Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Attila
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 299
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 19463Hozzászólás Attila
2013.12.06. 16:13

LiveN...., ez a Copy - Paste dolog jó, ez megoldható az általam sokat emlegetett WaveXtractor progival is. Ezt szerintem nagyon sokan nem tudják. Van a programnak egy StyEditor része, abban megvannak ezek a funkciók és már a régebbi szériáknál is működött.
A Korg nagyon jól kitalálta az editálási lehetőségeket. Én el nem tudom képzelni, miért nem szereted a Sound-Performance-ot :o Akkor azokat hová mented ?
Az egy dolog, hogy SongBookba lehet menteni az STS-eket is, sőt a Favorit, -User stylusokhoz is, de mit csinálsz akkor, ha éppen nem a mentett STS-t akarod használni ? Az szerintem egy nagyon jó és hasznos dolog. Barátkozz meg vele :777

Atti

LiveNetworkTEAM
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 49
Hangszer: PA-600
Adott köszönetek: : 203 alkalommal
Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 19464Hozzászólás LiveNetworkTEAM
2013.12.06. 17:04

A módosított STS eket is lementi a SongBook.

Nem tudom megmagyarázni miért nem szeretem a Performance mentéseket, egyszerűen nagyon megtetszett a Songbook és azóta azt használom.
Pedig biztosan nagyon jó a Perform is. A PA50 ben csak az volt, szóval muszály voltam azt használni. Talán pont azért nem használom most.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 292
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 19465Hozzászólás Bubamara
2013.12.06. 19:00

Pedig egy gyors hangszín behívásra ad lehetőséget keresés és screen taperolás nélkül. Én is kizárólag hangszínekre használom, mert gyakran előfordul, hogy szükségem van egy hangszínre, függetlenül az sts beállításoktól. Ha bekapcsolást követően behívja az embert a bankonkénti favorit hangszínt, akkor gyakorlatilag az "sts" száma akár 24 is lehet, de 14 minden további nélkül. Vagyis a bank kapcsolóval behívom az oda rendelt kedvencet, vagy az utoljára használt kombit. A dalbeállításokra természetesen a legjobb a songbook, de gyors hangszínváltásra nagyon jó a performance memória.

Buba

LiveNetworkTEAM
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 19468Hozzászólás LiveNetworkTEAM
2013.12.06. 19:58

Igen a PA50 -nél én is arra használtam, mert azzal mint analogként játszottam, és gyorsabb volt váltani mint keresgélni.
Végül is a hangszínek váltására megpróbálom most is ... Csak annyi mindent kell menetközben babrálni, hogy még azt is variálgassam,,,

De köszi az infót. Még akár meg is techet :-)

jjeozi
Újonc
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: korg pa3xpro

Hozzászólás: # 19471Hozzászólás jjeozi
2013.12.06. 22:52

Köszönöm szépen a hozzászólásaitokat, nagyon sokat segítettetek :), ha nem vakul meg a display a Y2700asomon akkor még kb most is azt gyötörném, mert az a véleményem, hogy egy dolog a gép s más dolog, aki mögötte áll. Annak ellenére a Korg hangszineit és billentését nagyon élvezem, valóságos felüdülés :) három évig spóroltam rá. A lányommal nyaggattuk a TC HELICON-t jó buli volt. Ha esetleg valaki leírná hogy hol lehet beállítani a mikrofont azt megköszönném, ugyanis eléggé visít. Cseh nyelvű használati útmutatóm van, amiben írja, hogy be lehet állítani ezt is, meg azt is, csak azt nem írja, hogy mit kell megnyomni. Érdekesek ezek a csehek. Sok minden van ebben a gépben, el fog tartani egy darabig míg megtanulom. Köszönöm. Sziasztok:)

LiveNetworkTEAM
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 19473Hozzászólás LiveNetworkTEAM
2013.12.07. 08:30

Ha az angol jobban megy mint a Cseh:

http://www.korgpa.com/images/stories/pd ... glish).pdf

Midis64
Újonc
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Korg Pa-60

Hozzászólás: # 19484Hozzászólás Midis64
2013.12.07. 22:26

Üdv mindenkinek!
Érdeklődöm,hogy a Korg PA60-nak van-e resetelési lehetősége,mert az újonnan feltöltött OS után is megmaradt a régi hibája,ami a következő volt: Bekapcsolás után,már az első leütött billentyűnek folyamatos maradt a hangja.--ezt azzal tudom megszüntetni,ha a "Keyboard Mode"-nál a "Split"-re rányomok.Továbbá van egy olyan gond is,hogy floppyról beolvassa a styl-eket,valamint a midiket is,de vinyórol nem.A "Select" után kb 1sec-re felvillan a "write",és utána semmi.A vinyót formázni sem engedi!--Hozzáteszem a vinyó jó,ellenőriztem,és a hangszer látja is,a rajta lévő adatokat is látszanak,csak beolvasni nem tud belőlük ! ... ezért érdeklődöm,hogy esetleg egy "total reset" hátha segítene.
A segítséget előre is köszönöm!!!

LiveNetworkTEAM
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 19486Hozzászólás LiveNetworkTEAM
2013.12.07. 23:33

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 19495Hozzászólás Apelláta
2013.12.09. 14:33

LiveNetworkTEAM írta:Ha felteszed az új oprendszert a PA3 -ra, akkor nem kell szerkesztőben másolgatni, hanem lesz egy olyan menü a stílusoknál a legördülő fülecskénél, hogy COPY/PASTE
A kijelölt stílust másolja oda ahová másodszor kattintasz.
Szia!

A legújabb OS van fent nekem, de a legördülő menüben csak Copy/Paste FX opciók vannak. Ez az effektekre vonatkozik.
Én nem tudok olyan lehetőségről, amit te írsz.
:unknown:

Üdv.: Apelláta

LiveNetworkTEAM
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 19496Hozzászólás LiveNetworkTEAM
2013.12.09. 14:53

És ugyan az a COPY/PASTE nem viszi a stílusokat is, csak mert nekem igen PA600. Most nincs előttem PA3 így nem vagyok már biztos benne. De mintha lenne abban is.

Új hozzászólás