A Korg pa 600-ról mindent megtudsz a korgpa.com oldalon.Vokál az nincs benne.A billentése az kb.olyan mint a Psr s910-nek.Kb.szerintem egy kategória.De ha van lehetőséged hallgasd meg élőben...
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- marton1974
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 150
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Üdv carlo33.
A Korg pa 600-ról mindent megtudsz a korgpa.com oldalon.Vokál az nincs benne.A billentése az kb.olyan mint a Psr s910-nek.Kb.szerintem egy kategória.De ha van lehetőséged hallgasd meg élőben...
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 54
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Szia Carlo!carlo33 írta:Üdv!
PA 600-ról szeretnék kérdezni, yamaha S910-et váltanám le.
Mi a véleményetek, érdemes?Korg hangzása jobban tetszik,csak aggódom, hogy elveszítek jó funkciókat.
A Korg tudja az alábbiakat?
-pendrive olvasás,betöltés
-belső memórián tárolás(mekkora RAM)
-vokálprocesszor
-Audio felvétel
-stílusszerkesztés
-user stilus szerkesztés.tárolás?
-Szöveg ,Txt megjelenítés
-Polifónia mekkora?
Köszii
Először is a felsorolásra: pendriveról olvas midit, mp3-at direktben, belső memória 1Gbssdvinyó, 96Mbsampling ram, vokálproci nincs, audió felvétel nincs, user stílus szerkesztése nagyon jó (szerintem), bár én még kezdeti státuszban vagyok vele, user stílust sokat tud menteni, bankokként(stílusokkénk), szöveg, text van mindenhez (midi, és ezen kivül bármikor behívható txt file, sőt a szerkesztett songbook-hoz hozzá is rendelhető, a polifónia pedig szerintem mindenre elég amire kell, ez szerintem az elmúlt 10 évben nem is lényeges igazán annyira, mert mostmár mindem minimum középkategóriás hangszert normál használat mellett(!!!!) nem lehet megakasztani.
Ha több infó kell, szívesen segítek, ha tudok, bár én is kezdő korgos vagyok. Vagy nézz körbe a pa600 topicban itt a fórumon.
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
carlo33 írta:Üdv!
PA 600-ról szeretnék kérdezni, yamaha S910-et váltanám le.
-pendrive olvasás,betöltés - A háttértár USB és van egy belső 1GB-os memória is, mindent betölthetsz, vagy lejátszhatsz at USB-ről, amit a hangszer ismer.
-belső memórián tárolás(mekkora RAM) - 96MB Samle RAM
-vokálprocesszor - Nincs
-Audio felvétel - nincs
-stílusszerkesztés - van, többféle felvételi móddal, illetve SMF import exporttal.
-user stilus szerkesztés.tárolás? - Természetesen van öszesen 1120 stílushellyel, (user, favorit és gyári) a gyári helyeket is felülírhatod.
-Szöveg ,Txt megjelenítés - Van, mp3 lejátszáskor is, akár az mp3-ba ágyazott szöveget is.
-Polifónia mekkora? 128 fokú
Amiben kevesebb a 910-től: videó kimenet, a vokálprocesszor, audio felvétel.
Amiben több: érintőkijelző, sampler RAM, full szerkeszthető Songbook, hangzás, (szubjektív)
Valahol próbáld ki, mielőtt eladnád a Yamahádat. Nem minden yamahásnak jön be a nyersebb KORG hangzás és a mély szerkeszthetőség.
üdv, Buba
Buba
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 54
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Off:
A polifóniáról annyit, hogy a Nord piano2-nek 40/60 hang(sztereó/monó), mégis az egyik legkedveltebb zongora a profik között.
http://www.nordkeyboards.com/main.asp?t ... cification
A polifóniáról annyit, hogy a Nord piano2-nek 40/60 hang(sztereó/monó), mégis az egyik legkedveltebb zongora a profik között.
http://www.nordkeyboards.com/main.asp?t ... cification
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Én úgy gondolom, kicsit túl van már spirázva a polifónia kérdés. Különösen a döntő többségében playernek használt vendéglátós eszközökben. 
NEm gondolnám, hogy bármely gyártónak ezt kellene erősítenie a hangszerében
A jelenleg állandó hangszerként használt két motyóm 64-64 fokú. Igaz nem vagyok zongorista és agyon sem pedálozom a billentyűt, de szépen el tudok dolgozni úgy, hogy nem okoz problémát a 128-as poli hiánya.
.
NEm gondolnám, hogy bármely gyártónak ezt kellene erősítenie a hangszerében
A jelenleg állandó hangszerként használt két motyóm 64-64 fokú. Igaz nem vagyok zongorista és agyon sem pedálozom a billentyűt, de szépen el tudok dolgozni úgy, hogy nem okoz problémát a 128-as poli hiánya.
Buba
- carlo33
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 11
- Hangszer: Yamaha psr S950
- Adott köszönetek: : 106 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 132 alkalommal
Köszönöm a PA 600 infókat, további kérdésem, mi a helyzet a lefagyással?Olvastam hogy midi,mp3 előszeretettel fagyasztja a PA-kat?
600a mennyire stabil?
Volt egy IS50-em, anno az is lefagyott állandóan.
600a mennyire stabil?
Volt egy IS50-em, anno az is lefagyott állandóan.
-
Tryker
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Roland e-86
- Adott köszönetek: : 2 alkalommal
Sziasztok!A segítségetek szeretném kérni!
Az egyik cimbim beújított egy korg is 50b Billentyűt.Sajnos könyv nélkül sötétek vagyunk hozzá mindketten....Olyan segítséget szeretnék kérni,hogy milyen kiterjesztésű stílust fogad a hangszer,illetve hogy kell feltölteni rá....Nekem egy régebbi rolandom van,egy e-86-os és lövésem sincs a korgról.
Könyvet,magyar leírást kerestem hozzá,de sehol nem találtam idáig.Légyszi segítsetek!
Az egyik cimbim beújított egy korg is 50b Billentyűt.Sajnos könyv nélkül sötétek vagyunk hozzá mindketten....Olyan segítséget szeretnék kérni,hogy milyen kiterjesztésű stílust fogad a hangszer,illetve hogy kell feltölteni rá....Nekem egy régebbi rolandom van,egy e-86-os és lövésem sincs a korgról.
Könyvet,magyar leírást kerestem hozzá,de sehol nem találtam idáig.Légyszi segítsetek!
- carlo33
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 11
- Hangszer: Yamaha psr S950
- Adott köszönetek: : 106 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 132 alkalommal
Adatlap
Fajl neve: is40-is50.is50b.rar
Marka: korg
Szeria:
Tartalom: service manual
Stilus:
Leiras:
Fajl neve: is40-is50.is50b.rar
Marka: korg
Szeria:
Tartalom: service manual
Stilus:
Leiras:
Ezt találtam, talán hasznos lesz:)Tryker írta:Sziasztok!A segítségetek szeretném kérni!
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
-
Tryker
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Roland e-86
- Adott köszönetek: : 2 alkalommal
Köszönet carlo33-nak a gyors segítségért,kér hogy megtekinteni nem tudom mert azt írja ki hogy nincs hozzá jogosultságom......mit tehetek?
- goozl
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 22
- Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
- Adott köszönetek: : 271 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
- Kapcsolat:
Szervusztok!
A tőlem okosabb PA1 tudorokat kérném meg egy kis segítségre.
Úgy döntöttem, hogy teljesen újra éptem a hangszert.
Kérdésem az, hogy tudok e valamiféle resetet csinálni?
Van e erre mód vagy csak az egész oprendszert újratelepítve?
Illetve a winyóról is leszednék mindent és azt a saját ízlésemnek megfelelően raknám fel.
Tök jó dolgokat kaptam Tőletek, de ennek és a saját megoldásaim eszenciáját használnám a hangszeren.
Tudom nagy meló és lehet badarság, de szeretnék tisztán látni.
Most már több kész set-et is feltöltöttem kipróbáltam melyeknél egyik jobb, mint a másik, ám azt gondolom mégis elkezdeném előlről az építkezést inne is meg onnan is csipegetve kicsit.
Szóval mit javallatok, hogy álljak neki a rendszer teljes nullázásának és újratelepítésének?
Köszönöm szépen!
LAci
A tőlem okosabb PA1 tudorokat kérném meg egy kis segítségre.
Úgy döntöttem, hogy teljesen újra éptem a hangszert.
Kérdésem az, hogy tudok e valamiféle resetet csinálni?
Van e erre mód vagy csak az egész oprendszert újratelepítve?
Illetve a winyóról is leszednék mindent és azt a saját ízlésemnek megfelelően raknám fel.
Tök jó dolgokat kaptam Tőletek, de ennek és a saját megoldásaim eszenciáját használnám a hangszeren.
Tudom nagy meló és lehet badarság, de szeretnék tisztán látni.
Most már több kész set-et is feltöltöttem kipróbáltam melyeknél egyik jobb, mint a másik, ám azt gondolom mégis elkezdeném előlről az építkezést inne is meg onnan is csipegetve kicsit.
Szóval mit javallatok, hogy álljak neki a rendszer teljes nullázásának és újratelepítésének?
Köszönöm szépen!
LAci
Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.