MMaestro!MMaestro írta: Cakewalk
Ezen a 4-es tracken a hangjegyekhez lehet hozzárendelni a szótagokat a Cakewalk programban.A szöveget egyébként bármelyik sávon el lehetne helyezni, sőt több sávon is szét lehet pakolni, de a Cakewalk (a tervezői gondolatmenet szerint) csakis a 4-esen fogja mutatni az összeset, amikor SMF0-ban mentem. Tudom, ezt nehéz megérteni, ettől függetlenül remekül lehet használni.
Nos a Cakewalk-al való szövegezést ismerem, ezzel nincs is gondom.....
A probléma ott van, hogy a hangszerrel elkészített midi file-on belül van hogy több sávon is változik a hangszer lejátszás közben (tehét egy darabig mondjuk gitár szól, majd ahogyan a stílusban variációt váltottam azon a sávon már trombita van a továbbiakban, majd vissza, stb...) !!
De ha ezt behívom egy szerkesztőbe és bármit módosítok a midi-n (ha csak egy üres sávra beütök egy hangot pld...) már a mentés után ezek a hangszer váltások eltűnnek....
Mivel a midi file-ok a hangszerben készen vannak csak felszövegezni akarnám ez így lehetetlen, mert bármely szerkesztő programba behívom és akár módosítás nélkül de új file-ként elmentem a midi-t, a hangszer váltások eltünnek!!!!
Ezt a lehetőséget még nem próbáltam, hogy a komplett játékot rögtön külső programmal rögzítsem....MMaestro írta: Amikor stílussal játszom és azt rögzítem, akkor minden fajta hangszer más-más track-re kerül.
És igazából nem is akarnám az összes dalt újra feljátszani, ha már egyszer a hangszerben megvan..... de lehet belevágok és kipróbálom....
Azért köszönöm a segítséget...