Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Roland - Technikai kérdések/válaszok

Roland szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

claasy
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 44
Hangszer: YAMAHA PSR S670
Adott köszönetek: : 427 alkalommal
Kapott köszönetek: : 197 alkalommal

Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 9130Hozzászólás claasy
2012.11.16. 17:15

Janikám, abszolút nincs szükség rá, csak hajt a kiváncsiság.
Maradt egy 128mb-os "SM" kártyám, gondoltam megérdeklődöm és megpróbálom, hogy felismeri és kezeli-e a Prelude a kártya olvasón keresztül.
Hanem ami komolyabban folalkoztat, az az,hogy a pendrájvot szabad-e hasszabbítani kábellel?
Ugye a Psr 1500-nak is a hátuljába csatlakozott a pendrájv, ugyan úgy mint itt az én esetemben a Prelude-nél.
Elkerülendő azt,hogy valaki beletörje a pen-t a hangszerbe azért kellene hosszabbítani. Az 1500-nál működött ez.

beejaybudai
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 19
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 9131Hozzászólás beejaybudai
2012.11.16. 17:21

Persze, hogy lehet USB kábel hosszabítót használni, az semmit nem befolyásol. Látod, a GW8-nál nekem nincs ilyen problémám... ;)

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.

claasy
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 9132Hozzászólás claasy
2012.11.16. 19:45

beejaybudai írta:Persze, hogy lehet USB kábel hosszabítót használni, az semmit nem befolyásol. Látod, a GW8-nál nekem nincs ilyen problémám... ;)
Na igen.
Mivel a pendrájv "rejtett" a Gw8-nál. :777 :dance:
Jani, ha bemegyek a " song microscope" menübe, és szerkesztem ( hangerő arányok stb) illetve cserélgetem a dobokat miért van az,hogy az első 8 ütemen keresztül a nem javított dobok szólnak? A 8 ütem után szuperul szól.
Valamit biztos,hogy nem jól csinálok, de utána járok, főleg ha segítséget is kapok. :?: ;)

beejaybudai
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 19
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 9134Hozzászólás beejaybudai
2012.11.16. 20:28

Ez érdekes... Csak egy adott midi-nél csinálja ezt, vagy midig? Mert ha egyedi esetről van szó, akkor meg kellene nézni, hogy milyen Control change-eket tartalmaz a midi az elején, hátha csak egy kontroller tehet róla.

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.

claasy
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 9138Hozzászólás claasy
2012.11.17. 10:45

beejaybudai írta:Ez érdekes... Csak egy adott midi-nél csinálja ezt, vagy midig? Mert ha egyedi esetről van szó, akkor meg kellene nézni, hogy milyen Control change-eket tartalmaz a midi az elején, hátha csak egy kontroller tehet róla.
Szia Jani.
Nem tudom miért midit írtam, stílusnál áll fenn ez a gond.
Nem jól fogalmaztam az este. Stílusnál csinálja ,pl.: egy stílus "variaton 2" szekcióban kellett levennem a dobról hangerőt mert nagyon hangosan szólt a többihez viszonyítva ( variaton 1,3,4 ).
Az a baj, hogy az első 8 ütem nem javítottan szól.( igaz csak egy stílusnál próbáltam)

tibi78
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: tyros2
Adott köszönetek: : 333 alkalommal
Kapott köszönetek: : 44 alkalommal

Hozzászólás: # 9719Hozzászólás tibi78
2012.12.19. 19:36

sziasztok kérdeznék tőletek valamit? aki tud, kérem segítsen . a kolegámnak ajándékba vettem egy usb-s kottalámpát, amit elemmel is tud használni de viszont ha merül az elem nem tudja behelyezni megfelelő aljzatba mert egy roland e 38-asa van. tudnátok-e valamiféle átalakítót ajánlani valamelyik aljzathoz hogy működjön a dolog? nekem a psr2000-es emulátorában működik.aki tud kérem segítsen .nagyon szépen köszönöm előre is

djbudai
Újonc
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Roland E-60

Hozzászólás: # 10146Hozzászólás djbudai
2013.01.07. 07:18

Sziasztok !!

Tudnátok nekem segíteni !? Egy E-60-om van és most gondolt egyet és nem megy semmi a belső memóriából, sem a gyári sem a csinált ritmusok., (azt írja style not found) .. nem tudjátok mi lehet a probléma?! - Egyébként a külső memóriáról tökéletesen mennek a ritmusok és midik is- :/

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 138
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal

Hozzászólás: # 10151Hozzászólás B.Bazsi
2013.01.07. 08:41

Szia djbudai!

Végeztél olyan műveletet a gépen ami adatvesztést okozhatott? Gondolok it arra pl hogy USB-n keresztül töröltél stílust a belső memóriából. Azt tudom hogy a G70-nél nem szabad így törölni csak a Database managerrel vagy a hangszerrel. Én jártam így az enyémmel hogy így töröltem és "fantom" stílusokat hagyott benne oly módon hogy pl nem írta ki a stílus nevét a hangszer miközben az még benne volt -csak egy üres mezőt mutatott, vagy kiírta hogy benne van de ahogy te is írod: "style not found"... Tudom hogy a két hangszer nem egy és ugyanaz, de arra tudok gondolni hogy valami ilyesmi történhetett.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Mcmiki
VIP
Hozzászólások a témában: 65
Hangszer: Roland Bk-5
Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
Kapott köszönetek: : 712 alkalommal

Hozzászólás: # 10180Hozzászólás Mcmiki
2013.01.07. 11:01

Szia djbudai!
Nekem is volt (illentve van,de nem használom már) egy E-50,ugyanigy jártam vele egyszer.
Csatlakoztasd Pc-hez és nézd meg,hogy megvannak-e a mappák,ha nem vissza kell másolni az összes mappát amit tartalmaz és utána szétkapcsolod és csinálsz egy gyári beállitások visszaállitást ( factory reset). Ez visszaállitja alap beállitásra a billentyüt,amig ezt végzed szedd ki a memoria bövitö kártyát!
Utána lassan mindent vissza kell állitani,jó sok melo,de ha le vannak mentve Pc-re a beállitásaid akkor csak vissza másolod és minden helyre áll.

Általában ezt az errort attol kapja ha egymás után több fájlt törülsz ki a belsö memoriábol.

Üdv. Miki!

djbudai
Újonc
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Roland E-60

Hozzászólás: # 10186Hozzászólás djbudai
2013.01.07. 13:35

:roll: Adatlap
Fajl neve:
Marka:
Szeria:
Tartalom:
Stilus:
Leiras: Először is köszönöm a gyors válaszokat., most csatlakoztattam számítógéppel de csak meghajtó ként egy update mappát lát a gép amiben ismeretlen kiterjesztésű rendszer fájlok vannak., darabonként több mint egy giga :/ ., plusz még egy z nevű mappa található itt ., találkoztatok már ilyennel ?!

Új hozzászólás