Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

jamy1
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: Mac Mini
Adott köszönetek: : 457 alkalommal
Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 41866Hozzászólás jamy1
2016.05.16. 16:42

Nem egy olyan zenészt ismerek aki nagyon büszke arra,hogy ő az este 90%-át élőben zenéli le. Ezt rendszerint minden fórumon hangoztatja. Szerintem minden rossz indulat nélkül büszke is lehet. Ritka az ilyen tehetséges jól képzett zenész manapság. Én sem tartozom közéjük.

A baj csak az amikor szabadidőm engedi és elmegyek meghallgatni a műsorát és kiderül, hogy az este 90%-ban csak tüc-tüc mulatósról szól. Egyik romapop mixnek vége és jön a másik 175 BPM-el bepörgetve. Ilyenkor azért a szégyenérzetem kicsit alábbhagy, hogy én azért próbálom változatosan megoldani a zenei stílusokat még , ha nagy részt midivel is.

Biztos vannak megrendelők akiket érdekel,hogy valaki élőben játszik-e vagy sem. De azok általában nem egyszemélyes One Man Band-et hívnak.

Tőlem kérdezték már meg, hogy élőben játszok-e vagy a gépről megy? Pont élőben játszottam stílussal :D Megkérdeztem tőle,hogy miért látsz itt dobost vagy trombitást? :D Jó persze ezt érti, de most gépről megy? WTF? :O
Érti, hogy éppen trombitálok a szintetizátorral és dobolok,bőgőzök,gitárkíséret, de megkérdezi, hogy ez most élő? :D Szóval ez egy eléggé tág fogalom,hogy mi az élő...

A lényeg,hogy jól csináld és jót adj.

Ez egy mp3 részlet amin ügyködtem pár órát. Szerintem minőségibb,mint egy mezei elektro stílus akármelyik dobgépből...és a vendégeket is az érdekli,hogy amit csinálsz az jó legyen. Nekem pedig ez a fontos. Persze nem azt mondom,hogy ez a normális. A normális az lenne,ha mindenki tehetségének megfelelően adná elő a dalokat zenekarban vagy dobgéppel. Akkor lenne igazán egészséges a "verseny" vagy a piac.

De mivel sokan nagy pénzeket ölünk ebbe a hobbiba ezért mindenki próbál fennmaradni a víz tetején és valami olyan egyedit nyújtani amitől újból meghívást kap rendezvényekre.
https://www.dropbox.com/s/sh0kpht4ken9f ... s.mp3?dl=0

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 43
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 41869Hozzászólás tacso
2016.05.16. 18:13

Apelláta írta:
tacso írta:Van kolléga, aki a közönség rezdüléseit követve 40 perces összefùggő mixekkel zenél profin átcsúszva szünet nélkül egyik dalból a másikba! Nagyon hatásos, interaktív megoldására ez a szolgáltatásnak, engem teljesen lenyűgözött!
Nekem meg egyre többször mondják az utóbbi időben: -hogy ugye én nem félórás mixeket játszom? Mikor mondom, hogy nem, megnyugszanak. Állítólag van egy-két főleg mulatós zenész a környékünkön, aki képes félórás mixekkel lejátszani az estét. És ezeket főleg "tüc-tüc" stílusban.
Nekem egy mix sem tart öt percnél tovább.

Ja, nem voltam elég egyértelmű! Sorry! Tehát minden műfajon átívelően mennek a mixek, a hangulattól függően Dédapámtól Szomorú szamurájon át Lady Gagatól Tankcsapdáig, és mindig a szükséges mennyiségű időt tölti el a dalon belül és lép tovább! Persze mindent fejből, itt lapozgatni nincs idő... Érezni kell a buli ütőerét maximálisan, csak úgy működik, Nála működik!Beszélni nehéz róla , látni hallani kellene... :D

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 299
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 41870Hozzászólás Attila
2016.05.16. 18:32

Trebor, szerintem nem létezik olyan aki kihasználja a Korg pa tudását maximálisan. Egyik ember ezt, a másik amazt tud róla. Én őszintén mondom, hogy nem hallottam még két azonos hangzású pa-t. Mindenkinek más tetszik és azt próbálja kihozni legjobb tudása szerint. Tehát ne ess elragadtatásba egy hangszer hallatán !
Szívesen segítenék ebben a dologban (írtam már neked), de sajna messze vagy. Ha mégis eljönnél, egy hétre gyere, mert annyi idő kell legalább belekóstolni egy pa3x ízébe :)

Atti

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 325
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 41871Hozzászólás ---Qgli---
2016.05.16. 19:40

Attila!!!
Te gyergyói gyerek vagy! Elsősorban a jó székely pálinka ízébe kell belekóstoltatni a hozzád keveredő zenész kollégát!!!

Másik téma:
Én is kerestem a neten is hibaüzenet kódtáblázatot, de semmit nem találtam.

Megint más téma:
Náluam ez a félórás stílussal összerakott mix kb 15 évvel ezelőtt ment, ma már ez - a stílus és a tempó miatt is - kifejezettem unalmasnak tartják az emberek. Mostanában azt veszem észre, hogy minden műfajból két-három számra van szükség és azután váltani kell. És már a csárdás blokkok sem tarthatnak fél óráig. Három négy nóta 145-ös Bpm-el, majd a következő három-négy fokozatosan gyorsítva és ennyi. Én azt vettem észre, hogy az emberek nagyon ráuntak a csárdásra lehet, hogy azért, mert vannak zenészek, meg zenekarok, akik kifejezettem "elütik az időt" a csárdással. A szombati lagziban talán 10 csárdást ( ha ) játszottunk.

jamy1
VIP
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: Mac Mini
Adott köszönetek: : 457 alkalommal
Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 41872Hozzászólás jamy1
2016.05.16. 20:52

A pálinkával is egyetértek ésa meglátásoddal is Qgli :)

3-4 nóta egy stílusban,de azok is a stílusukból a legközismertebbek.

Mindig irigylem és csodálattal hallgatom az idősebb zenészgenerációt akik a 70-80 és a 90-es évek közepéig űzték az ipart. Mindig elmondják,hogy mindig arra táncolt a nép amit játszottak. Ha egy óra csárdás volt kis szünetekkel akkor az volt. Örömmel zenéltek (maguknak), mert jó slágerek voltak akkoriban és szívesen játszották azokat. Manapság ma már ez nem mondható el. Elvétve születik 1-1 jó sláger.
Sőt,ha szünet volt akkor szünet volt :D (Bár én most is szünetpárti vagyok. Inkább egy jó szünet,mint 10 rossz nóta :D )

Rengeteg régi felvételt nézek manapság is a régi zenekarokról. A gyerekkoromat idézik mikor óriási csodálattal tekintettem a zenészekre. Lagzikat képes voltam mellettük állni és nézni ahogy a hangszereiken játszanak. Szerintem sokan voltak ezzel így.

Öregszem.. :cry2:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jamy1 2016.12.08. 21:57-kor.

Trebor
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Tyros4
Adott köszönetek: : 247 alkalommal
Kapott köszönetek: : 223 alkalommal

Hozzászólás: # 41873Hozzászólás Trebor
2016.05.16. 23:08

Elragadtatásról szó sincs Attila! Sőt, a jelenlegi helyzet épp az ellenkezőjét mutatja, de természetesen adok időt magamnak és a hangszernek. Mivel többen is említették, hogy játszanak autómatikával, szeretnék ezekből hallani némi ízelítőt. Azt írod, hogy nincs olyan felhasználó aki teljesen kihasználja a Pa minden lehetőségeit. Ez így van. Én azt látom, hogy szinte mindenki a legnagyobb energiát midiszerkesztésbe teszi, ami nem baj, csak nekem nem ez kell. Szóval lehet, hogy egyedül maradok ezzel... Sebaj azért megpróbálom.

Szép estét! :777

doxaa
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 30
Hangszer: Korg
Adott köszönetek: : 473 alkalommal
Kapott köszönetek: : 366 alkalommal

Hozzászólás: # 41874Hozzászólás doxaa
2016.05.17. 05:56

Trebor,

ha tagja vagy FB-n a 'korg pa rajongók' fórumának, ott fel van töltve egy 'karácsonyi set', abban van a korg cég (asszem) által készített jópár egyedi dalra írt stílus. Ha nem, szólj, és átküldöm. :777

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 325
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 41877Hozzászólás ---Qgli---
2016.05.17. 08:02

jamy1 írta:Örömmel zenéltek (maguknak), mert jó slágerek voltak akkoriban és szívesen játszották azokat
Most is vannak jó slágerek, csak ki kell válogatni, sőt most még több lehetőség van, mert a külföldi nóták is rögtön hozzáférhetők a neten. Emlékszek, amikor a 90-es évek elején egy hónapig könyörögtem az egyik zenésznek ( aki küföldön zenélt ) az "I just called" szövegéért. Ma már ilyen gond nincs. Arról nem beszélve, hogy akkoriban még nem volt könnyen elérhető seqencer és egy E-15-ös stílusaival megoldani mindent....hát nem igazán lehetett.
jamy1 írta:Sőt,ha szünet volt akkor szünet volt (Bár én most is szünetpárti vagyok. Inkább egy jó szünet,mint 10 rossz nóta )
Ennek a szünetnek volt létjogosultsága, amíg be nem jött a szünetzene. Én is szoktam szünetet tartani, csak én nem szünetzenét rakok be, hanem a szünetzenét is én játszom!
jamy1 írta:A gyerekkoromat idézik mikor óriási csodálattal tekintettem a zenészekre.
Itt mondtad el a kulcsszavakat!!!
Ma már a zenészre nem csodálattal tekintenek, hanem lábtörlőnek használják.....aki hagyja magát...

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 299
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 41878Hozzászólás Attila
2016.05.17. 08:26

Ha pálinka, ne nálam keressétek ! Nem vagyok nagy barát vele. De nem is Gyergyó híres erről. Azt Oroszhegyen kell kóstolgatni Qgli.

Trebor, én sem támogatom a Midi-vel való éneklést, zenélést. Örök ellensége vagyok. Csakis stílusokkal játszunk. Hogy miért ?- Nem próbálom megmagyarázni, elég vitát szült eddig is ez a téma. Te valószínűleg tudod miért.

Minden stílus saját szerkesztésem. Rengeteg munkám van benne. Nem dicsekszem vele, mert lehet hogy ennél jobbak is léteznek. Szóval ha segítség kell, bármikor, bárkinek. (Nem kész anyaggal) Demókat küldhetek, az neked nem sokat segít. Neten pedig ne keress jó Sty-ket, azt nem fogsz találni. Magyar vonatkozású Sty-ket pláne nem.

Tomi, Trebor most választott hangszert, valószínű meghallgatta a Ketront is épp úgy mint a Tyros4-et. Szóval ő döntött. Magyar tánc-zenéhez sem az SD7, sem az SD100, sem a Korg pa1001-es nem fog anyagot nyújtani. Nem belőlünk élnek meg ezek a gyártók. Le kell ülni és dolgozni. Megismerni a hangszert, kivesézni, összenőni vele és élvezni azt amit nyújtani képes. Persze játszani is kell egy keveset :)

Atti

contryboy
Újonc
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Korg pa800
Adott köszönetek: : 1 alkalom
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 42304Hozzászólás contryboy
2016.06.06. 17:25

Elnézést, ha valakinek van tapasztalata Korg pa800-as képernyőcserével kapcsolatban... :help: Előre is köszönöm!!! A válaszokat, pm-ben, vagy esetleg adok email-cimet...

Új hozzászólás