|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
-
malko
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 160
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m
Persze nekünk nincs szükségünk a gyors beavatkozásra de azért észnél kell lenni, hogy mihez nyúlsz mert láttam egy két kollegát, hogy a hangfalát így küldte el. A legjobb választás most szerintem ami árban is elérhető az a Yamaha 01V.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 114
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Mondjuk nekem ez kényelmes lenne, de a hangja...egyébként melyik típust próbálta te Shure-ból Malkó?
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
dallamokból áll életem, általuk létezem"
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Malko, mennyire ismered ezt a tipust ? Épp most szemezek egy ilyennel.
http://www.evrika.ro/vand-mixer-yamaha- ... 407296.php
Atti
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Árban elérhető????malko írta:A legjobb választás most szerintem ami árban is elérhető az a Yamaha 01V
Majd 800.000 Forint!!!!
Az edirol keverőhöz ha veszek két DXR 12-öt meg egy DXS 15 szubot, akkor az egész nem kerül ennyibe!
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 134
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Üdv!Adames írta:Az Edirol-ról kapcsolatban már néztem én is, de hallottam egy olyat, hogy nem menti el a beállításokat miután kikapcsolod. Mindig újra kell állítgatni bekpacsoláskor. Nem tudom ez tényleg így van-e, de én ezt hallottam.
Ez nem igaz, minden beállítást megjegyez, csak akkor "felejti el", ha nyomsz a menüből egy "factory reset"-et. Nagy előnye pl. hogy master EQ-ból (2x16 sávos grafikus EQ) 8 külön beállítást menthetsz el. Ez nagyon nagy segítség, ha több féle konfigurációval is hangosítassz, így mindegyikhez külön master EQ-t állíthatsz be, sőt akár különböző helyszínekhez is készíthetsz beállításokat (pl. szabadtér, kis terem, nagy terem).
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
-
malko
- VIP
Szia Qgli!Árban elérhető???? Majd 800.000 Forint!!!!
Valamit félre néztél egy kicsit az amit te nézhettél az a yamaha01V96 én meg a 01V-ről beszéltem.Annak a használt ára kb 150-220-ig állapottól függően. Jelenleg 01V használok és az tuti, hogy analógot nem veszek többé.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
-
malko
- VIP
Igen csak jól ismerem ezt a típust mint az előbb leírtam ezt használom már lassan 3 éve. Hát én csak ajánlani tudom. Dolgoztam már a nagyobb testvérével is a 01V96-tal, semmivel nem jobb a hangja mint a simának csak azért drágább annyival mert szolgáltatásba sokkal többet tud, de azt mi nem fogjuk kihasználni. Szóval elég sok mindent tud ez is.mentosattila írta:Malko, mennyire ismered ezt a tipust ? Épp most szemezek egy ilyennel.
Egy pár dolog tényleg: Sávonkénti effectezés, eq parametrikus a sávon és a masteren is, 4 aux ő is hangszínelhető effectezhető,
két külön álló effect processzor minden paramétere állítható és menthető, hangeltolás........stb. Ja és minden elmenthető.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Én csak bemásoltam az árgépbe, de ha újonnan nincs, akkor azt már nem tudok venni.malko írta:Valamit félre néztél egy kicsit az amit te nézhettél az a yamaha01V96 én meg a 01V-ről beszéltem
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 492
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Gabi!
Itt nálam már régen meghallgathattad volna az Edirol M16DX-et. Nem rossz keverő. Bár én is erőse gondolkodom a Yamaha 01V-re váltáson, mivel csak 4 mikrofon bemenete van ennek a keverőnek és karaoke alkalmazásoknál és hangosításoknál időnként kevés.
Decemberben hangosítottam a Harmadik zenekart. 6 Mikrofon kellett, meg egy kisegítő keverő. Az automata Eq-ja nagyon jó. 3x4 féle mérést képes csinálni és ezt a 12 adatot el is menti. 8 teljes mentést tud tárolni. Bemeneti effektek az első 2 mikrofon csatornára, finalize effektek a végére. Az összes csatornára tehető zengető, vagy visszhang. Minden effekt valamennyire programozható.
Viszont az első 4 csatornán kívül mindegyik csatorna csak sztereo csatorna. Digitális bemenete van, így a hangszer abszolút zajtalanul, kifogástalanul meg tud szólalni azon a bemeneten. Kicsi (egy laptop táskában elfér zsinorostól.) A bemeneti egységet el lehet tüntetni, így nincs előtted csak a konzol zsinorok nélkül.
Mindenhol van hátrány és előny is...

Itt nálam már régen meghallgathattad volna az Edirol M16DX-et. Nem rossz keverő. Bár én is erőse gondolkodom a Yamaha 01V-re váltáson, mivel csak 4 mikrofon bemenete van ennek a keverőnek és karaoke alkalmazásoknál és hangosításoknál időnként kevés.
Decemberben hangosítottam a Harmadik zenekart. 6 Mikrofon kellett, meg egy kisegítő keverő. Az automata Eq-ja nagyon jó. 3x4 féle mérést képes csinálni és ezt a 12 adatot el is menti. 8 teljes mentést tud tárolni. Bemeneti effektek az első 2 mikrofon csatornára, finalize effektek a végére. Az összes csatornára tehető zengető, vagy visszhang. Minden effekt valamennyire programozható.
Viszont az első 4 csatornán kívül mindegyik csatorna csak sztereo csatorna. Digitális bemenete van, így a hangszer abszolút zajtalanul, kifogástalanul meg tud szólalni azon a bemeneten. Kicsi (egy laptop táskában elfér zsinorostól.) A bemeneti egységet el lehet tüntetni, így nincs előtted csak a konzol zsinorok nélkül.
Mindenhol van hátrány és előny is...
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Asterix!
Legközelebb hol, és mikor zenélsz itt Egerben? Érdekelne engem is Az Edirol, meg a Pa3-mat sem láttam még élőben.
Legközelebb hol, és mikor zenélsz itt Egerben? Érdekelne engem is Az Edirol, meg a Pa3-mat sem láttam még élőben.