|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Attila
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Igen Edmund. Nekem is van.
Jó dolog, csak meg kell szokni, hogy ott van és használni. Sokáig nem volt és most felejtem el. Rengeteg funkciót el tud látni attól függően hogy mit rendelsz hozzá.
Jó dolog, csak meg kell szokni, hogy ott van és használni. Sokáig nem volt és most felejtem el. Rengeteg funkciót el tud látni attól függően hogy mit rendelsz hozzá.
Atti
- edmund
- VIP
- Hozzászólások a témában: 75
- Hangszer: KORG PA 4X
- Adott köszönetek: : 835 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 206 alkalommal
És leülve használjátok vagy fennálva is? Én jelenleg egy fill és egy sustain-pedált használok, külön. De inkább ülve.
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Az mindegy használat szempontjából. Én más motivácioból ülök vagy állok.
Atti
- edmund
- VIP
Fennállva nem lehet bíztos 5 pedál használata...mindig azt nyomd meg amelyiket tényleg akarod...
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Én használok EC5 pedált. +1 Roland kapcsoló pedált is. A Roland a mikrofont kapcsolja ki/be. Az EC5 a vokált, hangvastagítást, Fill 1-2 és vagy Fill3, vagy Sustain...
Soha nem játszom ülve. Az állvány alatt fix helyen van mindig a pedál, már becsukott szemmel is rálépek, de mondjuk a lábára nem néz az ember, így teljesen mindegy, hogy csukva van-e???

Soha nem játszom ülve. Az állvány alatt fix helyen van mindig a pedál, már becsukott szemmel is rálépek, de mondjuk a lábára nem néz az ember, így teljesen mindegy, hogy csukva van-e???
- edmund
- VIP
Társakkal természetes, hogy fennállva zenélek, de egyedül csak ülve.
Egyedül, fennállva egyértelmű üzenet: mozogjunk, táncoljunk, pörögjünk, kissé nyugtalanító, szerepelő, figyelemfelkeltő...
Ülve: nyugis muzsika, fokozatos hangulatkeltés, minden a megszokott helyén van...
Egyedül, fennállva egyértelmű üzenet: mozogjunk, táncoljunk, pörögjünk, kissé nyugtalanító, szerepelő, figyelemfelkeltő...
Ülve: nyugis muzsika, fokozatos hangulatkeltés, minden a megszokott helyén van...
- goozl
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 22
- Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
- Adott köszönetek: : 271 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
- Kapcsolat:
Kedves MINDENKI!
Megszületett a végeredmény, itthon pihen a PA1 X pro egy kedves fórumtársnak köszönhetően. Ott derült ki, hogy Ő is regisztrált ide sokkal régebben mint én. Szíves vendéglátás, és korrekt hozzáállás. Mellesleg nem kis emberi tartás, hogy inkább nem szólt a kérdéseimhez semmit, minthogy tudván az Ő hangszeréről van szó, és nehogy rábeszéljem. Ez a mai világban nagyon ritka. Örülök a fórumon lévők komolyságához és még egyszer köszönöm a segítséget. Már most nagy a szerelem. Amúgy kell vele "játszadozni" mire a saját ízlésemhez állítom, de meg kell mondjam nagyon örülök, neki mert gyakorlatilag azonnal is játszható a dolog. Nem is hittem. Amúgy a Yamahás világ után nagy váltás,de sokkal jobban szeretem már most. Vastag erőteljes hangszínek és sok lehetőség.
Biztosan sok kérdésem lesz még majd a kezelését illetően és most gyakorlatilag az ismerkedés fázisánál tartok.
Fel kell építenem ügyesen és jól játszhatóan.
Amúgy szerintem nagyon szépen szól és bár nem Pa3XPro de megállja a helyét még most is.
Majd jövök a hülye kérdéseimmel nemsokára.
Üdv: Laci
Megszületett a végeredmény, itthon pihen a PA1 X pro egy kedves fórumtársnak köszönhetően. Ott derült ki, hogy Ő is regisztrált ide sokkal régebben mint én. Szíves vendéglátás, és korrekt hozzáállás. Mellesleg nem kis emberi tartás, hogy inkább nem szólt a kérdéseimhez semmit, minthogy tudván az Ő hangszeréről van szó, és nehogy rábeszéljem. Ez a mai világban nagyon ritka. Örülök a fórumon lévők komolyságához és még egyszer köszönöm a segítséget. Már most nagy a szerelem. Amúgy kell vele "játszadozni" mire a saját ízlésemhez állítom, de meg kell mondjam nagyon örülök, neki mert gyakorlatilag azonnal is játszható a dolog. Nem is hittem. Amúgy a Yamahás világ után nagy váltás,de sokkal jobban szeretem már most. Vastag erőteljes hangszínek és sok lehetőség.
Biztosan sok kérdésem lesz még majd a kezelését illetően és most gyakorlatilag az ismerkedés fázisánál tartok.
Fel kell építenem ügyesen és jól játszhatóan.
Amúgy szerintem nagyon szépen szól és bár nem Pa3XPro de megállja a helyét még most is.
Majd jövök a hülye kérdéseimmel nemsokára.
Üdv: Laci
Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.
- Asterix
- Globális Moderátor
Lenne rá egy tippem!goozl írta:Ott derült ki, hogy Ő is regisztrált ide sokkal régebben mint én. Szíves vendéglátás, és korrekt hozzáállás.
Sok sikert és sok örömet az új hangszeredhez!
Nem fogsz benne csalódni!
- goozl
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 22
- Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
- Adott köszönetek: : 271 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
- Kapcsolat:
Bevallom még nem teljesen olvastam végig az egész topicot az elejétől, de sokan írtok Korg estén a songbook-ról. Hogy érdemes és célszerű felépíteni?
Kinek mi vált be? Egyenlőre csak terveim vannak a hangszer használatát illetően, de még meglehetősen képlékeny minden. Kíváncsi volnék kinek milyen elv vált be?
Köszönöm előre is a sok hasznos építő jellegű tanácsot!
Kinek mi vált be? Egyenlőre csak terveim vannak a hangszer használatát illetően, de még meglehetősen képlékeny minden. Kíváncsi volnék kinek milyen elv vált be?
Köszönöm előre is a sok hasznos építő jellegű tanácsot!
Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.
- Asterix
- Globális Moderátor
Én részemről a Songbookot a stílusos játéknak használom. Oda leprogramozom több mappába a már készre állított stílusaimat. Ha több számhoz ideális a stílus, akkor a stílus nevével elmentve, ha kifejezetten valamilyen számhoz csinálom, akkor a szám címével mentem el.
A performance memóriákat én csak hangszínek előhívására használom. Gyakorlatilag mintha egyes hangszercsoportokból hangszíneket hívnék elő, csak itt komplett beállítást hívok elő. Hasonlóan az STS-hez, csak ez nincs stílushoz kötve.
Többen a midiket és mp3-at is Songbookból játszanak le. Én azokat csak behívom az 1-es és 2-es seq-be.
Én a gyári songbook beállításokat is benne hagytam a gépben, mert nagyon jó beállítások vannak köztük, így azokat is használom.
Én minden új Korg hangszeremnél azzal kezdem, hogy a Global beállításokat saját megszokott módomon kompletten beállítom, majd elmentem ezt, és csinálok egy mentést az 1-es Perf bank 1-es helyére. Ez a leglényegesebb, hogy ezután a hangszer minden bekapcsoláskor ezt a beállítást fogja betölteni.
A performance memóriákat én csak hangszínek előhívására használom. Gyakorlatilag mintha egyes hangszercsoportokból hangszíneket hívnék elő, csak itt komplett beállítást hívok elő. Hasonlóan az STS-hez, csak ez nincs stílushoz kötve.
Többen a midiket és mp3-at is Songbookból játszanak le. Én azokat csak behívom az 1-es és 2-es seq-be.
Én a gyári songbook beállításokat is benne hagytam a gépben, mert nagyon jó beállítások vannak köztük, így azokat is használom.
Én minden új Korg hangszeremnél azzal kezdem, hogy a Global beállításokat saját megszokott módomon kompletten beállítom, majd elmentem ezt, és csinálok egy mentést az 1-es Perf bank 1-es helyére. Ez a leglényegesebb, hogy ezután a hangszer minden bekapcsoláskor ezt a beállítást fogja betölteni.