De itthon is meghallgatható.
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m
Jan. 19. Lakodalom Jan. 26. Bál Febr. 2. Bál - Eger
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Asterix 2013.01.09. 12:54-kor.
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Akkor írd már meg légyszíves privátban, hogy mikor jó Neked otthon, és, hogy egyáltalán mi a pontos címed! Köszi!
-
okamoto
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: KORG PA3X LE
- Adott köszönetek: : 152 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 148 alkalommal
- Kapcsolat:
Soundking FP 0115A
Sziasztok, nem tudtok szervizt, vagy magánszemélyt aki hajlandó lenne megnézni, megjavítani a hangfalamat? Tatabányán lakom, ezért a környéken, Székesfehérvár, Budapest háromszögben keresnék valakit. Februárig meg kéne csináltatnom, mert akkor már indulnak nagyobb bulik. Köszi a segítséget előre is. Üdv. oki.
okamoto / A zene mindenek felett!
- Stewee
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Nord Stage EX88,Ketron SD5,Korg Trinity Plus
- Adott köszönetek: : 24 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 22 alkalommal
- Kapcsolat:
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 576
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Én az M10Dx-et veszem...szerintem, de már készülök hozzád meghallgatni a DB ládákat is.Asterix írta:Itt nálam már régen meghallgathattad volna az Edirol M16DX-et.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Re: Soundking FP 0115A
Szia Oki!okamoto írta:Sziasztok, nem tudtok szervizt, vagy magánszemélyt aki hajlandó lenne megnézni, megjavítani a hangfalamat? Tatabányán lakom, ezért a környéken, Székesfehérvár, Budapest háromszögben keresnék valakit. Februárig meg kéne csináltatnom, mert akkor már indulnak nagyobb bulik. Köszi a segítséget előre is. Üdv. oki.
Én is írtan neked a komáromi, meg a vértesszőlősi kontaktot PÜ-ben.
Nem jött össze?
Üdv.: Apelláta
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 89
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 498 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 709 alkalommal
Sziasztok!
A következő buta kérdésem lenne hozzátok. Sokszor olvastam itt a Fórumon EQ-beállításokról. A jellegzetes: V,U jut most hirtelen eszembe. De sokszor írtátok, hogy nem kiemelni kell,hanem megvágni... Na én itt fáztam meg,de rendesen mit hogy vágok,hova?mit jelent az,hogy megvágni?
Példának van egy 7 sávos EQ amely áll a különböző freqikből.: 60Hz,150Hz,400Hz,1K Hz,2.4K Hz,6k Hz,14K Hz
No mostan akkor...
hogy vágom meg?
Bocsi az amatőr kérdésért

A következő buta kérdésem lenne hozzátok. Sokszor olvastam itt a Fórumon EQ-beállításokról. A jellegzetes: V,U jut most hirtelen eszembe. De sokszor írtátok, hogy nem kiemelni kell,hanem megvágni... Na én itt fáztam meg,de rendesen mit hogy vágok,hova?mit jelent az,hogy megvágni?
Példának van egy 7 sávos EQ amely áll a különböző freqikből.: 60Hz,150Hz,400Hz,1K Hz,2.4K Hz,6k Hz,14K Hz
No mostan akkor...
Bocsi az amatőr kérdésért
A rögtönzés világa: A Jazz
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 134
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia Zongorista28!
Nagyon egyszerű a dolog: ha egy adott frekvencia jelszintjét növeled - tehát feljebb tolod a potméterét - , azt nevezzük emelésnek, a vágás pedig ennek az ellentéte (tehát ha visszábbhúzod a potit).
Azt szoktam javasolni, hogy ha van rá mód, inkább abból a frekvenciából vagyünk vissza, amit soknak érzünk és ne a többit emeljük hozzá. Persze van amikor mindenképpen kell emelni is, a lényeg, hogy módjával tegyük.
A "V" és "U" pedig a grafikus EQ formájára utal. Pl. ha feltolod a basszust és a magast, a közepet pedig visszább veszed, akkor nagyjából "V" alakban fognak állni a potik.
Nagyon egyszerű a dolog: ha egy adott frekvencia jelszintjét növeled - tehát feljebb tolod a potméterét - , azt nevezzük emelésnek, a vágás pedig ennek az ellentéte (tehát ha visszábbhúzod a potit).
Azt szoktam javasolni, hogy ha van rá mód, inkább abból a frekvenciából vagyünk vissza, amit soknak érzünk és ne a többit emeljük hozzá. Persze van amikor mindenképpen kell emelni is, a lényeg, hogy módjával tegyük.
A "V" és "U" pedig a grafikus EQ formájára utal. Pl. ha feltolod a basszust és a magast, a közepet pedig visszább veszed, akkor nagyjából "V" alakban fognak állni a potik.
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 89
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 498 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 709 alkalommal
Érdekes dolog ez.... Van itthon egy Sony 2.1-es aktív cuccom EQ-val elfogok vele játszadozni. Gyakorlatilag a zene a prím hangszerek a közép részben szólnak. Jelenleg minden középen, 0-án van azaz nincs hozzányúlva. Kiváncsi leszek a V-alakra, szerintem éppen maga a zene fog eltűnni, már alig várom hogy kipróbáljam.
Nagyjából már értem a vágás fogalmát.
Köszönöm szépen a hozzászólásod
Köszönöm szépen a hozzászólásod
A rögtönzés világa: A Jazz
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 134
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
A "V" alakú EQ beállítás egy tipikus hifis, diszkós hangzás, többnyire "tuc-tuc" zenékhez használják (bár én semmihez sem használnám).
Élőzenéhez semmikképp nem való, ahogy írdtad, nagyon fontosak a közép krekvenciák a különbőző hangszereknél és az éneknél, vokálnál.
Igazából nem lehet általánosságban megmondani, hogy milyen egy jó EQ beállítás, mert ezer dologtól függ (keverő, EQ minősége, erősítő, hangfalak, helyszín, stb.).
Szerintem a legjobb az, ha nem kell EQ-t használni, csak minimálisan.
Élőzenéhez semmikképp nem való, ahogy írdtad, nagyon fontosak a közép krekvenciák a különbőző hangszereknél és az éneknél, vokálnál.
Igazából nem lehet általánosságban megmondani, hogy milyen egy jó EQ beállítás, mert ezer dologtól függ (keverő, EQ minősége, erősítő, hangfalak, helyszín, stb.).
Szerintem a legjobb az, ha nem kell EQ-t használni, csak minimálisan.
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.