|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Adames
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 121
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderálva: Idézet törölve. Bubamara
Midinél lehet csak szerintem.
Midinél lehet csak szerintem.
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
- Picasso †
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: GW-8,
- Adott köszönetek: : 940 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 585 alkalommal
Ott pedig valami baj van sajnos.... Akitől vetted, nem öntött bele véletlenül valami szörpöt, mert vagy 18 éve nekem Hubertuszt billentett bele egy kedves vendég, és csak rá 2 napra kezdett beragadni és nehezen ugrott fel a billentyű.. Ha ez történt, akkor a gari ugrott erre a javításra, úgyhogy akár te is szétkaphatod attól függően hogy még mennyi gari van rá, vagy fizetsz érte a szervízben viszont akkor marad a gari.
Üdv
Üdv
Picasso
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Véleményem szerint is beugrott valami a billentyűzetbe, ha beragad. A koppanásgátló szilikonból van, az nem ragadhat be. Valamilyen cukros lötty lehetett, kóla sör, színes ital, mindegy is. a cukrot amíg nem tisztítod ki, a jelenség megmarad.
Talán pont húsz éve történt velem egy nagyon kedves sztori.
Mivel a dobos kiszállt a bandából és nem találtam helyette senkit, egy szezont kénytelenek voltunk automata kísérettel lenyomni. A gáz beszerelésre félrerakott pénzből, gyorsan vettem is egy PSR500 akkor elég jónak számító billegetőt a boltban. Volt már talán vagy 1,5 hónapos, mikor tisztogatási kényszeremben a szőnyegre tettem és ott áttörölgettem, porecsettel pirickáztam, ahogy kell..
biztosan ismeritek ezt a kényszeres betegséget.
Nem is volt baj, amíg a pici párom, aki mellesleg előtte zuhanyzott, be nem tipegett a szobába kezében egy 3dl-es kólás pohárral teli jó kis cukros kokaizével.
Mivel néhány perce végzett a fürdőben, a keze be volt kenve valami krémmel, amitől úgy csúszott, mint a jég. Megállt fölöttem, és közben csúszott ki a pohár a pici kezéből, nézett rám rémült szemmel, de gyakorlatilag tehetetlen volt. A pohár úgy ahogy volt a szinti mellett becsapódott a szőnyegbe és az egész tartalma visszafröccsenve beleborult a yamaha muskátliba.
Gyakorlatilag kiöntöttem belőle amit ki lehetett, majd kimentem számolni 1450-ig, nehogy olyat mondjak, ami kettétörné romantikus kapcsolatunkat.
Aztán szétkaptam kitakarítottam a hangszert, de mindig ragadt utána valahol
vagy egy billentyű, vagy valamelyik nyomógomb, így aztán elég gyakran szét kellett bontanom. Még jó hogy a következő évre már újra volt dobosa a zenekarnak. 
Bocsánat, hogy sehol egy KORG szó nincs legépelve a hozzászólásomban, ezért most ebbe amondatba belecsempésztem egyet, hogy ne tűnjön teljesen off-nak.
Legyetek jók,
üdv, buba
Talán pont húsz éve történt velem egy nagyon kedves sztori.
Mivel a dobos kiszállt a bandából és nem találtam helyette senkit, egy szezont kénytelenek voltunk automata kísérettel lenyomni. A gáz beszerelésre félrerakott pénzből, gyorsan vettem is egy PSR500 akkor elég jónak számító billegetőt a boltban. Volt már talán vagy 1,5 hónapos, mikor tisztogatási kényszeremben a szőnyegre tettem és ott áttörölgettem, porecsettel pirickáztam, ahogy kell..
Nem is volt baj, amíg a pici párom, aki mellesleg előtte zuhanyzott, be nem tipegett a szobába kezében egy 3dl-es kólás pohárral teli jó kis cukros kokaizével.
Mivel néhány perce végzett a fürdőben, a keze be volt kenve valami krémmel, amitől úgy csúszott, mint a jég. Megállt fölöttem, és közben csúszott ki a pohár a pici kezéből, nézett rám rémült szemmel, de gyakorlatilag tehetetlen volt. A pohár úgy ahogy volt a szinti mellett becsapódott a szőnyegbe és az egész tartalma visszafröccsenve beleborult a yamaha muskátliba.
Gyakorlatilag kiöntöttem belőle amit ki lehetett, majd kimentem számolni 1450-ig, nehogy olyat mondjak, ami kettétörné romantikus kapcsolatunkat.
Aztán szétkaptam kitakarítottam a hangszert, de mindig ragadt utána valahol
Bocsánat, hogy sehol egy KORG szó nincs legépelve a hozzászólásomban, ezért most ebbe amondatba belecsempésztem egyet, hogy ne tűnjön teljesen off-nak.
Legyetek jók,
üdv, buba
Buba
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Szia Manexx!
Esetleg az előző tulaj valamilyen tisztítószert (tisztító hab, Clin stb.) fújt jó bőven billentyűkre, ami netán befolyt a résekbe is. És ott ha azt a feloldott kosszal együtt nem tudta kitörölni, mivel nem fért hozzá, az ragacsos szutyokként oda köthetett. De ez is csak egy tipp.
...vagy túl erősre állítóttad a billentyű dinamika értékét.
Esetleg az előző tulaj valamilyen tisztítószert (tisztító hab, Clin stb.) fújt jó bőven billentyűkre, ami netán befolyt a résekbe is. És ott ha azt a feloldott kosszal együtt nem tudta kitörölni, mivel nem fért hozzá, az ragacsos szutyokként oda köthetett. De ez is csak egy tipp.
...vagy túl erősre állítóttad a billentyű dinamika értékét.
Üdv.: Apelláta
- wildbear
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 22
- Hangszer: Korg Pa 600, Tyros 4
- Adott köszönetek: : 358 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 216 alkalommal
Szia Manexx!
Lehet kapni pumpás monitor és számítógép tisztító folyadékot, én 10 éve azzal tisztítom a hangszereimet, még nem volt semmi probléma. Szinte minden szennyeződést eltávolít és foltmentesen letörölhető. Az anyagot nem a gépre kell fújni, hanem egy finom textíliára óvatosan, csak keveset, és azzal kell áttörölgetni a billentyűzetet, gombokat szárazra. Ha láthatóan poros a gép, először azt kell eltávolítani. (pl. száraz finom szálú portörlő textíliával, vagy olyan ecsetszerű portörlő pamaccsal)
A PC szervizesek is használják, az anyagot erre a célra fejlesztették ki. Szerintem a billentyűs hangszerekhez is használható, mivel hasonló anyagokból és technológiával készülnek, mint a számítógépek és tartozékaik. Ha 100 % -ig biztos akarsz lenni, kérd ki a Korg szervizesek véleményét a PC tisztító folyadékról. Ez csak egy lehetőség, természetesen ha valakinek jobb ötlete van, akkor alkalmazd azt.
Lehet kapni pumpás monitor és számítógép tisztító folyadékot, én 10 éve azzal tisztítom a hangszereimet, még nem volt semmi probléma. Szinte minden szennyeződést eltávolít és foltmentesen letörölhető. Az anyagot nem a gépre kell fújni, hanem egy finom textíliára óvatosan, csak keveset, és azzal kell áttörölgetni a billentyűzetet, gombokat szárazra. Ha láthatóan poros a gép, először azt kell eltávolítani. (pl. száraz finom szálú portörlő textíliával, vagy olyan ecsetszerű portörlő pamaccsal)
A PC szervizesek is használják, az anyagot erre a célra fejlesztették ki. Szerintem a billentyűs hangszerekhez is használható, mivel hasonló anyagokból és technológiával készülnek, mint a számítógépek és tartozékaik. Ha 100 % -ig biztos akarsz lenni, kérd ki a Korg szervizesek véleményét a PC tisztító folyadékról. Ez csak egy lehetőség, természetesen ha valakinek jobb ötlete van, akkor alkalmazd azt.
Üdvözlettel: wildbear
- Apelláta
- Adminisztrátor
Szia!
Én mindig csak enyhén vizes puha rongydarabbal szoktam tisztítani minden zenecuccomat. Még nem volt olyan kosz, ami így nem jött volna le. Hisz ezek nem egy nehézgépipari berendezések.
Én mindig csak enyhén vizes puha rongydarabbal szoktam tisztítani minden zenecuccomat. Még nem volt olyan kosz, ami így nem jött volna le. Hisz ezek nem egy nehézgépipari berendezések.
- Apelláta
- Adminisztrátor
Szia!
Mikor bemásolod a Direct HD könyvtáraiba a styleket, utána közvetlen tudod őket onnan használni, míg ki nem kapcsolod a hangszert? Mert akkor ezt én sem értem, miért van. Pedig több mint 11 éve van Pa80-am.
A styleket először a User helyekre töltöd, és onnan mented a Direct HD helyekre?
Mikor bemásolod a Direct HD könyvtáraiba a styleket, utána közvetlen tudod őket onnan használni, míg ki nem kapcsolod a hangszert? Mert akkor ezt én sem értem, miért van. Pedig több mint 11 éve van Pa80-am.
A styleket először a User helyekre töltöd, és onnan mented a Direct HD helyekre?
- Bubamara
- Adminisztrátor
Sziasztok!
Legyen szép a reggeletek!
Nos, kb így képzelem el egy billentyűs stage kialakítását.
[BBvideo 425,350][/BBvideo]
Legyen szép a reggeletek!
Nos, kb így képzelem el egy billentyűs stage kialakítását.
[BBvideo 425,350][/BBvideo]
Buba
- Bubamara
- Adminisztrátor
Jim Gilmour ugye nem vádolható elfogultsággal a KORG irányába? 

Buba