Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

HunHyper
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 15032Hozzászólás HunHyper
2013.06.20. 10:47

Azért tettem fel, hogy pár vidám pillanatot szerezzek Nektek... :D Remélem, elértem a célom...
Teljesen igazad van Goozl! Már el is van döntve, megy a vaterára, aztán lesz egy pár normális fal, még ha használt, akkor is jobb, mint ez.... :)
Egyáltalán nem sértődöm meg azon, amit írtál, annak idején elb@sztam, nincs mit szépíteni a dolgon... :dash2:

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 15033Hozzászólás HunHyper
2013.06.20. 11:11

goozl írta:Szándékosan nem írok gyártókat típust, de pl a kínai cuccok között számos olyan van ami elfogadhatóan sőt van ami egész jól szól.
Pedig írhatnál, hogy tudjam, merre keresgéljek... :D
Felhasználási terület otthon, baráti kerti parti... ;)

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 123
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 15064Hozzászólás Bubamara
2013.06.21. 08:17

Sziasztok!

Egy Peavey KB-5 kombót néztem ki magamnak színpadi célokra. Van valakinek tapasztalata vele kapcsolatban?
2 billentyűt és 2 modult kell majd bekevernem és hangosítanom rajta, és a jelet beküldöm a keverőbe is.

http://www.muziker.hu/billentyusok/bill ... tAod_G8AHw

Buba

goozl
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 85
Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
Adott köszönetek: : 271 alkalommal
Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 15085Hozzászólás goozl
2013.06.23. 23:14

Nekem szimpi a Peavey, bár egy dolog nem tetszik benne, hogy csal mély és magas hangszín van, de ha a hangszer normálisan szól, márpedig a Tieid miért ne szólnának úgy akkor ez jó választás lehet.
Szerintem nem lesz ez rossz.

Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 15205Hozzászólás Zeneboy
2013.06.30. 10:45

SZiasztok!

Tegnap helyettesítettem egy kollégát, ráadásul szabadtéren! 2db 8" top és Sub szépen megoldotta! Clip meg meg villant, de a 4 órát szépen lenyomta!
Volt egy vándorszínházas csapat, a főnökük odajött csevegni mikor kiraktam őket, hogy meghallgatja mert rendszerbe nem hallotta! Pár hónapja hangosították őket de csak 2 ilyen toppal, és először hangosan felnevettek, hogy hát majd hozzák ott a reflex 2db 300.-as :mrgreen: Majd mikor meghallották, mondták, akkor nem cipelnék elő a kocsijukból:))) :777

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 15299Hozzászólás Asterix
2013.07.03. 19:14

Sziasztok!

Sürgős segítség kellene. A hétvégén a kakasfesztiválon kell hangosítanom és este a bált játszani.
Rendelkezem egy 2.1-es aktív rendszerrel. 2 db dB Opera 605D + 1 db dB SUB 15D hangfallal.
Egy passzív rendszerrel. 2 db Valkó subés kettő darab valamilyen top. 2 db 15"-os hangszóró és egy tölcsér a tetején a kinézete, de semmi márkajelölés nincs rajta.
Ezt 4 Ohm-on szeretném hajtani egy Kempton KA 1200-as végfokkal.
A két nagy top a színpad 2 szélére van tervezve, a 605D-ket pedig szeretném ezek fölé felakasztani a színpad fedésre, valamennyire, ha tudom bedöntve lefelé.
A 2 Valkó szub fejjel egymás felé fordítva és elfektetve a színpad alatt középen gyakorlatilag e szubként dolgozna, mint amiben 2 15"-os hangszóró van. Az aktív szubot szerettem volna simán ezek mellé tenni a színpad alá.
Ezt elmondtam egy diszkósnak, mire ő azt mondta, hogy a kettőt ne tegyem egymás mellé, hanem az aktívot tegyem olyan messze a passzív szubtól, amennyire tudom.
Kérdéseim:
1. Mi az igazság ebben, hogy kell elhelyeznem a hangfalakat és esetleg szükségem lehet-e az aktív fázisfordítására? (Azt még sosem használtam.)
2. Mivel kell felkötnöm a hangfalakat a fedésre, hogy az biztonságban legyen? Csak 13 kg, de nem szeretném, ha leesne, de a színpadra a köteles műsor miatt nem merem tenni, mert gyakorlatilag az egész színpad sem elég nekik annyira ugra-bugrálnak.

Sürgős válasz kellene, mert annak függvényében kellene szombat hajnalra kialakítanom a kábelezést.
Köszi előre is a segítséget! :777

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 15301Hozzászólás Zeneboy
2013.07.03. 20:36

Laci!

Nem értem miért akarod szembe fordítani őket..? Milyen kialakítású a doboz?
Az aktívnál igen lehet érdekes a fázisfordítás! Azt hiszem, ott 1 dologra figyelj, hogy ne legyen mozgásba a hangszóró, kvázi vedd le a jelet róla! Legalább a láda érzékenység állítóján és csak akkor kapcsold át!
Azért az össz. hatást úgy is eldönti ha beraktad!
függesztéshez! Valami ilyesmi megoldással lenne a legbiztonságosabb! Függesztő szemeknek van hely gondolom!

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 15302Hozzászólás Asterix
2013.07.03. 21:05

Zeneboy írta:Nem értem miért akarod szembe fordítani őket..? Milyen kialakítású a doboz?
Így néz ki a sub.

Sajnos nincs függesztőcsavarnak hely, csak 3 db fül oldalt és a tetején. Ezért vívódok, hogy így szabad-e függeszteni?

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 15303Hozzászólás Zeneboy
2013.07.03. 21:29

nem jó a link..máshova tedd...

goozl
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 85
Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
Adott köszönetek: : 271 alkalommal
Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 15304Hozzászólás goozl
2013.07.03. 22:45

Nos valóban addig nem lehet állást foglalni amíg nem látjuk a subokat.
Ha féltölcsérek akkor érdemes egybe forgatni ez tény. Mellé nem tenném a másik subot. Hagy a fenébe. Nem lesz nyereséged, mert olyan kioltásaid lesznek, mint állat. A topok felkötése jó ötlet. Spaniferrel, vagy körkötéllel érdemes riggelni a fedéshez. de csakis nagy nagy biztonsággal, mert ha valakit agyonüt, akkor irány a börtön. De lehet a másik top mellé állványra téve sokkal jobban járnál.
Mindenesetre hogy tudjunk állást foglalni szeretnék látni az eszközöket és a pontos típusokat.
:D

Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.

Új hozzászólás