Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha Tyros 5

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

HunHyper
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Re: Yamaha Tyros 5

Hozzászólás: # 18933Hozzászólás HunHyper
2013.11.12. 14:56

mentosattila írta:Azok a latinos ritmusok nagyon de nagyon szuperül szólnak -nem vitás-, de mit kezdjen vele egy lagzi-zenész?
Úgy őszintén... Van szerintetek értelme egy audió alapú stílusnak egy lakodalomban??? :lol:
Az emberek 99%-a nem fogja hallani/értékelni, hogy jobban szól a hangszer... Aki hallja, az valószínűleg ezzel foglalkozik, mondjuk zenész,
de nem hinném, hogy egy lakodalomban, vagy akármilyen más buliban ezzel foglalkozna, ha vendégként van jelen...
Szerintem ez is olyan, mint a nagyon drága hangszerek... aki zenél rajta, az tudja, hogy mit tud a hangszere, de rajta kívűl más nem foglalkozik ezzel... :PPP
De szerintem nem attól lesz jobb egy buli, mert Tyros 5-ön, vagy Audya-n, vagy PAx3-on zenél valaki...
Az ember miatt lesz jó a buli, aki a gép mögött ül! Ha ez nem így van, akkor szerintem megette a fene az egészet... Vannak itt sokan, akik jól zenélnek és
szerintem teljesen mindegy, hogy egy bulit Yamaha PSR-S900-zal, vagy egy Tyros 5-tel játszanak végig, a vendégek így is, úgy is jól fogják érezni magukat!
Természetesen egy stúdióban készülő felvételnél más a helyzet, de alapfelállásban nem ez volt a kérdés...

Ez az én privát véleményem és lehet sokan másképpen gondolják... de ez így van jól... :777

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2918 alkalommal

Hozzászólás: # 18943Hozzászólás Asterix
2013.11.12. 21:10

Visszatérve az eredeti topichoz: Thomannál 4190Euro a T5-76. Úgy gondolom, nekem nem lesz Tyros5 hangszerem. Ez a hangszer nem lett akkora dobás, mint amilyen dobás az ára lett... :lol:

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 51
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 18946Hozzászólás Attila
2013.11.12. 21:39

Persze, hogy nem lesz Aste. Alig jelent meg, máris több a negativ vélemény mint pozitiv. Engem sem győzött meg. Előbb leírtam miért. Amilyen nagy tám-tám volt a román yamis oldalon, pont olyan semmis lett.

Atti

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2918 alkalommal

Hozzászólás: # 18947Hozzászólás Asterix
2013.11.12. 21:42

Szerintem is nagyobb a füstje, mint a lángja, de legnagyobb az ára. Nálunk 1.160e forint a 61 billentyűs. Csodálkoznék, ha ez sikerhangszer lenne ezen az áron.

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 18949Hozzászólás Attila
2013.11.12. 21:48

Azt kell mondjam, a 4-es még mindig jobb. Ezúttal visszalépés történt, sajnos.

Atti

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 19437Hozzászólás malko
2013.12.05. 21:17

Sziasztok!

Épp most beszéltem ez egyik zenész komámmal aki épp most jött haza a tyros5 bemutatóról.
A lényege csak annyi, hogy egy óriási csalódás volt számára. Egy nagyon nagy hiba van a hangszerrel, mégpedig az, hogy egyáltalán nem lehet bele tölteni jelenleg sampler hangmintákat. Más mondani valóm nincs is. Ilyen ár mellet úgy hozzák ki a hangszert, hogy nincs kész!!!

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 19440Hozzászólás forissandor
2013.12.05. 22:29

Sziasztok!
Na lehet, hogy nem leszek túl népszerű most, de próbáltam az új T5-t és elmondom a véleményem.

Kezdem ott, hogy egy hónap híján két évig használtam T4-et, úgy, hogy 16 év Yamahás múlt volt a hátam mögött. Kinek a pap, kinek a paplan, sokat megkaptam hogy a Korg/Ketron/Roland! Lionstracs stb sokkal de sokkal jobb a Yamahánál, én kötöttem az ebet a karóhoz és Yamaháztam... egészen addig, amíg meguntam, hogy a nagy magyar vendéglátóban mindenki lexxxja hogy melyik hangszer és hogyan szól, a lényeg hogy szóljon, jól szóljon, hangosan szóljon és.... ismerősen szóljon. Summa summarum azt mondtam, hogy az arranger a múlté és csak élőben játszunk, ekkor eladtam a T4-est és vettem egy Ketron SD1et képletesen fillérekért, mert zenekarban 100%-ban kielégíti minden igényem, meg persze arrangerben is benne van mai napig a top 10ben.... Aztán vettem most egy PA 600 at saját szórakozásomra az SD1 mellé...... No de elkanyarodtam, vissza a T5höz....
Van egy szlovák barátom, aki most vett egy 76-os T5-öt, úgy hogy megvan még a T4-e. Kedden elmentem hozzá, az Ultimate-en egymás alatt volt a T4 és a T5.
Összefoglalva: mivel aki ilyen hangszerekkel dolgozik, samplerekkel dolgozik, aminek a határa a csillagos ég. Ezért csak és kizárólag a gyári dolgokra hagyatkoztam.
A T5 billentése kifogástalan,zongorája nagyon nagyon jó, a 76 billentő felüdülés a 61-hez képest. A gitároktól Bose hangrendszeren keresztül orgazmus közeli állapotba kerültem, a S.Art hangszínek nagyon nagyon jók!, Az arranger része nagyon szép és ÉLETTEL teli,a dobjai egy pár másodperces beállítások után is feszesek, szépen szólnak, nem úgy mint az előző Yamikon, amit sokszor szemünkre hánynak, hogy hifisen szól.... A mikrofon előfokánál jobbat semmiből nem hallottam, mintha az én hangomra készítették volna, a vokálja beállítás kérdése. A kijelzője minden hangszernél szebb és élesebb, a kezelőfelülete és kezelőszervei nagyon pontosak, áttekinthetőek.
Nemrég próbáltam Audyát, most hirtelen nem tudnék dönteni.....
Összegzés: 2007-ben vettem a T2-t újonnan 750-ért. 2010 ben a T4-et újonnan 800ért. Mint törzsvásárló és régi barát a T5 árát hét számjegyben határozták meg, aminek a második számjegye nem nulla.... Háááát. nem kevés, de egyet ne felejtsünk, ennek a hangszernek az árát az európai átlagfizetéshez szabták, nem a magyarhoz.... Szóval Hans valahol a német alföldön két havi fizujából kicsengeti vagy 10 hakni árából.... mi meg nem.... Én nagyon nagyon nagyon elfogadnám!!!!!

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 19447Hozzászólás HunHyper
2013.12.06. 11:20

Én is elfogadnám... :lol:
Csak nekem értelme nem nagyon lenne... Szerintem amúgy nincs értelme azon gondolkodni, melyik hangszer a legjobb...
Ezt nem lehet kijelenteni, hogy ez a legjobb, vagy az a legjobb... örüljünk, hogy van ennyiféle gyártó, sokféle hangszerrel,
így mindenki megtalálhatja magának a legmegfelelőbbet!
És ne aggódj, nem lettél népszerűtlen az írásod miatt... Köszi a leírást! :)

Üdv Barátaim... :777

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 19448Hozzászólás Attila
2013.12.06. 11:30

Látom téged is elvarázsolt Sándor :)
- ez is a cél, mit mondjak
......szép kijelző, 76 billentyű :!: - óriási, nagy durranás :P

Az viszont, hogy 4ooo Euroba ne férjen bele egy RAM, ne férjen bele egy VoiceEditor, egy saját 2.1 hangrendszer,........és esetleg egy plusz-csomag (hangszin), kiábrándító !!! Meg fogják győzni a gyártását, ez 1oo% bíztos.
Olyan funkciókat kivenni belőle ami a 4-esbe megvolt, hiba :!: ,hiba, hiba
"Gyönyörű és haszontalan"

Atti

Zongorista28
Moderátor
Hozzászólások a témában: 5
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 498 alkalommal
Kapott köszönetek: : 709 alkalommal

Hozzászólás: # 19453Hozzászólás Zongorista28
2013.12.06. 14:53

Én sajnos csak videókon keresztül tudtam meghallgatni ami persze nem mérvadó. De nekem nem tetszik, a videók alapján biztos,hogy nem. Még mindig érzem a dobjában,hogy valami hiányzik de nagyon. Nem így szól egy pergő az tuti!! Sem egy cintányér. Ennyire drágán meg végképp nem kellene. Egyre jobban kezdek kiábrándulni ezekből a varrógépekből!! /kivételt képez ez alól az Audya de ez a Topic nem erről szól!/

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

Új hozzászólás