Ketron SD7 és Behringer X Air XR12 páros... a délutáni vélemények felcsigázták az érdeklődésem és hazaérve már vágódtam is a hangszer elé...
Szóval... Ketron is és Behringer is Factory Reset, majd nekiestem...
1. teszt... Ketron Sub kimeneten a dobok, a többi meg a fő kimeneten, így a keverőben 2x2 csatornát foglal a cucc...
Ez a rész ismerős volt, mert eddig is így volt bekötve, így próbálkoztam... Eredmény, nagyjából semmi...
Amiről délután beszéltünk... Amit igényelne a lábdob, az tönkreteszi a cineket, ami kellene a cineknek, azt tönkreteszi a lábdobot...
Ráadásul van áthallás a két kimenet között, tehát ha a keverőn lehúzom a dob sávot, akkor is áthallatszik a fő csatornára...
Ha nem nyúltam a dob sávhoz, akkor nem volt semmilyen gond, de ennek semmi értelme így...
2. teszt... Ketron Sub kimeneten a basszús, a többi meg a fő kimeneten, így a keverőben 2x2 csatornát foglal a cucc...
Itt szépen beállítottam Gate-et, EQ-t, Compressor-t a basszúsra, ami nagyon odatette magát... Jól szólt a basszús, mindegy melyik stílust
néztem, nagyon szép basszús ment, na de amint feltoltam a másik sávot, jöttek a gondok... Az áthallás miatt a másik csatornáról a
lábdob behallatszott a basszús sávra, amit alapban nem lehet hallani, de amikor egy "fill" jön és a baszús is, meg a lábdob is dinamikusabb,
akkor olyan csúcsok keletkeznek, amit nem tudtam szépen kiszürni, így puffogott a hangfal, nem volt szép...
Sok kínlódással biztos meg lehetne oldani, de én hagytam, mentem tovább...
3. teszt... A Ketron fő kimeneten megy a teljes mix, így a keverőben 1x2 csatornát foglal a cucc...
Szépen beállítva a jelszinteket kellemes hatás, jó hangzás... jelentősen jobb, mint az előbbiek... De valahogy még mindig elmaradt az
a katarzis amit várnék a Ketron és Behringer párostól... Aztán jött egy ötlet... Annyi jó effekt van a Behringerben, így hát kikerestem
a nagy legendát... a Teletronix LA-2A compressor-t, illetve annak a Behringerben található modelljét... Rövid tekergetés után megjött az,
amire vártam. Élettel telt meg a zene, vastagabb és teljesebb lett az egész... Néhány stílus, ami eddig eléggé vérszegényen szólt, új életre kelt...
Egyelőre marad ez a beállítás, de próbára fogom tenni a többi effektet is... Igazatok volt, hogy nem kell a Sub-ra küldeni sem a dobot, sem a basszúst...
Ha nem lenne a csatornák között áthallás, akkor a basszússal lehetne értelmesen valamit kezdeni, de így nem éri meg a fáradtságot...
Üdv: Roland