Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Rolandbk5
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 23348Hozzászólás Rolandbk5
2014.03.20. 16:59

Itt a könyv címe:
Chris Middleton - Kreatív digitális zene és hang ( Házi stúdiók átfogó kézikönyve)
"Kerüld a zengető hozzáadását az olyan hangokhoz, mint a basszusgitár vagy a lábdob, általában a legjobb ezeket szárazon, ütősen hagyni, és más módszerekkel vastagítani őket, kompresszorral, egy kis kórussal ...stb"

Igen nem az egész dobot, hanem a lábdobot kórusozni. ... Helyesbítem amit elébb írtam.... :oops: :mrgreen:

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 40
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 23349Hozzászólás malko
2014.03.20. 17:28

manyus írta: Az xd9-nél a voice edit a következő effekteket tartalmazza:
1 overdrive
2 distorsor
3 chorus
4 delay
5 delay-chorus
6 distorsor-chorus
7 distorsor-delay
8 distorsor-delay-chorus
9 overdrive-chorus + mindegyik lehetőségnél a reverb is természetesen rendelkezésre áll.
És ezek csak az effektek, és a többi állítási lehetőséget nem említettem.
Ha komolyan érdekel, szivesen lefényképezem a kijelzőt (több fénykép ), hogy a voice edit hány funkciót is tartalmaz.
Halkan ugyan, de azt is megjegyezném hogy az edit programmal (a Te általad beállított, effektezett) 4 db hangszínt rakhatsz egymásra :!:
Midinél a reverb -delay-chorus-distorsor effektekkel lehet dolgozni.

Ezt mind értem hidd el. De én csak annyit szeretnék, hogy egy midiben pl a 13 sávra rakok egy distorsion effectet a 14-re egy waut és mondjuk a 15-re is legyen egy distorsion. Szerintem ez nem egy nagy igény sőt ez csak egy alap. Ja és el is szeretném így menteni a számot. Csak ennyi.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 40
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 23350Hozzászólás malko
2014.03.20. 17:29

Rolandbk5 írta: Igen nem az egész dobot, hanem a lábdobot kórusozni. ... Helyesbítem amit elébb írtam.... :oops: :mrgreen:
Így rendben van :)

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 23352Hozzászólás manyus
2014.03.20. 18:19

malko írta:Ja és el is szeretném így menteni a számot. Csak ennyi.
A hangszeren szerkesztett midi 4 féle effektjét, bármelyik sávra be lehet állítani és el is lehet menteni.
Persze lehetne több felhasználói effekt is, de azért ne feledjük, hogy az én esetemben egy 2001-es kiadású hangszerről beszélünk.....

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 23353Hozzászólás manyus
2014.03.20. 18:31

almatom írta:Best natural sound = 1 másodperces beütôs tányérhang lecsengés. Ha ha ha :mrgreen: :rolf: :yahoo:
Szereljél fel egy cintányér készletet a ketron mellé, oszt jó napot ! :lol: :lol: :lol:

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 26
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 23355Hozzászólás Gyuley
2014.03.20. 18:51

Tomikám :thx2:

De beindult itt az élet :o

Cintányér téma, nekem az űbergagyi Yamahámban a nem gyári cinek minimum 12 másodpercig csengenek le(már csak csengntek :lol: ) , és még ez is kb az egy negyede a normális beütő, kísérő cintányérok lecsengésnek, de van olyan típus is, aminek több percig is tart a lecsengése!

Effektek:
Nem kell sok semmiből, csak módjával, de én is általában használtam a 6 DSP procit a T2 ben, és volt olyan, hogy még 2 kellett volna pluszba!
Azt meg hogy a dobokra nem kell effekt, akár egy kis reverd, vagy kórus, esetleg egy kis torzító, nem tudom elképzelni, olyan száraz lenne a zene tőle, hogy iszonyat!

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 23358Hozzászólás Rolandbk5
2014.03.20. 19:17

Almatom a legnagyobb tisztelet a tiéd, ezt sokszor sok helyen felvállaltam.
De most némi cinizmust érzek a hozzászólásaidban. Nem biztos, hogy ez nem egy Ketron cég félöli sérelem eredménye.
Ne haragudj Tom, de most azt érzem, hogy amit eddig képviseltél, az most, mintha nem is lett volna, ill. te lennél a Ketron hangszer egyik legnagyobb ellensége. ... Miért?
Ha sikerültek volna a Ketron céggel a tervezett dolgok, akkor most ugyanezt hallanánk tőled? Vagy mondjuk most éppen egy Midjay pro bemutatón dolgoznál? Mert valljuk meg, hogy itt kevesen vennénk észre ezt az általunk kis hibát.
Sok mindent elhiszek, sok mindent meghallgatok, a következtetéseimet letudom vonni, és tudok hozzászólni is.
Sokaknak fontos olyan emberek véleménye, mint te, aki tényleg egy - mindenféle túlzás nélkül - szakember, példakép, és ZENÉSZ.
Engem sokszor elgondolkoztatott, hogy miért használsz egy Ketron mellett egy dobgépet? Azért érdekes ez számomra, mert sokszor hallottam tőled, hogy a Ketron dobszettnél nincs jobb, de akkor hogyan is van ez? Az én olvasatomban nem is kell Ketron? Inkább egy dobgép? Nagyon sok fórumon találkoztam már veled, és sokszor hallottam tőled, hogy a Ketron tud csak hangszer gyártani, és a dob része az ami máshonnan hiányzik, pl. a Yamahákból. Ez is inkább szubjektív mint tény. Hallottam én már nagyon komoly Tyros dob szettet, meg hallottam gyengét is.
Tom őszintén, tudod te egyáltalán milyen hangszer lenne neked ideális? Bár ez egy bugyuta kérdésre sikeredett, mert neked egy zongora elég lenne ...

Tom még egyszer ne haragudj ezért, de úgy érzem, valaki nagyon belelépett a lelkivilágodba... :777 :777 :777

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 122
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 974 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2461 alkalommal

Hozzászólás: # 23359Hozzászólás ---Qgli---
2014.03.20. 19:59

Itt már van mindenféle vita, de azt még mindig nem tudom, hogy 002-es control change mit csinál, pedig engem ez érdeklene legjobban.

Ketron téma:
Amikor eladtam a pa 80-amat, akkor nem feltétlenül akartam korgot vásárolni. Meghallgattam a Tyrost is meg a G-70-et is. ( A G-70-en nagyon vaciláltam ), de mégis pa 800 lett a vége. Hogy miért....mittudomén...az tetszett legjobban.
Sok véleményt hallottam már Ketronról, hogy ilyen jó, meg nincs még egy ilyen hangszer, de engem még nem tudott megfogni soha, azazhogy az Audya tetszett volna, hogyha azokat a jó audiohangszíneket lehetett volna használni midi file-oknál is.

Nekem az a véleményem, hogy nem véletlenül használnak kevesen Ketront. Rengetegen Korgot, meg Yamahát használnak.
Ezek a zenészek azért nem használják a ketront, mert félnek az oprendszer fagyásától....???...baromság. A Korgok is lefagytak még anno a Pa1x első szoftjaival ( Buba meg Malkó tudna mesélni sztem ) és mégis sokan ezeket a "lefagyós" korgokat részesítik előnyben a ketronnal szemben?

Tőlem lehet bármilyen jó hangszer a Ketron, nekem első hangszerként biztos nem lesz ott az állványomon.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 23360Hozzászólás Rolandbk5
2014.03.20. 20:16

Azt magyarázza el valaki nekem, hogy az mitől van, hogy valaki a Pa3x-t adja el a Midjay pro-ért?
Az ostoba? Vagy nem ért hozzá? Mit gondoltok? pedig csak 1 mp-s a beütő cin! :unknown:

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 321
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2918 alkalommal

Hozzászólás: # 23361Hozzászólás Asterix
2014.03.20. 20:54

1 ilyen volt össz-vissz, aki ezt megtette, lehet, hogy az anyagi része miatt. Sárközi Robi nem cserélte le a Pa3x-et a MidJay pro-ra, pedig ő is megtehette volna.
1 kiragadott példa mindig van.. :lol: :lol:

Új hozzászólás