Lehet takkor tényleg jó lenne,ha nem lennének többé midik,és minden buliban máshogy szólna a muzsika
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
bohocotto
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 122
- Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
- Adott köszönetek: : 81 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 111 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Ezzel egyetértek.De!!Nagyon sokan vunk,akik azért midit használnak,és tudnának élőben is zenélni,csak hát nem úgy szól,mint az eredeti.Namármost az egyszerű embernek meg mi kell??,Az,hogy pont úgy szóljon a buliban a szám,ahogy azt a cd-n hallotta....Tehát az közönségnek is meg kellene változni(ami nem fog),és elfogadni,h csak hasonlóan szól a kedvenc száma.Persze jönnek majd a válaszok,h meg lehet csinálni stylussal is ugyanúgy,meg....bla bla bla.,de az mégsem fog olyan lenni.Mondjuk az biztos,h midiket játszani nem kell több százezres gépet venni.A modernebb,drágább billentyűk is abban jobbak,h élőben verhetetlenek(audya)
Lehet takkor tényleg jó lenne,ha nem lennének többé midik,és minden buliban máshogy szólna a muzsika
-
bohocotto
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 122
- Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
- Adott köszönetek: : 81 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 111 alkalommal
Az mp3-mal meg az a baj,h mindig más a minősége,attól függ,honnan szerzted.Ami annyit jelent,h minden szám,más beállitást igényelne,amit elég nehéz buliban követni.
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 110
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Hahó!
Az SD1 vokálját bűvöltem vasárnap ráérő időmben. Pár hónapja Bubával is tárgyaltuk a doglot, hátha tud rá valaki megoldást....
Adott az SD1-en két mikrofon bemenet. Ráakasztom az XLR-esre a Shure-omat, énekelgetek, szépen szól az effekt, hozom a vokált ahogy szeretném, ez eddig ok.... De a hangszerből külön szeretném kihozni a mikrofon jelét, hogy a hangszer hangerő ne befolyásolja a mikrofon hangerőt. Ezt már meg is oldottam a mic 1 out-al, a vokál szól is, de az effekt nem.
Érdekes, amikor pl bekapcsolom a hangszert és bootol, beleszólsz a mikrofonba és a mic out csatornán is van effekt, boot után amikor feláll a hangszer, meg nincs...
Valakinek van ötlete?
üdv:Sanyi
Az SD1 vokálját bűvöltem vasárnap ráérő időmben. Pár hónapja Bubával is tárgyaltuk a doglot, hátha tud rá valaki megoldást....
Adott az SD1-en két mikrofon bemenet. Ráakasztom az XLR-esre a Shure-omat, énekelgetek, szépen szól az effekt, hozom a vokált ahogy szeretném, ez eddig ok.... De a hangszerből külön szeretném kihozni a mikrofon jelét, hogy a hangszer hangerő ne befolyásolja a mikrofon hangerőt. Ezt már meg is oldottam a mic 1 out-al, a vokál szól is, de az effekt nem.
Érdekes, amikor pl bekapcsolom a hangszert és bootol, beleszólsz a mikrofonba és a mic out csatornán is van effekt, boot után amikor feláll a hangszer, meg nincs...
Valakinek van ötlete?
üdv:Sanyi
- manyus
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 226
- Hangszer: ketron sd1 plusz
- Adott köszönetek: : 362 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 301 alkalommal
Az xd9 gépkönyve szerint is a hátsó mic. out egy natur (effektmentes) kimenet, gondolom az sd1 se más.forissandor írta: Valakinek van ötlete?
Esetleg probáld ki az első mic-ről : egy adapterrel - 6.3 stereo jack -2 db mono jack aljzat - mivel ide két miksi is mehet (igaz az énekharmonizáló csak az egyiken van jelen) - próbáld ki mindkettővel.
A két miksi hangerő a menüben külön állítható. Egy próbát megér
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára manyus 2014.02.06. 09:03-kor.
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 110
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Yamaháéknál is úgy működik, hogy a Sub 1 és Sub 2 kimenet effektmentes, de a mic az nem. Érdekes, hogy bootolás közben akkor miért van rajta effekt?
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 334
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok,
Megpróbáltam amit elözőleg leírtam, a Sonar segítségével és az általam átírt ins. fájlt használva, a live drum szetet raktam a 9 sávra, majd nem sokat húzogatva, csak nagyjából helyére rakva a főbb dolgokat.
Hallgassátok meg, hozzáteszem, ez ez nyers midi, semmi extra, semmi idő, csak a live drum Sonarral való használata.
http://www.4shared.com/mp3/P3oj5P0Cce/Live_drum.html
Megpróbáltam amit elözőleg leírtam, a Sonar segítségével és az általam átírt ins. fájlt használva, a live drum szetet raktam a 9 sávra, majd nem sokat húzogatva, csak nagyjából helyére rakva a főbb dolgokat.
Hallgassátok meg, hozzáteszem, ez ez nyers midi, semmi extra, semmi idő, csak a live drum Sonarral való használata.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 91
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Szia!Rolandbk5 írta: Hallgassátok meg, hozzáteszem, ez ez nyers midi, semmi extra, semmi idő, csak a live drum Sonarral való használata.
Engem nem a dob, inkább a basszus fogott meg. Az nagyon jó!
Üdv.: Apelláta
- manyus
- Kiemelt tag
Hali
Tud valaki ketron javításban jártak szakembert magyarországon ?
Egyik ismerősömnek stilusszerkesztés közben lefagyott az xd9, és nem is tudja újraindítani.
A Tajtiéknál már járt, nem tudtak rajta segíteni.........
Tud valaki ketron javításban jártak szakembert magyarországon ?
Egyik ismerősömnek stilusszerkesztés közben lefagyott az xd9, és nem is tudja újraindítani.
A Tajtiéknál már járt, nem tudtak rajta segíteni.........
- manyus
- Kiemelt tag
Köszi Tomi !
Jó lenne valami szakember közelebbről, Anda Zolit én is ismerem.
A teszt üzemmód (ha egyátalán az végigmegy) az max valami hibaüzenetet ad a jelenségre,
attól még javul meg a gépezet, vagy rosszul tudom ?
Tényleg a ketronnál, ill az xd9-nél nincs valami teljeskörű reset mód ?
De gondolom ha van is, akkor is csak a driver hibákat tudja adott esetben javítani, úgy hogy visszaállítja egy gyári alapra a szoftvert.
Emléxem a psr 3000-nél volt gyári reset : bekapcs + a legfelső C ...
Jó lenne valami szakember közelebbről, Anda Zolit én is ismerem.
A teszt üzemmód (ha egyátalán az végigmegy) az max valami hibaüzenetet ad a jelenségre,
attól még javul meg a gépezet, vagy rosszul tudom ?
Tényleg a ketronnál, ill az xd9-nél nincs valami teljeskörű reset mód ?
De gondolom ha van is, akkor is csak a driver hibákat tudja adott esetben javítani, úgy hogy visszaállítja egy gyári alapra a szoftvert.
Emléxem a psr 3000-nél volt gyári reset : bekapcs + a legfelső C ...
- manyus
- Kiemelt tag
Hali.
További info a ketron xd9 hibájáról.
" bekapcsolas után addig jut el hogy kiirja- ketron xd9-és ott megáll. frissitést probaltam de kiirja- flas corrupted-. "
Esetleg valakinek ötlete a megoldás irányába ?
További info a ketron xd9 hibájáról.
" bekapcsolas után addig jut el hogy kiirja- ketron xd9-és ott megáll. frissitést probaltam de kiirja- flas corrupted-. "
Esetleg valakinek ötlete a megoldás irányába ?