Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

manyus
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 29225Hozzászólás manyus
2014.11.08. 11:45

marton1974 írta: Az a nagy helyzet hogy a KETRON hangszerek működése teljesen eltér a korg és yamaha hangszerekétől.
Nem látod a lényeget Marci !?
Aki veszi a fáradságot és kicsit utána néz tudja is, de sokkal egyszerűbb fikázni, mint valós tényeken alapuló megalapozott szakmai véleményt mondani.....
Én amihez nem értek, nincs benne gyakorlatom, arról nem formálok véleményt többször,
de vannak itt közöttünk, akiknek akkor is be kell szólni, amikor a ketron tárgykörű szakmai tapasztalata nulla !! :unknown:

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 29226Hozzászólás Rolandbk5
2014.11.08. 12:05

Itt a Ketron topikon csak puffogtatás van. Manyus csak olvass vissza, hogy a kérdéseimre ki tudott olyan választ adni, ami nem arról szólt, hogy mekkor jó a Ketron? Segítek. SENKI! Szóval szerintem ez egy elcsépelt dolog, hogy Best Natural. Aha .. Igen az, de azon kívűl? Semmi. Maci egy jó srác, de neki mindig az a top amilyen van. Ezt meg már tudhatjuk. De ezzel semmi baj, mert végülis ez így van. A Ketron akkor is elvan maradva a többitől sok mindenben, és nem lehet arra alapozni, hogy a hangszínek, mert nincs - szerintem - különbség az Audayaig közöttük. Csak modul, 76-s, meg 61-s. És ennyi. Semmi. Igen a Midjay pro már egy fajta új, de sok régi Ketronos hibákkal, amik már az ezred forduló körül megvoltak. Ébresztő. Az meg, hogy az Sd1 800.000 volt, a Psr9000 pro meg 1 millió. na és? Ez számít bármit is? Nem.

Szeretném egyszer majd itt azt olvasgatni, hogy igen alátámasztva mindenféle demoval, képpel, hogy mennyire jó lett a Ketron, és hogy ismét kedvet kapjak hozzá. Tudom erre még igen sokat kell várni. De akkor kérénm, hogy hagyjátok a Bestes vonalat, és valamiről szóljon ez a topik.

Az első kérdésem, hogy az SD1 plus-nál van arra lehetőség, mint a Midjay-nél, hogy Live drum-t használjak külön sávon, akár többön is?
Mennyi a hang polifónia?

Zoli

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 29227Hozzászólás marton1974
2014.11.08. 12:22

Igen van.A Stílus szerkesztőben a drum 2 az élő dob.A midi résznél a 9-es sáv.
A hangszer 64 polifónikus.De ezt a polifónia kérdést már egyszer ha jól emlékeztem kitárgyaltuk.Én tudom hogy személy szerint Te csalódtál a KETRON-ban.De az nem azt jelenti hogy másnak még nem jöhet be.Vannak hibái.De melyiknek nincs,mondj egy arranger gyártót aki mostanság hangzásilag és műszakilag hibátlan hangszert gyárt...lehet itt fikázni bármit szerintem.Tökéletes hangszer nincs.
A hangszínekről meg annyit hogy speciál nekem eddig majdnem minden hangszer volt a kezem alatt de "összességében"a KETRON hangzása lett a befutó.Nem tudom miért de az.Nem a BEST NATURAL SOUND logó miatt,hanem ahogy megszólal...Na de nem vagyunk egyformák.

http://win32.ketron.it/prodotti/dettagl ... rodotto=20

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 322
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 29230Hozzászólás Asterix
2014.11.08. 13:00

Zoli!

Ketron SD-1 fényévekkel veri használhatóságban a MidJay +-t. Ha ilyened lett volna, nem biztos, hogy beleuntál volna a Ketronba. Az SD-1+, ami már viszonylag normális áron elérhető és használható is. Természetesen itt is vannak buktatók, de stílusokkal használva biztosan nagyon jó. A Korg Pa2x szintjét simán veri. Külső lejátszóról belőtt midik is jól megszólalnak.
A mikrofon része nálam használhatatlan volt, hol szólt, hol nem, de ez lehet, hogy csak az én egyedi hangszeremre volt jellemző... :777

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 29233Hozzászólás manyus
2014.11.08. 13:29

Rolandbk5 írta:Itt a Ketron topikon csak puffogtatás van
Zoli
Azt hiszem egy dolgot tisztázzunk: én elfogadom a Te véleményedet, saját tapasztalataid alapján,
még ha az elkeseredés és csalódás is hallatszik ki soraidból ! De akinek köze sincs a ketronhoz, az maradjon a saját háza táján és ne próbálja osztani az észt !
Nekem nincs midjay-m, így hangszerspecifikusan én nem tudok segíteni.
Tanácsoltam emailben, hogy próbáld meg a gyártóval felvenni a kapcsolatot (még csak nem is reagáltál rá).
Ha az xd9-ről lenne szó, mást lett volna a helyzet.
Akkor pontosítsunk az xd9 : egy 2003 - ban kiadott középkategóriás hangszer, és állítom hogy bármelyik !
hasonszőrű márkatársait magasan veri megszólalásban, tudásban, szinte mindenben ! Mondom ezt abból kiindulva, hogy 1986 óta sok hangszer volt a kezem alatt ! Az igaz, hogy a ketron kezelése, funkciói lényegesen eltérnek a többi márkatársától, de kellő türelemmel, utánjárással megtanulható, és tökéletesen működtethető. Eleinte nekem is voltak problémáim, amit segítséggel, vagy nem kis agyalással mind sikerült megoldani. Nekem ez a hangszer kiemelkedően a legtökéletesebb az eddigiek közül, és sorolhatnám napestig hogy miért, de nem teszem......
Az xd9 64 polifoniás, de emiatt soha nem okozott problémát, hisz mint tudjuk egy adott hagszín max 2 polifoniás, tehát adott időben min. 32 hang tud egyszerre megszólalni, tehát normál körülmények között ez doszt elég.
Nekem az xd9 eddig a " best natural sound " a többi középkategóriás turmixgéphez képest !
:777
Feri

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 29238Hozzászólás marton1974
2014.11.08. 14:10

A KETRON-nál a MIDJAY modulok egy multimédiás lejátszók amik inkább a médiák /midi,mp3,wave stb...lejátszására vannak tervezve.Az arranger funkciója meg se közelíti a billentyűs társaiét./X,XD,SD sorozat.Ez igaz a nemrég piacra dobott MIDJ PRO modulra is.

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 111
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 29239Hozzászólás forissandor
2014.11.08. 14:22

Üdv srácok....

Tegnap összegyűltünk vagy 30-40 megünnepelni ezt-azt, hogy megint egy évvel öregebb lettem és bölcsebb is talán, stb.... De lényeg a lényeg, hogy jó pár pohár pálinka után készült ez, az Audya saját felvevőjével....

http://www.4shared.com/mp3/1koeDqt6ba/KUBA.html

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 29241Hozzászólás marton1974
2014.11.08. 14:42

Üdv.
Látom Sanyi,Te nem csalódtál a KETRON-ban.Sőt mondhatnám azt,hogy az AUDYA-val megtaláltad a hangszered!Örülök.Használd sokáig egészséggel!

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 29244Hozzászólás tacso
2014.11.08. 15:17

Nekem is pont ez jutott eszembe... :D

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 124
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 29257Hozzászólás ---Qgli---
2014.11.08. 17:15

manyus írta:Akkor pontosítsunk az xd9 : egy 2003 - ban kiadott középkategóriás hangszer, és állítom hogy bármelyik !
hasonszőrű márkatársait magasan veri megszólalásban, tudásban, szinte mindenben !
Autószerelő füllel hallgatva....tedd hozzá...

Új hozzászólás