Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 18896Hozzászólás Apelláta
2013.11.11. 10:02

Adames írta:Köszi a segítséget Mindenkinek! :roll:
A héten letesztelem Bazsi ZED 12FX keverőjét.
Bár a 12-es ZED sem egy kis méretű keverő, de sajnos az ettől kisebbek meg kevesebbet tudnak. :cry:
Még egy keverő van, amit ajánlottak, de ez számomra teljesen ismeretlen.

Ismeri ezt valaki esetleg? http://euromediastudio.com/spd/361547/S ... IX-802-UFX
Örülök, hogy össze jön a Bazsival való teszt. Kíváncsi vagyok a véleményedre.

A ZED keverők méretét az is növeli, hogy a konkurensekkel ellentétben nem 80 mm-es, hanem 100 mm-es fader-ekkel vannak szerelve, mint a profi nagy keverők.

A belinkelt keverő kísértetiesen hasonlít a Behringer régebbi UB-1622FX, vagy az újabb Xenyx-1622FX keverőire. Valószínűleg nem véletlenül.

Üdv.: Apelláta

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 18898Hozzászólás ---Qgli---
2013.11.11. 10:19

Apelláta írta:1. Mert az egyszemélyes zenész is szokott vendég szereplőket kihangosítani, amihez szükség van a több csatornára. Ráadásul nem szívesen állítja el a saját belőtt csatornáit.
Hát ha Te a vendégszereplőknek vásárolsz, akkor gazdag ember vagy. Egyébként is a vendégszereplők oldják meg maguknak a hangosítást. Kétszer annyit keres, mint Te egy fél órás előadásért és még erősítést sem visz magával...pofátlanság...Nem azt a zenészt fogják hívni egy buliba, aki kierősíti a vendégszereplőt, hanem azt, aki jobban muzsikál.
Apelláta írta:2. Mert a 8-12 csatorna alatti keverőknél már nemhogy a parametrikus közép, de legtöbbször a sima háromsávos EQ sincs, csak két sávos.
Az Edirol M10Dx-nél nemhogy a közép parametrikus, hanem még a magas és a mély is!
Apelláta írta:3. A 9 sávos Master EQ-ról nem is beszélve.
Edirol M10Dx-nél ez sem akadály.

goozl
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 85
Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
Adott köszönetek: : 271 alkalommal
Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 18899Hozzászólás goozl
2013.11.11. 10:34

Nos kérem egy 19u széles rackes keverőben gondolkozunk ami egy elégséges méret akkor ott már viszonylag sok megoldás létezik. A&H Zed, A&H Mix Wizard, Soundcraft Fx16,Soundcraft FX8, Yamaha Mg, d ha már ekkorában gondolkozunk egy rack méretű digit pultot javasolnék. Ott van kompresszor limiter, gate, de-eser, Expander stb..Nem beszélve arról, hogy minimum egy de általában 2 külön effektproci található benne. Digitálisan bővthető és menthető ami ha többször játszunk ugyanott hasznos funkció lehet. Viszont ami a kicsike formátumú digitpultokból általában hiányzik, az a monitor EQ, és egy sok sávos grafikus EQ. A mAsteren általában parametrikus Eq van.

De ha az ember ennyit már áldoz a cuccra akkor egy rackes 19 u széles grafikus eq-ra már telik ha feltétlen kell, de tapasztalatom szerint a full parametrikus eq-s keverőknél nagy ritkán kel csak utánahúzni a masteren.

Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 18927Hozzászólás Apelláta
2013.11.12. 00:03

---Qgli--- írta: Hát ha Te a vendégszereplőknek vásárolsz, akkor gazdag ember vagy.
Bánatomra ebben tévedsz. Nem vagyok gazdag. :(
---Qgli--- írta: Kétszer annyit keres, mint Te egy fél órás előadásért és még erősítést sem visz magával...pofátlanság...
Egyetértek veled.
---Qgli--- írta: Nem azt a zenészt fogják hívni egy buliba, aki kierősíti a vendégszereplőt, hanem azt, aki jobban muzsikál.
Sajnos nem ez a valóság. És egy-egy ilyen buli több másik bulit is hoz magával.
---Qgli--- írta: Az Edirol M10Dx-nél nemhogy a közép parametrikus, hanem még a magas és a mély is!
Csak az első négy csatornánál van kivezetve potira az EQ és az FX, a többinél el van rejtve menübe. :unknown:
Nekem idegen lenne a forgó hangerő potik. Élő hangosításnál ez nem előnyös. Korlátozottabban áttekinthető.
És azért egy XLR kimenetet is tehettek volna rá. Ez már szinte a belépő keverőkön is standard. :unknown:
Az M16-nál is elég faramucin, egy plusz kanóccal összeköthető dobozzal oldották ezt meg. :unknown:

Félreértés ne essék, nem vagyok a digitális keverők ellen, de ez a két Edirol - főleg a kisebbik - nekem olyan otthoni házi stúdiósnak tűnik.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 18929Hozzászólás ---Qgli---
2013.11.12. 13:01

Apelláta írta:---Qgli--- írta:
Nem azt a zenészt fogják hívni egy buliba, aki kierősíti a vendégszereplőt, hanem azt, aki jobban muzsikál.
Sajnos nem ez a valóság. És egy-egy ilyen buli több másik bulit is hoz magával.
Nekem még olyan nem volt, hogy azért hívnak más zenészt bálba, mert Ő kierősíti a vendégszereplőt.
Apelláta írta:Csak az első négy csatornánál van kivezetve potira az EQ és az FX, a többinél el van rejtve menübe.
De nekem nincs is szükségem többre...
Apelláta írta:Nekem idegen lenne a forgó hangerő potik. Élő hangosításnál ez nem előnyös. Korlátozottabban áttekinthető.
Számomra teljesen mindegy, hogy buli elején tekergetem, vagy tologatom a hangerőpotit. A lényegen nem változtat. Én saját magamat és egy énekesnőt hangosítok csak, tehát az hogy menyire áttekinthető az tökmindegy, mert zenélés közben egész este rá sem nézek a keverőre.

Ne értsd félre én nem akarok kötözködni, csak olyan dolgot veszek, ami nekem megfelelő és azért olyan szolgáltatást, minthogy a magas-mély-közép frekvenciákat én magam adhatom meg a keverőnek, az lássuk be elég kevés keverő tudja ebben az árkategóriában. Nekem egy keverőnél mindig az volt a lényeg, hogy a hangszínszabályzók melyik frekvenciát emelik. Az egyik márkánál nem jót emel a mély, a másiknál nem jót emel a közép,vagy a magas. Ennél ilyen problémám nem lesz és ez számomra megfizethetetlen.

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 18931Hozzászólás Apelláta
2013.11.12. 14:50

Pont az ilyen szabadság végett nem vagyok ellene én sem a digit keverőknek. Csak a példának említett Edirol M10 nem szimpatikus számomra a felvetett hiányosságai végett. Ami meg már hozza az igényemet, az meg már lényegesen drágább.

Az, hogy neked elég csak az első négy csatorna "kipotizása" azt nem vitatom, ezért neked biztos jó választás lenne, de nekem, meg még párunknak, még ha One Man Band zenészek is vagyunk (bár én például időnként 2-3 fővel is zenélek) nem lenne elég, az említett vendég-kihangosítások végett.

Mások az igényeink, más körökben zenélünk.
:777

beejaybudai
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 134
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 18958Hozzászólás beejaybudai
2013.11.13. 14:41

Sziasztok!

A DYNACORD A-112A hangfalakról mi a véleményetek?
Hallotta már valaki élőben?

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.

goozl
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 85
Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
Adott köszönetek: : 271 alkalommal
Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 18988Hozzászólás goozl
2013.11.14. 16:49

Számomra a Dynacord felettébb kedves dolog és kellőképpen elfogult vagyok vele szemben.
Az Electro Voice szórók sokat bizonyítottak már és a hangminőséget tekintve bizony nem sok kompromisszumot kell vele kötni.
Persze ez is mint minden más szubjektív és mindenkinek más tetszik.
Az említett fal nekem tetszett bár csak halkan és konzervvel hallottam.
Telet lágy hangú cucc véleményem szerint.

Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 18989Hozzászólás Adames
2013.11.14. 17:07

Tegnap kipróbálhattam Bazsi jóvoltából a ZED 12FX keverőt. /Hálás köszönet érte!/ :777
A Nagyobb PA széria után kellemesen csalódtam a ZED-ben megmondom őszintén. Sokkal rosszabbra számítottam.
A Soundcraft után meg egyenesen megváltás volt a fülemnek. Azért ezzel már el lehet boldogulni. ;)
A hangképe szinte teljesen megegyező a PA-val. Egyedül az effekt egy kicsivel visszafogottabb, de arra sem mondanám, hogy rossz lenne!
Számomra elég volna a kisebb ZED is, ami ZED 60-10FX névre hallgat.
Egyedül a csatlakozókkal szemezgetek még, mivel a 12-es azért jobban el van látva ez ügyben! :xx:

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 18990Hozzászólás Adames
2013.11.14. 17:09

Ja, majd elfelejtettem.... :D
Nincs valakinek még egy YAMAHA MGP-12X keverője, hogy azt is meg lehessen hesszelni esetleg? :PPP

Új hozzászólás