Meg se érdemelnéd---Qgli--- írta: Tőlem lehet bármilyen jó hangszer a Ketron, nekem első hangszerként biztos nem lesz ott az állványomon.
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- manyus
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 226
- Hangszer: ketron sd1 plusz
- Adott köszönetek: : 362 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 301 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 433
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Beszélhetünk hibákról.Szerintem tökéletes hangszer /arranger/ nincs.Nekem volt minden hangszer gyártó zászlósa.Nem vagyok hírül se olyan profi zenész mint pl. itt Almatom.De azt tapasztaltam,hogy megszólalás terén a KETRON hangszerek összességében viszik a pálmát.De nem vagyunk egyformák.Vannak itt YAMAHA és KORG fan-ok is.De ez így helyes.Nem vagyunk egyformák...
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 334
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Köszönöm Tom, hogy elmagyaráztad a lényeget ...
Igazad van, ingyen Jézus koporsóját sem őrzik, mit vártak tőled? De legalább már tisztán látom a problémád ...
Most úgy érzem magam, mint a Lionstracs-nél.

Igazad van, ingyen Jézus koporsóját sem őrzik, mit vártak tőled? De legalább már tisztán látom a problémád ...
Most úgy érzem magam, mint a Lionstracs-nél.
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 26
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Tomikám!almatom írta:Nem akarok én lehetetlent, Gyuley barátom!Gyuley írta:Cintányér téma, nekem az űbergagyi Yamahámban a nem gyári cinek minimum 12 másodpercig csengenek le(már csak csengntek) , és még ez is kb az egy negyede a normális beütő, kísérő cintányérok lecsengésnek, de van olyan típus is, aminek több percig is tart a lecsengése!
Egy 5 mp.-es lecsengést a tányérokon és seprûvel vert tányérhangokat.
Viszont ezt a 12 mp-es cintányérhangot szívesen meghallgatnám a Yamahádból!!!!!!!! Én ilyet hangszerbôl soha az életemben nem hallottam…...
Persze hogy nincs ilyen a Yamahában gyárilag
Az egy dolog, hogy elvárható lenne a gyártóktól, hogy ezért a kisebb vagyonért már figyelhetnének a részletekre is, mert alapból minden varrógépnek meg vannak a hiányosságai!
És megint hangsúlyozom, nekem is nagyon tetszik a Ketronok alap megszólalása stílusokban, és valóban a legjobban megszólaló arrangerek, de attól hogy megborzongjak a hangjától, még nagyon messze van!
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
dallamokból áll életem, általuk létezem"
- manyus
- Kiemelt tag
Qgli !almatom írta: Pedig leírtam, Qgli. Keress vissza…….
Ha annyi figyelem összpontosítással rendelkezel, akkor valóban jobb is, hogy nem kell a ketron,
me úgy se tudnád rendesen kezelni
- manyus
- Kiemelt tag
Ketron NO BEST NATURAL SOUNDalmatom írta: Erre mondom én, hogy elborult az agy a ketronéknál és ha így folytatják, az se lenne baj ha megszûnnének.
- manyus
- Kiemelt tag
Tomi ebben is teljesen igazad van.almatom írta: És ha erre zenész azt, mondja, hogy "bagatel hiba" azon én mélységesen elszomorodok!
De ezen a fórumon vagyunk egy páran, akik nem zenészek a Te értelmezésedben, akik nem veszünk el a részletekbe. Nekünk, mondjuk hogy hobbizenészeknek, az eddig használt hangszerek közül a ketron jött be az első helyre, mert olyat nyújtott, amit az addigi hangszerek nem !
És ez akkor sincsen másképp, mégha a Te szakmai véleményed megalapozott, és számodra természetes.
Persze más dimenzióban látjuk a dolgokat, de azért lehet szeretni és elismerni a ketront, mégha azt mi hobbiszinten tesszük is
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 334
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
almatom írta: Zotya, nem kell!
Vélhetően a midjplus elég öreg darab ahhoz, hogy még jó legyen.
És minden bánatom ellenére imádom az öreg hangszeremet! A baj az, hogy 15 év után nem tud a cég olyat mutatni, amire elcserélném az öreg hölgyet, ez pedig magáért beszél. Én ha cserélek hangszert, akkor MINDEN tekintetben előre akarok lépni és semmiben nem tűrök visszalépést. Erre mondom én, hogy elborult az agy a ketronéknál és ha így folytatják, az se lenne baj ha megszűnnének.
Tom!
Sajnos dejavu ...
Azt érzem, hogy a midjayplus a Tyroshoz képest is visszalépésnek tűnik. Hangzásban persze nem sőt!!!, de opcióban viszont nagyon.
Nem is gondoltam bele, hogy mennyire hiányos az effekt része, viszont most gondolkodom ... Mert tetszeni teszik a Midjay, viszont azért lehet meg kell tartanom a Tyrost mellette. Ezt még átgondolom ... Tény, hogy a T1-nél jobban szól, viszont a gitár rész elég gyenge, ami majd mindenben benne van. Lehet össze kellene midizni a két hangszert, és ami jobb T1-ben azt onnan, ami a Midjay-ből azt meg onnan. Ezt meglehet biztosan csinálni. ...
Ha meg is tartom a Midjayt, az biztos, hogy addig nem adom el a T1-t, még kész nem lesz teljesen.
- manyus
- Kiemelt tag
Tamás ! Miért nem fogadod el, hogy nekem más az elvárásom egy adott hangszerral szemben ? Nem vagyok profi, tehát az elvárásaim sem profi szintűek.almatom írta: Ettôl függetlenül aki tudja szeretni, hát nyugodt szívvel tegye és vegye!
Nekem csak egy xd9 van - középkategóriás - azt se tudom, meddig cseng le az akármivel megütött cin -azt se milyen parancsokat fogad a midi része - főleg arrangerrel játszom - még nem kellet szervízbe vinnem - az én igényeimnek megfelel, és nyugodt szívvel tudom szeretni !
Maradjunk is ennyibe
Köszönöm !
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 122
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 974 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2461 alkalommal
Nem tudja senki...ez a baj vele....manyus írta:Ha annyi figyelem összpontosítással rendelkezel, akkor valóban jobb is, hogy nem kell a ketron,
me úgy se tudnád rendesen kezeln