Most van egy kis időm a munkahelyen, úgy döntöttem leírom az eddigi hangszereimről a
szubjektív 
véleményem.
Hát kezdem:
-
Yamaha psr2 olyan 89 környékén: Ezzel kezdtem tanulni, a funkcióját ellátta, az alapok megtanulására jó volt. Aztán jött mellé:
-
Micromoog: Akkor még azt sem tudtam mi ez, én csak basszustam rajta, arra nagyon jó volt, csak mondig elhangolódott(ezt még kb 1-2 óránként hangolni kellett, a hátulján volt egy hangoló). Én barom, tudatlanságom miatt potom 13.000-ért adtam el 2003 körül ( 9000-ért vettem, azt hittem jól jártam az eladással, most 2-300ezret érne)
-
Roland e-16: '93 környékén, a tajtinál ez volt az első amit behozott, szerettem annó jól szólt, igaz szerkeszteni semmit nem lehetett benne, és ha jól emlékszem 5 midi csatornát tudott, akkoriban atarihoz (aki nem ismerné, azt használtuk midihez, sok számot csináltam még vele mert akkor még nem volt chrismidi, meg greg midi) egy roland u-220 hangmodullal.
-
Roland jv-80: Ez nem volt meg sokáig, jv-90 -et akartam, de csak ilyet találtam. Nekem tetszett a hangja.
Majd minden elad, helyettük:
-
Yamaha psr-8000: 2002-ben. Eddig ezt szerettem a legjobban, vastag hangszínek, 3upper, 1 lower. Jó stílusok, szépen szoltak a midifile-ok, ha az ember beállogatta őket, komplett keverő benne, 160mb winchester. A sampler kicsit buta, vicces, használni nem nagyon lehetett, de nem is kellett. Nekem a hangja tökéletesen megfelelt. Sajnos az idő eljárt felette, a kapcsolói kezdtek tönkremenni, komplett "gumiágyat" cseréltem benne. Mellette másodhangszerként:
-
Korg n264: nem sokáig volt, mert a két hangszert becseréltem:
-
Roland fantom x7: 3 évig volt meg, ez volt a roland bemutatóhangszere, 3 hónaposan vettem meg, 650ezer helyett 370ezres áron, nagyon szépen szólt, nem véletlen volt a roland csúcsmodellje, 544MB-ig bővíthető samplerrel, jó midi szerkesztővel, audió bővítővel. Aztán 3 évesen elkezdett rozsdásodni, ami szerintem szégyen a rolandtól, ezért eladtam, és beszámítottam a mostani hangszeremet.
-
Roland Gw8: Eddigi hangszereimhez képest egy nagy csalódás, és ahogy a többi mostani rolandot elnézem, nem mostanában lesz rolandom. Elnézést a roland tulajoktól!!!
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp