Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

GabEsz
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 58
Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
Adott köszönetek: : 163 alkalommal
Kapott köszönetek: : 97 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 24640Hozzászólás GabEsz
2014.05.20. 20:00

Rolandbk5 írta:Én is állok a szinti mögött, tulajdonképpen én sem szaladgálok.
Köszönöm a tanácsot, vásárolok egy hosszabbítót, és kipróbálom, hogy egyáltalán jó e nekem. :777
Ha kipróbáltad, oszd meg velünk is a tapasztalataidat. :777

[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]

KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 127
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 24651Hozzászólás Rolandbk5
2014.05.21. 05:46

Szia GabEsz,

Természetesen megosztom a véleményem ... :777
Mondhatni nagyon körülnéztem a piacom a "fülmonitor" iránt, sok érdekeset tapasztaltam, és sok kérdés vetődött fel benne.
Melyik fülhallgatót nevezzük fülmonitornak? :?:
Miért van ekkora árkülönbség? :?:

Megnéztem egy fülmonitorként árult fülhallgató leírását. Utána megnéztem egy NEM fülmonitorként árult fülhallgató leírását. Semmi különbséget nem találtam, de még kiképzésben sem. Lehet csak marketing fogás, jobban hangzik, komolyabbnak tűnik, pedig amit most én kaptam fülhallgató, az sokkal komolyabb, mint a nálánál sokkal drágább "fülmonitor". Ez a jelenség mitől lehet? Ezeket sosem értettem, megmutatom a fülmonitort, és a fülhallgatót.

Fülmonitor:
http://www.fulmonitor.hu/index.php?opti ... duct_id=47

Fülhallgató:
http://www.philips.com.sg/c/headphones/ ... ifications

Mit gondoltok?

GabEsz
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 58
Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
Adott köszönetek: : 163 alkalommal
Kapott köszönetek: : 97 alkalommal

Hozzászólás: # 24656Hozzászólás GabEsz
2014.05.21. 19:02

Szia!

Anno amikor én nézegettem, ugyanígy voltam... :)
Amihez oda van írva hogy "fülmonitor", az árban is megmutatkozik.
A mobilarena.hu fülmonitor topicjában érdeklődtem, hogy ki mit ajánl kb 10ezerért, amit ilyen célra lehet használni...és ezt ajánlották: http://www.nomono.hu/e30-soundmagic-e30-fulhallgato
Azt írták hogy ezzel (http://www.fulmonitor.hu/index.php?opti ... duct_id=60) egy katégória....csak ez Shure és azért 27ezer.....amit ajánlottak az meg Soundmagic....kínai márka és azért 10ezer.
Annyit mondtak hogy a kábelre kell odafigyelni, nem szabad rángatni, de ez nem is okoz gondot.....bedugom a fülembe aztán 8-10 óra múlva kihúzom.
Ki is lehetett próbálni amúgy. Nekem megtetszett és meg is vettem.

[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]

KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 104
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 24658Hozzászólás vigo01
2014.05.21. 21:54

Jelentkezett vevő a Yami 512sc powermixeremre, így ha minden jól megy Crown XLS 1500 és Allen&Heath zed10-el hajtom jövő héttől a Garry live s400-akat. Eredetileg Gary powercube 1504 végfokban gondolkoztam, de abba majd egy következő körben ruháznék bele.

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 180
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Hozzászólás: # 24683Hozzászólás B.Bazsi
2014.05.25. 22:55

Mai esti mesém... Változnak a dolgok ami az utóbbi időben a hangtechnikabeli csere-beréinket illeti. Néztünk aktív hangfalakat, passzívakat, szó volt rendszerproci beszerzéséről, végfokcseréről, mikrofoncseréről, szinte mindenről, kivéve: G70 marad, Audio-Technika AE4100 marad, A&H Zed 12fx marad! :) Az is benne volt a pakliban hogy a Valkó-ládákon túladunk. Aztán a helyzet úgy hozta, hogy kollégám vett két Castone sup 15-ös passzív ládát. Rá kínálták 70-ért a kettőt, elmentünk, kipróbáltuk, szerintünk nem szól rosszul, elhoztuk. Megvolt a saját cuccon is a próba, mert a hangszerboltban az ottani erőlködőn próbáltuk ki. Összeállítás: Castone CPA 800 b végfok, Allen&Heath Zed 12 fx keverő, Castone SC 203 aktív crossover, Castone sup 15 passzív hangfal, Valkó féle mélyláda. A sztereót "feladva" összeállítottam a következőképp: keverő main L kimenetből a végfok egyik oldalába be, innen egymásba fűzve a két topláda. Main R kimenetből be a cross egyik oldalába, onnan a low-ból a végfok másik oldalába, majd ide rákötve a két mélyládát összefűzve. G70 monóban be a keverőbe, az RCA csatijára rácsatlakoztattam a telefonom hogy arról hallgassunk zenét. Minden bekapcs, majd a próba következett, tapasztalat: baromira leegyszerűsödött az egész cucc összeállítása, alig kell hozzá "madzag". A keverőn minden hangszínszabályzó közép állásban volt, a mély frekit egyedül a crossoveren állítottam, már nem tudom fejből hogy mennyire állítottam. Véleményem, véleményünk (4emberé, ebből ketten aktív zenészek, egyikünk már nem zenél, a negyedik ember műkedvelő): meglehetősen nagy hangerő, tiszta éles magas, határozott közép, és nagyon kellemes mély, olyan ami miatt fáj a szívünk megválni a Valkó-mélyektől. Clipelésig hajtottuk az egész véget, szerintem a 80-90%-át kihajtottuk de nem reccsent akkor sem, nem torzított semmi, egyedül az volt a "bántó" hogy nagyon hangos volt az egész ha 2-3 méterre álltam tőle. Messzebbről hallgatva kellemes, határozott hangja volt-van így az egésznek, nekem kifejezetten tetszett az össz-hangkép. Nem állítom hogy csúcsmárkás összetevőkből áll a felszerelés, de nekem kellemes meglepetés volt így ahogy szólt. Biztos tudna jobban is szólni, de ilyen költségvetésből amivel rendelkezünk, ennél fülünknek tetszőbbet nem tudom hogy tudnánk kihozni. Ismét arra jutottam hogy ami jól szól az jól szól, függetlenül attól hogy másfélmilliós cucc, vagy csak "párszázas". A "mesém" vége pedig: aki nem hiszi, járjon utána... (nálunk) ;) 8-) :dance: :yahoo: :PP

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 24684Hozzászólás Asterix
2014.05.26. 06:14

B.Bazsi írta:Ismét arra jutottam hogy ami jól szól az jól szól, függetlenül attól hogy másfélmilliós cucc, vagy csak "párszázas". A "mesém" vége pedig: aki nem hiszi, járjon utána... (nálunk) ;) 8-) :dance: :yahoo: :PP
Az én teljes hangmotyóm, amit saját zenélésemkor és nem külön hangosításkor használok akár szabad, akár zárt térben 400e forint volt. És mellesleg keverőstől a súlya 30 kg. Nem minden az ár... :777
Jó falak a Valkó mélyek. A toppok kegyetlenül hangosak hozzá, ezért nálam a rendszerprocin -6dB-el voltak csak hajtva.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 24687Hozzászólás ---Qgli---
2014.05.26. 07:29

B.Bazsi írta:Ismét arra jutottam hogy ami jól szól az jól szól, függetlenül attól hogy másfélmilliós cucc, vagy csak "párszázas".
Végre már még egy ember, aki nem ész nélkül vásárol és megérti azt, hogy ha másfél milliós cuccot vásárol, attól még nem lesz jobb zenész valaki. :777
Ezt mondom már évek óta, de én le vagyok hurrogva, mert ha mellé teszik az olcsó cucchoz a drága cuccot, akkor ....nem folytatom...mindenki tudja mire gondolok.

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 24695Hozzászólás B.Bazsi
2014.05.26. 10:01

Asterix írta: Nem minden az ár... :777
Én is ezt mondom, ránk igaz a mondás miszerint a "szegényember vízzel főz", de az is lehet ám finom... :777

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 24696Hozzászólás B.Bazsi
2014.05.26. 10:14

Most szombaton lagzizunk Parádon a közösségi házban a fönt leírt felszereléssel (Zed12 fx keverő, 1db Castone cpa800b végfok, 2db Castone sup 15 top, szintén Castone sc203 crossover, 2db Valkó mély), aki kíváncsi rá és arra jár jöjjön be, hallgassa meg, győződjön meg róla hogy igazat mondok-é... ;)

Mcmiki
VIP
Hozzászólások a témában: 49
Hangszer: Roland Bk-5
Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
Kapott köszönetek: : 712 alkalommal

Hozzászólás: # 24701Hozzászólás Mcmiki
2014.05.26. 14:41

Sziasztok!
Tudnátok nekem tanácsot adni álvány ügyben?
Ugy néz ki,hogy két billentyüm lessz hamarosan ( eddig is volt az E-50 másodikként,csak nem használtam), szeretném valahogyan öket összerakni, milyen álványt érdemes venni, ami ólcso és viszonylag stabil és látható legyen az alsó billentyü kijelzöje is?
Néztem Millenium Ks3000-t, ami még árban elérhetö lenne, de azt nem tudom,hogy mennyire stabil és ha 120 cm magas,akkor nem lenne tul alacsonyan az alsó billentyü,mert én mindig állva zenélek.
Köszönöm!

Üdv. Miki!

Új hozzászólás