Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Gyuley
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 28
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 16603Hozzászólás Gyuley
2013.09.08. 07:04

Na ennek örülök Api ;)
Azért egy ilyen produkciót én is megnéznék :PPP , egyébként nagy okosság ez a dual player a Korgokon!

Nekem a Pa500 musikant-hoz csak német használatim volt, a Pa 50-hez meg semmi, pedig a Pa50 előtt Korgom sem volt soha, még is a második napon már készen volt az első saját stílusom!
Higgyétek el nekem, a Pa 50 100x bonyolultabb kezelésben mint a Pa500-600, ezeket már logikusabban építették fel, és sokkal átláthatóbb!
Van sok olyan dolog amit még a használati útmutatók sem tartalmaznak, a magyar nyelvű meg szinte csak az alap dolgokat, amikre egy hét alatt bárki rájön!
Egy példa, a Pa500-hoz nagy nehezen szereztem magyar nyelvű használatit 2-3 hónap elteltével, csak a gitár mód használata miatt, de egy szó sincs róla a magyar nyelvű gépkönyvben :dash2: és még sok minden kimaradt ezen kívül is! :PPP
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gyuley 2013.09.08. 08:07-kor.

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 28
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 16604Hozzászólás Gyuley
2013.09.08. 07:20

Peter 1300!

Ki lehet cserélni, de már nem emlékszem vissza hogy hogyan :PPP , sőt, még más stílusokból is lehet behívni frázisokat, én sok stílust pakoltam össze Pa50-el nulláról, csak már megfakultak az emlékeim ezzel kapcsolatban!
Példa: Egyik stílusban tetszik a basszus, a másikban jó a gitár, a harmadikban a dob, ezekből össze lehet dobni egy saját stílust, nem egyszerű, de ha rájössz a nyitjára szalagon fogod gyártani az új stílusokat!

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 121
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 16605Hozzászólás Adames
2013.09.08. 08:03

A Magyar gépkönyvekből nagyon sok minden kimaradt még. A PA2-nél leginkább a sampler fáj a legjobban! :xx:

Adames
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 16606Hozzászólás Adames
2013.09.08. 08:06

A dual playerrel kapcsolatban nekem már volt olyan, hogy átmeneti hiba végett nem játszotta le az Mp3-mat csak a 2-es player. :pardon:

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 292
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 16609Hozzászólás Bubamara
2013.09.08. 12:04

Mi volt a hiba oka, és mitől állt helyre? sw?

Buba

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 16610Hozzászólás Apelláta
2013.09.08. 12:06

A dual seq-hoz 12 év alatt én is annyira hozzászoktam, hogy fellépéskor már "lételememmé" vált. Baromi jó, hogy mire befejeződne egy dal, már a következőt be is hívtam a másik lejátszóba, és már csak egy pár szavas komment után jöhet a következő szám. Nem kell perceket várni, míg kikeresem. Én szándékosan nem keverem át őket az x-fader potival, mert az olyan mű hatású. Ez így volt a Pa80-amnál is. Ezért is voltam megijedve, hogy a txt lapozás végett ezután csak az 1. seq-t használhatom, vagy marad továbbra is a vastag füzetek. De hála ég az up/down gombokkal sem vészes a lapozás. Viszont ami plusz a Pa80-hoz képest, hogy a Pa3-nál már a midi lejátszás alatt a következő stílust is behívhatom, vagy stílusjáték alatt a következő midit.

Üdv.: Apelláta

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 292
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 16613Hozzászólás Bubamara
2013.09.08. 12:52

Ez a pa1xpro óta így van, a KORG-nál teljes átjárás van a multitasknak köszönhetően a módok között, így stíluslejátszás közben már keresheted a két lejátszóba a dalokat, illetve songplay közben kiválaszthatod a következő stílust adott esetben a következő nótához. Ez nagyon jó dolog.

( a yamikban nincs is külön mód, hanem egy mód alatt találsz mindent, így számukra ez mindig is természetes funkciója volt a hangszereiknek. Ott a dual seq helyett a next song működik. Tehát lejátszás közben megkeresed és kiválasztod a következő dalt, mellette egy next felírat lesz látható és a hangszer lejátssza ha az aktuális nótával végeztél. amit a Tyros-ban nagyra értékelek az a 6db (T2-ben 4db) mappa gomb, ami azonnali song mappa eléréseket tesz lehetővé 6 különböző dalokkal feltöltött mappához. Így nem kell navigálni, csak a gomb megnyomása után kiválasztani annak tartalmából pl a következő dalt. )

(Api, majdnem felülírtam a hozzászólásodat. :) nem az új hozzászólás, hanem a hozzászólás szerkesztése alatt írtam le a bejegyzést először. Még jó hogy észrevettem és visszalépéssel és némi másolással helyreállítottam az eredeti állapotot. Elnézést! )

Buba

Adames
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 16628Hozzászólás Adames
2013.09.08. 16:11

A hiba okát nem tudom, hogy mért nem adta le a dalt, de szerencsére ott volt még a Player 2, és azzal nem volt gond.
A hangszer újraindítása után már működött mindkét lejátszó.
Személy szerint én mindig csak az 1-es lejátszót használom, mert a 2-es valóban kevesebb szolgáltatással bír, azon kívül nem akarok belegabalyodni még véletlenül sem, hogy elnézem, vagy nem figyelek oda rendesen, és nem a megfelelő lejátszót indítom el, vagy akármi más.
Egyébként szerintem egy minimális szünet nem árt két dal közt. Közben lehet szövegelni valamit, hogy ne a csendet hallgassák persze.

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 299
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 16635Hozzászólás Attila
2013.09.08. 19:24

A Songbook Editort használja valaki közületek ?
Kellene egy pici segítség !

Atti

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 16639Hozzászólás Zeneboy
2013.09.08. 21:06

?

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Új hozzászólás