Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ellentétes vélemények...

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

B.Bazsi
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 5
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 19843Hozzászólás B.Bazsi
2013.12.21. 14:24

Szerintem meg a kettőnek semmi köze egymáshoz, hogy ki hogy játszik és milyen hangszere legyen. Az vegyen magának csúcskategóriás hangszert aki akar, megteheti, és örömet okoz neki a használata. Ezek szerinte én nem érdemlem meg a hangszerem mert nem játszok profi módon? Kiböjtöltem én hogy ez legyen nekem, kivártam rendesen hogy megvehessem, meg meg is dolgoztam érte hogy összeszedjem a rá valót. Ez butaság szerintem amit írtál.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 10
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 19846Hozzászólás Bubamara
2013.12.21. 18:01

---Qgli--- írta: Szerintem meg akkor vegyen valaki csúcskategóriás hangszert, ha úgy bánik vele, mint Viskib....ő már megérdemli
( Ezért nincs nekem csúcskategóriás hangszerem )
Aki ne tud virgázni, vagy nem végzett jazz konzit az szájharmonikázzon kínai 20 Ft-os műanyag gyermek hangszeren? :D
Gábor, elnéztél valamit. Nem arról írtunk, hogy drága hangszert vegyen valaki, hanem hogy egy új középkategóriás hangszer árán célszerűbb megvenni egy minőségibb anyagokból épített előző generációs használt csúcsmodellt, mert sokkal tartósabb és jobb.

Csókolom.

Buba

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 13
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Re: Ellentétes vélemények...

Hozzászólás: # 19847Hozzászólás viskib
2013.12.21. 20:42

Köszönöm az elismerésed Qgli de az én véleményem is az, hogy az vegyen magának csúcskategóriát aki meg teheti, mindenki meg érdemli aki meg veszi magának, sajnos én olyan világban élek ahol renget pénz kidobás egy ilyen tyros1-es is mert nehezen térül meg, de én össze teszem a két kezem hogy nyáron a T2-t meg tudjam venni, mert amint viszik KP a tyros1.em az első hogy meg próbálok kölcsön kérni és meg venni.
"és hidjétek el ha azt mondom nem a hangszer a lényeg hanem az 1GB-ram én már hónapok óra írom rá a hangszineket 8. rétegben az extreme sampler converterel és awave studioval barátom tyrosán testelve és ez "télleg audio hangszinek és dobok" minták VSTI ből lopom a hires Native Instrument.ből" de vissza térve...

Az megint más tészta hogy ki hogyan ért hozzá... én szerintem aki finoman szólva gyengécskén játszik épp annak kell meg vennie a milliós hangszert hogy versenyben maradjon
Ez az én meg látásom, és ha valaki rossz néven veszi ne haragudjon én őszinte vagyok.

UI.: de ha már irtam, szeretnék meg kérni mindenkit aki ezt olvassa próbáljon nekem segíteni a T1- eladásában, mert minden álmom a T2, és ha esetleg olyan segít akinek yamaha hangszere van bármiben amiben csak tudok ígérem segítek :roll: meg természetes amúgy is segítek ha valaki meg kér :friend:

http://www.expressz.hu/yamaha-tyros1-custom-47884828/

Ricsike

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 21
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 19848Hozzászólás ---Qgli---
2013.12.21. 21:37

viskib írta:az én véleményem is az, hogy az vegyen magának csúcskategóriát aki meg teheti,
Én megtehetném.... bőven meg is térülne egy év alatt a pa3, mégsem teszem. Azon a pénzen, amit pa3-ra költenék, azt a pénzt ( számomra ) sokkal értékesebb dolgokra tudom költeni.

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 19849Hozzászólás ---Qgli---
2013.12.21. 23:24

Bubamara írta:Aki ne tud virgázni, vagy nem végzett jazz konzit az szájharmonikázzon kínai 20 Ft-os műanyag gyermek hangszeren?
1, Én nem voltam ilyen szélsőséges....
2, Én végeztem ( igaz nem jazz főiskolán ), még sincs csúcskategóriám...
Bubamara írta:új középkategóriás hangszer árán célszerűbb megvenni egy minőségibb anyagokból épített előző generációs használt csúcsmodellt, mert sokkal tartósabb és jobb.
Szerintem egy használt hangszer és egy új hangszer között hatalmas különbség van. Tartósságában nem mindegy, hogy veszek egy középkategóriás új pa900-at, vagy 10 éves pa1-et. Sztem a pa900 kicsit tovább bírja majd a gyűrődést, de ez csak az én véleményem, nem biztos, hogy így van. Én soha nem vennék használt hangszert, csak tartalék hangszernek.

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 19850Hozzászólás Bubamara
2013.12.22. 06:11

A szélsőségességnek nincsenek fokozatai. Én szélsőséges vagyok csak nem ebbe a kérdésben. :) :) Ha csak az venne csúcshangszert, ahogy írod aki úgy bánik vele, mint viskib, bezárnának a gyárak. :)

Próbálj meg közel azonos értékű hangszereket összehasonlítani. pl új pa900 / second hand pa2xpro, de abban se légy biztos, hogy egy pa1xpro nem éli túl a pa900-at (bár csak a felébe kerül). Hiszen egy tank, míg a 900 hardveresen meglehetősen lite hangszer.

Azt magam is leírtam hogy aki nem bízik a használt hangszerekben az azt vesz amire pénze van az új hangszerek között. De azt hiszem megint átestünk a ló hátsó oldalára ezzel a beszélgetéssel. :)

Buba

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 19852Hozzászólás ---Qgli---
2013.12.22. 06:29

Bubamara írta:A szélsőségességnek nincsenek fokozatai.
Mégis én két nagyon jó hangszerről beszéltem, Te meg már a műanyag szájharmónikánál tartottál.
Bubamara írta:Ha csak az venne csúcshangszert, ahogy írod aki úgy bánik vele, mint viskib, bezárnának a gyárak.
Ha meg mindenki csak a csúcskategóriás hangszereket venné, akkor is bezárnának a gyárak! Az éremnek két oldala van.
Bubamara írta:Azt magam is leírtam hogy aki nem bízik a használt hangszerekben az azt vesz amire pénze van az új hangszerek között.
Ezzel a kérdéssel Te könnyen vagy Buba, mert bármi baja van a hangszerednek, szétszeded és megjavítod. Ennyi, de én ( és szerintem még itt jópáran ) erre nem vagyunk képesek.
Másrészt, ha egy buli közepén este tízkor csődöt mond egy hangszer és tovább nem működik az akkor az elég gáz tud lenni. Gondold végig! Odafordulsz a fiatal párhoz és azt mondod nekik: Elromlott a hangszerem és nincs tovább zene a lagzitokban! Ez a nagyon ciki dolgok közé tartozik és ha egyszer ilyen megesne velem, valószínűleg abba is hangynám az egész zenélést. ( Lehet, hogy nenm is hívnának több buliba )

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 19853Hozzászólás Bubamara
2013.12.22. 07:27

---Qgli--- írta:
Ezzel a kérdéssel Te könnyen vagy Buba, mert bármi baja van a hangszerednek, szétszeded és megjavítod. Ennyi,....
Ha így gondolod, akkor vélhetően bízol a hozzáértésemben és innen már csak egy lépés, hogy elhidd nekem, hogy van annyi szakmai tapasztalatom, hogy meg tudom ítélni, melyik a tartósabb, a kevesebb hibalehetőséget rejtő hangszer, vagy pontosítok, melyik az amelyiktől hosszú távon megbízhatóbb működést várhatunk el. Magyarán nem légből kapott, vagy másodkézből vett információk alapján alakítom ki a véleményemet.
Ha nem a zenei oldalát néznénk, pusztán a műszaki megbízhatóságot. A felső kategóriát ipari felhasználásra készítik, míg a középkategóriát lényegesen kevesebb üzemórára és elsősorban házi felhasználásra tervezik.
Nincs ez másként, mint bármely más munkához gyártott szerszámok esetében. A pro szerszámok nagy kopásállóságú, megbízható és precíz szerkezetek, mindennapos használatra, ezáltal nagyon jó minőségű anyagok felhasználásával készülnek, míg a barkács célra gyártott pl fúrógépnek, köszörűnek, vagy bármely más szerszámnak a havi 1-2 fúrást kell kibírnia. Próbálnád egy brigádnak kiadni napi 8 órás használatra.... garantáltan kukában végezné agy hónapon belül.
Ha nem műszaki, szakmai, hanem felhasználói oldalról vizsgálom a kérdést, az alábbiakat tudom leírni. Utoljára 2004 márciusában vettem vadi új hangszert, egy pa1xpro-t. Azóta kizárólag használtan vagyok hajlandó megvenni (megbízható forrásból természetesen) a hangszereimet. Soha még a legkisebb problémám sem volt színpadon, próbán, vagy gyakorlás közben egyikkel sem.
Olyan előfordult, hogy a felhasználás során normálisnak tekinthető elkopásból eredően billentyű contact strip, vagy 1-2 kapcsoló cserére szorult, de ez az új beszerzésű hangszereknél is előfordulhat, akár fél év után. Olyan is előfordult (N364, 707), hogy hibásan vettem meg és én hoztam rendbe magamnak, de most nem erről beszéltünk. Azonban akár a korábbi Tyros, vagy pa2xpro, akár a Ketron X1, SD1 SD1 plus hangszereimet nézem, a portalanításon túl, hozzájuk sem kellett nyúlni. Az SD1 plus 2 éve van az állványomon, és mindenféle buliban járt már velem, a full poros szabadtértől a szállodáig, a 4 órás céges rendezvénytől a 12 órás lagzikig, de vakon rá merném bízni az életemet a megbízhatóságára.

Buba

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 19854Hozzászólás Gyuley
2013.12.22. 07:31

Gábor!

Most nem akarok vitatkozni a használt VS új hangszereken, de hidd el nekem, a te hangszeredben pont annyira benne van az hogy beszarik a buli közepén, mint abban amit én használtan vásároltam, nincs itt semmilyen zsákba macska, ha hibás a hangszer,az egyből kiderül!
Az esélye pont annyi mindkettőnek, attól hogy én használtam 5 évig, vagy valaki más, ezen nem sokat változtat, de ha rendesen átnézi az ember, akkor egyből kiderül milyen módon használták a hangszert, és a hibákat fel lehet deríteni gyorsan, ebből gyorsan kiderül, megveszem-e vagy nem!
Én egyszer vettem új hangszert, azóta csak használtat veszek, az új ár töredékéért, és még buli közben, meg egyébként se állt be egyik sem! :777

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 19855Hozzászólás ---Qgli---
2013.12.22. 07:41

Nem mondjátok már nekem, hogy egy új hangszernél ugyanakkora esélye van a meghibásodás lehetőségének, mint egy X évet működött használt hangszernek!
Ezt ti sem gondoljátok komolyan!

Új hozzászólás