Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

marton1974
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 21647Hozzászólás marton1974
2014.01.29. 20:55

Tudom hogy rengeteg van!!!Ezért Audya az Audya.Félelmetes live dobok,élő gitárok vannak benne.Holnap reggel kipróbálom.Ha ez működne,verhetetlen lenne ez a hangszer midiben is,nem csak stílusban!!! :777

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 21648Hozzászólás Rolandbk5
2014.01.29. 21:02

Marton valamit elárulok neked, hogy én a Midjay-t is csak és kizárólag a Sonarral szerkesztem, de most még csak az SD2 patch ins.-el, de már átírtam a Midjay patch listáját. Ha sikerül holnap felvennem egy dalt mutatóba, amit a Sonarral készítettem, meglehet hallgatni.
Viszont arra figyelni kell, hogy a Live dob szett, csak a 9 sávon tud működni, ki kell cserélni azt a sávot a dobra.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 21650Hozzászólás Rolandbk5
2014.01.30. 00:39

Akkor most miről is beszélünk?
A Ketron mit nevez audio doboknak? A LIVE nevezetű dob szet az mi?
Talán a GROOVE-k az audio hangszínek?
Mit jelent a DRUM1, és a DRUM2 egy stilusban, vagy akár egy midiben?
Miért nem lehet a stilusban a DRUM2-t cserélni?

Na mert úgy látom, hogy sokan sokféleképpen tudják. Na ez itt a baj a Ketronnal!!!
Mindenki csak beszél, de szerintem a semmiről. Ilyen jó, olyan jó, de SENKI nem képes elmagyarázni, vagy adott esetben bemutatni, hogy mit is kellene csinálni. Vicces … Bár így elgondolkodva, talán igazuk van azoknak, akik esetleg tudják a megoldást, de nem árulják el, nehogy más is tudja a NAGY titkot, ami számomra egyre inkább csak mesének látszik. Nincs kézenfogható, vagy esetleg olvasható, vagy látható anyag arról, hogy miként lehet ezt megcsinálni. Kezd meseszerűvé válni. Nincs egy ins. fájl, nincs egy esetleg Cubase, vagy Logic patch lista, vagy ennél már csak az jobb, hogy a Midjay pro manual-ját szerettem volna megnézni, de user-t és jelszót kér a letőltéshez. Basszus, kik ezek a Ketronék? Ufok? :o Mert, egyre inkább kezdem észrevenni, hogy itt senki nem ért hozzá. Mindenki elvan foglava a hangszínekkel, az audió dobokkal ( amik csak a képzelet szülötjei ), de kb. ennyi. Ki tud segíteni? Lehet okosat mondani, de csinálni egyáltalán tud valaki? Én átírtam az SD1 patch listáját a Midjay-re, és én ezt fogom használni mind addig, amíg lesz itt valós szakértő, aki bemutatja, hogy egy "szar" midiben hogyan lehet egy audió dob szettet belerakni. Mert csak elméleti síkon megy itt a dolog. Egy magyar leírás bármelyik Ketronról? Pedig nem is lehetne forgalmazni Magyar leírás nélkül. Mondjuk azt az 5-10 oldalt amit a Ketron nagy becsesen megad nekünk, szerintem nem lenne nagy cucc lefordítani. Szerintem ismét oda lyukad ki a Ketron, mint a Tajti Zolinál volt. Ez a fajta marketing elég szánalmas… :help:
Sajnos én a saját bőrőmön tapasztaltam az elméletet, még pedig a Lionstracs fossal. Arról is mindenki áradozott, mondott szépet, és jót, de mikor megvásáróltam, ( mert elhittem az elméletet :dash2: ) jól megszívtam. Senkinek lövése sem volt hozzá, arról nem is beszélve, hogy minden csak elmélet volt, a gyakorlatban köszönő viszonyban sem voltak. Ennyit a szakikról ... :xx:

Azt szeretném kérni mély tisztelettel a forumot használó zenész társaimtól, hogy VALÓS, alátámasztható érveket vonultassanak fel, adot esetben akár segítséggel is lehessen fordulni hozzájuk. Mert most itt ami van, az csak mese.

Senkit nem akarok megbántani, de higyjétek el engem érdekel, de így nem biztos. Mert ha valamiért fenn akadok, akkor ki tud majd nekem segíteni? Jó kérdés … :?:

Ennyit szerettem volna …...

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 21653Hozzászólás marton1974
2014.01.30. 08:32

Hali.
Én a midiket az Audyával a Midifile Optimalizer progival szerkesztgetem.A Cakewalk progit is ismerem de felületesen.Meg tudok benne csinálni dolgokat de komolyabban nem vágom.
Ezért kérnék abban segítséget,hogy az Audya adta groovokat hogy lehet beletenni egy nótába.Egy egyszerű,érthető leírás kellene... :777

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 21654Hozzászólás Rolandbk5
2014.01.30. 08:35

Ezt én mind értem Tom. Akkor ezek szerint akiknek te akár személyesen is segítettél Ketron ügyben, azok vagy nem értették meg, vagy nem akarják elmondani a TITKOT amitől Ketron a Ketron.
Én mint ÚJ felhasználó, aki szeretné ezeket a Ketron tulajdonságokat megtudni, és használni szeretné, az hol tud, és kitől segítséget kérni? Tudom Tom, hogy ha kell beülök az autóba, és bárhova elmegyek segítséget kérni, ha van aki tud segíteni, és nem mellékes, hogy akar is.
Vagy ez egy olyan hangszer, ami pont arról szól, hogy 5-6 év múlva esetleg rájössz a dolgokra magadtól? Mert akkor már most nem kell.

Mondok egy marha jó példát ami a Ketron Midjay-el eset meg velem, szerintem te sem fogod elhinni.
Amikor elhoztam a barátomtól ezt a modult, azt mondta, hogy kb. fél éve a szekrényben van, nem lehet bekapcsolni, nem működik.
Gondoltam én, hogy megnézem, ( mert szeretnék valami jobbat a Tyros-nál ) és ha működésre tudom bírni, akkor jó pénzért meg is veszem.
Elhoztam, bekapcsoltam, és nini láss csodát működött. Akkor beszéltünk telefonon is Tom, hogy miért lehet az, hogy minden működik, de sajnos a számítógép nem látja háttértárként.
Hát erre senki nem tudta a választ, sőt a Norbi ( "Ketronos" ) is azt mondta, hogy most mennek valamerre zenélni, de ha hazajön megkeres ( ami a mai napig nem sikerült megtalálnia ), és egy vinyó cserét kell eszközölni, mert valamilyen rendszer fájl sérült ( de ezt mondta a Ketron doki is a barátomnak ), és újra kell rakni a gépet. Mondom oké...
Megvásároltam a vinyót, és beleraktam ( nem nagy ördöngösség ), és láss csodát, látta vinyót. De jó csak ennyi volt a baja.
Majd az UPDATE-t el végeztem, és tommid segítségével a gyári mappákat tartalmukkal együtt felraktam a vinyóra, és azóta remekül működik. Köszi tommid!!!
Aztán gondoltam, hogy meghallgatom, hogyan játssza a midikat, és mikor összedugtam az USB csatlakozóval, mindig a háttér tárat mutatta. Basszus, most hogyan kell használni USB/MIDI módban?
Mielőtt megvásároltam a vinyót itt a fórumon is megkérdeztem mindenkit, hogy esetleg valami elvan állítva, vagy kivan kapcsolva. Lehetséges ez? Érdemben senki nem adott választ, ami adott esetben hasznos lehetett volna.
Majd még mindig probléma volt, hogy miként lehet USB/MIDI módot állítani, a számítógépes munkához. Na itt ugrott a majom a vízbe....
A MENU gombot meg kell nyomni, azon belül a MIDI lehetőséget választani, majd azon belül a sor alján található USB TO MIDI OFF-ON MODE1-ON MODE2.
Mit gondoltok mi volt a baja a gyári vinyónak? SEMMI !!!!!!!!!!!!!! ITT VOLT ELÁLLÍTVA !!!!
Elárulom, hogy ha OFF módban van, akkor háttértár, ha ON MODE1-2 módban van, akkor pedig USB TO MIDI.
Ezt senki nem tudta? SENKI? Akkor tényleg nagy a baj ... És ezt még a szakik sem tudták, akik elvileg jártasak ebben a dologban.

Az ins. fájlról én csak az gondolom, hogy kinek mi, nekem kényelmesebb egy 24" monitoron szerkesztgetni, mit egy 20x20 kijelzőn állítgatni.
Lehet nem ez a legjobb dolog, vagy megoldás, de ez is részben érdekes, hogy a Ketron csak azSD2-nek csinálta meg a patch listáját Cubase-ra, Logic-ra, és Sonar-ra.
De nekem ez az egyszerűbb út, hogy átírom az ins. fájlt, és a gépben cserélgetem a hangszíneket, akár a drum2-t is.

Van egy ilyen közmondás, hogy " a fejétől bűzlik a hal..." és itt is így van, a Ketronék az Olasz leszarom mentalitás képviselik, és nem is várnak el többet senkitől, éppen ebből következik, hogy a márkaképviselet sem foglalkozik a dolgokkal, mert nem követeli meg tőlük a Ketron.
Ebben még mindig élen jár és nem is lesz másképp a Roland, ami messze nem szól úgy a varrógépe, mint a Ketroné, de ha valami bajom van, akkor nem egy mindenki foglalkozik mindennel, hanem egy ember egy részleggel. A jó dolgokat nem szégyen lemásolni.

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 21655Hozzászólás marton1974
2014.01.30. 08:52

Hali.Küld már el légyszi ezt az ins.file készítő progit...köszi. :777

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 21656Hozzászólás Rolandbk5
2014.01.30. 09:02

Marton a 90-s oldalon már megtettem … :777

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 21659Hozzászólás manyus
2014.01.30. 10:45

Végigolvasva az ezelötti hozzászólásokat, magam is elgondolkodtam.
Való igaz, és be is vallom őszintén, hogy "szakértő" módban én se ismerem a saját ketronom,
és ebben részben bennem is van hiba, de főleg az a bajom, hogy tényleg nem lehet szakmai segítséget kapni senkitől (kivéve almatom, és köszönet is érte :!: ), de nyilván nem ez lenne a megfelelő megoldás! Mint már írtam az USA ketron support válaszra se méltat, a ketron.it meg csak hebeg-habog, de említhetném Anda Zolit is,(személyes tapasztalat), vagy a musickreativ-ot akik max igérgetnek, de valódi segítséget nem nyújtanak ! Esetleg valóban az van, hogy ha nem fizetsz nincs infó :?: :!:
Ezt meg nyíltan nem mondja eggyik se!
Tehát tényleg csak az marad,amit a saját megtapasztalásaid alapján meg tudsz oldani, esetleg ezen a fórumon valamelyik fórumtársunk segít.
De ha más szemszögből nézem a dolgot : a számítógépet sem ismerem részleteiben, de használni tudom, újra is telepítem,kisebb javításokat is elvégzek ha kell, de elsősorban felhasználói szinten jól megvagyunk.
Így vagyok én a ketron xd9-el. Általános felhasználói szinten jól megvagyunk, és már ez is elég örömet tud adni ahhoz ( persze ketron tulajdonságaival karöltve) , hogy ragaszkodjam a hangszerhez, és ne akarjak váltani ! És ugye ez még nem is a csúcskategória.
Nyilván másképp gondolkodik az akinek ez a szakmája, vagy ebből él.
Persze mint hobbizenész, én is szeretném kihozni a maximumot a hangszerből, de megfelelő háttérinformáció. és segítség nélkűl ez nem minden esetben lehetséges :xx:
Ezen a drum 2 változtatásán én is agyaltam, hogy miért nem lehetséges. de tiszteletbeli
" mentorunknak :yahoo: " - almatomnak - a leírása alapján megértettem :idea:

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 21660Hozzászólás manyus
2014.01.30. 11:04

Még egy kósza gondolat jutott eszembe.
Mikor a 90-es évek elején (már aki) egy roland E-16-al csörömpöltünk, akkor nem voltak ilyen problémáink :lol: :lol: :lol:

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 40
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 21661Hozzászólás malko
2014.01.30. 11:44

Nem vagyok ketronos sőt soha nem is volt még eddig ketronom. Egy pár hónapja 1 óra erejéig volt szerencsém egy ketron audyát
midin keresztül cakewalkal vezérelni. Amit most elmondok az a saját tapasztalatom. Szóval nem volt gond azzal hogy a hangszert vezéreljem simán működött minden és nem kell ahhoz ins fájl, hogy a hangszíneket betudjam váltani. A régi GEM-es korszakomról megmaradtak a hangszínváltás parancsok és az audya szinte ezen az elven működik. Sikerült minden hangszínt elérnem amire lehetőség van, de azokat hangszereket amiket az audió style használ azt ezért is nem tudod szerintem semmilyen formában elérni mert azok nem hangszínek hanem komplett hangszerek amiket feljátszottak (ahogy TOMI is írta groovok). Hiába kerestek hozzá ins fájt vagy bármi mást parancsot szerintem midiben mint hangszín nem lehet használni. Csak úgy lehetne megoldani, hogy felveszitek wav-ként és a midihez valós időben szinkronizálni. A ketron audyában tényleg jók a hangszínek ami egy dolog, viszont midiben elég sokszor szükség van arra, hogy a több hangszert is effecteljünk. És sajna erre a mai napig nem tudom a választ, hogy mennyi lehetőségem van arra, hogy ezt kihasználjam.Hiába olvastam át a könyvét nem találtam a darab számot hogy mennyi midi sávra tudok rakni effectet(remélem, hogy nem csak hármat) mert akkor végleg kiesett nálam a kosárból az audya. Készülök BUBA barátomhoz és ott remélem megfejtem a kérdésemre a választ. Azt viszont kizártnak tartom, hogy esetleg be teszel jobb kézre pl.. egy distorsion gitárt ami jól meg van effectezve, az szerintem a midiben nem úgy fog szólni, az lenne a jó ha úgy szólna de sajna szerintem nem. De ezt valaki kipróbálhatná. Mert ha így lenne akkor tovább nincs kérdésem és bele vágok az audyába.

Üdv Malkó!

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

Új hozzászólás