|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Pa 600
Moderátor: Moderátorok
-
vesanyi
- Újonc
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Korg Pa-600
- Adott köszönetek: : 2 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2 alkalommal
Re: Pa 600
Sziasztok !
Csatlakoznék az előbbi beszélgetéshez miszerint a kollégát nem nyűgözte le . Amit valamilyen szinten elhiszek és meg is mondom miért van de azt előre leszögezem hogy ez csak optikai csalódás mivel ugye a Pa-50-60-80 már régebbi hangszer és tényleg belehet állítani hogy szépen szóljon de itt most egy új hangszerről van szó és természetesen be kell állítani stb. ami a főbb külömbséget jelenti első hallásra az hogy a gyári beállítások más effekteket használ már a 600-ban és persze nem oda van állítva mint a kisebb pa-nál .
Igen nekem is elsőre furcsa volt de most már kezdem beállítgatni a központi effektet és igy már azért másként szól .
Egy dolog keresek ha valaki tudja mondja már meg hogy a 600-ban központilag nem tudom beállítani mint 80-asban az effektet hogy fixen szóljon a midinél az a 4 effkt annó a globálban volt ilyen és le is lehetett menteni a 80-asban?
Csatlakoznék az előbbi beszélgetéshez miszerint a kollégát nem nyűgözte le . Amit valamilyen szinten elhiszek és meg is mondom miért van de azt előre leszögezem hogy ez csak optikai csalódás mivel ugye a Pa-50-60-80 már régebbi hangszer és tényleg belehet állítani hogy szépen szóljon de itt most egy új hangszerről van szó és természetesen be kell állítani stb. ami a főbb külömbséget jelenti első hallásra az hogy a gyári beállítások más effekteket használ már a 600-ban és persze nem oda van állítva mint a kisebb pa-nál .
Igen nekem is elsőre furcsa volt de most már kezdem beállítgatni a központi effektet és igy már azért másként szól .
Egy dolog keresek ha valaki tudja mondja már meg hogy a 600-ban központilag nem tudom beállítani mint 80-asban az effektet hogy fixen szóljon a midinél az a 4 effkt annó a globálban volt ilyen és le is lehetett menteni a 80-asban?
- sax.sax
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: Roland BK9 Roland BK5 Korg Pa600
- Adott köszönetek: : 2 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 30 alkalommal
Üdv. Mindenkinek!
A Pa600 nem kérdés, nyílván megéri az árát.
(anno Korg pa50 is 300ezer volt.)
És ahhoz képest természetesen sokkal több minden van benne.
Ennek ellenére első benyomásként saját véleményként írom...
- Kicsit komolytalan "gyerekes" a hangszer kinézete,
- külső borítás hát több mint érdekes.
- zsúfolt, rossz minőségű gombok (persze ki mihez szokott.)
- Billentyűzet...katasztrófális...(már akinek ez számít)
Ahogy a hangszert "közelítem, játszom rajta", nem érzem komfortosan magam.
találkoztam néhány igen jó hangszínnel,
de nagyon vékonyka "alap hangszínekkel" is pl. zongora..)
Stílusok jól össze vannak rakva.
A Kijelzője, érintős nagy stb.. profi.
A hangszer ára teljesen jó!
( A demo videók "csalókák" néha-néha, a hangszerrel való "személyes találkozás" általában
ront azon, mint amit "láttunk-hallotunk" a videókon.)
Üdv.
A Pa600 nem kérdés, nyílván megéri az árát.
(anno Korg pa50 is 300ezer volt.)
És ahhoz képest természetesen sokkal több minden van benne.
Ennek ellenére első benyomásként saját véleményként írom...
- Kicsit komolytalan "gyerekes" a hangszer kinézete,
- külső borítás hát több mint érdekes.
- zsúfolt, rossz minőségű gombok (persze ki mihez szokott.)
- Billentyűzet...katasztrófális...(már akinek ez számít)
Ahogy a hangszert "közelítem, játszom rajta", nem érzem komfortosan magam.
találkoztam néhány igen jó hangszínnel,
de nagyon vékonyka "alap hangszínekkel" is pl. zongora..)
Stílusok jól össze vannak rakva.
A Kijelzője, érintős nagy stb.. profi.
A hangszer ára teljesen jó!
( A demo videók "csalókák" néha-néha, a hangszerrel való "személyes találkozás" általában
ront azon, mint amit "láttunk-hallotunk" a videókon.)
Üdv.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 38
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
A nagy és az érintős az stimmel. Bár az érintésérzékenység is elég nehézkes a 3x-hez képest. De a minősége az katasztrófa. Minek ilyen nagy kijelzőt beletenni, ha semmivel több adat nincs a kijelzőn, mint eddig volt és az is milyen minőségben. Nagyobb felbontást használhattak volna.sax.sax írta:A Kijelzője, érintős nagy stb.. profi.
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Látom megvetted a BK-9-et.Ha egyszer van kedved és időd mutasd már be légyszi ezt a hangszert... 
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára marton1974 2013.10.29. 06:25-kor.
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Szerintem a KORG az új arranger-eit /teljesen új "modernebb" effektezéssel adja ki gyárilag.A gyári stílusait is már teljesen új effektezéssel tölti fel.Ezért van az hogy más a fülünknek,furcsa,néha nem tetsző.Mert mást vár az ember.A KORG-okba úgymond bele kell "mászni",hogy az valamire való módon megszólaljon.Persze ez minden hangszerre igaz,de a KORG-okra különösen.Írdatlan sok munka egy KORG hangszer belőni,"felnevelni". 
Még a KORG PA3X Musikantba is bele kell nem is kicsit nyúlni,hogy az a "dög"előjöjjön belőle...én személy szerint ezért szerettem a KETRON AUDYA-t.Azt a hangszert felteszed az állványra és az úgy szól mint semelyik!!!Nem veszel el az állítgatások sokaságában.Perszer azzal is foglalkozni kell,de megszólalásilag etalon,az arrangerek világában.
Még a KORG PA3X Musikantba is bele kell nem is kicsit nyúlni,hogy az a "dög"előjöjjön belőle...én személy szerint ezért szerettem a KETRON AUDYA-t.Azt a hangszert felteszed az állványra és az úgy szól mint semelyik!!!Nem veszel el az állítgatások sokaságában.Perszer azzal is foglalkozni kell,de megszólalásilag etalon,az arrangerek világában.
- mamfi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 15
- Hangszer: fender stratocaster 60s classic player
- Adott köszönetek: : 326 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 350 alkalommal
Nem gondolnám,hogy a Made in China a probléma. Sajnos az anyagfelhasználáson történő sporolás a gond. A szerencsétlen rizsa (China)azt csinálja és azokat az utasításokat követi amit a másik rizsa (Japan)mond neki. Hová lett az amitől a korg az korg? Régebben ez a márka egyenlő Volt a minőséggel, mint hangzásban, mint anyaghasználatban. Ma tovább küzdöttem a hangszerrel, de nem nyert. Egyenlőre várakzó státuszba állok,hátha beszalad valami jobb használt.marton1974 írta:Igazad van sax.sax.A KORG PA600 igen gyenge konstrukció!Szerintem a PA80 símán "leszólja".Na de az egyik Made in China,a másik Italy....![]()
mamfi
[font=fantasy]"Jobban szeretek zenélni, mint tudok"[/font][dropshadow=blue][/dropshadow]
[font=fantasy]"Jobban szeretek zenélni, mint tudok"[/font][dropshadow=blue][/dropshadow]
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 40
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
[quote="Zongorista28" A Zongora hangja.... csapni valóan szar. Még csak meg sem közelíti...De ha jól tudom a PA3 sem büszkélkedhet jó Zongora hanggal,szerintem a PA-80-ba jobbat tettek. Fiúk ha ezzel hülyeséget írtam,vagy megbántottam valakit elnézést kérek!!!
[/quote]
Józsikám!
Ne kérj elnézést, mert ezek tények. Mintha a saját szavaimat hallanám. Nem véletlenül én is a Pa80-am zongoráját töltöttem be a Pa3-ba, csak egy-két layer-rel kiegészítettem, melyeket a Pa3 zongorájából loptam, és így mentettem el.

[/quote]
Józsikám!
Ne kérj elnézést, mert ezek tények. Mintha a saját szavaimat hallanám. Nem véletlenül én is a Pa80-am zongoráját töltöttem be a Pa3-ba, csak egy-két layer-rel kiegészítettem, melyeket a Pa3 zongorájából loptam, és így mentettem el.
Üdv.: Apelláta
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Tisztelt Kollégák!
1 dolgot szögezzünk már le! Hány év van a pa80 és a pa600 között?? Én már más fórumon is megjegyeztem Yamahásnak aki azt állította olyan dögösen szól a Psr2000-es mókaládája, hogy mehet a csudába a psr 900 meg tyros..
Max a füle szokott hozzá ahhoz a hangzáshoz! De az még messze van a jótól! A korg is így van, hogy rengeteg mindent újítottak! Volt pa80 3évig, pa1xpro 5 évig, mikor megvettem a pa3-at 1,5 óra múlva felálltam és elmentem aludni, kicsit becsapva éreztem magam! Aztán csak előjöttek a dolgok belőle! Bő fél éve a pa600at megnyomkodtam Pesten 1 órán át, és betöltöttem a pa3-as dolgaimat! Az alap hangszertől ott is többet vártam! Még a pa3-as dolgaimat is csavargatni kellett, hogy elkezdjen tetszeni a dolog! Viszont azt gondolom, hogy munkával egy nagyon is használható hangszer! Itt ha jól olvastam van aki fél napokat tekergeti úgy, hogy pa80után tér át! Nem is ismeri a hangszert...Hiába volt korgot ha az pa50-60-80 az más széria más logika volt valamilyen szinten! Ott még nem volt songbook meg társai! Sokkal több lehetőség áll megcsinálni készre szabni, ja hogy kérem munka van vele...
Aki olyat ír, hogy made in chine összefüggés van, hát gondolkozzon el mekkora butaságot írt! Ezért a pénzért jelenlegi gazdaságban ezt kapod! Szidhatjuk a gombokat, de ebben a kategóriában más márka mit ad??? Tessék jobban elmélyedni a hangszerben és csak utána leszólni!
Üdv: Zeneboy
1 dolgot szögezzünk már le! Hány év van a pa80 és a pa600 között?? Én már más fórumon is megjegyeztem Yamahásnak aki azt állította olyan dögösen szól a Psr2000-es mókaládája, hogy mehet a csudába a psr 900 meg tyros..
Max a füle szokott hozzá ahhoz a hangzáshoz! De az még messze van a jótól! A korg is így van, hogy rengeteg mindent újítottak! Volt pa80 3évig, pa1xpro 5 évig, mikor megvettem a pa3-at 1,5 óra múlva felálltam és elmentem aludni, kicsit becsapva éreztem magam! Aztán csak előjöttek a dolgok belőle! Bő fél éve a pa600at megnyomkodtam Pesten 1 órán át, és betöltöttem a pa3-as dolgaimat! Az alap hangszertől ott is többet vártam! Még a pa3-as dolgaimat is csavargatni kellett, hogy elkezdjen tetszeni a dolog! Viszont azt gondolom, hogy munkával egy nagyon is használható hangszer! Itt ha jól olvastam van aki fél napokat tekergeti úgy, hogy pa80után tér át! Nem is ismeri a hangszert...Hiába volt korgot ha az pa50-60-80 az más széria más logika volt valamilyen szinten! Ott még nem volt songbook meg társai! Sokkal több lehetőség áll megcsinálni készre szabni, ja hogy kérem munka van vele...
Aki olyat ír, hogy made in chine összefüggés van, hát gondolkozzon el mekkora butaságot írt! Ezért a pénzért jelenlegi gazdaságban ezt kapod! Szidhatjuk a gombokat, de ebben a kategóriában más márka mit ad??? Tessék jobban elmélyedni a hangszerben és csak utána leszólni!
Üdv: Zeneboy
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Nos igen. 300 E Ft-ért ennyi jár. Se több se kevesebb. A hangja pedig hamisítatlan KORG, aki mást mond az nem ismeri a KORG hangokat. 
Ja hogy műanyag kaszni, meg piricka gombok, hát tessék venni egy előző generációs zászlóshajót, vagy legalább egy felső középkategóriás pa800-at, azon nem lesz piricka a gomb. 300-400 között rengeteg nagyon jó hangszert lehet venni. De a pa600 az csak a legalja a KORG arrangereknek. Nem kell tőle azt várni műszaki megoldásokban mint az 1.000.000.- Ft-os pa3x76-tól. ez egy psr s710, bk5 kategória, azokat meg lehúzza a WC-n. Hangzásban meg "majdnem" 3x sőt ha van egy csak a név miatt pa3-at használó ember hangszere és egy a hangszeréhez értő pa600 tulaj cucca, azzal biztosan haza lehet vele vágni, de legalább is nem teszel különbséget. Mert nagyon hasonló a hangkészlet és a szintézis. Ez is csak egy vélemény persze. Aztán mindenki gondol amit akar.
Korgot meg csak az vegyen aki dolgozni is szeret és akar a hangszeren, mert ezekkel bizony kell. De ez a jó a KORG-ban.
Még valami a piricka gombokról, a felső középkat. S910, S950 ugyan ilyen állag nélküli miniatűr radírgumikkal van felszerelve.
500-600 E az új áruk. Épp a duplája. Milyen érdekes. 
Ja hogy műanyag kaszni, meg piricka gombok, hát tessék venni egy előző generációs zászlóshajót, vagy legalább egy felső középkategóriás pa800-at, azon nem lesz piricka a gomb. 300-400 között rengeteg nagyon jó hangszert lehet venni. De a pa600 az csak a legalja a KORG arrangereknek. Nem kell tőle azt várni műszaki megoldásokban mint az 1.000.000.- Ft-os pa3x76-tól. ez egy psr s710, bk5 kategória, azokat meg lehúzza a WC-n. Hangzásban meg "majdnem" 3x sőt ha van egy csak a név miatt pa3-at használó ember hangszere és egy a hangszeréhez értő pa600 tulaj cucca, azzal biztosan haza lehet vele vágni, de legalább is nem teszel különbséget. Mert nagyon hasonló a hangkészlet és a szintézis. Ez is csak egy vélemény persze. Aztán mindenki gondol amit akar.
Még valami a piricka gombokról, a felső középkat. S910, S950 ugyan ilyen állag nélküli miniatűr radírgumikkal van felszerelve.
Buba
- mamfi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 15
- Hangszer: fender stratocaster 60s classic player
- Adott köszönetek: : 326 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 350 alkalommal
Igen,értem én,hogy 300 ezer forintért ezt kapom és Pont. De miért is kell 300e vagy 1millás új hangszert állítgatnom? és Most nem a finomítgatások,Midik áthangszereléséről,stlusok izlésesebbé tételéről beszélek, hanem a komplett hangzásvilágot kell változtatnom. Én azt gondolom nem lenne szabad csalódotan felállni ezektől a gépektől. Igenis azt várom, hogy leülök és játszok,élvezem a zenélést a hangszer alap beállításaival. és Majd a saját izlésemhez igazítom. De könyörgöm ne már, hogy az első pillanattól csak ingatja az ember a fejét. Az mèg tényleg szégyen a gyártoktól, hogy a pa 600 árkategóriás gépek az elmondásaitok alapján még ezt a szintet SEM érik el. Meg a billentése katasztrófa, nem tudom , de úgy emlékszem a pa50 jobb Volt, pedig az is belépőszint.Elnézést kérek azoktól akik ilyen hangszert használnak, lehet a csalódotság beszél belölem. Nagyon akartam már hétvégén játszani.
mamfi