|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- goozl
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 85
- Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
- Adott köszönetek: : 271 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Én a soltont nem nagyon kedvelem. Ha jól tudom az AA Craft és a Solton az egykori Vermona cégből lett.
Melynek voltak jó termékei és ma is vannak de főleg rackes szintik stb. Az más tészta. Amit eddig hallottam, az nem igazán győzött meg. A powermixerek zajosak, a hangfalaik pedig elég középszerűek.
Amúgy nekem egy Studiomaster Horizon 1516-os powermixerem van EQ-val, effektekkel.. Normális brit hangzás, nekem bejön. Teljesítményre bőven sok, bár súlyra nem könnyű sajnos. Azt olvastam egyszer róla, hogy a Dynacord Powermate mellett az egyik legjobb hasonló eszköz.
Az új Soundcraftok helyett eg ykicsit régebbit ajánlanék inkább, a Spirit folio FX16-ost. 100 mm-es faderek, effekt, félparametrikus közép. Normális hangú megbízhat készülék. Az új kicis pultjaik, valami miatt nekem nem szimpik, sem szolgáltatásaiban sem hangjukban. A Behri, Phonic, Alto, The mix, pedig a kínai szemét kategória. Bár van olyan eszköz mindegyik gyártó termékei között ami remekül használható.
A digitpultok pedig simán használhatók Live alkalmazásokra csak kellőképpen el kell sajátítani a működésüket és az egész pultot globálisan kell átlátni. Nem kell félni tőlük, hangra és konfigurálhatóságra egész más kategória mint a kicsi analógok.
Melynek voltak jó termékei és ma is vannak de főleg rackes szintik stb. Az más tészta. Amit eddig hallottam, az nem igazán győzött meg. A powermixerek zajosak, a hangfalaik pedig elég középszerűek.
Amúgy nekem egy Studiomaster Horizon 1516-os powermixerem van EQ-val, effektekkel.. Normális brit hangzás, nekem bejön. Teljesítményre bőven sok, bár súlyra nem könnyű sajnos. Azt olvastam egyszer róla, hogy a Dynacord Powermate mellett az egyik legjobb hasonló eszköz.
Az új Soundcraftok helyett eg ykicsit régebbit ajánlanék inkább, a Spirit folio FX16-ost. 100 mm-es faderek, effekt, félparametrikus közép. Normális hangú megbízhat készülék. Az új kicis pultjaik, valami miatt nekem nem szimpik, sem szolgáltatásaiban sem hangjukban. A Behri, Phonic, Alto, The mix, pedig a kínai szemét kategória. Bár van olyan eszköz mindegyik gyártó termékei között ami remekül használható.
A digitpultok pedig simán használhatók Live alkalmazásokra csak kellőképpen el kell sajátítani a működésüket és az egész pultot globálisan kell átlátni. Nem kell félni tőlük, hangra és konfigurálhatóságra egész más kategória mint a kicsi analógok.
Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Globálisan - ezt hogy érted Goozl ? Kicsit fejtsd ki megkérlek !
Ha van időd, légyszi készíts nekünk egy felkészítőt a digi keverőkről
Ha van időd, légyszi készíts nekünk egy felkészítőt a digi keverőkről
Atti
- goozl
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Nos a digitális keverők gyakorlatilag hasonlóképpen működnek mint analóg társaik, csak ott egy-egy gomb tartozik egy funklcióhoz itt ugyanazzal a faderrel több dolgot is el lehet érni. Értem ez alatt, hogy egy auxba monitorként bele akarod irányítani egy csatornán lévő jelet, akkor meg kell nyomd az aux gombot a motorfaderek az épp aktuális pozícióba ugranak, majd a sima csatornafaderrel (motorfaderrel) a megfelelő nagyságú jelet lehet küldeni. Ugyanez a groupok, és egyéb dedikált faderek.
A másik nagy különbség az eq része.A normál keverőnél van egy magas potink egy parametrikus közép és egy mély. Jó esetben dupla parametrikus közép. Legjobb esetben minden parametrikus de ez csak nagy pultoknál használatos.
Digit pultnál 4 sávos az eq amit gyakorlatilag full parametrikusként használhatunk, melyben lehet állítani a frekvenciát, eq meredekséget, és decibel értéket. Ezt ragyogóan mutatja is burkológörbe formájában. Ezt a szabadságot egy analóg pultban nem lehet megtalálni.
Ezen felül minden csatornára szabadon lehet kompresszort, gate-et, expandert stb beállítani méghozzá részletesen. Minden digitpultban minimum 2 énekeffekt van melyet egy-egy auxra rá lehet küldeni.
Nem beszélve arról, hogy számos routolási beállítás, mute, chanel groupok képezhetők stb.
Javallanék videokat megtekinteni erről.
Sok van ilyen, Lehet vele barátkozni.
A globáis átlátást azért említettem, mert sokan abban vesznek el, hogy épp most milyen funkciójában állítják a pultot épp.
Magyarul nagyon nem mindegy, hogy az adott faderrel épp mit állítunk. Auxot, vagy csatorna hangerő. Aux EQ-t vagy csatorna EQ-t, Mute grouppal dolgozunk, vayg csatornagrouppal..
A másik nagy különbség az eq része.A normál keverőnél van egy magas potink egy parametrikus közép és egy mély. Jó esetben dupla parametrikus közép. Legjobb esetben minden parametrikus de ez csak nagy pultoknál használatos.
Digit pultnál 4 sávos az eq amit gyakorlatilag full parametrikusként használhatunk, melyben lehet állítani a frekvenciát, eq meredekséget, és decibel értéket. Ezt ragyogóan mutatja is burkológörbe formájában. Ezt a szabadságot egy analóg pultban nem lehet megtalálni.
Ezen felül minden csatornára szabadon lehet kompresszort, gate-et, expandert stb beállítani méghozzá részletesen. Minden digitpultban minimum 2 énekeffekt van melyet egy-egy auxra rá lehet küldeni.
Nem beszélve arról, hogy számos routolási beállítás, mute, chanel groupok képezhetők stb.
Javallanék videokat megtekinteni erről.
Sok van ilyen, Lehet vele barátkozni.
A globáis átlátást azért említettem, mert sokan abban vesznek el, hogy épp most milyen funkciójában állítják a pultot épp.
Magyarul nagyon nem mindegy, hogy az adott faderrel épp mit állítunk. Auxot, vagy csatorna hangerő. Aux EQ-t vagy csatorna EQ-t, Mute grouppal dolgozunk, vayg csatornagrouppal..
Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.
- Attila
- VIP
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Ha kellene rangsorold őket, melyik lenne a sorrend ?
- a digi keverőkre értem, persze nem a legdrágább kategóriában
Van egy külön kérésem is: - Yamaha aw 4416 - használhatóság Live mondjuk egy "csak keverővel" szemben ugyanebben a kategóriában. Vagy minden a maga helyett való ?
Köszi szépen
- a digi keverőkre értem, persze nem a legdrágább kategóriában
Van egy külön kérésem is: - Yamaha aw 4416 - használhatóság Live mondjuk egy "csak keverővel" szemben ugyanebben a kategóriában. Vagy minden a maga helyett való ?
Köszi szépen
Atti
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Nahát, nahát.... Épp most jövök a hangszerboltból, ahová pont a Váradi Roma Café egyik tagja hozta be eladni a Powermate 1000-esét.
Azt mondta, hogy átálltak EV. aktív falakra.
Azt mondta, hogy átálltak EV. aktív falakra.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
17-18 éve volt nekem is egy öreg 8, vagy 12 csatornás Studiomaster keverőm. Sajnos már a típusára nem emlékszem. Csak arra, hogy nem egy kis és könnyű darab volt. A kezelőfelülete kicsit ormótlanul, nagyon meredeken emelkedett, mert az összes ki/bemenet a hátlapon volt, és temérdek aljzattal rendelkezett. A komáromi hangszerboltos ismerősömmel bótoltam el a pár hetes Spirit NotePad keverőmmel, ami kevésnek bizonyult nekem. Ellenben a Studiomasterrel, ami maga az álom volt hangzásra! Ma is ez az etalon a füleimnek. Azt tudom, hogy már akkor sem volt egy mai darab, és elég viseletes volt szegény, de a megszólalás minősége, zajszintje álom volt. Nem véletlen nevezték a márkát abban az időben a keverők Rolls-Royce-ának. A mai napig meg lenne, ha a kora végett nem jöttek volna elő tömegével a poti-recsegések és a gomb-kontakthibák. Nem is értem, hogy manapság miért nincsenek annyira elterjedve hazánkban. Talán az áruk végett?goozl írta:Amúgy nekem egy Studiomaster Horizon 1516-os powermixerem van EQ-val, effektekkel.. Normális brit hangzás, nekem bejön.
Üdv.: Apelláta
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Goozl!
Van a Studiomasternak magyarországi forgalmazója? A neten nem találok semmi erre utalót.
Viszont ezt találtam a gyári oldalon:
Ezen minden megtalálható, ami nekem kell! Hogy ez miért nem jutott eszembe két és fél éve?
Bár ahogy nézem, kínai szülött. Remélem nem ment a legendás Studiomaster hangzás rovására. Mondjuk egy-két toló-poti elég csálén áll a képen.
Hát ez van.
Van a Studiomasternak magyarországi forgalmazója? A neten nem találok semmi erre utalót.
Viszont ezt találtam a gyári oldalon:
Ezen minden megtalálható, ami nekem kell! Hogy ez miért nem jutott eszembe két és fél éve?
Bár ahogy nézem, kínai szülött. Remélem nem ment a legendás Studiomaster hangzás rovására. Mondjuk egy-két toló-poti elég csálén áll a képen.
Hát ez van.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Üdv.: Apelláta
- goozl
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Ez már nem a régi sajnos.
Amúgy a régebbi studiomasterek simán javíthatóak. Nekem emellett a Horizon mellett van egy Studiomaster Gold 16/8/16-os pultom mely a nevével ellentétben 24 csatornás.
Úgy kaptam, hogy csináljak vele valamit, ha akarom ingyen elvihetem.
Az összes kapcsoló kontaktos volt rajt.
Egyenként szétszedtem és az ipari ezüstözött kapcsoló lapkákat radírral felpucoltam, és összeraktam. Ami sajnos nem volt javítható abba Videoton tv kapcsolója került, mely szintén ugyanezt a méretet és szisztémát alkalmazta, egy az egyben kompatibilis vele.
A tolófaderek közül 3 bizonyult cserésnek, melybe eredetit sikerült szereznem és így most már össze is állt.
Kapott szép kis fakeretet és nagyon szeretem.
Vannak itt-ott már a korából adódóan használati nyomok a festésen, de a pult még ma is egy remek meleg hangú cucc.
A Horizon már újabb fejlesztés ennek hibálya z inzert aljzatokban leledzik.
Digitpultok esetén mindent arra érdemes használni amire kitalálták..
De ez másra is igaz.
Amúgy a régebbi studiomasterek simán javíthatóak. Nekem emellett a Horizon mellett van egy Studiomaster Gold 16/8/16-os pultom mely a nevével ellentétben 24 csatornás.
Úgy kaptam, hogy csináljak vele valamit, ha akarom ingyen elvihetem.
Az összes kapcsoló kontaktos volt rajt.
Egyenként szétszedtem és az ipari ezüstözött kapcsoló lapkákat radírral felpucoltam, és összeraktam. Ami sajnos nem volt javítható abba Videoton tv kapcsolója került, mely szintén ugyanezt a méretet és szisztémát alkalmazta, egy az egyben kompatibilis vele.
A tolófaderek közül 3 bizonyult cserésnek, melybe eredetit sikerült szereznem és így most már össze is állt.
Kapott szép kis fakeretet és nagyon szeretem.
Vannak itt-ott már a korából adódóan használati nyomok a festésen, de a pult még ma is egy remek meleg hangú cucc.
A Horizon már újabb fejlesztés ennek hibálya z inzert aljzatokban leledzik.
Digitpultok esetén mindent arra érdemes használni amire kitalálták..
De ez másra is igaz.
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 89
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 498 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 709 alkalommal
"....Én a soltont nem nagyon kedvelem. Ha jól tudom az AA Craft és a Solton az egykori Vermona cégből lett........."
Laci akkor gyakorlatilag a Vermona cég ma is működik, csak a fent említett Márka néven?

Laci akkor gyakorlatilag a Vermona cég ma is működik, csak a fent említett Márka néven?
A rögtönzés világa: A Jazz
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
- Zeneboy
- Moderátor
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
mentosattila!
Nem ismerem a digi keverőket! Csak hallottam párat, 2-3 típuson már volt alkalmam megszólalni! A szolgáltatás és a hangminőség tekintetében nekem etalon!
[BBvideo 425,350][/BBvideo]
Ez nagyon tetszene, csak a pénztárcámnak nem:)) De lehet használtan 1-2 év múlva bevállalom:)
Addig meg max egy Edirolban gondolkozok! Amit a múltkor Asterix belinkelt meg is vettem volna, de sajnos nem lehetett azt a konfigurációt beállítani amire nekünk lenne szükség a duó vagy most már a trió formációban..
Nem ismerem a digi keverőket! Csak hallottam párat, 2-3 típuson már volt alkalmam megszólalni! A szolgáltatás és a hangminőség tekintetében nekem etalon!
[BBvideo 425,350][/BBvideo]
Ez nagyon tetszene, csak a pénztárcámnak nem:)) De lehet használtan 1-2 év múlva bevállalom:)
Addig meg max egy Edirolban gondolkozok! Amit a múltkor Asterix belinkelt meg is vettem volna, de sajnos nem lehetett azt a konfigurációt beállítani amire nekünk lenne szükség a duó vagy most már a trió formációban..
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,