Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Zeneboy
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 2166Hozzászólás Zeneboy
2012.01.12. 00:06

---Qgli--- írta:
lacalaca írta:sziasztok :777 valaki valamit hallott -e az E.V ELX 112P aktiv hangfalrol :unknown: az adatai jok es az ara is elfogadhato .Irjatok ha tudtok vmit. :help:
Én is láttam az adatait, tényleg nagyon jók, csak Magyarországon nem lehet sehol meghallgatni. Ilyen teljesítményt és Db-t 180.000 Ft-ért nem lehet találni az biztos. Egy dolog aggasztott: MADE IN CHINA
Bár erre sokan mondják hogy manapság már minden kínai...hát, azért nem én leszek az első, aki kipróbálja az biztos...

Nekem egy a véleményem erről így látatlanba!

"Túl szép, hogy..."

A topról eleve nehéz elhinnem..A specjében van egy diagram! A top még 100dB érzékenységet sem éri el, ráadásul a lineáris jelátviteltől eléggé messze van! Van 1-2 aggasztó beesés az ábrán ! Ha valaki megnézi a passzív és aktív specjét, az is érdekes! A passzív 10-es freki átvitele elég érdekes! -10dB nél 55hz-20Khz, -3dBnél már csak 82-18 ua ez... Aktívnál meg 50-20, és 60-18... kicsit kerekek ezek a számok nekem:)
Ráadásul a láda érzékenysége is sokat mondó! 94dB!
Tudom adatok, csak már nem 1-szakitól hallottam, hogy mennyire csalnak a nagy márkák is az adatlapokkal! Ha kiméri az ember meg jön a csalódás!

Az ára jöhet onnan, hogy full chinai de ezt is onnan közelítem meg, hogy amikor a Yamahát is elkezdték USa helyett ott gyártani, hirtelen leesett az ára a CLUB V nek kb hangra és színvonalra már kár, hogy vele párhuzamosan butácska lett. Hangosítóktól tudom, hogy a sugárzók is gyengébbek, tartóssággal is bajok lettek! Lásd volt aminél 1-2 év alatt elszállt a titán magas...

A másik, hogy lehet egy láda 1000watt!Kérdés az,hogy jobb ha ordít de bántóan vagy szól halkabban kellemesebb hangképpel!
Legutóbb a Trevis 08-ast összeeresztettük a K12"es QSC-el! Hangosabb volt, nem is csoda! Míg az én toppom 350-180Watt Bi-Amp és 123-124dB maxSPL-t tud, addig a k12-es 2x500W/Amit nem is értek-../ 131dB -SPL! 3dB már hallható 6 már érzékelhető különbség! Itt meg 8-9dB különbség van az adatlapok alapján! Hangerőben még sem volt 2x hangosabb...

Én mindig is néztem az adatlapokat, de inkább a saját fülemnek hittem! Meg kell hallgatni, mert ennyi pénzért biztatóak az alap adatok! De a lényeg sajnos a részletekben lesz!

Jah: Remélem Regec ha benéz, majd alátámassza, mikor clipelésig, vagy alatta picivel hallgattuk a 2db 8"-ast széles sávba, hogy hallott e zavaró zörejt... Mert Apelláta arra panaszkodott hogy pesten hallott...

Üdv: Zeneboy
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zeneboy 2012.01.12. 12:44-kor.

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 2167Hozzászólás Zeneboy
2012.01.12. 00:24

okamoto írta:Sziasztok! Kérdésem lenne. 2.1-es rednszerhez, egy 300W-os mélyládához (Soundking FP0115A), mekkora (hány wattos) középmagas ládát ajánlotok? Esetleg milyet? Köszi a választ előre is. Üdv. oki

300watthoz 100-150 elég ha le van crosszolva !

dB cromo10
Kb ilyenbe érdemes aktívba 2 topnak! Ez a nagyon alap, ami már biztos jó
ez!

Utána már a sub lesz kevés...

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Regec
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 31
Hangszer: Korg pa1000 - Ketron X 1
Adott köszönetek: : 91 alkalommal
Kapott köszönetek: : 127 alkalommal

Hozzászólás: # 2170Hozzászólás Regec
2012.01.12. 10:54

Zeneboy írta: Jah: Remélem Regec ha benéz, majd alátámassza, mikor clipelésig, vagy alatta picivel hallgattuk a 2db 8"-ast széles sávba, hogy hallott e zavaró zörejt... Mert Apelláta arra panaszkodott hogy pesten hallott...

Sziasztok.
Hát tényleg meg kell dicsérjem, a Trevist, mert abszolut nem volt semmilyen mellék zöreje. Az igaz, hogy kongott a terem az ürességtöl, szóval jöttek hangok össze vissza, de ez nem róható fel a hangafalnak. Mindenesetre a méretéhez képest hatalmasat szól a két kis top. Subbal együtt maximálisan megfelelő. (bár az ára is szép). Na de ezt mindenki eldönti saját maga, hogy kinek mi mennyit ér.
Én most megvettem a QSC K10-est. Ezt sem adják ingyen, de remélem, hogy be is fog válni. Mindenesetre egyenlőre biztos, hogy Sub nélkül lesz használva. Majd jövőhéten elválik, hogy hogy fog vizsgázni. A K12-esel meg nem is kell összehasonlítani a Trevist, mert akárhogy van, a 8", meg a 12" között csak van különbség.
Tényleg még egyszer mondom, hogy le a kalappal a Trevis előtt. Kicsi a bors, de erős!!!! :777 :777 :777

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 2172Hozzászólás Zeneboy
2012.01.12. 12:50

Regec írta:
Zeneboy írta: Jah: Remélem Regec ha benéz, majd alátámassza, mikor clipelésig, vagy alatta picivel hallgattuk a 2db 8"-ast széles sávba, hogy hallott e zavaró zörejt... Mert Apelláta arra panaszkodott hogy pesten hallott...

Sziasztok.
Hát tényleg meg kell dicsérjem, a Trevist, mert abszolut nem volt semmilyen mellék zöreje. Az igaz, hogy kongott a terem az ürességtöl, szóval jöttek hangok össze vissza, de ez nem róható fel a hangafalnak. Mindenesetre a méretéhez képest hatalmasat szól a két kis top. Subbal együtt maximálisan megfelelő. (bár az ára is szép). Na de ezt mindenki eldönti saját maga, hogy kinek mi mennyit ér.
Én most megvettem a QSC K10-est. Ezt sem adják ingyen, de remélem, hogy be is fog válni. Mindenesetre egyenlőre biztos, hogy Sub nélkül lesz használva. Majd jövőhéten elválik, hogy hogy fog vizsgázni. A K12-esel meg nem is kell összehasonlítani a Trevist, mert akárhogy van, a 8", meg a 12" között csak van különbség.
Tényleg még egyszer mondom, hogy le a kalappal a Trevis előtt. Kicsi a bors, de erős!!!! :777 :777 :777
Köszi a megerősítést, akkor nem csak én nem hallottam :P
A K10" "konkrétabban" szól, jobban hasonlít a hangzása a 08-as Trevishez!Ezt Sipos Peti tudja megerősíteni, mert próbáltuk! Meg rosszul annyiért nem jársz vele!
Sok bulit hozzá, meg a hangszerhez! Félni nem kell sub nélkül is elviszi majd a bulik nagy részét !

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 2173Hozzászólás Apelláta
2012.01.12. 13:21

Zeneboy írta:
Regec írta:

Sziasztok.
Köszi a megerősítést, akkor nem csak én nem hallottam :P
A K10" "konkrétabban" szól, jobban hasonlít a hangzása a 08-as Trevishez!Ezt Sipos Peti tudja megerősíteni, mert próbáltuk! Meg rosszul annyiért nem jársz vele!
Sok bulit hozzá, meg a hangszerhez! Félni nem kell sub nélkül is elviszi majd a bulik nagy részét !

Halihó!

Tényleg lehetett hallani zörejt és elég intenzíven, ami nem csak nekem tűnt fel. Mikor rákérdeztünk az eladóra, ő sem jött zavarba, hanem mint aki tisztában van a tényekkel, úgy magyarázta el, hogy az aljzatok, potik réseinél távozó levegő okozza, de ezzel nem tudnak mit kezdeni. Ez jól hallatszott, mert közelről is meghallgattuk a dobozokat. De maga a hangfal megszólalása fenomenális!

Lehet, hogy a különböző hangszínbeállítások és crossolás végett van, hogy ott igen, nálad meg nem jelentkezik. Én őszintén szólva nem nagyon akarom elhinni, hogy ilyen szarvashibával forgalomba helyeznének egy ilyen drága, alaposan megtervezett és fantasztikusan szóló cuccot. Lehet, hogy valamilyen véletlenek egybeesése végett jelentkezett a zörgés/berregés. És ha ez tényleg csak ezért van, akkor ha pénzem lenne rá, gondolkodás nélkül én is erre a márkára voksolnák. De csak passzívba! :mrgreen:

Üdv.: Apelláta

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 2174Hozzászólás Zeneboy
2012.01.12. 14:09

:rolf: :PP :777 :777 :777 :777 :rock: :band: :piano: :piano2:

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 2179Hozzászólás Apelláta
2012.01.13. 03:13

:777
:lazy:

Üdv.: Apelláta

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 118
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 2187Hozzászólás marton1974
2012.01.13. 15:14

Üdv.
Valaki ismeri az ALLEN & HEATH WZ12+DX2 keverőt?
Kérdésem az lenne hogy melyik a jobb egy régebbi típus ami eredeti angol mint pl.: a fent említett.Vagy egy újabb mint pl.:ALLEN & HEATH ZED 12 FX ,amit már kínában raknak össze.Hozzá teszem hogy a régebbi típus még mindig drágább mint az új konstrukció...
Véleményetek?
:roll:
Elsősorban a hangminőség érdekel...
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

szabesz80
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 11
Hangszer: Tyros 3
Adott köszönetek: : 282 alkalommal
Kapott köszönetek: : 261 alkalommal

Hozzászólás: # 2188Hozzászólás szabesz80
2012.01.13. 16:06

marton1974 írta:Üdv.
Valaki ismeri az ALLEN & HEATH WZ12+DX2 keverőt?
Kérdésem az lenne hogy melyik a jobb egy régebbi típus ami eredeti angol mint pl.: a fent említett.Vagy egy újabb mint pl.:ALLEN & HEATH ZED 12 FX ,amit már kínában raknak össze.Hozzá teszem hogy a régebbi típus még mindig drágább mint az új konstrukció...
Véleményetek?
:roll:
Elsősorban a hangminőség érdekel...
Latszatra az elso jobbnak tunik,hangzasra ???

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 118
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 2192Hozzászólás marton1974
2012.01.13. 23:04

A ZED vagy a WIZARD sorozat a jobb?A kisebb csatornás ZED sorozatot Kínában gyártják.A Wizard sorozat meg kizárólagosan Angliában készül.
Véleményem szerint a Wizard sorozat profibb hangminőségben!De javítsatok ki ha nem.Abból is gondolom hogy árban egy ugyan annyi csatornás Wizard 150 ezerrel drágább mint a ZED párja.
Úgy is van aki használ Allen&Heath - et,segítsetek.
Meg azt is tudom hogy a ZED 12FX sorozatból már van használtan eladó nem is egy.De Wizardokat valahogy nem nagyon adogatják el.Az EQ-jával nagyon bele lehet nyúlni a hangzásba mivel nem 3 hanem 4 sávos EQ - ja van a parametrikus középpel együtt persze.
Ja és mind a kettőben Digitec effektproci van beépítve.

Új hozzászólás