ha igen: van késés a 2 dolog közt?, effektezni eq-ni lehet a sávokat? mennyire szabható a sávok? beállítások mentése? vagy mindent csak úgy ahogy az isten meg adta?
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- viskib
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 42
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne hogy az SD2 az mi is valójában? hangszinek és dobok tárháza és pl: az én s900-am midikapcsolattal ezekkel a hangszinekkel szólalna meg?
ha igen: van késés a 2 dolog közt?, effektezni eq-ni lehet a sávokat? mennyire szabható a sávok? beállítások mentése? vagy mindent csak úgy ahogy az isten meg adta?
Ricsike
- Picasso †
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: GW-8,
- Adott köszönetek: : 940 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 585 alkalommal
Re: Használati útmutatók
Hát.... Almatomi is vakarja a fejét ezügyben... ...Sajnos...
Az XD9 még akkor került piacra, amikor a gyártó még nem volt köteles csak a "fő" nyelveken kiadni a manualt. Érdekes, hogy a magyar nem fő nyelv, de a lengyel, horvát, cseh, és még sorolhatnám, az igen....
Ez a nagy büdös helyzet...
Ez a nagy büdös helyzet...
Picasso
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Szia,
Az SD2 egy hangmodul. Ha számítógépen megszerkeszted a dalt egy programmal, az Sd2-re és felrakod a háttértárolódra, az S900 midi beállítását követően, a hangszerről lejátszott dallal meghajtod az SD2-t. De ez igaz bármely playerre, vagy playerrel rendelkező hangszerre.
üdv,
Az SD2 egy hangmodul. Ha számítógépen megszerkeszted a dalt egy programmal, az Sd2-re és felrakod a háttértárolódra, az S900 midi beállítását követően, a hangszerről lejátszott dallal meghajtod az SD2-t. De ez igaz bármely playerre, vagy playerrel rendelkező hangszerre.
üdv,
Buba
- viskib
- VIP
Akkor ez LIVE zenélésre? nem igazán alkalmas?, mivel én úgy szeretném használni hogy pl megy nekem egy adott stílus RHY1, RHY2- 2 dob sávja és az pl szólna az SD2-ből egyértelműen prögetések minden de a hangszineket az S900-ból használnám lehet ilyet?
Ricsike
- Bubamara
- Adminisztrátor
Szia,
Mit nevezel élő zenének? Ha egy midivezérlő billentyűzettel hajtod meg, zónánként más midi ch-ra irányítva ott is, olyan módon is használhatod, az élő zene. De a kísérőautomatikával is tudod használni, ahogyan Te szeretnéd.Hiszen teljesen mindegy, hogy a multitimbralitását mivel, milyen módon használod ki.
Ha a hangszereden lehet állítani sávonként, hogy melyik legyen külső és melyik belső hanggenerátorra küldve, akkor igen. A KORG hangszerekben ez szabadon állítható. Én az öreg vasammal így használom egyes stílusokban. A saját hangszered képességei határozzák meg, hogy alkalmas e számodra az adott célra.
üdv, buba
Mit nevezel élő zenének? Ha egy midivezérlő billentyűzettel hajtod meg, zónánként más midi ch-ra irányítva ott is, olyan módon is használhatod, az élő zene. De a kísérőautomatikával is tudod használni, ahogyan Te szeretnéd.Hiszen teljesen mindegy, hogy a multitimbralitását mivel, milyen módon használod ki.
Ha a hangszereden lehet állítani sávonként, hogy melyik legyen külső és melyik belső hanggenerátorra küldve, akkor igen. A KORG hangszerekben ez szabadon állítható. Én az öreg vasammal így használom egyes stílusokban. A saját hangszered képességei határozzák meg, hogy alkalmas e számodra az adott célra.
üdv, buba
Buba
- viskib
- VIP
ÁÁÁÁ kösz buba pont erre voltam kiváncsi
Élő zene alatt, én nem midi alapokra gondoltam hanem éppen történő zenélésre akár stílussal akár manual bass.-al
Az s900-al is lehet természetesen vezérelni hogy mikelyik sávokat küldjem kifelé egyértelműen csak dobsávot! DE
Az itt a kérdés, hogy: pl: ha a stílust úgy szerkesztem meg hogy az Sd2-nek meg felelőlegyen velocity érték s.t.b a style creatorban, az gondolom adott DE!
kihat-e az SD2-re pl: ha mixconsole-ban beállítom az effekt- értékeket az eq s.t.b és minden s900-on lévő mentésemnél egy adott beállításra rá ugrik-e ezektre az értékekre ??????????

Az s900-al is lehet természetesen vezérelni hogy mikelyik sávokat küldjem kifelé egyértelműen csak dobsávot! DE
Az itt a kérdés, hogy: pl: ha a stílust úgy szerkesztem meg hogy az Sd2-nek meg felelőlegyen velocity érték s.t.b a style creatorban, az gondolom adott DE!
kihat-e az SD2-re pl: ha mixconsole-ban beállítom az effekt- értékeket az eq s.t.b és minden s900-on lévő mentésemnél egy adott beállításra rá ugrik-e ezektre az értékekre ??????????
Ricsike
- Bubamara
- Adminisztrátor
Szia,
Minden midi üzenet megjelenik a modulban, ha nem szűröd a kimenetet a vezérlő oldalon. Az aktív sávhoz tartozó effekt paraméterek is természetesen. De csak azokon a sávokon kell engedni és csak olyan eseményeket, amikre szükséged van. A többit egyrészt belső generátorra irányítani,másrészt a midi kimeneten rákapcsolni a szűrőt ctrl, prg change stb....
A ketronnal használt beállításokat külön regisztráció, vagy stílus alá elmenteni. Nyilván picivel komplikáltabb először a beállítás ha modult használ az ember, de utána már a hangszer részének tekinted és ha minden be van állítva nem kell vele vacakolni.
Mindenképpen próbáld ki valahol az S900-al vásárlás előtt, illetve keress yami felhasználót akinek van tapasztalata e téren. A yamik vezérlőként történő használatában nekem nincs tapasztalatom. Elsősorban korg billentyűvel vezérlek modulokat, illetve Ketronnal az i30 generátorát bizonyos szituációkban.
üdv,
buba
Minden midi üzenet megjelenik a modulban, ha nem szűröd a kimenetet a vezérlő oldalon. Az aktív sávhoz tartozó effekt paraméterek is természetesen. De csak azokon a sávokon kell engedni és csak olyan eseményeket, amikre szükséged van. A többit egyrészt belső generátorra irányítani,másrészt a midi kimeneten rákapcsolni a szűrőt ctrl, prg change stb....
A ketronnal használt beállításokat külön regisztráció, vagy stílus alá elmenteni. Nyilván picivel komplikáltabb először a beállítás ha modult használ az ember, de utána már a hangszer részének tekinted és ha minden be van állítva nem kell vele vacakolni.
Mindenképpen próbáld ki valahol az S900-al vásárlás előtt, illetve keress yami felhasználót akinek van tapasztalata e téren. A yamik vezérlőként történő használatában nekem nincs tapasztalatom. Elsősorban korg billentyűvel vezérlek modulokat, illetve Ketronnal az i30 generátorát bizonyos szituációkban.
üdv,
buba
Buba
- viskib
- VIP
Nagyon szépen köszi az info-t buba, már csak annyit hogy az audio jelet ennél a modulnál vissza küldöd a hangszerba RCA-n és úgy a hangszer out-ján keresztül a keverőbe vagy egyenest a keverőbe küldöd az SD2-t? és ebben ugyan olyan minőségű minták vannak mint pl SD1 LIVE dobjai ?
Ricsike
- Bubamara
- Adminisztrátor
Én külön csatornát használok minden hangszerhez, de ennek nincs túl nagy jelentősége, az auxot is felhasználhatod ha szűkösen vagy a keverődön.
Minőségében abszolút SD a kütyü. Nem is értem, hol tart az elektronika miniatürizálása. Hiszen az egész modul fémdobozzal valami 6-700 gramm.
Minőségében abszolút SD a kütyü. Nem is értem, hol tart az elektronika miniatürizálása. Hiszen az egész modul fémdobozzal valami 6-700 gramm.
Buba
- viskib
- VIP
Hát ezen én is el csodálkoztam ekkora akámirbe ilyen hangszineket meg minden
nagyon veszélyes
Ricsike