tegyek fel hitelekkel kapcsolatos kérdéseket?

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 105
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 25091Hozzászólás vili2105
2014.06.06. 09:42

Zongorista28 írta:Malko!

A téma adott szerintem valaki tud rá normálisan is válaszolni,(Te biztosan tudsz) csak olvass vissza egy picit ......... a golyóscsapágyszimering valahogy nem érint....

Amúgy, én ismerem a Meyer Sound-ot hallottam már kegyetlenek! ( csak nem nekünk) :) Vagyis nekem :)

Szóval? A kérdésemre a válasz? Vagy inkább tegyek fel hitelekkel kapcsolatos kérdéseket?
Bocsánat a viccelődésért, csak próbáltam kibillenteni a témából mindenkit.
A te kérdésedet nem értem ( ezt őszintén bevallom)!

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

malko
VIP

Hozzászólás: # 25092Hozzászólás malko
2014.06.06. 09:46

Szia Zongorista

Először én is elgondolkodtam, hogy mit is akar zongorista de remélem, hogy most már értem:)
Én ha 2.1 rendszert viszek akkor én úgy szoktam, hogy két szélre a szatelit. Nekem egy ultimate billentyű állványom van és a mélyet oda rakom lehetőleg úgy hogy középre essen a két szatelit hangfal közé. De ha nincs helyed akkor a mélyet azt elrakhatod másfelé is. De a két szatelitnek érdemes egyforma távolságra lennie tőled, hogy mind a kettőt halljad.

Zongorista28
Moderátor

Hozzászólás: # 25093Hozzászólás Zongorista28
2014.06.06. 10:03

vili2105!

Addig jó, amíg viccelődünk! :777 Azért érdekel ennyire a téma mert elég sokat olvasok ilyen témákban. Ott azt írják, hogy nem mindegy az elhelyezés. Amit egyébként én is észre vettem, nem mindegy, hol helyezkedik el a Sub. Ha mellettem volt jobb oldalt a szatellit mellet, akkor is más hangképet adott a cucc, és akkor is mást hallottam, ha középre helyeztem a mélyet.
Tudom, szőrszálhasogató vagyok de az adott felszerelésből szeretném kihozni a maximumot már amennyire lehet. Gyakorlatilag, ha a hangszer elé azaz középre helyezem a subot és természetesen jobb és bal oldalra a szatelliteket akkor ( mivel előttem van a sub) szinte csak dübörgést hallok. Az megint más, hogy az a hang kifele, a hallgatóságnak esetleg jó (?) Viszont ha nem középen van a sub és a két szatellit ugyan úgy jobb és bal oldalt van a dübörgő hang megszűnik, hallok mindent de lehet, hogy a kifelé menő hangkép minősége romlik. Érdekes téma ez, érdekes dolog. Hamarosan vásárolok egy Marantz EQ 515 típusú eq-t amely rendelkezik mérő mikrofonnal kiváncsi leszek rá, hogy fog teljesíteni.

Új hozzászólás