Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Bubamara
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 23300Hozzászólás Bubamara
2014.03.18. 12:44

almatom írta:Én nem tudom mi lesz a következô hangszerem......
.......2014-ben nincs egy olyan hangszer a piacon, ami jó legyen?!?!??? ULTRAGÁZ!!!!!
Egyébként ennyi lenne az elvárásom a RHODES PIANO hangszínt illetôen:
Tomi!
Azt hiszem nagyon sok dologban igazad van. Semmi forradalmi nem történt az elmúlt 10 évben arranger téren. Legalább is ami a hangszíneket illeti.
Lehet, hogy workstation kínálatot kellene átnézni, hangok terén ott lényegesen jobb a helyzet. Mivel jelenleg is workstation-t és modult használsz, így ez talán kézenfekvő lehet a számodra. Egyetlen eszközben szinte bizonyos, hogy soha nem fognak mindenre alkalmas megoldásokat nyújtani a gyártók, pláne nem arranger szegmensben.
A KRONOS X meglehetősen jól szól, a 2GB sampling RAM és 64GB SSD , iletve a 9 féle szintézis motor elég nagy szabadságot és lehetőségeket nyújthat.
Itt egy demó, bár lehet láttad már. Úgy 5-10 perc között mutatja be az ep hangokat az EP-1 MDS Electric Piano motorból.

Nyilván az ára az nem a legolcsóbb, de egy "mókaláda" sem lenne olcsó és még nem is szól jól. :)

Üdv

Buba

tommid
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 63
Hangszer: Ketron SD 90, SL 73 STUDIO
Adott köszönetek: : 166 alkalommal
Kapott köszönetek: : 185 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 23303Hozzászólás tommid
2014.03.18. 14:03

Nagyon sokan szóltak már előttem a ketron mellett. Csak annyit szeretnék hozzátenni hogy sokáig rolandokkal dolgoztam. Egészen a G70 V3-ig.
Rá kellett jöjjek hogy váltanom kell. Megtetszett a korg PA1X Pro hangzása, kezelhetősége, tudása. De egy alkalommal feltettük a színpadra a ketront a Korg mellé.
Az a hangzás különbség magáért beszélt. A korg egy kemény hangzás sok hangszínnel, sok editálási lehetőséggel, a ketron egy kimondottan "vendéglátós" realisztikus
meggyőző hangzás. Egy kicsit szokatlan volt a ketron kezelése, de miután rájöttem milyen egyszerűvé is lehet tenni azt megnyugodtam. Azóta is csak a Ketron Midjay Plus van a kezem alatt. Soha meg sem fordult a fejemben, hogy legyen valami tartalékban mellette vagy helyette.
Egyszer sem hagyott cserben! Igaz nincs is felpakolva olyan adat amitől megállhatna. Természetesen rendszeresen karban tartom.Viszont én elfogadom azt is hogy másoknak a yamaha hangzás tetszik jobban, vagy maradnak a "biztonságos kezelhetőség" mellett. Ez mindenkinek szíve joga. Egy dolgot viszont nagyon nem látok szívesen ezen a fórumon. Mégpedig, ha valaki olyan mond véleményt bármilyen hangszerről aki soha nem is próbálta!!!! Ez a fórum azért van hogy segítsünk, elmondjuk jó és rossz tapasztalatainkat hangszerekről,programokról egymásnak. Ezzel segítve egymást.

"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 23305Hozzászólás Rolandbk5
2014.03.18. 16:53

Sziasztok,

Egy kis seg0tség kellene. :oops: :D
A Mac gépemre felraktam a win7-t, és szeretném a Midjay driverét valahonnan elő vadászni. A pc-mre már fel van telepítve, de az Istenért sem találom, és nem is tudom, hogy honnan szereztem meg. :oops: :lol: :D Tiszta béna vagyok ...
Hálás lennék érte ... :777 :777

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 23306Hozzászólás manyus
2014.03.18. 17:34

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 23320Hozzászólás Rolandbk5
2014.03.20. 06:40

Köszönöm manyus müködik rendesen ... ;) :777

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 23321Hozzászólás Rolandbk5
2014.03.20. 06:42

marton1974 írta:Ez való igaz így van.Nekem is rengeteg hangszerem volt,de úgy mint a KETRON egyik se szólt.A gitárok pedig már az új SD1000-es modulban és a MIDJ PRO-ban már tökéletesen megszólalnak.
Kis méret,könnyű súly és minőségi megszólalás... :777
Jól néz ki, igazán rendben van a cuccod. ;) :777

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 23322Hozzászólás marton1974
2014.03.20. 07:05

Köszi.
Nagyon sok hangszert kipróbáltam.Adtam-vettem a hangszereket.Az összes zászlóshajó megfordult nálam.De mindig visszatértem a KETRON-hoz.Nem mondom hogy a KORG,YAMAHA rossz hangszerek,de megszólalásba nagyon el vannak maradva a KETRON-hoz képest.Azok a dobok,basszusok klasszisokkal jobbak...legalább is az én fülem számára.
Nem beszélve a midi és stílus szerkesztés játszi könnyedségéről...

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 23323Hozzászólás marton1974
2014.03.20. 07:13

Aki pedig még a mai napig azzal támadja a KETRON hangszereket hogy használhatatlan,lefagyós szoftverrel rendelkeznek,az nagyon téved.Nagyon is használható gépekről van szó.Folyamatosan adják ki a legújabb szoftvereket a hangszereikhez...ugyan úgy mint a többi gyártó.
Az SD1000 és MIDJ PRO-val sokat fejlesztett a KETRON.

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 23325Hozzászólás marton1974
2014.03.20. 08:03

Most el vagyok havazva,házfelújítás van ezerrel.De ha lesz időm megnézem...

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 23327Hozzászólás manyus
2014.03.20. 09:03

Tamás, de most őszintén. Miért kell cseszegetni az egyszerű mezei hangszerfelhasználókat, akik nem olyan igényeket támasztanak
egy hangszer felé, min Te, a vájtfülű profi ?
Elmontad már számtalanszor hogy zeneileg ezek az eszközök Téged nem elégítenek ki. Megértettük.
De azért NEM KELLENE más lelkébe belegázolni, mert az adott esetben a Te igényeid és elvárásaid alatt van.
Nagyon sok embernek ezek a nem professzionális megszólalású kütyük is a zene élvezetét, szeretetét szolgálják :!:
annak ellenére, hogy egy sodrófával, vagy egy partvissal megütött cinnek adott esetben hány másodperc a lecsengési ideje......

Új hozzászólás