Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

marton1974
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 23210Hozzászólás marton1974
2014.03.14. 09:40

Asterix.Ha visszaolvasol már meg is írtam,hogy megérkezett az új szoftver. :777

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 26
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 23221Hozzászólás Gyuley
2014.03.14. 18:55

Marton!

Én nem akarok veled vitázni, de egy dolgot ne hagyjunk ki a képletből, mégpedig azt, hogy én egy Yamival azt csinálok amit akarok a színpadon, adhatok neki 1000 utasítást egy másodperc alatt, akkor sem szarik be, meg nem is omlik össze, viszont ha egy Ketront elkezdek gyorsabban nyomkodni, mint ahogy azt ő gondolja, sajna egyből elájul szegénykém, és az megszólalhat akármilyen realisztikusan, ha farkasszemet nézek a csendben 150 mulatni vágyó vendéggel amíg restartol a Ketronom, ez gázabb, mint a hangásbeli különbségek!
Én mindössze ettől félek a legjobban, és hangszer nem volt még a kezem alatt ami ilyet produkált volna, mert kb addig tűrtem volna meg a portán, de ezt a dolgot sajnos sok Ketronos felhasználótól hallottam már, még a mai napig hallom, és nekem ez nagyon nem fér bele!
Azt hogy te otthon pár órát nyüstölöd a ketronodat,nem egyenlő azzal, mint amikor én buliban menet közben állítgatok egy hangszert, készítem elő a következő stílust, esetleg valami más, nem előre beállított hangszínt, ritka esetekben midit, a következő dal szövegét, vagy egyszerűen állítgatom a mikrofont, mert még nem tökéletes valami miatt!
Én nem szeretem ha valami nem működik tökéletesen, ebben nem lehet kompromisszumot kötni, valami vagy bírja a kiképzést, vagy nem, nálam ez ennyire egyszerű!

Mikor beleraktam a ramot a T2-be, nem toltam be teljesen koppig, és menet közben kicsúszott a foglaltból, az buliban csinált nekem olyan galibákat, mert néha érintkezett, néha nem,(erről Picasso tudna mesélni,By Lilafüred), egyből azon gondolkodtam, hogy a T2 megy a portáról sürgősen, aztán otthon kiderült egyből a memóriahiba dolog egy gyors teszteléssel, egyből megkönnyebbültem, azóta is hű társam ez a hangszer!

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 23224Hozzászólás manyus
2014.03.14. 19:37

Gyuley írta: Én felhasználótól hallottam már, még a mai napig ......
Nem szeretnék ebbe a dologba belemélyedni, mert én sem használom a ketron xd 9-et rendszeresen 8-10 órákat, tehát nekem sincs teljes rálátásom e téren, de jó lenne ha a valódi felhasználók mondanák el ezzel kapcsolatos tapasztalataikat, véleményüket, és nem "hallomásokra", meg úgy "mondjákra" ítélkeznénk egy hangszer felett, mert ez így egyátalán nem korrekt !
Szeretném erről a témáról a szakavatottak véleményét is meghallgatni!
Gondoltam Almatomra és Bubára és a tényleges ketron felhasználókra.......

Pumika
VIP
Hozzászólások a témában: 168
Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
Adott köszönetek: : 1138 alkalommal
Kapott köszönetek: : 370 alkalommal

Hozzászólás: # 23225Hozzászólás Pumika
2014.03.14. 19:51

14-éve használok Ketront, (X1-SD5) soha semmilyen problémám nem volt velük. Sokszor egy lagzi 16-órát is tart, nyüstölve van a szinti. Igaz még Audya nem volt, úgy döntöttem marad az SD5, mert szerintem az Audya, és az SD5 közöztt amivel többe kerűl, nincs akkora kölömbség. Ha valaki megcsinálja készre a hangszerét, akkor a buliba felszabadúltan játszhat vele, nem kell nyomkodni gyorsan a gombokat, szerintem a Ketron pótol mindent. Ezzel persze nem akarom a többi típusú hangszereket minősíteni. Pumi.

Gyuley
VIP

Hozzászólás: # 23226Hozzászólás Gyuley
2014.03.14. 20:06

Így a jó, ha nincs vele gond, legtöbb fagyásos dolgot az Audyáról, és a Sd1-ről hallottam, ezért nem mertem soha bevállalni!

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 23228Hozzászólás manyus
2014.03.14. 21:04

Nekem 2 éve van ketron xd9-em. Általában heti szinten pár órát használom, de többször üzemelt 10 órát is egyhuzamban. Fagyást csak abban az esetben tapasztaltam, ha nem megfelelő formátumú (kompatibilis) patternt, hangszínt, vagy hibás midit akartam volna feltölteni rá , de ez az én hibám volt és nem a hangszeré. :oops:

bohocotto
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 122
Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
Adott köszönetek: : 81 alkalommal
Kapott köszönetek: : 111 alkalommal

Hozzászólás: # 23233Hozzászólás bohocotto
2014.03.14. 23:18

Sziasztok.Nekem is régebb óta van Ketronom,az én tapasztalatom,h lefagyni még nem láttam buli alatt!!!Olyan már előfordult,(ami lehet az én hibám is,vagy nem értek hozzá)hogy olyat csinált midinél ,mintha túl lenne terhelve a polifónia,és nem minden szólalt meg a dobban pl.De ezt sem mindig csinálja,tehát nem értem.Vagy cakewalk proginál mikor össze-vissza állitgattam számokat,h kiakadt egy hang.Összességében nincs olyan hangszer szerintem ami tökéletes.Lehet(Gyuley),hogy te mindent meg tudsz csinálni zenélés közben Yamahával,viszont sosem fog úgy szólni,mint 1 Ketron.KInek a pap,kinek a papné..... :D

Gyuley
VIP

Hozzászólás: # 23236Hozzászólás Gyuley
2014.03.15. 07:26

bohocotto írta:(Gyuley),hogy te mindent meg tudsz csinálni zenélés közben Yamahával,viszont sosem fog úgy szólni,mint 1 Ketron.KInek a pap,kinek a papné..... :D
Ezt így nem jelenteném ki, bár ugyanúgy nem ebben igazad van, de jobban megszólalhat, és ezt nem úgy értem, hogy nekem a hifis Yami hangzás tetszik alapból, hanem úgy, hogy olyan hangszert csinálok amilyet akarok, és a legjobb akusztikus Vsti hangszerekből, ezt semmi nem tudja überelni!
A Ketronok a dobokban nagyon erősek, a többi az átlagos, az Audya kivételével a gitárok szerintem nagyon gyengék a Ketronokban!

Tény, aki nincs otthon a vsti-ben, nem szeret órákat szöszölni akár egy cintányér hangjának a tökéletesítésével, és nem akar sok időt eltölteni egy hangszer beállításával, annak a Ketron alapból jó, mert tényleg alapból ütősen megszólal!
De nekem fontos a szerkeszthetőség, fontos a stabilitás, megbízhatóság, és szeretném ha a hangszerem megközelítené a vsti hanzásbeli minőségét arranger-ként is, és hangszínekben is, és ahogy Tomi írta, ez 50 évig még biztosan álom lesz, ezért inkább csinálok magamnak jó hangszereket a Yamahámra, és mehet minden arranger a levesbe a hangszerem mellett, beleértve a Ketrononkat is!

Ezt hallgassátok meg, ilyen minőségű hangszereket akarok a hangszerembe, és jelenleg ezt a Tyros sorozatra a legegyszerűbb megírni ;)
Ilyen minőségű akusztikus hangszer csak az Audyában van jelenleg, de ott sem elérhető hangszínként, csak a kíséretben van jelen!
http://www.4shared.com/mp3/3hLgxx4Yba/A ... uitar.html?

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 23237Hozzászólás Bubamara
2014.03.15. 07:48

Sziasztok!

Nem leszek rövid, de hosszú. :)
Ugyan ebben a topicban leírtam már az ezzel kapcsolatos véleményemet és tapasztalataimat, de az összefogottabb és áttekinthetőbb téma érdekében újra megteszem.

Jelenleg egy SD1 plus hangszer a fő billentyűm, az állvány alsó polcán. Kerreken két éve használom. A korgos múltamat nem akarom és nem is fogom megtagadni, hiszen jelenleg is vannak Korg billentyűim, úgy arranger, mint workstation kategóriában. A Ketron hangszerekre, illetve azok hangzására 3 éve csodálkoztam rá egy X1 révén. Azóta megváltoztatták a hangzásról alkotott korábbi elképzeléseimet. Pontosabban az elképzelésem akkor is hasonló volt, csak a Korg, vagy Yamaha hangszereken nem volt lehetséges a megvalósítása, legalább is nem ilyen szinten és minőségben. Ezzel arra szeretnék rávilágítani, hogy a Ketronból éppen úgy szól a számomra elsődleges prioritású dob és basszus, ahogyan azt mindig is elvártam volna korábbi billentyűimtől, mivel alapvetően évtizedeken át klasszikusan élő zenét játszó bandában játszottam és játszom és az ott megszokott hangzást vártam, várom el a hangszereimtől az arranger-es munkában is.
Erre pedig a Ketron tűnik a legalkalmasabbnak a jelenlegi gyártmányok közül. (Én valószínűleg nem fogok virtuális hangszerekkel színpadra menni, bár Tominak teljesen igaza van, hogy a legéletszerűbb hangzás ott érhető el. De mivel én vasban látom a hangszert így ez nem az én utam.)

Az X1, majd egy SD1 fél fél évig voltak meg, közben dolgoztam rajtuk mint a műsor kialakításában, majd lehetőségem nyílt egy majdnem új SD1 plus-ra váltani az SD1-et. Így azon folytattam a munkát, és így két év után már elég jó készültségi szinten van, úgy érzem.
Többnyire két hangszert használok, ez eleinte az arrangeres munkákban pa1xpro+SD1plus, mára leginkább SD1plus+N364, ez mutatja az irányt és az SD1plus megbízhatóságot.
Bátran rábízom magam a bulikban, teljes biztonsággal és probléma mentesen csinálok meg vele egy munkát legyen az bál, szabadtéri rendezvény, lakodalom, vagy akár a számomra leggyakoribb 4-5 órás klub rendezvény, ahová utóbbi időben leginkább csak az SD-t viszem a könnyebb pakolás érdekében. Én úgy látom, hogy az SD1 plus egy tank, nagyon stabil, nagyon megbízható mind működése, mind a műszaki kialakítását tekintve. Nekem leginkább az i30HD full profi, elnyűhetetlen és halálos japán megbízhatóságát idézi.

Még egyszer: AZ SD1 PLUS, de a Ketronok általában is MEGBÍZHATÓ HANGSZEREK.

Úgy gondolom ha egy hangszer megtréfál valakit és lefagy, annak alapvetően 2 oka lehet. Az első egy műszaki, hiba, vagy rendellenesség, melyet orvosolni kell és nem fog lefagyni többé.

A másik ok pedig a felhasználói szokások. Na én itt látom a legfőbb problémát. Jakab vesz egy ketront, mivel lövése nincs a hangszerről, a felhasználói kézikönyvet pedig szekrényalátétnek használja, a műsor összeállítása számára kimerül a songok és stílusok összekunyerálásában, így a hd-t telepakolja, Yamaha, Korg, Roland, Citizen és Trabant songokkal és esetleg azok konvertált stílusaival. A fájlok beállításról és tartalmáról lövése nincs, mint ahogy azok elkészítésének, beállításának előzményei is ismeretlenek a számára. Aztán Jakabunk elkezd az összedarhált midikkel „fellépni” Azok természetesen teli az előző felhasználó által belepakolt sysex üzenetekkel, bankokkal és egy sor a ketron számára értelmezhetetlen paranccsal, mindezt Jakab random gombnyomogatásaival fűszerezve.
Így időközönként kaphat olyan utasítást szegény, melyet egy NASA műhold központi vezérlőegysége sem lenne képes lekezelni. Így beint Jakabunknak és szépen kiáll parkolni.

Egyébként minden hangszert le lehet fagyasztani ha valakinek feltett szándéka, hogy rátapintson a gyengéire, vagy ha félkész a rendszere, esetleg van egy rejtett hibája.
A Yamaha megbízhatósági nimbuszról annyit írnék, hogy a közelmúltban találkoztam egy TYROS 1 hangszerrel, amely úgy fagyott, már a stílus játék közben is, mint ha a midi kábel másik vége egy Gorenje mélyhűtőbe lett volna bedugva. Még sem általánosítanék, hogy a Yamahák fagynak. A ps1xpro 1.0 rendszerrel jött ki. Rendszeresen lefagyott ha egy dal indításakor megpróbáltál még egy utasítást adni pl egy performance hangszínt behívni. Itt sem általánosítanék, mert a későbbi rendszerekkel nagyon stabillá tették a működését.
Három barátomtól hallottam, hogy megvette az új G70-et és 3 napon belül visszaadta a boltnak és mást kért helyette, mert gyalázatos volt.

Az SD1 első szériájában a kijelző panel mögött egy gyári hiba rejtőzött. A KETRON visszahívta a hibás szériát és kijavította a hibát.

A Yamaha psr3000 és S900 hangszerek 70-80%-ban szétesik a kijelző Köztudottan Gyári hibás. Tett az ügy érdekében bármit a gyártó? Ha nem tudjátok, elmondom. NEM!
Nem érdekli őket, hogy elviszed a hangszert egy buliba és a buli közepén egyszer csak nem látsz semmit a kijelzőn. Ismeretségi körömben szinte minden s900 átesett már a szemműtéten. Barátom (aki a fórumnak is tagja) 2 kijelzőt fogyasztott el, mire megunta. Na ezek a nem rémhírek.
Kellemes hétvégét! :777
Üdv.

Buba

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 23239Hozzászólás marton1974
2014.03.15. 08:24

Gyuley.
Én nem adok másodpercenként 1000 parancsot a KETRON-nak,mert felesleges.Nézd,ha otthon szépen megcsinálod bármely KETRON hangszerre a műsorodat és értesz is a géphez akkor hidd el nem fagyasztod meg.Sajnos Magyarországon nincs ez a hangszer márka annyira elterjedve mint pl.a spanyoloknál,portugáloknál stb...
Yamaha cuccokkal tele van az internet.De azok 80%-a gagyi és használhatatlan.De sokan megveszik a YAMAHA-t mert a szomszédnak is az van,és majd segít beállítani,kezelni.Szerintem meg azért nincs elterjedve többek közt a KETRON,mert olyanok akik nem értenek hozzá,olyan dolgokat terjesztenek el róla ami 90%-a nem is takarja a valóságot.
Na mindegy.Mindenkinek magánügye kinek melyik hangszer áll közelebb a szívéhez.Nem vagyunk egyformák.Ha neked a YAMAHA akkor hát legyen. :777

Új hozzászólás