Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

Attila
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Korg stílusok, hangszínek - Feltöltések

Hozzászólás: # 7312Hozzászólás Attila
2012.09.05. 16:59

Marton a MUSIKANT USB V2.00.ZIP-ből a sty-k hiányoznak !!!
Igaz csak Wave Xtractorban próbáltam, azt írja, hogy az értékek a megengedett határokon kívül esnek. :?:
Ha tévedek, :pardon:
A Songbook megvan.

Atti

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 44
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 7313Hozzászólás marton1974
2012.09.05. 18:10

Üdv.
Letöltöttem a fájlt,nekem minden rendben vele... :unknown:

petters
Újonc
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: PA500
Adott köszönetek: : 53 alkalommal
Kapott köszönetek: : 96 alkalommal

Hozzászólás: # 9781Hozzászólás petters
2012.12.23. 12:06

cralusso írta:Udv kollegak !
Dolgoztam egy par uj stiluson, hioszem azt, nem kis eredmennyel DE MIVEL NEM VAGYTOK HAJLANDOAK VELEMENYEZNI, HOGY HASZNALHATOAK-E, MI A HIBA BENNUK STB STB... :dash2:
Vas Laci Zentarol
Üdv Laci!

Kipróbáltam a stílusokat, nem kérdés a használhatóság, ízesek és pontosan meg vannak szerkesztve.
Én PA 500 on próbáltam, egyetlen észrevételem volt, bizonyos részek itt ott halkabbak és hangosabbak voltak.
Egyébként tetszenek, és tényleg jól használhatóak.

Üvdözlettel: petters (K.Csabi)

cralusso
Blogbejegyzések: 1

Hozzászólás: # 9783Hozzászólás cralusso
2012.12.23. 14:36

Petters kollega ! kOSZONOM NEKED, HOGY VETTEL FARADSAGOT ES BAR VISSZAJELEZTED,HOGY A MUNKAM NEM VOLT HIABAVALO ! Kulonbrn szamtalanszor kihangsulyoztam,hogy mivel S WORKS progival szerkesztgetek, van azert meg a hangszerben utolagos munka veluk En csak a nagy tapasztalataimbol kiindulva jobban az otleteim valositom meg A tobbi utomunka, hogy minnel jobban szoljon az adott hangszeren, az mar csak rajtatok mulik .....
UDV
Vas Laci - cralusso - Zentarol

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Re: A Zeneszek.com csapata

Hozzászólás: # 12331Hozzászólás vili2105
2013.03.12. 11:00

Most van egy kis időm a munkahelyen, úgy döntöttem leírom az eddigi hangszereimről a szubjektív :) véleményem.
Hát kezdem:
- Yamaha psr2 olyan 89 környékén: Ezzel kezdtem tanulni, a funkcióját ellátta, az alapok megtanulására jó volt. Aztán jött mellé:
-Micromoog: Akkor még azt sem tudtam mi ez, én csak basszustam rajta, arra nagyon jó volt, csak mondig elhangolódott(ezt még kb 1-2 óránként hangolni kellett, a hátulján volt egy hangoló). Én barom, tudatlanságom miatt potom 13.000-ért adtam el 2003 körül ( 9000-ért vettem, azt hittem jól jártam az eladással, most 2-300ezret érne) :cry2: :dash2:
-Roland e-16: '93 környékén, a tajtinál ez volt az első amit behozott, szerettem annó jól szólt, igaz szerkeszteni semmit nem lehetett benne, és ha jól emlékszem 5 midi csatornát tudott, akkoriban atarihoz (aki nem ismerné, azt használtuk midihez, sok számot csináltam még vele mert akkor még nem volt chrismidi, meg greg midi) egy roland u-220 hangmodullal.
-Roland jv-80: Ez nem volt meg sokáig, jv-90 -et akartam, de csak ilyet találtam. Nekem tetszett a hangja.
Majd minden elad, helyettük:
-Yamaha psr-8000: 2002-ben. Eddig ezt szerettem a legjobban, vastag hangszínek, 3upper, 1 lower. Jó stílusok, szépen szoltak a midifile-ok, ha az ember beállogatta őket, komplett keverő benne, 160mb winchester. A sampler kicsit buta, vicces, használni nem nagyon lehetett, de nem is kellett. Nekem a hangja tökéletesen megfelelt. Sajnos az idő eljárt felette, a kapcsolói kezdtek tönkremenni, komplett "gumiágyat" cseréltem benne. Mellette másodhangszerként:
-Korg n264: nem sokáig volt, mert a két hangszert becseréltem:
-Roland fantom x7: 3 évig volt meg, ez volt a roland bemutatóhangszere, 3 hónaposan vettem meg, 650ezer helyett 370ezres áron, nagyon szépen szólt, nem véletlen volt a roland csúcsmodellje, 544MB-ig bővíthető samplerrel, jó midi szerkesztővel, audió bővítővel. Aztán 3 évesen elkezdett rozsdásodni, ami szerintem szégyen a rolandtól, ezért eladtam, és beszámítottam a mostani hangszeremet.
-Roland Gw8: Eddigi hangszereimhez képest egy nagy csalódás, és ahogy a többi mostani rolandot elnézem, nem mostanában lesz rolandom. Elnézést a roland tulajoktól!!!

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Re: A Zeneszek.com csapata

Hozzászólás: # 12332Hozzászólás vili2105
2013.03.12. 11:04

És mellette egy-két apróbb kitérő pl. Roland d-20, d-10, Yamaha Tg-100 hangmodul, roland sc-88 hangmodul stb.
Hozzáteszem, nálam azért kaptak a hangszerek rendesen, hál' Istennek sokat hordtam őket, főleg az elmúlt 10-12 évben, igaz minden hangszerhez kemény tokom volt, mégis látszott rajtuk, hogy nem otthoni, karcmentes szobabútor.

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

najanek
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: Korg PA 50 Sd
Adott köszönetek: : 249 alkalommal
Kapott köszönetek: : 117 alkalommal

Re: Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek

Hozzászólás: # 12359Hozzászólás najanek
2013.03.13. 16:20

Üdvözletem mindenkinek!

Mivel nekem ez az első hangszerem (Korg PA 50 Sd) ezért nem nagyon tudok más hangszert véleményezni. Bár a családban még van egy Yamaha PSR-1500-as és a rokon arra esküszik (könnyebb használhatóság egyszerűbb kezelhetőség stb.) de ő is elismerte hogy a dobok és némelyik hangszín jobb mint az ő hangszerébe. Pedig ez nem is felső kategóriás hangszer ami nekem van.
Számomra nagyon bonyolultnak tűnik még a Korg de a többszöri hozzáolvasás és használati könyv segítségével nagyon lassan kezd össze állni a kép. Sok kísérletezgetés és használat miatt nagyon megszerettem a hangszert. És ha bele gondolok hogy a feljebb lévő hangszerek mit tudhatnak?! :)
Próbálom betöltött stílusokkal felpörgetni a gépet és a megfelelő beállítás után nagyon szerethető a Korg. De ez az én saját véleményem.
Annak idején mikor hangszervásárlásra adtam a fejem több kollegát és hangszerboltot megkérdeztem hogy melyik hangszerről mi a véleményük. Persze tisztában voltam vele hogy én mire akarom használni a hangszert.
Nekem bejött és egy percre sem bántam meg. Csak foglalkozni kell a "kicsikével" és akkor úgy muzsikál ahogy nekem jó. :D

További szép napot:
najanek

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 44
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 12539Hozzászólás marton1974
2013.03.18. 20:15

Üdv. 8-)
Szerintetek milyen hangszer a Tyros 4 Special Edition?
Érdemes e egy Korg pa3x 76-ot cserében oda adni érte?
A magyar vendéglátásban melyik hangszert tennétek előbbre a kettő közül?
:777
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

vberco
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Roland GW 8
Adott köszönetek: : 27 alkalommal
Kapott köszönetek: : 65 alkalommal

Hozzászólás: # 12546Hozzászólás vberco
2013.03.18. 21:14

Üdv!!! Hát nem tudom ki hogy van vele de tényleg a korg odaveri a tyros 4-et. Csak egy kicsit nekem a korg nehezebben kezelhetőbb de szerintem csak meg kell szokni. Nekem Rolandom van GW8 de ezek a hangszerek mellett csak kávéfőző. Ha lenne anyagi lehetőségem én biztos a korgot venném meg. Marton1974 szerintem ne cserélj mert lehet csalódni fogsz....

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 12568Hozzászólás HunHyper
2013.03.19. 07:28

Hogy is mondjam...
A T4 kész van alap állapotban is, amin munkával még javíthat az ember, a Korg-ból többet és szebbet lehet kihozni, mint a T4-ből de kemény munkával...
Mivel nekem nagyon kevés időm van munkálkodni a hangzáson, így tutira T4-et vennék... A hozzászólásomnál vegyétek figyelembe, hogy mindíg is Yamahám volt,
így annak a kezelését szoktam meg és lehet, hogy a Korg más jellegű kezelhetősége esett csak nehezemre... ;)

Üdv: HunHyper

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Új hozzászólás