Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Roland - Technikai kérdések/válaszok

Roland szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

BodziLalikirály
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 55
Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 56860Hozzászólás BodziLalikirály
2018.02.14. 16:08

MMaestro írta: Cakewalk
Ezen a 4-es tracken a hangjegyekhez lehet hozzárendelni a szótagokat a Cakewalk programban.A szöveget egyébként bármelyik sávon el lehetne helyezni, sőt több sávon is szét lehet pakolni, de a Cakewalk (a tervezői gondolatmenet szerint) csakis a 4-esen fogja mutatni az összeset, amikor SMF0-ban mentem. Tudom, ezt nehéz megérteni, ettől függetlenül remekül lehet használni.
MMaestro!
Nos a Cakewalk-al való szövegezést ismerem, ezzel nincs is gondom.....
A probléma ott van, hogy a hangszerrel elkészített midi file-on belül van hogy több sávon is változik a hangszer lejátszás közben (tehét egy darabig mondjuk gitár szól, majd ahogyan a stílusban variációt váltottam azon a sávon már trombita van a továbbiakban, majd vissza, stb...) !!
De ha ezt behívom egy szerkesztőbe és bármit módosítok a midi-n (ha csak egy üres sávra beütök egy hangot pld...) már a mentés után ezek a hangszer váltások eltűnnek....
Mivel a midi file-ok a hangszerben készen vannak csak felszövegezni akarnám ez így lehetetlen, mert bármely szerkesztő programba behívom és akár módosítás nélkül de új file-ként elmentem a midi-t, a hangszer váltások eltünnek!!!!
MMaestro írta: Amikor stílussal játszom és azt rögzítem, akkor minden fajta hangszer más-más track-re kerül.
Ezt a lehetőséget még nem próbáltam, hogy a komplett játékot rögtön külső programmal rögzítsem....
És igazából nem is akarnám az összes dalt újra feljátszani, ha már egyszer a hangszerben megvan..... de lehet belevágok és kipróbálom....

Azért köszönöm a segítséget...

Lalikirály, ennyi és nem több..!!!

MMaestro
VIP
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Yamaha PSR-S970
Adott köszönetek: : 36 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal

Hozzászólás: # 56875Hozzászólás MMaestro
2018.02.15. 20:07

A végével kezdeném: nem külső felvevővel, hanem a hangszerben veszem fel és minden hangszer más-más track-re kerül. és ezt a fájlt teszem be a szgépbe, Cakewalkba. MIDI fájl esetén pedig áthelyezéssel szabaddá teszem a 4-es tracket, ha ott volt valami, és oda feljátszom a dallamot, amihez szinkronizálódnak a szótagok majd, amikor a szótagolt szöveget egyszerre egy ablakban beillesztem.
BodziLalikirály írta:Mivel a midi file-ok a hangszerben készen vannak csak felszövegezni akarnám ez így lehetetlen, mert bármely szerkesztő programba behívom és akár módosítás nélkül de új file-ként elmentem a midi-t, a hangszer váltások eltünnek!!!!
Küldjél már egy ilyen fájlt, belenézek neked!( Milyen szerkesztő(k)ben próbáltad, hogy eltűnt?)

Üdv: MMaestro

BodziLalikirály
VIP
Hozzászólások a témában: 55
Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 56876Hozzászólás BodziLalikirály
2018.02.15. 21:30

MMaestro írta:A végével kezdeném: nem külső felvevővel, hanem a hangszerben veszem fel és minden hangszer más-más track-re kerül. és ezt a fájlt teszem be a szgépbe, Cakewalkba.
Szia.
Na ez az....... A Roland ezt nem így csinálja!!! A stílusban a variációkon belül (A-B-C-D) van olyan, hogy az A variáció 7-es sávján mondjuk zongora van, de a B variációnál már a 7-es sávon orgona, akkor amikor veszem fel a midi-t és variációt váltok, ott a midi file-ban is megtörténik a hangszer váltás.... lejátszásnál ez elő is jön...
Viszont mihelyt behívom ezen file-t bármilyen szerkesztőbe, onnantól a sávon az elsőleg megjelenő hangszer fog végig megmaradni (a példában tehát a zongora) és így mentődik el már utána a midi. Ami nem jó mert ugye pont a hangszerek a lényegek a kíséretben....
MMaestro írta:Küldjél már egy ilyen fájlt, belenézek neked!( Milyen szerkesztő(k)ben próbáltad, hogy eltűnt?)
Itt van pár midi file amiben ez jól észre vehető:
4midifile.zip
Kipróbáltam a Cakewalk-al; MidiEddy-vel; Optimizer-el; és a MIxcraft-al is!!!

Köszönöm a segítséged.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Lalikirály, ennyi és nem több..!!!

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 44
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 56880Hozzászólás Apelláta
2018.02.15. 22:23

BodziLalikirály írta: Illetve keresnék olyan szerkesztő programot amivel az MP3-ba tudnám betenni a dalszöveget.

Köszönöm előre is.

Üdv.
Ha még aktuális ez Lali, írj e-mail címet privátban és küldöm a progit magyarázattal együtt.

Üdv.: Apelláta

MMaestro
VIP
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Yamaha PSR-S970
Adott köszönetek: : 36 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal

Hozzászólás: # 56881Hozzászólás MMaestro
2018.02.15. 23:20

A hangszerváltást normális MSB+LSB+ProgrChange utasításokkal csinálja.
BodziLalikirály írta: az A variáció 7-es sávján mondjuk zongora van, de a B variációnál már a 7-es sávon orgona, akkor amikor veszem fel a midi-t és variációt váltok, ott a midi file-ban is megtörténik a hangszer váltás.
Ez rendben is van, nincs ebben semmi különös. Ez így is maradhat, fel lehet szövegezni, lásd meg is csináltam a refrénnel bezárólag az első dalt. Maradhatnak benne a 4-es track-en a hangszerváltások. Magánban részletesebben válaszoltam.
El condor pasa+Lyr.zip
El condor pasa+Lyr2.zip
BodziLalikirály írta: mihelyt behívom ezen file-t bármilyen szerkesztőbe, onnantól a sávon az elsőleg megjelenő hangszer fog végig megmaradni (a példában tehát a zongora) és így mentődik el már utána a midi.
Nekem rendesen működik. Benne maradnak a hangszínváltások, nem tűnnek el. Magánban segítek szívesen.

Üdv: MMaestro :harm:
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 19
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 57657Hozzászólás Rolandbk5
2018.04.09. 14:06

Sziasztok,

Látom kicsit áll megint ez a fórum.
Szóval. Van egy Roland FA07 nálam. Sokak számára a műanyag kivitelével már nem is annyira szimpatikus, de elhitetitek, hogy van benne kakaó. Vadonatúj állapotban került hozzám, én voltam az első aki kicsomagolta, majd megérinthette. Jó érzés még mindig egy hangszert kibontani. Egy adapter, egy SD kártya, egy Magyar leírás - bár egy kicsit rövidre sikeredett - és egy felragasztható matrica. Minden bizonnyal sokan panaszkodtak arra, hogy könnyen karcolódik az az üveg szerű felület. A Rolandnak erre az volt a válasza OKÉ adunk hozzá egy matt matricát, ami ugyanolyanra van felfestve mint az eredeti üveg. A négy sarkán kétoldalú ragasztó, és könnyedén fellehet ragasztani a megfelelő helyére. Itt említeném meg a Yamaha Tyros vízfestékes megoldást, őket nem érdekelte, hogy egy szivaccsal le lehetne törölni a szürke festést. Ezt csak példának szántam.
Szóval első benyomásra egy jól kitalált igen mélyen editálható munkaállomást raktak össze. A súly amit megkell mozgatni nincs több mint 10 kg!!! Nem Extrém, nem PSR9000 pro, nincs gerinc sérv, vagy here sérv. Nem egy hátrány.
Az ergonómiája átgondolt, és kézre álló. Nekem a súlyozott billentés igazán kellemes meglepetés volt. Ami talán hiányzik, hogy az aftertouch kimaradt belőlle. Akinek ez érdekes annak minden bizonnyal hiányzik is.
Egy szatyor hangszín ingyen a neten hozzá, ami benne van azok sem rosszak. A drum teljesen editálható, a dob részhez 6 DB comp+eq rakható. 16 insert effekt van tulajdonképpen minden sávra egy.
Számomra a központi irányitás volt a legföbb érdekessége. Audio-MIDI interfész. Ennek a lényege, hogy nem kell egy laptopot külön csatornára bekötni a keverőbe, hanem minden a Rolandból megy ki. A MainStage programaot használom már egy ideje, és most érkeztünk el oda, hogy érdekes lehet. Azt is meglehet csinálni, hogy pl. a Rolandból egy zongorát használok, még a Mainstage-ből egy stringet és ezt összekeverve szólaltatom meg a hangszínt. Majd a MainStage-be beemelt Audio alapot a Rolandról indítom, és mindezt egy Studio szettbe el lehet menteni, majd alkalom adtán behívni. Ez nem olyan rossz. Aki sok mindent midivel akar vezérelni ammak egy ilyen FA lehet a tökéletes megoldás. A fényektől, a vedeókon keresztűl, a külsö szoftverek, és minden amit midivel lehet vezérelni.

Majd még fejtegetem ezt, mert van mit. Ajánlom mindenki figyelmébe.

:777

Mcmiki
VIP
Hozzászólások a témában: 65
Hangszer: Roland Bk-5
Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
Kapott köszönetek: : 712 alkalommal

Hozzászólás: # 57775Hozzászólás Mcmiki
2018.04.17. 15:42

Bailando Mc 2015.STL
Adatlap
Fajl neve: Bailando
Marka: Roland
Szeria: Bk-5
Tartalom: Stl
Stilus: Latino
Leiras: Bailando stilus, saját készités!

Üdv. Miki!

pillerk
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 11
Hangszer: Korg, Roland, Ketron
Adott köszönetek: : 62 alkalommal
Kapott köszönetek: : 131 alkalommal

Hozzászólás: # 57861Hozzászólás pillerk
2018.04.26. 06:19

Az FA széria szerintem nagyon jól használható élő zenekarban. Egy dolog, ami nekem hiányzik, az az Aftertouch. Minden más megtalálható benne. Osztottam már 6 felé a billentyűzetét, splitteltem, menet közben váltottam hangszínt a Performance ban. Használtam már fél playback re, azaz a dobos fülébe a SUB OUT ból egy klikk, néhány midi sávon playback, a többi élőben hozzá. De engedtem már róla zenealapot is (AUDIO) a PAD ok segítségével. Ami a lényeg, nem miden hangszer tudja, de ez kiszól a zenekarban. Nem kell csutkáig tekerni. Szeretem... Sosem fordult meg a fejemben, hogy elcserélem. Hacsak nem jön belőle egy Aftertouch os változat, ami már multitrack audio lejátszásra is képes lesz a beépített 500Gb os SSD ről :)

gabati
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 18
Hangszer: Korg PA3XPro Musikant, Roland G70, Roland JV80,D50
Adott köszönetek: : 1147 alkalommal
Kapott köszönetek: : 176 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 58895Hozzászólás gabati
2018.08.02. 09:24

Üdv tisztelt kollégák.
Adott egy G 70, a próbléma a következő: bekacsolás utáén egy darabig pillognak a ledek rajta, utána a képernyőtől balra semmi nem müködik, a ledek sem világÍtanak azon a rászen, pár óra mulva viszont helyreáll. Mi lehet a megoldás, esetleg volt már valaki ebben a helyzetben?

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 10
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 58906Hozzászólás almatom
2018.08.02. 21:25

Kui Pisti mindent "kottából" szervizel, papír nélkül vége van!
Jegyezzétek meg ezt a nevet, ha szerviz kell:
Bálint Balázs
Ô az a mindent tudó szervizes, aki valóban minden tud és nincs olyan dolog, amit ne tudna megjavítani. Még úgy is, hogy ha nincs hozzá gyári alkatrész.
Tök mindegy neki, hogy mi az: ha elromlott, megjavítja!
És ami a legfontosabb: amihez hozzányúl, azt mind úgy szervizeli, mintha saját magának csinálná!!!!!! Nem ismerek tőle megbízhatóbb szervizest!
Ha bárkinek kell az elérhetősége, sikítson és küldöm...

Új hozzászólás