|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ellentétes vélemények...
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Én már megmondtam régen az én filozófiám. Csak a csúcskategóriás gépeket szabad megvenni. LEgyen szó bármilyen márkáról. Nincs pénzem 3x-re, akkor veszek 2x-et, arra sincs, akkor veszek 1x-et, de akkor sem a lebutított új csodákat. Ez igaz a Yamahára és a Rolandra is teljesen. 
- Gyuley
- VIP
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Api!
A régebbi Psr sorozat az tényleg bírta a strapát, még nekem a 3k-val sem volt soha semmi gondom(4 évig minden este hakniztam vele, és ennek a fele a Tisza parton zajlott le, ahol igen csak bejátszott a por) az S-szériától kezdődtek a nagy gondok!
A régebbi Psr sorozat az tényleg bírta a strapát, még nekem a 3k-val sem volt soha semmi gondom(4 évig minden este hakniztam vele, és ennek a fele a Tisza parton zajlott le, ahol igen csak bejátszott a por) az S-szériától kezdődtek a nagy gondok!
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
- Gyuley
- VIP
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Asterix!
Ezt én is így látom, inkább egy régebbi használt zászlóshajó, mint egy új középkategóriás hangszer, árban nincs nagy eltérés, de minőségben, és tudásban annál inkább!
Ezt én is így látom, inkább egy régebbi használt zászlóshajó, mint egy új középkategóriás hangszer, árban nincs nagy eltérés, de minőségben, és tudásban annál inkább!
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Jó a zászlós hajó, csak ne lenne ilyen nehéz!
Az alkatrészek áráról már nem is beszélek. 
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Én az 1000-2000-1100-2100-1500-3000 szériáknál is sok gumiharang problémát olvastam már fórumokon.Gyuley írta:Api!
Ezen felül meg a 2000, vagy a 2100 széria alaplapjai döglöttek be tömegével.
...vagy nem?
Üdv.: Apelláta
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Nem kurtítom az idézetet, mert írhattam volna én magam is. Szóról szóra ez a véleményem. Ha egy új pa600-at összehasonlítunk egy pa1xpro-val, amelyek közel azonos árban vannak, vagy egy psrs900,s910 / T2. S950 / T3. Nincs is miről beszélni. Ég és föld, minden tekintetben, beleértve a hangzást is. Ami pedig a legfontosabb kritérium, mert nem egy asztal, vagy lepedő a kérdéses tárgy. Persze, van aki kizárólag új hangszert mer megvenni, ott nincs mit mondanom. Azt vesz amire telik.Asterix írta:Én már megmondtam régen az én filozófiám. Csak a csúcskategóriás gépeket szabad megvenni. LEgyen szó bármilyen márkáról. Nincs pénzem 3x-re, akkor veszek 2x-et, arra sincs, akkor veszek 1x-et, de akkor sem a lebutított új csodákat. Ez igaz a Yamahára és a Rolandra is teljesen.
Az alkatrészek drágák mindenhez, hiszen egy psrs900 kijelző 85000 Ft ha beáll, már pedig beáll. Viszont egy jobb anyagokból épített hangszer garantáltan sokkal később szorul bármilyen szerviz beavatkozásra. Éppen a beépített anyagok minősége miatt.
Nehogy valaki félreértse, ez nem egy "fikázzuk le egymás hangszerét" vitaindító, hanem a tapasztalatokon alapuló vélemény megosztása.
Szép napot!
Buba
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Egy középkategóriás Yamiba ennyi a kijelző? A PA3 kijelzője Szereléssel kompletten 65be fáj tudomásom szerint!
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: PA-600
- Adott köszönetek: : 203 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
- Kapcsolat:
Húha!
Bocsánat hogy elindítottam egy lavinát. Persze én csak azokról a gépekről merek véleményt írni amiket használtam is.
Egyik haverom PSR-1500 as gépén, 180Km keresztül rajta feküdt egy komplett Rack. 2db erősítő, limiter meg valami más kütyü, közel 40Kg volt az egész.
Kivettük alóla a hangszer és semmi baja. Nekem a PA600 amnak csak úgy hipp hopp elszakadt egy vezetéke. Most egy éves. Így kell ennek lennie? És a kategória árban hasonló volt új árat nézve. Most egy Roland E70 -et próbálok felújítani. Nem mai gyerek és véres a torka is. De nem egy éves és úgy esik szét, ez már megdolgozta a magáét.
Itt meg is ragadnám az alkalmat, és megkérdezném, hogy Roland E70 -hez cuccokat honnét lehet olcsón beszerezni? Billentyűzet és gumilap kellene, Volume poti, Bender kerék, és Táp kábel. Egyenlőre.
Bocsánat hogy elindítottam egy lavinát. Persze én csak azokról a gépekről merek véleményt írni amiket használtam is.
Egyik haverom PSR-1500 as gépén, 180Km keresztül rajta feküdt egy komplett Rack. 2db erősítő, limiter meg valami más kütyü, közel 40Kg volt az egész.
Kivettük alóla a hangszer és semmi baja. Nekem a PA600 amnak csak úgy hipp hopp elszakadt egy vezetéke. Most egy éves. Így kell ennek lennie? És a kategória árban hasonló volt új árat nézve. Most egy Roland E70 -et próbálok felújítani. Nem mai gyerek és véres a torka is. De nem egy éves és úgy esik szét, ez már megdolgozta a magáét.
Itt meg is ragadnám az alkalmat, és megkérdezném, hogy Roland E70 -hez cuccokat honnét lehet olcsón beszerezni? Billentyűzet és gumilap kellene, Volume poti, Bender kerék, és Táp kábel. Egyenlőre.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Igen, a Yami még a saját hibáiból is tőkét kovácsol. A gyári hibás kijelző sorozat (PSR3000/S900) cseréje 80-85.000.- Ft munkadíjjal. Normális cégek ilyen esetben visszahívják a sorozatot és egy minimális költségért, vagy ingyen kicserélik a félresikerült alkatrészt a mundér becsülete miatt is. (Lásd Ketros SD1 első széria, több száz darabot hívott vissza a gyár anno a kijelző mögötti kontakthiba miatt, hogy mást ne említsek.Zeneboy írta:Egy középkategóriás Yamiba ennyi a kijelző?
Azért van a fórum, hogy leírjuk a véleményünket.LiveNetworkTEAM írta: Bocsánat hogy elindítottam egy lavinát. Persze én csak azokról a gépekről merek véleményt írni amiket használtam is.
Most egy Roland E70 -et próbálok felújítani.
E70 bender (új) $45.00
Ha csak poti kell az $21.95
Ha akar, mert pl törött az $12.95
E70 billentyűkontakt $11.00 / oktáv (12db-os)
E70 billentyű $10.95 / db
+ nemzetközi szállítás
Ez nem olcsó.
Buba
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 21
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Szerintem meg akkor vegyen valaki csúcskategóriás hangszert, ha úgy bánik vele, mint Viskib....ő már megérdemliAsterix írta:Én már megmondtam régen az én filozófiám. Csak a csúcskategóriás gépeket szabad megvenni. LEgyen szó bármilyen márkáról. Nincs pénzem 3x-re, akkor veszek 2x-et, arra sincs, akkor veszek 1x-et, de akkor sem a lebutított új csodákat. Ez igaz a Yamahára és a Rolandra is teljesen.
( Ezért nincs nekem csúcskategóriás hangszerem )