Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Buli műsor!

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Adames
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Re: Buli műsor!

Hozzászólás: # 11799Hozzászólás Adames
2013.03.01. 05:58

Tavaly egy lagziban alig játszottam csárdást, és a legvégén azt mondták, hogy jó volt a buli, csak sok volt a mulatós benne. Még ilyet! :o

cralusso
Blogbejegyzések: 1

Hozzászólás: # 11811Hozzászólás cralusso
2013.03.01. 07:24

uDV MINDENKINEK !
Hat eleg kenyes a tema, ami fel lett vetve....... Engedjetek meg csak egyet,hogy mondjak - A REPERTOARBAN NEM LETEZIK SABLON ! Ha ugyanazon vendekeknek lejatszatok mondjuk 5 bulit egymas utan - legyen az 2 honapon belul - egesz mas notakbol fog allni, nem beszelve a sorrendrol ! Lehet onfejuen sablonhoz ragaszkodni es a sorrendekhez is, de akkor az otbol bizony sok lesz a felresikerult buli !
SOKKAL DE SOKKAL FONTOSABB FIGYELNI A VENDEG/ek/ REAKCIOIT ES AZ ALAPJAN EGY TAPASZTALT ZENESZNEK TUDNIA KELL, HOGY MILYEN DAL VAGY BLOKK KOVETKEZZEN Es bizony ezt nem tanitjak meg a zeneakademian sem, mert lehetetlen ! Ez egy olyan erzes, ami bizony nem minden zenesznek adatik meg - gondolok itt magunkra, akik balakat,lagzikat,szulinapokat stb zenelnek /zeneltek/
Az meg,hogy F dur utan ne legyen H duros nota ? Ide mar szinten nagy szakmai hatter kell,hogy az ember fule ezt meghallja,lenye pedig aterezze
Anno foglalkoztam hasonlo dolgokkal ..... Pl jatszatok el C durban mondjuk a Hadnagyocskat es utanna ugyanezt a dalt B durban ... Eg es fold a kulonbseg a hangzasban, lagysagban, osszhatasban MIERT ? Valoszinu azert, hogy azt a baszott agyonhasznalt C durt mar annyira megszokta sok ember es zenesz fule, hogy mennyei aldas mas hangnemben is hallani !
Anno nagyon sok bulit lejatszottam/tunk/ Magyarorszag szerte es mondhatom - fergeteges bulikat csinaltunk Csak Pestet emlitve a Marvany palotatol a budai Sport hotelig nagyon sok bulit zeneltunk MIERT VOLTAK SIKERESEK ? Pont a fentebb felsoroltak miatt Vigyaztam a vendegek hangulatara, a dalok hangnemeire, a DINAMIKARA mindig !!!!!!! mert egy hangulat emelesenel vagy sokszor az elrontasanal sokszor a DINAMIKA a felelos !
Egyenlore reszemrol ennyivel tudnek hozzajarulni ahhoz,hogy mindezt atolvasva mindenki talaljon egy kis segitseget maganak a jo bulik kialakitasahoz !
UDV
Vas Laci Zentarol

csepi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Korg Pa 500
Adott köszönetek: : 84 alkalommal
Kapott köszönetek: : 82 alkalommal

Hozzászólás: # 11840Hozzászólás csepi
2013.03.01. 16:32

Sziasztok!
Vacsi után:
Give me your heart tonight, légy ma éjjel a társam, ciao Marina, micsoda nő, se veled, Bocsásd meg kérlek van egy hibám, amikor a szívem, Itt mulatós egyveleg ha kell egyáltalán, Lets twist again, csókkirály, sealed with a kiss, szeretlek is meg nem is, hola mi amor, ha van igény itt 2-3 latin, (áj szje csi pegó:, la camisa negra, quando), rock around the clock, és itt egy unikumot iszok és csüccs. :mrgreen:
Remek a téma, köszi Gábor!

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 11862Hozzászólás Apelláta
2013.03.01. 22:01

cralusso írta: ...Engedjetek meg csak egyet,hogy mondjak - A REPERTOARBAN NEM LETEZIK SABLON ! Ha ugyanazon vendekeknek lejatszatok mondjuk 5 bulit egymas utan - legyen az 2 honapon belul - egesz mas notakbol fog allni, nem beszelve a sorrendrol ! Lehet onfejuen sablonhoz ragaszkodni es a sorrendekhez is, de akkor az otbol bizony sok lesz a felresikerult buli !...
Szia Laci!

Ebben teljesen igazad van. Amiket itt felsorolunk, ezek csak felsorolások, de nem meghatározott sorrendek.

Mikor valaki megkérdezi tőlem a buli elején, hogy milyen stílusú zenéket fogok játszani, mindig azt mondom, hogy még nem tudom. Természetesen, ha már egy többszörösen visszajáró helyre megy az ember, akkor azért már nagyjából van fogalma. Vagy ha egy lagzi felkérésekor az ifjú pár már a szerződéskötéskor közli az igényeit. De akkor sem szabad ragaszkodni teljes mértékben az ifjú pár kéréséhez, mert már voltam olyan rendőr lagziban, ahol a vőlegény mondta, hogy a roma nótákat mellőzzem, mert több skinhead barátja is lesz a vendégek között. Aztán a buliban mikor egy vendég már órák óta nyúzott a cigány zenéért, beadtam a derekam, és éjfél után lenyomtam egy számot. Hát a bőrfejű, horogkeresztes cimborák félmeztelenül, boxer alsóban ropták. És egytől- egyig kulturáltan kértek számokat (nem az volt, hogy valami pörgőset haverom), és megtapsolták, ha tetszett nekik. Ezért nem kell ismeretlenül előítéletekkel lenni valakik iránt.

Bocs, egy kicsit elkalandoztam.

Üdv.: Apelláta

Viorel Ioan
Újonc
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: Roland G800
Adott köszönetek: : 2 alkalommal
Kapott köszönetek: : 26 alkalommal

Hozzászólás: # 11866Hozzászólás Viorel Ioan
2013.03.01. 22:27

Azt hiszem ehez en nem tudok hozzaszolni. :roll:

cralusso

Hozzászólás: # 11870Hozzászólás cralusso
2013.03.01. 22:55

Apellata kollegam !
Nagyon rosszul ertelmeztel - Ezert nem kell eloiteletekkel lenni ................
En csak a 35 eves tapasztalataimbol kovetkeztetve akartam segiteni,/ most mar latom,hogy csak szerintem!/ jo tanacsokat adni, de ha a szovegembol ezt lehet ertelmezni, akkor bocsanatot kivanok es nem is zavarlak ossze benneteket ........
Akkor meg maradjunk annal meg, hogy mindenki maskepp csinalja es en pedig visszavonom a hozzaszolasom,mert meg veletlenul sem akartam eszeloskodni,meg raeroltetni valamit is valakire ! Csak ugy ereztem - kutya kotelessegem megirni a tapasztalataim,hat ha lehet beloluk valamit tanulni, valamit kikovetkeztetni !
Hidd el nekem - annyi rendezmenyen,mint en,ketlem hogy valaki is zenelt volna kozuletek ...... Es mar csak ezert is gondoltam,hogy valamennyire tudok segiteni !
Sorry .......

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 11872Hozzászólás Apelláta
2013.03.01. 23:53

Kedves Laci!

Akkor lehet, hogy félreérthető voltam. Neked, csak az első sort címeztem, hogy egyet értek veled.
A többi az nem neked szól, az csak egy továbbszőtt gondolatmenet, meg ebből eszembe jutó velem megtörtént érdekes, és emlékezetes eset leírása, és a tanulsága. Írtam is, hogy egy kicsit elkalandoztam. Fel sem merült bennem, hogy ebből valamit is magadra veszel, mivel én nem is eme szándékkal írtam.
Még egyszer bocs., ha félreérthető voltam.
:friend:

ui.: Szívesen hallgatom az "öreg rókák" történeteit, tapasztalatait. ;)

Üdv.: Apelláta

cralusso

Hozzászólás: # 11888Hozzászólás cralusso
2013.03.02. 07:18

Koszonom ezt a magyarazatot, mert irto erzekeny lelku vagyok Ezt azonban ertse meg mindenki,mert a komoly sziv-betegsegem melle jott kesobb meg egy kis depresszios allapot /5 ev verre meno veszekedes a rokkant-nyugdijert......../ es gyogyszert is kell szednem erre,meghozza 2 fajtat is......
Es en mar csak SEGITENI szeretnek minden kolleganak a jobb eredmenyek elereseben !
Megertettelek es rendben van minden FOKOZZUK TOVABB A SEGITO TEVEKENYSEGUNK A FORUMON !
Udv

ajtony77
Újonc
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: yamaha psr 550 szintetizátor
Adott köszönetek: : 2 alkalommal
Kapott köszönetek: : 6 alkalommal

Hozzászólás: # 11890Hozzászólás ajtony77
2013.03.02. 08:27

Néhány ötlet:
Magna Cum Laude: Pálinka dal
Aranyeső
Sárgul már a kukoricaszár
Demjén Ferenc: Szerelemvonat
Hungária: Csavard fel a szőnyeget

najanek
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 11
Hangszer: Korg PA 50 Sd
Adott köszönetek: : 249 alkalommal
Kapott köszönetek: : 117 alkalommal

Hozzászólás: # 11907Hozzászólás najanek
2013.03.02. 11:30

Sajnos nem csak a műsor szerkezete, hanem a hangzás is fontos. Ezt arra értem, hogy voltam olyan buliba, ahol a zenész kollegánál semmi sem volt beállítva. Midiket használt, de hallatszott, hogy úgy pakolta fel a hangszerre, ahogy kapta őket. Nem foglalkozott az áthangszereléssel, az egyik szám hangosan szólt és torz volt, míg a következő szám halk és lagymatag. Hiába volt nagy repertoárja, a "hangzás" teljesen megölte a bulit számomra. Ugyan ez hallatszott a stílusokon is.

Új hozzászólás