Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

HunHyper
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 82
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 12671Hozzászólás HunHyper
2013.03.21. 14:23

Szia Almatom!

Szerintem írjunk ki egy versenyt! Felteszed a stílust tök alap GM hangokkal és mindenki játszhat vele,
úgy állítja be a szintijén, ahogy akarja, aztán a végeredményt mindenki megoszthatja itt a többiekkel... ;)

Üdv: Roland

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

bohocotto
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 122
Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
Adott köszönetek: : 81 alkalommal
Kapott köszönetek: : 111 alkalommal

Hozzászólás: # 12684Hozzászólás bohocotto
2013.03.21. 22:55

Jó ötlet,csak vki mondja majd el,hogy tom ide majd feltölteni.(bocsi,én is amatőr vok)

Picasso †
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 5
Hangszer: GW-8,
Adott köszönetek: : 940 alkalommal
Kapott köszönetek: : 585 alkalommal

Hozzászólás: # 12687Hozzászólás Picasso †
2013.03.21. 23:52

Szia Bohocotto,

Az hogy amatőr vagy az nem jelent semmit... Viszont van egy topik a Fórumszabályzat mellett hogy A Fórum használata! Szerintem bogarássz egy picit a leírtakban, és rögtön nem leszel "amatőr" a fórummal kapcsolatban. :mrgreen: Azért itt van egy kis segítség, hogy hogyan is tudsz bármit is feltölteni:

topic24.html

Üdv, Picasso :777

Picasso

pillerk
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 66
Hangszer: Korg, Roland, Ketron
Adott köszönetek: : 62 alkalommal
Kapott köszönetek: : 131 alkalommal

Hozzászólás: # 12710Hozzászólás pillerk
2013.03.22. 15:57

Sziasztok,

Akik YAMAHA TYROS ról (de teoretikusan bármi másról is) állnak át KETRON AUDYA ra (mint én is :-) ) lehet hasznos lehet a StyleWorks XT kis progi, amivel skikerult a TYROS 2 stílusaimat egy az egyben átvinni AUDYA ra. Itt szó van saját stílusokról is, de gyári pl. Bigband okat vagy Salsa t is raktam át ketronra. A neten megtaláltam letoltheto formában a TYROS 2 stílusait (ráadásul ossze csomagolva) így az AUDYA ba elméletileg rengeteg stílust be tudok vinni, amik nekem hiányoznak. Nem osztom a véleményt, hogy a nem audio alapú stílusok nem szólnak jól az AUDYA ban. Inkább úgy fogalmaznék, hogy másként szólnak. Kicsit belepiszkáltam pár stílusba, ami nem audio alapú, dob hangszín csere, basszus csere, néhány felesleges dolog lehalkítása, majd így elmentve 6 év tyrosozás után rájottem, még a MIDI stílusokban is veri a TYROST. Ezt értem a MIDI fájlok szerkesztés utáni lejátszására is! Ha érdekel valakit, toltok fel pár AUDYA ra megszerkesztett MIDI fájlot, meg lehet halgatni oket! Hamarosan elkészítem a tyrosban is évek óta használt cimbalom mintámat AUDYA ra is, és ha addigra majd tudok letolteni, akkor feltoltom ide a fórumra! Terveim szerint 2 vagy 3 layeres lesz, és egy nagyon komoly VST cimbalom hangjait fogom felhasználni. Ezzel a hangszínnel bármilyen stílusban eloadott szólo pl. egy mulatós, vagy hallgató (mert olyanom is van) stílusban teljesen autentikussá, mássá teszi a zenét!!! :-) Remélem nem halt ki ez a fórum, csak most van itt ilyen pangás! SZiasztok!

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 91
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 12740Hozzászólás Apelláta
2013.03.22. 21:07

pillerk írta:Sziasztok,

Ha érdekel valakit, toltok fel pár AUDYA ra megszerkesztett MIDI fájlot, meg lehet halgatni oket!
Szia Pillerk!

Üdv. ismét itt közöttünk. ;) Ha már felajánlottad, akkor én szívesen meghallgatnék egy-kettőt, és szerintem Zeneboy barátom is, mivel eddig csak stílusokat volt szerencsénk meghallani Audyából, belőtt SMF-et még nem.

:777

Üdv.: Apelláta

pillerk
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 12746Hozzászólás pillerk
2013.03.22. 21:40

Ez igen! Szuper! :) Nagyon tetszik. Amin most dolgozom, az a tipikus Bangó margitos mulatós utem, tele jazz gitár imprivizásió riffekkel. Full MIDI alapú stílus, amit még valaha a Tyros 3 vel készítettem. A második pedig a hallgató stílusom, ami egy syncro start, syncro stop elven mukdik, így az énekest nem probléma bármilyen tempóban, feelingelve lekísérni. A harmadik, ami a legnehezeb lesz, egy 2-3 layeres cimbalom minta, ami a tyrosban már évek ota alap hangom...Nem vagyok lagzis mulatós mániás, csak amilyen stílust használok épp, szeretem, ha autentikusan szól. Az alul említett stálus is gondolom innen beszerezheto a fórumról?
almatom írta:Üdv, Pillerk!
Ezek szerint Te is Audyás vagy?
Ha igen, akkor ajánlom figyelmedbe ezt az Audya stílust:

pillerk
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 12751Hozzászólás pillerk
2013.03.22. 22:57

Orulnék neki. Mi a feltétele? :-)

pillerk
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 12759Hozzászólás pillerk
2013.03.22. 23:15

Felraktam néhány felvételt. A MIDI alapok nem saját készítésuek, komersz alapok. Csak az AUDYA belso editorát használtam, és nem tul sok idot toltottem veluk!

resources/file/3414
resources/file/3415
resources/file/3416
resources/file/3417

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Re: Ketron stílusok, hangszínek - Feltöltések

Hozzászólás: # 12768Hozzászólás Bubamara
2013.03.23. 16:55

Pillerk,
Nagyon jók a stílusok, köszönet a bemutatóért, a midi alapú songok esetében, mivel személesen még nem volt alkalmam kipróbálni, a korábbi vélemények alapján haloványabb megszólalást vártam, de nagyon markánsan a dob előtérbe helyezésével igazán jól szólt a csókkirály is. Igazi KETRON hangzás. Nem gondolom, hogy bárkinek aggódnia kellene agy sd1plus után ha bevállalna egy Audia cserét.
Valahogy ki kell próbálnom a cuccomon egyet.

Ketron SD1 plus - Csókkirály

Buba

pillerk
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 12844Hozzászólás pillerk
2013.03.25. 08:55

Tudtommal a pendrive elso használatakor az AUDYA beír valami hidden sectorba a pendrivera, rogzíti a saját széria számát. Onnantol kezdve már csak azon az egy AUDYAn lehet ujra a sound upgrade-t lefuttatni. Ha megpróbálod másikon valami "invalid serial number" uzenettel kilép. Egyik ismerosom már vásárolt, de nem akarja nekem kolcson adni. Ha tudnék, valahonnan vásárolnék újat, kiprobálnám, majd meglesném hogy mi a trukkje. Addig sajnos csak ennyit tudok. Talán a héten rendelem meg az AjamSonic upgrade-t is, az is az AUDYA széria számához van kotve. Sajna ez egy ilyen világ :-)
petersen írta:
pap66 írta:Koszi a választ,nekem már fenn van a 4.2B,csak a stílek hiányoznak,de úgy láttam privát nem tudok hozzájutni a pendrive -hoz.
Pedig megosztoznák valakivel az árán,hacsak nincs levédve,mint a Cubase.Jó volna,mert már az alapbeállitást kicsit elbabráltam
ahogy ismerkedtem a géppel és nem tudom visszacsinálni.Ha tudsz érdeklodot légyszi szólj.Szivesen kipróbálnák már valami Audya kompozíciót,de
úgy látom még nem nagyon vannak,pedig eszméletlen dolgokat lehet vele csinálni./audio dobok keverve live-kkel+grove-kal a gitárról
nem is beszélve.Jovo héten készulok fol tajtiba,hátha rábirom oket.
Koszi.
Péter
Helló!

Igen, lehetséges hogy valami védelmet rárakhattak a pendrive-ra, valami speciális formázást, vagy másolásvédelmet.
Igazából ez csak akkor derül ki, ha kipróbálja az ember. ;) Sajnos személy szerint még nem volt szerencsém az Audya-hoz. :(
De lehet hogy nyitunk majd egy topicot, ahol mindenki bemutathatja saját kompozícióit, beállításait mp3-ban. :)
És ha valaki olyan hangot hall saját szintetizátor típusából -másoktól-, amit álmodni se mert volna, akkor lehet még
gyakorolni a beállításokat! :D :lol:

Üdv
Petersen

Új hozzászólás