Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Rolandbk5
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 127
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 25115Hozzászólás Rolandbk5
2014.06.07. 08:08

malko �rta:Csak nem megy ez dolog. Mi a felső határ egy kocsinál? Van? Gyorsulás, sebesség,? Nincs!!!!A határ a csillagos ég.
Hangfal van határ? Jelenleg még van mert 20Hz-20Khz amit hallunk és ezt a sávot próbálják egyes hangfal gyártók minél jobban egyenletesebben lefedni.....

Malko te tudsz valamit... :D
Ne haragudj, de te valami hangrobot vagy? Te ezt most komolyan mondtad, hogy halljuk a 20Hz-t, és a 20kHz-t is? :o :shock: Te tudod egyáltalán meddig hallunk el? Szerintem nem. Ez olyan paramétere a hangfalnak, mint az 1000W... Kamu ... Ezzel a paraméterrel sok mindenkit meglehet etetni. Úgy tűnik téged is. A Shure Beta58-s mikrofonok, képzeld el csak 16Khz-ig tudnak dolgozni. Akkor a Beta szar? :o
Ez igen... Így már értem, hogy csak a felső kategóriás cuccok a Te fülednek a megfelelők.

Valóban nem egyről beszélünk.

Zeneboy szerintem meg addig jó még vannak irigyeid, mert onnantól mikor már nem lesznek az a szánalmas része. Valamit jó csinálsz ezért vannak irigyeid, de ez jó ... :777
Jó cuccod van, és figyu szerintem nem kellene szerénykedned, hidd el itt mindenki elismeri mindenféle irigység nélkül, hogy neked a Trevis nevezhető etalonnak. Lehetsz kishitű, hogy a te cuccod sem tökéletes, de nem hinném, hogy kellene. Akinek nem tetszik, annak a véleményét soha nem fogod megtudni, mert nem fogja megírni neked.

Olyan szubjektív dologról vitázunk, ami ezen a fórumon visszatérő téma. Itt kevesen ismerjük egymást, én konkrétan kettő személyt ismerek személyesen, éppen ezért, az erő fitogtatás, az nem egyenlő a fórumozással.
Mikor a Ketron Midjay-t vásároltam, olyan szinten leszólták a Midjay-t, hogy tényleg átgondoltam, hogy ez kell e nekem, de van itt egy fórumtárs, aki a negatív hozászolások ellenére is, folyamatosan megerősített, és soha nem fogom neki elfelejteni amit csinált, mert soha nem volt ennyire jó hangszerem, annak ellenére is, hogy volt jó bár millás árú hangszerem. Yamaha Ex5, Trinity prox, Akai S2000, Bose L1, EV ELiminator, Mediastation, Behringer DX3216 ... stb . .... Sok ilyen volt ... Legyetek objektívek. Az ár amit fizetek valamiért, és azért mit kapok az ami számít. Milyen kísérőautomatikás cuccot lehetett volna 220.000-ért vásárolni? Ami jobb mint a Tyros? Nincs olyan... :D Én a Mackie cuccot amikor vásároltam, itthon kért árajánlatok nagy irreálisak volt 180.000 - 270.000 volt. Ez sok ... A Thomann-tól 130.000-ért megjött darabja. Ez k...a jó ... Már említettem, hogy látni nem csak nézni. :shock: Ennyi volt a JBL EonG2 is, de már említettem, hogy a külseje győzött.

Kár ezen témázni, bár szerintem sokan ezt szeretik.
Mindenkinek jó zenélést hétvégére, és vigyázzatok magatokra ... :777

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 491
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 25116Hozzászólás Asterix
2014.06.07. 08:17

Rolandbk5 írta:Milyen kísérőautomatikás cuccot lehetett volna 220.000-ért vásárolni? Ami jobb mint a Tyros? Nincs olyan...
KETRON SD-1!!! :777

Zongorista28
Moderátor
Hozzászólások a témában: 89
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 495 alkalommal
Kapott köszönetek: : 707 alkalommal

Hozzászólás: # 25117Hozzászólás Zongorista28
2014.06.07. 08:17

Adames!

Óriási vagy! Teljesen igazad van! Srácok tényleg.... legyünk jók :lol: Az a baj, hogy sokat ülünk a gép előtt nem hogy inkább muzsikálnánk jó sokat, jó sok összegért, azt annyi :777 :dance:

Valljuk be, régen még a béke időkben örültünk, ha volt egy Vermona 1060-as keverőerősítőnk Vermona ládákkal. Faterom Dynacord hangfalpárját a barátok, rokonok ismerősök ámulva bámulták húúúúúú ez e Dyna!!!! :PPP na de a keverő akkor is Vermona volt zajos volt no meg 100 wattos azt mégis megtette minden héten le volt kötve apukámnak valamilyen buli. :mrgreen:

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 25118Hozzászólás Adames
2014.06.07. 08:29

Így igaz! Ne egymást szívjátok, hanem készüljetek a bulira! Ma este, de még holnap se még hangfalat sem viszek, mert adva lesz. Biztos jó lesz! :mrgreen:
Bezzeg ha meglátnák az enyémet, aminek nincs párja... :rolf: Áááá, nem akarom elvenni a kedvüket, úgyhogy inkább még nem, hogy vinni, de még csak mesélni sem fogok róla! :roll: :mrgreen:

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 25121Hozzászólás malko
2014.06.07. 09:39

Rolandbk5 írta: Ne haragudj, de te valami hangrobot vagy? Te ezt most komolyan mondtad, hogy halljuk a 20Hz-t, és a 20kHz-t is? :o :shock: Te tudod egyáltalán meddig hallunk el? Szerintem nem. Ez olyan paramétere a hangfalnak, mint az 1000W... Kamu ... Ezzel a paraméterrel sok mindenkit meglehet etetni. Úgy tűnik téged is. A Shure Beta58-s mikrofonok, képzeld el csak 16Khz-ig tudnak dolgozni. Akkor a Beta szar? :o
Ne haragudj Bk5 de megint te osztottál lapot nekem. Mielőtt minden féle robotnak nevezel legalább vetted volna a fáradságot és utána olvastál volna a dolgoknak. Szakmázni akarsz? Szerinted én találtam ki a az emberi hallás határát? Persze kiszoptam a kis ujjamból. Azt, hogy te már nem hallod azt a tartományt én arról nem tehetek. Vagy egyáltalán próbáltad már? Érdemes hidd el. Csak könyörgöm ne a mackie ládán kezdjél neki. Képzeld az én lányom most még hangsúlyozom a "most" szót meghallja a 19khz-et és úgy, hogy nem is földönkívüli.(tudtommal) Ajánlok a figyelmedbe egy kis rövid cikket csak a hallás tartomány miatt, meg szó esik még felharmonikus hangokról (nem összetévesztendő a filharmonikus szóval) Ja és képzeld vannak olyan hangfalak is amik papíron tudják a 38Khz-et. Szerintem ezt nem is embereknek készítik.

http://hazimozienciklopedia.arucikk.hu/ ... rtomanya-/

Hú mi van akkor ha ez a cikk hazugság? Vagy a másik több száz? Ez lehet a kész átverés?

Gyerekek!!! Békességet szeretnék. Vegyen mindenki azt amit megenged a pénztárcája vagy amit szeretne és használja sok buliban megbízhatóan.
Csak ha valaki dicsér esetleg valamit és a másik nem éppen osztja ezt a véleményt azért még nem qrva.

Estére mindenkinek jó bulit kívánok!!
Üdv Malkó!

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

Zongorista28
Moderátor
Hozzászólások a témában: 89
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 495 alkalommal
Kapott köszönetek: : 707 alkalommal

Hozzászólás: # 25122Hozzászólás Zongorista28
2014.06.07. 10:01

Így van!

Béke, béke,béke.... :friend:

Tegye mindenki a szívére a kezét, nem elég baja van így is muzsikusnak? Egyre nehezebb, és nehezebb ez a hivatás. Egyre kevésbé becsülik meg a zenészt. Valahol olvastam, ha megtalálom, akkor a linket belinkelem, hogy az élőzene DIVATJÁTMÚLT!!!!!

Egyre jobban betörnek a piacra a DJ-k. A Duna Corsón ahol anno még én is Zongoráztam ( egyébként ott már Zongora sincs) DJ szolgáltatja az étteremben a háttérzenét. Nem kíváncsiak sem a cigányzenére,sem a zongorajátékra pedig fullon vannak turistákkal!!!

A feleségem gyerekkori osztálytársa DJ ( valahogy nem szimpi a gyerek) mutatta nekem a naptárját, esküszöm nektek minden szombati napra egy esküvő volt beírva.... egy esküvő 70 ropi.... el lehet gondolkozni....

Míg mi itt a semmin vitázgatunk pedig csípjük egymást, addig a DJ-k degeszre keresik magukat és rajtunk nevetnek :D :D :D :D

:777 :777 :777 :777 :777

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 25128Hozzászólás Attila
2014.06.07. 13:38

Ez a pünkösdi királyság valahogy jó lenne beférkőzzön ide a fórumlakók közé is :!: Belebetegszik az ember ha belegondol, mennyi rosszindulat van köztünk :cry:
Én csak abban reménykedem, hogy úgyis a jó fog győzni előbb vagy utóbb és akkor nem lesz ennyi irigység, megszólás, harag, stb. Az anya azért sír, mert a saját gyereke megverte. A feleség, mert a férje nem tiszteli......... A zenészt reggel megrángatják, mert a borban faszesz volt. A zenészt bemocskolja a másik zenész (aki azelőtt szemébe vigyorog), hogy ne az kapja meg a melót.
Édes Jó Istenem ! Ne engedd, hogy ilyen rosszak legyünk !
Köszönöm.

Atti

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 25129Hozzászólás ---Qgli---
2014.06.07. 14:11

Zongorista28 írta:az élőzene DIVATJÁTMÚLT
4-5 évvel ezelőtt én már ezt mondtam. Akkor lehurrogtak itt a fórumon.
És ha belegondolsz, valahol igazuk is van az embereknek.
- a DJ minden számot tud ( amit nem az két percen belül letölti a netről és már szól is )
- minden nóta eredetiben szól
- minden nótát az eredeti előadó énekel
- nem kell idegeskednie a hallgatónak, hogy jó lesz vagy rossz lesz a zene

A DJ előtt egy DJ pult van, a zenész előtt olyan szinti, amin imitálja, hogy játszik, de közben fingja sincs még a hangnemről sem.
Tudsz ettől jobbat egy buliban?

A kávéházas bárzongorázás az már téma, de sajnos ma már az embereket nem érdekli a szépen fűzött Em75b után a A9b5#...

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 491
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 25130Hozzászólás Asterix
2014.06.07. 14:53

Az élőzene divatjamúlt? Hülyeség...
A DJ-nek tele a notesze?? Az lehet, de nézz körül (Origo-M) szeptemberig 1 üres hétvége... Pedig ők nem diszkósok...
Akik megtehetik, azok megfizetik a zenekart. Csak az 1személyes "zenekarok" nem mennek annyira. Bár szerintem az idei év az utolsó 3-4 évet torony magasan veri a fellépések számát illetően... :777

beejaybudai
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 134
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 25131Hozzászólás beejaybudai
2014.06.07. 15:13

Ezzel egyetértek, én is némi fellendülést látok az idén.

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.

Új hozzászólás