|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 464
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Szia Manexx!
Szerintem biztos le lehet, ugyanis a Pa80-amban is a winyón van nekem.
Szerintem biztos le lehet, ugyanis a Pa80-amban is a winyón van nekem.
Üdv.: Apelláta
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Megkérlek segítsetek nekem ha valaki tudja !(Kicsitt felejtsük a hangtehnikát
)
Van egy négy variációban megszerkesztett sty. A harmadik és negyedik variációban szeretném törölni a dob-sávban a cint. (Csak az első Trackról beszélünk)

Van egy négy variációban megszerkesztett sty. A harmadik és negyedik variációban szeretném törölni a dob-sávban a cint. (Csak az első Trackról beszélünk)
Atti
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 331
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 980 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal
Style Play --> Record --> Var3 --> Edit menu --> Delete ( fül )mentosattila írta:A harmadik és negyedik variációban szeretném törölni a dob-sávban a cint.
Itt állítsd be a tól-ig hangot arra, amelyik cint akarod törölni. ( zárt lábcin F#2, lábcin zárás G#2, nyitott lábcin A#2, Beütő cin C#3 és A3, kísérő cin D#3 és H3 )
Csináld ,meg ugyanezt a Var 4-ben is és --> Save!
- ---Qgli---
- VIP
Azt elfelejtettem, hogy amikor beléptél a Var3-ba, akkor jelöld ki a dobsávot!
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Szia,---Qgli--- írta:Két kérdésem van:
1, Pa 800-ba video bővítőt mennyiért lehet szerezni?
2, Hogy tudom azt szabályozni, hogy mikor melyik szöveg jelenjen meg a monitoron?
A VIF4 interface való a 800-ba.
itt vannak az árak és vásárlási lehetőségek:
http://www.argep.hu/trend/KORG/Korg-PA-800.html
A madarasteszkóban meg lehet venni 19900 Ft-ért 7" kis TV-t, ORION gyártmányt, amely belső akkuval is el van látva, valamint SD kártyát és USB-t is kezel ha igény van rá.
Stabil megbízható kijelző. Tartozékai tápadapter, video kábel, talp,
Ha a pontos típus érdekel, ORION LCD PTV-711
http://www.argep.hu/trend/ORIO/Orion-LCD-PTV-711.html
Nagyon hasznos, ha énekessel dolgozol.
A külső kijelzőn, mindig az aktuális dal szövege jelenik meg songplay módban, amit a crossfader aktuális oldalra húzásával aktiválsz.
Tehát ha a 2 szikiben meg a nóta, de előtte az 1.-ben ment akkor a cross-t áthózod a 2 oldalra és a kijelzőn a 2 dal szövege fog megjelenni.
A lirics/opciók alatt lehet a szöveg méretét beállítani, célszerrű a külső kijelzőre kisméretőre állítani, majd a szinkronizálás megszüntetését követően a belső kijelzőn visszaállítani nagybetűsre a megjelenítést.
A video beállításokat a Global Video interface alatt találod, ahol választhatsz színeket, pal/secam szabványt.
Ha van még kérdésed a témában szívesen segítek.
üdv,
buba
Buba
- ---Qgli---
- VIP
A TV-t azt az énekesnő veszi.
Engem csak a VIF4 érdekelne természetesen Qgli olcsón!
És hogyha középen van a fader, de csak az egyik seq szól, akkor melyiket mutatja?
Engem csak a VIF4 érdekelne természetesen Qgli olcsón!
És hogyha középen van a fader, de csak az egyik seq szól, akkor melyiket mutatja?
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
A külső kijelző teljes egészében lemásolja a belső kijelzőt.
Mindig az jelenik meg rajta a két dal közül, amit Te is látsz a hangszereden a karaoke ablakban, ezt pedig könnyen tudod tesztelni akár most is. Alapesetben középállásnál, az elindított dal jelenik meg, szikitől függetlenül. (de ebben most egy picit bizonytalan vagyok, lehet hogy az 1 sziki)
Szétnézek, hátha tudok segíteni "Qgli olcsó" VIF4 beszerzésében.
üdv,
buba
Mindig az jelenik meg rajta a két dal közül, amit Te is látsz a hangszereden a karaoke ablakban, ezt pedig könnyen tudod tesztelni akár most is. Alapesetben középállásnál, az elindított dal jelenik meg, szikitől függetlenül. (de ebben most egy picit bizonytalan vagyok, lehet hogy az 1 sziki)
Szétnézek, hátha tudok segíteni "Qgli olcsó" VIF4 beszerzésében.
üdv,
buba
Buba
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Qgli, ha felrakom ide azt a dobritmust, megcsinálod nekem ?
Megkérlek szépen !
Megkérlek szépen !
Atti
- ---Qgli---
- VIP
Én szívesen megcsinálom, DE!
1, nem szívesen töltök be mindenféle jött-ment stílust a hangszerembe
2, a cuccom össze van pakolva legközelebb holna este lesz a üzemkészen itthon ( ezt ki lehet várni )
3, ha megcsinálom én nem fogom tudni visszatenni neked ide ( mondjuk ezt meg tudom oldani másképpen is )
4, ha én most megcsinálom, akkor Te sosem fogod megtanulni és a következő ilyen dolognál megint valakinek a segítségére szorulsz
Nehogy azt hidd, hogy nem akarok segíteni, de inkább beszéljünk meg, hogy mikor akarod csinálni és akkor itt ülök én is és mindenben segítek. Bekapcsolom a hangszeremet és pontosan mindegy egyes gombnyomásban segítek. Így legalább megtanulod és a következő alkalommal más kevesebb segítségre lesz szükséged.
Esetleg ha holnap délután neked jó, akkor itt leszek és írok mindent....
1, nem szívesen töltök be mindenféle jött-ment stílust a hangszerembe
2, a cuccom össze van pakolva legközelebb holna este lesz a üzemkészen itthon ( ezt ki lehet várni )
3, ha megcsinálom én nem fogom tudni visszatenni neked ide ( mondjuk ezt meg tudom oldani másképpen is )
4, ha én most megcsinálom, akkor Te sosem fogod megtanulni és a következő ilyen dolognál megint valakinek a segítségére szorulsz
Nehogy azt hidd, hogy nem akarok segíteni, de inkább beszéljünk meg, hogy mikor akarod csinálni és akkor itt ülök én is és mindenben segítek. Bekapcsolom a hangszeremet és pontosan mindegy egyes gombnyomásban segítek. Így legalább megtanulod és a következő alkalommal más kevesebb segítségre lesz szükséged.
Esetleg ha holnap délután neked jó, akkor itt leszek és írok mindent....
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 121
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Attila! A művelet nem bonyolult, és ahogy Gabi leírta úgy akár magadtól is meg tudnád pedig csinálni. Én is, és Gábor is szívesen segítünk Neked, de azzal tényleg csak neked akar jót, ha magadtól jössz rá egy kezdő lökéstől a megoldásra. Egyébként mindenki a maga kárából tanul. Régebben én is nagyon sokat szívtam akár a számítástechnikában, akár a hangszerrel, de a mai napig is bevállalom látatlanba ha valami van, mert így legalább később már fogom tudni én is, hogy hol b...... el.
Visszatérve a Te esetedre..... Menj rá a kívánt stílusra, nyomj egy recordert, és kövesd az írottakat! Előtte mentsd le a stílust, hogy hogyha elrontottad, akkor újra tudd kezdeni az elejéről addig, míg össze nem jön! Sok sikert!
Visszatérve a Te esetedre..... Menj rá a kívánt stílusra, nyomj egy recordert, és kövesd az írottakat! Előtte mentsd le a stílust, hogy hogyha elrontottad, akkor újra tudd kezdeni az elejéről addig, míg össze nem jön! Sok sikert!